Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label blogger review. Show all posts
Showing posts with label blogger review. Show all posts

Review Daniel Wellington Classic Petite


Setiap individu biasanya akan memakai jam tangan sebagai perhiasan untuk ke mana-mana. Jika anda merupakan peminat atau pengumpul jam tangan, cik iena yakin anda pasti kenal dengan jenama Daniel Wellington ini. Rekaan jam jenama ini boleh dikatakan sesuai untuk digayakan pada bila-bila masa sahaja samaada casual atau untuk ke acara-acara lain mahupun acara rasmi .

Daniel Wellington Original


Cik iena bukan lah pengumpul mahupun peminat jam tangan. Malahan sebelum ini Cik iena memang tidak memakai jam. Tetapi pertama kali Cik iena lihat jam tangan yang di pakai oleh rakan pejabat Cik iena jadi berminat.  Dan bermula lah operasi CIk iena membuat survey harga untuk membeli jam tersebut .

Daniel Wellington Original
Berangan nak jadi model Daniel Wellington


Jemput baca di http://www.ienaeliena.com/2018/01/nak-jam-tangan-daniel-wellington-murah.html




Review Jam Tangan Daniel Wellington Classic Petite Dari @dwclassicpetite




Jam tangan Daniel Wellington koleksi Classic Petite sangat elegant. Ianya sesuai untuk di gunakan untuk acara casual mahupun ke majlis-majlis tertentu .


Daniel Wellington
Daniel Wellington

Classic Petite  sangat berbeza dari koleksi DW yang  lain kerana menggunakan tali jejaring. Di samping itu, Classic Petite juga mempunyai saiz terkecil, dari diameter bezel (32 mm) hingga lebar tali (14 mm). Saiz kecil dan tali jejaring ini menjadikan Classic Petite kelihatan sangat feminin dan manis, sesuai untuk di bawa ke Majlis-Majlis.



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dan Daniel Wellington sterling black



Setakat ini cik iena pakai jam ni memang elok dan ianya berkualiti dan memang persis jam mahal . Menurut kawan cik iena yang dah lama pakai pun kualiti jam memang bagus. Tiada kerosakan mahupun calar walaupun beliau seorang yang lasak.


 Beli Daniel Wellington di @dwclassicpetite



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white

Pada yang berminat untuk membeli boleh terus beli di http://bit.ly/jam-daniel-wellington
atau boleh DM mereka di instagram. Sejujurnya pada awalnya Cik iena rasa kurang percaya dengan link yang di berikan tetapi di sebabkan ianya dari kawan dan menurut kawan link tersebut bukan scam. Jadi diatas jaminan beliau cik iena pun beli di link tersebut.


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari @dwclassicpetite


Jika di lihat pada harga di website Daniel Wellington Malaysia, harga yang di tawarkan agak murah berbanding website rasmi. Menurut seller ianya adalah original-OEM. Memandangkan rakan pejabat cik iena ,Afni telah pergi  ke Butik Daniel Wellington di Mid Valley untuk memastikan  jam yang beliau dapat itu Original atau tidak tidak . Dan pihak Butik Daniel Wellington di Mid Valley memaklumkan bahawa ianya adalah jam tangan DW  original . Maka Cik iena pun beli.

Daniel Wellington
Daniel Wellington


Cik iena  tidak ragu-ragu untuk beli sebab  Butik kata Original.  Kalau nak beli di butik dia mahal sangat cik iena rasa sebab banyak benda lain lagi nak guna duit :)  So cik iena beli di link yang di berikan diatas.

Gambar Jam Tangan Daniel Wellington dari @dwclassicpetite

Disini cik iena kongsikan gambar Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite yang cik iena beli . Memang sangat cantik dan berkualiti . Tangan cik iena kecil dari wanita normal . Sangat kecil macam budak sekolah .

Pada awalnya Cik iena khuatir susah nak adjust tapi salah jangkaan cik iena. Mudah je nak adjust . So kalau tangan besar ke kecil ke a, anda tak perlu risau boleh adjust tak perlu pergi kedai untuk tebuk lubang atau potong :)


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite




Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Cik iena sangat puas hati dengan material dan kualiti pada harga yang di tawakan . Mesti ramai risau, raagu-ragu dan khuatir kan. So selepas baca ni dah tau nak beli pada seller mana kan. Memang sangat ramai yang jual cuma kita tak tau kualiti produk tersebut. Sekarang Cik iena kongsi sebab ramai yang bertanya .

Susah tau nak cerita banyak kali, ulang-ulang jawab soalan yang sama pada orang yang berbeza maka dengan itu artkel ini di karang supaya mudah cik iena nak menjawab persoalan. Boleh baca di Blog (^_~)

Ini review jam  tapi Review jujur dari hati cik iena  untuk page yang dia suruh beli tu memang page tu nampak macam scam . Biasalah mind set orang malaysia taku sikit nak beli online terutama dari page yang tak pernah di dengari dan takde main page. Kita rasa ragu-ragu lah.

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Nasib baik kawan dah pun pergi sendiri Butik Daniel Wellington di Mid Valley untuk tanya tentang keaslian jam dia tu.  Pada yang tak tau macam mana nak beli cik iena ada screenshoot sikit. Kalau tak berani beli sendiri boleh DM instagram @dwclassicpetite  atau kalau nak cik iena tolong belikan pun boleh . Tapi kene bank in duit pada cik iena dulu lah ya . Yang ni boleh email cik iena di iena@ienaeliena.com

Okay jom tengok macam mana nak beli :)


Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah


Cik iena rasa tak ramai yang berani beli kat sini sebab cik iena pun berperasaan macam tu sebelum ni . So lebih baik yang nak beli direct DM ig @dwclassicpetite atau whatsapp mereka di https://api.whatsapp.com/send?phone=601123262969


DW MOMENTS



Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat dan lunch di Nu sentral, Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena keluar berjalan memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington Original
cik iena ke kenduri kawen memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Classic Petite
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington Original
cik iena ke malam gala filem surf this love mengenakan Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
bergaya dengan Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat dengan memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Mak aiiiiiiii meletup blog. Banyak betul gambar #DWMOMENTS  . Wokay sekian review dari Cik iena (^_~)



Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan



Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop


Teater Jalud  merupakan teater horor komedi oleh Tronoh Theatre Shop yang di lakonkan oleh pelajar-pelajar dari Universiti Teknologi Petronas (UTP) dimana ianya mengisahkan tentang Amir, seorang “ventriloquist” yang telah kehilangan kerjanya. Bermulalah kisah hidup Amir yang penuh rintangan. Untuk sinopsis lanjut sila baca hingga habis ya :)


Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan




Malam tadi, cik iena dan adik beserta dua rakan blogger berkesempatan untuk menyaksikan persembahan teater yang bertajuk “Jalud” yang dipersembahkan oleh Tronoh Theatre Shop di Auditorium Komples JKKN Wilayah Persekutuan.Kebanyakan daripada tenaga produksi terdiri dari pelajar-pelajar dari Universiti Teknologi Petronas (UTP).



Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan



Untuk pengetahuan semua, ini merupakan tahun kedua, cik iena hadir memberi sokongan kepada mereka dimana tahun sebelum ini cik iena pernah menghadiri pementasan  Teater Cinta Sang Arnab & Mahkamah Lorong . Di mana, mereka telah menjayakan 2 teater dalam satu malam.

Bukan mudah untuk mereka hadir ke Kuala Lumpur untuk mengadakan persembahan ini. Kebiasaan nya mereka akan mengadakan pementasan teater di UTP sahaja,Walaubagaimanapun bagi memuaskan hati peminat teater di Kuala Lumpur setiap tahun pada bulan Mei mereka akan hadir ke Kuala Lumpur untuk mementaskan teater istimewa buat peminat teater di Kuala Lumpur.

Khas buat peminat teater di luar sana malam ini merupakan malam terakhir mereka mengadakan persembahan di Kuala Lumpur . Jadi jangan lepaskan peluang untuk tonton teater ini tau . Kalau tak sempat nampaknya anda perlu tunggu setahun lagi la sehingga Mei tahun depan .Apa yang cik iena dapat katakan anda pesti terhibur dengan pelakon-pelakon yang cukup berbakat ini . Cik iena sendiri teruja dengan hasil lakonon mereka .


Menurut Dr. Shark (nama sebenarnya Dr. Shamsul Rahman Mohamed Kutty) selaku tenaga pengajar,  untuk mengajar dan mengasah bakat terpendam di dalam diri pelajar-pelajar kejuruteraan adalah merupakan suatu perkara yang sangat mencabar.Bukan calang calang pelajar yang melakonkan watak-watak dalam teater ini  tau. Boleh menang Award Pelakon terbaik ni . Jika mereka di beri peluang dalam industri lakonan di Malaysia ini cik iena yakin mereka dapat jadi pelakon yang hebat lagi berpendidikan tinggi :)


Aizuddin sebagai Jalud dan Hanizam sebagai Amir dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
  Hanizam sebagai Amir dengan patungnya  Jalud yang di lakonkan oleh Aizuddin dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
Hanizam & Aizuddin  pernah menerajui Teater Cinta Sang Arnah & Mahkamah Lorong  pada tahun lepas.
Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan

Watak sang Arnab yang di bawa oleh Aizuddin terkesan sampai sekarang tau . Cik iena cam suara Arnab tu . Kalau tahun lepas Aizuddin jadi arnab tahun ni Aizuddin jadi Patung Jalud pula. Agak-agaknya tahun depan jadi apa ya? dengar cerita mereka bakal menamatkan pembelajaran mereka. Mana lah tau tahun depan ada salah seorang antara pelakon-pelakon ni jadi pelakon dalam industri perfileman Malaysia ke kan. Amin.. mudah-mudahan ada producer yang nampak bakat yang ada dalam pelajar-pelajar UTP ni . Kurlas tau kalau jadi pelakon yang berpendidikan tinggi :)



Sinopsis Teater Jalud


Teater horor komedi yang mengisahkan Amir, seorang “ventriloquist” yang telah kehilangan kerjanya. Patungnya, Jalud yang selama ini menjadi sumber pendapatannya di dapati mula menghantui jiwa Amir. 
Bibik, orang gaji Amir juga telah terbunuh.Perhubungan Amir dengan isterinya mula renggang dengan kehadiran Zaid, kawan karibnya yang di syaki mempunyai hubungan sulit dengan Farah, isteri Amir.
Saksikan kesudahan cerita yang berunsurkan komedi thriller ini.


Gambar Pementasan Teater Jalud

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
Aizuddin sebagai Jalud dan Hanizam sebagai Amir dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop


Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
Aizuddin sebagai Jalud, Hanizam sebagai Amir dan Afiqah sebagai Bibik dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop


Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
Aizuddin sebagai Jalud dan Hanizam sebagai Amir dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop





Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
Haziq sebagai Zaid dan Leya Bahri sebagai Farah dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop





Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop
Pelakon-pelakon dan  krew pementasan Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop




Untuk pengetahuan semua alam ini merupakan malam terakhir persembahan mereka di Kuala Lumpur. Jadi, jangan lepaskan peluang ini, dan beri sokongan kepada adik-adik ini.

Teater Jalud

Teater Jalud
Teater Jalud


20 – 21 Mei @ Auditorium Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan

Masa : 8.30 Malam
Tiket : RM15 (Dewasa) & RM10 (Kanak-kanak)

Boleh walk-in atau untuk tempahan, boleh hubungi Saudara Hazziq 014-588 9036



Bersama orang kuat Tronoh Theatre Shop – Dr. Shark dan juga Ash Si Mimer dan rakan blogger Dilla
Bersama orang kuat Tronoh Theatre Shop – Dr. Shark dan juga Ash Si Mimer dan rakan blogger Dilla

Bersama orang kuat Tronoh Theatre Shop – Dr. Shark dan juga Ash Si Mimer dan rakan blogger Dilla . Dr Shark punya persembahan memang tak dapat di nafikan memang seronok dan menjadi lakonannya tambahan lagi dengan Ash Si Mimer ni memang menarik persembahan dia tau . Nanti iena kongsikan tentang Ash Si Mimer ni tau


 Gambar Bersama pelakon-pelakon dan Krew pementasan Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop



Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
bersama dua pelakon utama Aizuddin sebagai Jalud dan Hanizam sebagai Amir dalam Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
bersama Afiqah yang melakonkan watak sebagai Bibik, sangat berbakat tau pika ni. Iena suka sangat tengok pika berlakon, memang menjadi.

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
Bersama Lina kadir sebagai Zainab

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
bersama rakan blogger Dilla

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
bersama Aizuddin sebagai Jalud dan rakan blogger dilla

Ash Si Mimer
Ash Si Mimer yang sangat awesome persembahannya okay

Bersama orang kuat Tronoh Theatre Shop – Dr. Shark
Bersama orang kuat Tronoh Theatre Shop – Dr. Shark  dan Rakan blogger Dilla

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
ouh jalud tolong jangan bunuh iena, nanti iena buatkan milo ais tabur tak masi ya :)

Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN WilayaTeater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuanh Persekutuan
Ash Si Mimer yang sangat awesome persembahannya okay


Teater Jalud oleh Tronoh Theatre Shop di Kompleks JKKN Wilayah Persekutuan
bersama Afiqah yang melakonkan watak sebagai Bibik, sangat berbakat tau pika ni. Iena suka sangat tengok pika berlakon, memang menjadi.

VIDEO PEMENTASAN





















Maaf, Tak boleh tunjuk banyak-banyak tau. Nak tau kenelah tonton malam ni.



Anda semua jangan lupa datang tau malam ni 21 Mei 2016 merupakan malam terakhir mereka membuat persembahan di Kuala Lumpur. Anda pasti terhibur dengan lakonan pelajar-pelajar yang cukup berbakat besar ni.

Gambar kredit kepada : www.broframestone.com


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve