Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Foward Email. Show all posts
Showing posts with label Foward Email. Show all posts

Sumbangan Quran, telekong, sejadah, tudung, etc > Mohon war2 kan dan p

----- Forwarded Message ----

From: 
My Friend
Sent: Wed, June 30, 2010 1:49:10 PM
Subject: Fw: Sumbangan Quran, telekong, sejadah, tudung, etc > Mohon war2 kan dan panjangkan pada rakan2





 



S
aya mulakan dengan Bismillah ARRahman ARRahim 

Setelah lama mencari2 tempat yang dapat di jadikan pusat pengumpulan sumbangan yang sesuai. 




Aktiviti ini lama di berhentikan kerana ketiadaan tempat untok di jadikan collection centre. 


Alhamdulillah akhir nya kita telah memperolehi tempat untok di jadikan pusat pengumpulan barang2 berikut: 



1. Al Quran 

2. Buku kecil Juzzu Amma (surah2 pendek) -perlu dengan banyak 

3. Sejadah sembahyang 

4. Telekong perempuan - perlu banyak 

5. Tudung perempuan - perlu banyak 

6. Toys 

7. Buku2 ugama 

8. Pakaian yang baru dan baik serta maseh molek



Barang2 sumbangan boleh lah di hantar ke Masjid Subang Airport (Airport Lama). Sebelom hantar sila talipon Ustaz Abdul RazakHP: 0192797558 



Mohon maklumkan yang barang2 ini untok di hantar antara nya ke Sabah, Cambodia dan Acheh atas nama TKO (ramlisdar) 



Mohon chek dahulu sebelom menghantar sumbangan pakaian kerana masalaah ada nya penyumbang yang kerap menghantar pakaian yang tak layak di derma, saperti seluar burok, kain2 burok , pakaian yang dah koyak dan lusoh. Kalau nak hantar yang baik dan molek , kami sedia menerima. 



Penerimaan sumbangan di terima mulai hari ini sehingga 15hb Oktober 2010 





Peringatan tarikh TUTUP ialah: 15hb Oktober 2010 






Just in case Ustaz Razak tak ada di Masjid boleh contact isteri pada Ustaz 

bernama Puan Salwa HP 0196221072 atau 0196149067 



Sebab ustaz ni sebok sokmo.

Bila Ustaz tak ada nanti sila contact isteri nya pula. 



HP Ustaz Razak 0192797558 

Mohon dapat lah kira nya rakan2 war war kan dan panjang kan pada rakan2 akan permohonan sumbangan ini, sama ada website lain atau email. Sumbangan ini tidak melibatkan wang tunai. Agar lebeh ramai dapat turut serta menyumbang barang2 saperti yang terdapat dalam list di atas 



May Allah bless you
 







Thanks 



wassalam 

White Tigers..Aww..So cute...

----- Forwarded Message ----

From: 
My Friend
Sent: Wed, June 16, 2010 10:58:00 AM
Subject: Fw: White Tigers..Aww..So cute...





When hurricane Hannah separated two white tigers from their mother,  

Anjana came to the Rescue. 
  

Anjana, a chimp at TIGERS in  South Carolina , became surrogate mom and   

playmate to the cubs, even helping with bottle feeding, according to The Sun. 
  

But here's the truly amazing part: 
   This is something Anjana does all the time,  

having helped raised leopard and lion cubs on several occasions.



These pics are truly gorgeous.
 










"Be kinder than necessary  

because  

everyone you meet  

is fighting some kind of battle.

kucing makeup

From: My Friend
Sent: Thursday, June 10, 2010 2:12 PM
Subject: FW: [Email Santai] kucing makeup

THIS IS AN EXAMPLE OF PEOPLE HAVING MORE MONEY THAN THEY KNOW WHAT TO DO! 



I didn't even know they did this
!!!!!!!!! Time to grab the neighbour's cat and get busy!!



Some of the paint jobs cost $15,000 and had to be repeated every 3 months as the cat's hair grows out. Must be nice to have $60,000 a year just to keep your cat painted!! 



And people wonder why cats sometimes attack their owners.

 






















 


 

kisah artis murahan

----- Forwarded Message ----

From: 
My Friend

Sent: Tue, July 6, 2010 10:30:39 AM

Subject: Fw: kisah artis murahan







Artis tu bersetubuh depan saya..."

30 JUN 2010: Angin takde, ribut takde, tiba-tiba Murai Batu telah diberitahu tentang cerita panas seorang artis wanita yang telah dilahirkan daripada program realiti (bukan terbitan Astro).



Cerita panas ini cukup mengejutkan sebab si artis wanita juga merupakan seorang juara bagi sebuah program realiti yang disertainya itu dah mula tunjuk belang dan berperangai samseng macam perempuan jalang yang murahan.



Yelah, dahlah awak tu cuba nak rampas laki orang, lepas tu berani pulak nak 'bantai' isteri orang sesuka hati. Yang buatkan Murai Batu sedih dan geram tu sebab si suami perempuan tu pun sama naik jugak. Ikut sama bantai isterinya.



Astagfirullahalazim...Kurang ajar betul...Memang kurang ajar betul perangai si artis realiti ni yang tak sedar diri ni!



Yang si mangsa pulak sempat hantar kiriman SMS kepada bapa mentuanya sebelum diarebah dan tidak bermaya selepas dipukul teruk oleh si suaminya yang bengis yang juga adalah teman lelaki kepada si juara program realiti ini.



"Abah...saya baru je kene pukul dengan abang (suaminya) dan penyanyi itu. Lepas dia orang pukul saya, diaorang terus bersetubuh depan saya...".



Murai Batu dapat tahu cerita yang menyedihkan serta menyayat hati tentang si mangsa ini daripada saudaranya sendiri. Dia datang sendiri kepada Murai Batu untuk mengadu. Dalam masa yang sama, saudaranya mahu meminta keadilan terhadap kes yang melibatkan maruah si mangsa.



Jelas saudara mangsa lagi, mangsa yang dipukul itu baru saja selamat melahirkan anak perempuan di Hospital Sungai Buloh. Pun begitu, Murai Batu difahamkan, seminggu sebelum menerima melahirkan anak tersebut, mangsa telah dilaporkan menghilangkan diri untuk mencari suaminya di ibu kota sehingga tidak dapat dihubungi oleh pihak keluarga.



Tambah mengejutkan, sebelum menimang cahaya mata lagi, mangsa yang berasal dari Perak ini telah dipukul macam sampah serta didera oleh suaminya yang ketika itu tengah tangkap cintan dengansi artis realiti tersebut juga berasal dari negeri yang sama.



Bukti dan kesan pukul itu juga masih jelas kelihatan. Malah, keadaan mangsa sekarang ini lemah dan banyak kesan lebam dibahagian mata dan luka dibahagian tangan seperti dicucuh api rokok.



Yang paling mengecewakan adalah SMS dan babak pukul memukul ini dilakukan ketika mangsa dalam keadaan sarat mengandung lagi. Malah, ada juga saksi nampak si mangsa pernah dikejar suaminya kerana ingin melepaskan diri dari seksaan itu sampaikan air ketumbannya pecah.



Lebih memeranjatkan....artis berkenaan sekarang ini difahamkan sedang tersenyum lebar dengan meletakkan status di facebook dibawah tajuk 'tak sabar tunggu habis edah nak kahwin'. Dalam pada itu, selain bergaduh dengan mangsa, si artis genit ini juga ada menyerang adik mangsa dengan menghantar SMS berbau ugutan.



"Sebab aku ni artis lah aku boleh amik laki orang, bapa ko pun aku boleh amik," Begitulah kiriman SMS yang dihantar si artis baru yang perasaan popular ni kepada mangsanya yang telah dipukul sampai lebam.



Dalam kes ini, Murai Batu sudah pun mengetahui siapakah gerangannya si juara program realitri tersebut. Namun, Murai Batu masih menunggu bukti untuk dibawa ketengah. Yang penting, apa yang dilakukan artis ini sangat meloyakan serta memualkan. Malah, dia telah menggunakan statusnya sebagai artis itu ke arah jalan yang terkutuk dan salah. Murai Batu rasa, orang macam ni tak layak digelar artis, apa lagi dijadikan idola.





Murai Batu berharap pihak berkenaan dapat membalas perbuatan kedua manusia ini dengan adil sekali agar perkara sebegini tidak terjadi lagi. Murai batu juga harap perkara ini akan dibawa perhatian pihak polis. Biar si juara realiti program dengan kekasihnya si laki orang itu tahu yang langit tinggi rendah.



 

iena : Setelah berjumpa Dr google...article ini adalah drpd http://www.murai.com.my

article asal :
http://www.murai.com.my/article/default.asp?article_id=6952&c=2&s=3

Latest Story About This Article click

Bapa Mangsa Pukul Takut Anaknya Dipukul Lagi!(update for 6 JULAI 2010 )

Abang Kandung Mangsa Pukul Pula Diugut Bunuh(update for 7 JULAI 2010 )

Blythe Lumi doll

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Wed, June 2, 2010 11:22:52 AM

Subject: Fw: Blythe Lumi doll

























 





So Cutee!!!..
Beso giler mate dia..

Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Wed, June 9, 2010 7:59:28 AM

Subject: Fw: Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal

 

Assalamua'laikum wbt



Just for info sharing..:)

aefa





ikan pun ada bezanya...begitu juga manusia.....



Kepada peminat ikan keli.



Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal



Haram (Ikan yang diternak orang bukan Melayu diberi makan perut ayam, bahan buangan, bangkai dan organ dalaman babi. Semua benda itu tidak halal untuk umat Islam)

·  Kepala berbentuk 'V'

·  Bentuk badan mirip torpedo

·  Badan berwarna hitam berkilat

·  Bahagian bawah badan berwarna putih melepak

·  Bahagian antara bawah kepala dan badan berwarna kuning

·  Apabila digoreng akan meletup kerana banyak lemak



Halal (diberi makan palet halal iaitu campuran beras hancur, tepung ikan, kepala ikan bilis, minyak sawit, bahan buangan kelapa sawit, kiambang dan vitamin)

·  Kepala berbentuk 'U'

·  Bentuk badan tirus

·  Berwarna hitam kelabu dan tidak berkilat

·  Bahagian bawah badan berwarna putih kelabu

·  Tiada warna kuning kelihatan di bahagian antara bawah kepala dan badan

·  Digoreng tidak meletup

 

iena : uhuu seb bek iena tak makan ikan keli...hehe takot..kepala keras..kale itam..

Majlis pertunangan Aziz M Osman dan Puteri Lily.

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Fri, May 21, 2010 11:22:44 AM

Subject: Fw:Majlis pertunangan Aziz M Osman dan Puteri Lily..

 


Pada 18 April lalu, berlangsung majlis pertunangan antara Aziz dan

Puteri Lily.
















Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve