Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Your Art Your Story @ Nando's Art Initiative


Cik iena tidak melepaskan kesempatan untuk meniggalkan jejak cik iena di Ruang Kreatif LOT123 Nando's Chinatown .
Memandangkan cik iena tak berapa pandai melukis, jadi cik iena tulis nama blog cik iena sahaja .


Okay jemput cuci mata tuan empunya blog yang suka selfie

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative


Antara gambar-gambar lain selepas upacara perasmian.
Makan-makan

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative



JEMPUT LIHAT :






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Nando's Malaysia Lancar Ruang Kreatif - LOT123



Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative


Nando's Malaysia telah merasmikan dan membuka sebuah ruang kreatif di cawangan Nando's Chinatown yang diberi nama LOT123 berhampiran dengan Pudu Sentral (terminal Bas Pudu raya). Ianya dilancarkan sempena pertandingan seni tahunan.

Nando's Art Initiative di anjurkan setiap tahun dimana pada tahun ini, ianya sudah  memasuki edisi yang ke-8 penganjurannya. Sejak ditubuhkan pada tahun 2008, Nando’s telah berkembang maju dan memperluaskan inisiatif ini untuk memastikan pelukis muda Malaysia mendapat manfaat dari wadah ini.

Perasmian Ruang Kreatif LOT123, Nando's Chinatown 

 

diantara juri-juri




Ruang Kreatif LOT123 ini adalah sebahagian dari cawangan Nando’s Chinatown.


Ruang Kreatif LOT123 ini adalah sebahagian dari cawangan Nando’s Chinatown

Untuk itu, satu tingkat pada bangunan ini telah diubahsuai sebagai tempat mengasah bakat-bakat baru untuk mereka meluahkan dan diperkembangkan bakat seni mereka.

Ianya dikhususkan untuk kerja seni tanpa mengambil apa-apa komisyen daripada setiap hasil seni yang terjual.

Sempena perasmian LOT123 ini, terdapat pameran berkumpulan yang dikelolakan oleh naib-naib juara tahun 2014 dan ianya dibuka buat tatapan umum mulai 20 Januari hingga 8 Februari 2015

Pada hari pertama perasmian, terdapat beberapa karya yang telah berjaya dijual dengan harga yang paling murah pada harga RM800.

Karya-karya seni disini akan dijual dengan harga diantara RM800 hingga RM3,500.

Kepada anda yang berbakat dalam bidang seni ini, Ianya boleh menjadi platform bagi anda untuk mengembangkan bakat dan kerjaya anda disini dengan adanya pertandingan Nando's Art Initiative.

KLIK UNTUK LIHAT Ruang Kreatif Nando's Chinatown : LOT123

KLIK UNTUK LIHAT AKTIVITI SEPANJANG PELANCARAN

KLIK UNTUK LIHAT  Top Blogger Berselfie


Pertandingan Nando's Art Initiative 2015

 

 

Your Arty Your Story @ Nando's Art Initiative

 

 

Untuk Pertandingan Nando's Art Initiative 2015 kali ini, Nando's Malaysia akan menawarkan hadiah-hadiah bernilai sehingga RM85,000 Ianya akan dihakimi oleh barisan pengadil tersohor dari pelbagai latar belakang, antaranya adalah :-
  • Izan Tahir - Tokoh dinamik dan pembawa inovasi dalam bidang seni cetak di Malaysia.
  • Nini Ramlan - Ketua Inovasi Kandungan di Primeworks Studios.
  • Mohd Hirzaq Abdul Haris - Pelukis cat dan pengilustrasi. Pernah memenangi pertandingan Nando's Peri-fy Your Art
  • Marvin Chan - Pelukis Malaysia yang karyanya dipamerkan di balai-balai seni umum dan persendirian di seluruh negara.
  • Kenji Chai - Nama yang tidak asing dalam ruang Graffiti
  • Ian Cruddas - CEO Nando's Chickenland Malaysia Sdn Bhd
  • Mac Chung Lynn - Group CEO Nando's Chickenland Malaysia Sdn Bhd
Antara hadiah yang ditawarkan untuk anda menangi adalah :- Kategori seni halus dan seni digital
  • Hadiah Utama - Pameran Solo tajaan sepenuhnya, RM5,000 tunai dan boucar Nando's bernilai RM500
  • Kedua - RM3,000 tunai, boucar Nando's bernilai RM500
  • Ketiga - RM2,000 tunai, boucar Nando's bernilai RM500
  • Saguhati (x3) - RM1,000 tunai, boucar Nando's bernilai RM500
Kategori Graffiti/Seni jalanan
  • Hadiah Utama - RM5,000 tunai dan boucar Nando's bernilai RM500
  • Saguhati (x3) - RM2,000 tunai, boucar Nando's bernilai RM500
Pertandingan Nando's Art Initiative 2015 bermula dari 20 Januari dan berakhir pada 31 Mac 2015. Artwork bagi setiap kategori hendaklah dikemukakan dengan cara memuat naik gambar foto karya siap anda dalam talian di laman Nando's Art Initiative - www.nandos.com.my/artinitiative.
 
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Mandi Sungai bersama keluarga




Ceritera 24 Januari 2015 sabtu yang lepas . Cik iena berkelah , mandi sungai dan memancing bersama keluarga dan bakal-bakal adik ipar Insya Allah. Sekali sekala luangkan masa bersama keluarga macam ni memang seronok . 

Cik iena berkelah di kawasan persendirian je bukan di kawasan perkelahan umum. Ni sungai yang terdapat di Dusun buah-buahan keluarga ayah cik iena . Kalau musim buah tu memang tempat ni akan menjadi tumpuan terutama sanak saudara dan rakan-rakan.  

Kalau tiada musim buah ni, jarang orang berkunjung disini. Walaupun tiada musim buah kami tetap datang untuk mandi sungai dan memancing ikan sambil berkelah.

Okay jemput tengok gambar yang diambil. To bakal adik ipar yang request video dia dengan adik cik iena tengah menyelam dalam air. Video masih belum upload sayang. Akak nak kene crop dulu memandang kan ada yang menampakkan my aurat hehe . Maaf ye. Dah siap nanti akak upload okay (^_~)
 
Mandi Sungai bersama keluarga
Peace, mummy dengan aiman

Mandi Sungai bersama keluarga
dengan deqnor

Mandi Sungai bersama keluarga
with anak2 buah

Mandi Sungai bersama keluarga
anak2 buah mummy yang noty


Mandi Sungai bersama keluarga
peace, da sampai kebun

Mandi Sungai bersama keluarga
operasi membakar daun2 kering supaya kurang nyamuk

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga
mummy with khalish aiman

RATU SELFIE

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga
adek dan aweknye haha

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga
with cik yatie jamil, awek adek



Mandi Sungai bersama keluarga
with aten,cik yatie jamil dan adik dan anak2 buah

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga
cik yatie jamil or cik senah hehe memancing

Mandi Sungai bersama keluarga
pasangan bercinta memancing

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga

Mandi Sungai bersama keluarga
cara utuk sejukkan air


Wokay setakat ini sahaja. Video nanti cik iena share okay. Video di dasar sungai. Skodeng ikan hensem dalam sungai haha . Banyak anak ikan i dalam tu hokeyyhh





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve