Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Pada bulan ramadhan ini lokasi berbuka puasa buffet ramadhan akan menjadi tumpuan umum selain bazar ramadhan. Pasti ramai yang tercari-cari lokasi buffet ramadhan yang sedap masakannya untuk dinikmati bersama teman mahupun keluarga. Disini Cik iena ingin kongsikan lagi Lokasi Buffet ramadhan yang boleh anda masukkan dalam senarai berbuka puasa anda kerana makanannya yang sedap .
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Buffet ramadhan yang bakal Cik iena kongsikan ini juga merupakan antara salah satu buffet ramadhan yang Cik iena suka kerana masakannya yang sedap. Buffet ramadhan yang dimaksudkan adalah di Cafe Mint , Level 1  Cosmo Hotel Kuala Lumpur .





Buffet Ramadhan Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Dengan menawarkan aneka pilihan makanan Cosmo Hotel Kuala Lumpur  menjanjikan suasana berbuka puasa yang meriah dan dipenuhi dengan aneka makanan yang bakal memikat hati anda. Tidak kurang juga buat Cik iena sememangnya makanan disini berjaya menambat hati Cik iena. Menu-menu masakan utama sememngnya kene dengan selera kampung Cik iena.



Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Terdapat  pelbagai pilihan kerabu tempatan dan sayur ulam-ulaman untuk anda nikmati. Tidak lupa juga pelbagai jenis sambal seperti sambal belacan, cencalok,budu, sambal tempoyak dan banyak lagi sambal istimewa yang terdapat disini.

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Selain pelbagai sambal terdapat juga aneka jenis kerabu yang pasti menambat selera anda. Antaranya adalah kerabu kacang botol,  kerabu taugeh, kerabu kerang, kerabu pucuk paku,kerabu ikan masin, kerabu udang mangga dan banyak lagi.

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Bubur Lambuk dan Sup Ekor Lembu  sememangya istimewa disini . Masakan ini sentiasa mendapat sambutan disini. Untuk pengetahuan Masakan utama untuk menu berbuka disini dimasak khas dengan kepakaran tradisi dari Eksekutif Sous Chef Fazi . Antara menu utama yang menarik untuk anda cuba adalah Ayam Masak Merah, Ikan Talapia Sambal Hijau, Daging Panggang Masak Lemak Cili Padi, Kambing Kurma dengan Ubi Kentang, Kari Kepala Ikan Merah , Siput masak lemak dan Lala Masak Paprik.


Terdapat pelbagai jenis gerai lagi bagi memberi kepuasan maksima pada anda untuk berbuka puasa disini. Antara gerai yang terlibat adalah   Grill, Ikan Bakar, Makanan Arab, Roti John, dan pelbagai masakan goreng dan minuman asia.


Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Tidak lupa juga Jeruk mangga, jeruk betik, jeruk kulit, Jeruk kedondong., Jeruk pala  yang akan membuatkan anda berselera makan lagi. Menu pencuci mulut seperti tepung pelita,  roti john, cekodok dan banyak lagi kuih  muih tradisional juga pasti membuat anda berasa berpuas hati menikmati hidangan buffet ramadhan disini.


Solat Terawih di Masjid Sultan Abdul Samad, Masjek Jamek KL


Istimewanya berbuka disini anda boleh menunaikan solat terawih di Masjid Sultan Abdul Samad dengan hanya mengambil masa 5 minit untuk berjalan kaki. Dan selepas selesai terawih anda boleh kembali semula kesini untuk menikmati hidangan Moreh pula.



Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur




Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur



Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Ruang Makan  Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur




Gambar Aneka Juadah Ramadan Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Berikut merupakan antara gambar juadah makanan yang sempat Cik iena ambil untuk perkongsian bersama anda. Selebihnya anda perlu datang sendiri menikmati hidangan berbuka puasa disini.


Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur



Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur
Buffet Ramadhan 2019 Cosmo Hotel Kuala Lumpur



Gambar size asal di fb :




Sekian perkongsian Cik iena tetapi sebelum mengakhiri penulisan Cik iena nasihatkan jika ingin berbuka puasa disini sebaiknya anda menaiki kenderaan awal iaitu LRT. Lokasi hotel ini berhampiran dengan station LRT Masjid jamek.

Cik iena cadangkan begitu kerana Hotel ini tidak mempunyai Parking dan anda perlu parking di kawasan parking private yang agak mahal bagi Cik iena iaitu RM 8 untuk 1 jam. Ia boleh dikatagorikan sangat mahal . Lagipun jika buffet ramadhan pasti anda akan mengambil masa yang lama berada di buffet ramadhan. Tapi Sekiranya anda tiba dalam pukul 6 anda boleh parking pada kadar RM 12 sekali masuk.


Harga Buffet Ramadhan  Cosmo Hotel Kuala Lumpur


Dewasa :  RM 88
Kanak-kanak : RM44 (kanak-kanak berusia 6-12 tahun dan warga emas berusia 55 tahun keatas)
Tarikh : 5 Mei hingga 3 Jun,2019

Untuk pertanyaan dan tempahan sila hubungi

Email : chkl.ramadan@cosmohotelkl.com
Tel : 03 2030 1888  ext 8027


Untuk Maklumat LAnjut layari

Website : www.cosmohotelkl.com

Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn

Menjadi kebiasaan buat Cik iena dan adik untuk bawa bekal ke pejabat. Memandangkan adik Cik iena gemar memasak dan lokasi tempat kerja adik Cik iena jauh dengan kedai makan atau shopping mall jadi kami lebih selesa untuk membawa bekal ke tempat kerja.


Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn


Jadi tidak perlulah Adik Cik iena berjalan jauh untuk mencari kedai makan untuk membeli makanan tengah hari. Kebiasaannya kami akan menggunakan tupperware biasa. Berbeza pada kali ini kami menggunakan Bekas Makanan Pintar Vaya. Ianya mampu mengekalkan kepanasan makanan dalam masa 6 jam.



Vaya Tyffyn - Bekas Makanan Pintar Vaya


Vaya Tyffyn direka untuk fleksibiliti .  Didatangkan dalam dalam tiga saiz iaitu 1300 ml, 1000ml, dan 600 ml. Cik iena menggunakan 1000 ml Vaya Tyffn. Tyfyn ini mampu menahan kepanasan makanan sehingga 6 jam. Ianya sangat sesuai untuk anda yang gemar membawa bekal ke pejabat. Anda tidak perlu lagi memanaskan makanan di dalam microwave yang adakalanya memakan masa kerana anda perlu menunggu giliran untuk memanaskan makanan terutama buat anda yang mempunyai rakan yang membawa bekal ke pejabat seperti Cik iena.

Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn
Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn

Vaya Tyffyn
Vaya Tyffyn



Selain untuk menyimpan makanan panas ianya juga boleh digunakan untuk menyimpan makanan sejuk seperti kek atau salad. Makanan akan kekal sejuk selama 6 jam.  Walaubagaimanapun anda perlu mengasinkan makanan panas dan sejuk, bermaksud anda tidak boleh mencampurkan makanan panas dan sejuk dalam satu Vaya Tyffyn.

Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn
Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn


Kotak Bekal Penuh Inovasi Vaya Tyffyn

  1. Pemegang boleh lipat mudah
  2. Penebat VacuTherm memastikan makanan anda hangat atau sejuk selama 5 - 6 Jam*
  3. Bentuk yang kecil, keluli tahan karat mudah muat dalam beg anda
  4. Penutup Tahan Tiris dengan gasket bersepadu untuk pembersihan yang mudah
  5. Petak - Memuatkan lebih daripada satu hidangan dalam setiap bekas
  6. Genggaman jari dilindungi haba
  7. Bekas keluli tahan karat bersalut tembaga
  8. Penyelak bertekanan keluli tahan karat


Vaya BagMat

Makanan Kekal Panas Dengan Vaya Tyffyn
Vaya BagMat

 Untuk memudahkan lagi anda membawa Vaya Tyffyn ini anda boleh dapatkan sekali BagMat khas untuk tyffyn ini. BagMat ini memudahkan anda menyimpan dan membawa tyfyyn anda walau dimana jua berada. Bukan berfungsi sebagai beg sahaja ianya juga berfungsi sebagai tikar. Jadi anda tidak perlu risau jika makanan tertumpah dan sebagainya.

Vaya BagMat
Vaya BagMat





Selain dari Vaya Tyffyn terdapat juga Bekas air (Vaya Drynk) dan Bekas tupperware (Vaya Preserve).  Vaya Drynk mampu menyimpan minuman panas seperti kopi selama lebih kurang 12 jam dan minuman sejuk seperti ice blended selama  lebih kurang 18 jam.



Manakala Vaya Preserve, berfungsi sama seperti Tyffyn yang mana ianya  boleh menyimpan makananan agar  kekal panas atau sejuk selama lebih kurang 6 jam.


Vaya Tyffyn for kids
Vaya Tyffyn for kids


Anda juga boleh dapatkan Vaya Tyffyn untuk kanak-kanak. Kecomelan Vaya Tyffyn tersebut pasti menambahkan lagi selera makan anak anda. Ianya bersaiz 600ml dengan dua mengandungi dua tingkat bekas didalamnya.



Review Vaya Tyffyn 


Secara keseluruhannya Tyffyn ini mambantu mengekalkan makanan dalam keadaan suam yang tidak begitu panas.  Jadi anda tidak usah khuatir anda tidak akan lagi makan makanan sejuk. Sekiranya anda memakan bekal makanan anda pada waktu tengah hari, tyffyn ini mampu mengekalkan kepanasan makanan. Panas yang cik iena rasakan tidak lah seperti panas baru selesai masak tetapi panas yang sesuai untuk dimakan. Tidak terlalu panas dan tidak sejuk.
 

Walaubagaimanapun untuk mendapatkan kesan panas yang lebih lama anda boleh merendam bekas tyffyn tersebut dengan air panas terlebih dahulu sebelum meletakkan makanan di dalamnya. Cara ini boleh membuatkan makanan panas lebih lama. Tetapi sekiranya dalam tempoh masa untuk makan tengah hari anda telah membuka bekas ini terlebih dahulu untuk melihat makanan dan sebagainya, makanan tidak akan panas kerana udara sejuk aircond dipejabat boleh menyejukkan makanan tersebut.


Penggunaan Tyffyn ini bergantung kepada cara penggunaan individu juga untuk kepanasannya bertahan. Jika ingin makanan sejuk seperti salad. Anda juga boleh menyejukkan dulu bekas tersebut didalam peti ais dan kemudian letakkan salad untuk mengekalkan lagi kesejukan makanan tersebut.

Untuk pengetahuan tyffyn ini tidak boleh dipanaskan di dalam oven mahupun ketuhar kerana ianya akan merosakkan bekas tersebut.  Memanaskan tyffyn ini secara terus diatas dapur juga akan menyebabkan kerosakan kekal pada tyffyn ini. Jadi jangan sesekali melakukannya. Anda cuma perlu merendam tyffyn dengan air panas jika ingin tambahkan ketahanan kepanasan makanan tersebut.



New Update  16/05/2019

Okay selepas Cik iena kongsikan tyffyn ini di instagram memang ramai yang suka akan fungsi tyffyn ini yang mampu mengekalkan kepanasan makanan. Terutama buat mereka yang sememangnya bawa bekal ke tempat kerja. Tapi-rata-rata mereka memberi feedback ianya mahal untuk dimiliki.



Untuk pengetahuan harga Tyffyn ini adalah RM210 beserta dengan bagmat. Buat masa ini ianya dijual pada harga promosi RM 189.. Jika  tyffyn sahaja tanpa bagmat ianya dijual pada harga RM194 dan untuk tempoh promosi ini ianya dijual pada harga  RM 175.

Memang tidak dinafikan ianya agak mahal untuk pasaran Malaysia.  Ianya mahal disebabkan kualiti produk tersebut. Sekiranya ia tidak berfungsi seperti yang dinyatakan anda boleh tukar dalam tempoh 1 tahun. Terdapat 1 Year Warranty.

Cik iena cuma kongsikan bekas makanan yang diberi oleh rakan. bukanlah Cik iena menunjuk-nunjuk beli bekas makanan mahal. Harap jangan salah sangka. Cik iena cuma TOLONG rakan sahaja  untuk kongsi produk beliau. Ianya BUKANLAH REVIEW  BERBAYAR .  Jadi terpulanglah kepada anda nak beli atau tidak. Memang tidak dinafikan ianya agak mahal juga bagi Cik iena.






Untuk maklumat lanjut mengenai produk Vaya sila layari atau hubungi

Website : https://vayalife.com
Email : info@vaya.in 





Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Baru-baru ini Cik iena berkesempatan ke Buffet Ramadhan di The Everly Putrajaya Hotel. Walaupun tiba agak lewat selepas azan berbuka namun Cik iena dapat merasakan kemeriahan berbuka puasa disini. Makanan yang habis akan di refill dengan cepat. Servis yang bagus dari pekerja Hotel berkenaan.

Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Jika sebelum ini Cik iena pernah hadir untuk sesi preview buffet ramadhan 2019 The Everly Putrajaya, kali ini Cik iena hadir untuk berbuka puasa disini. Pengalaman berbuka puasa disini sememangnya menyeronokkan. Terdapat lebih dari 100 menu makanan yang dihidangkan .
Klik untuk baca artikel review Buffet Ramadhan 2019 : The Everly Putrajaya 



Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Antara makanan yang Cik iena makan yang Cik iena suka ketika berbuka puasa di The Everly Putrajaya baru-baru ini adalah sambal sotong, ayam masala, sambal ikan keli, kerabu mangga, ikan bakal ala portugis  , lala masak halia dan kerabu kacang panjang.



Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Untuk pengetahuan ini merupakan pertama kali Cik iena makan sambal ikan keli. Selepas makan sambal ikan keli disini Cik iena rasa suka sambal ikan keli. Tapi kalau masakan orang lain tak taulah sama rasa atau tidak. Yang pasti pertama kali Cik iena makan sambal ikan keli disini Cik iena terpaut hati dengan sambal ikan keli.


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Sambal ketam disini juga agak unik. Ketam digoreng dengan tepung terlebih dahulu kemudian dimasak sambal. Memang menarik dan sedap di makan. Pertama kali Cik iena cuba  masakan sambal ketam goreng tepung. Kebiasaannya sambal ketam sahaja. Rasa rangupu ketam goreng tepung membuatkan Cik iena dan adik makan berulang-ulang sambal ketam tersebut.


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Antara hidangan sampingan lain yang cik iena makan adalah satay, pau, dimsum, apam balik, tapai dan abc. Terdapat banyak lagi menu sampingan dan pencuci mulut cuma cik iena tiba agak lewat jadi tak sempat nak makan semuanya. Lagipun masa bulan puasa memang tak larat nak makan banyak :D




Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya



Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Selain dari hidangan makanan yang banyak dan pelbagai, Buffet Ramadhan disini juga meriah dengan persembahan dari Duwa Music. Alunan merdu acoustic duo yang dimainkan beserta suara yang lunak merdu menambat hati para tetamu yang berbuka disini terutamanya Cik Iena.



Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Iqqa selaku penyanyi Duwa Music sendiri sangat petah bercakap menghiburkan para tetamu. Bukan sahaja menyanyi beliau juga menghiburkan tetamu dengan ucapannya dan juga yang paling digemari tetamu mereka akan menyanyikan lagu yang di minta oleh para tetamu. Cik iena juga dapati ada diantara tetamu yang bersalaman dengan penyanyi Duwa Music iaitu Iqqa sebelum berangkat pulang. Ini menunjukkan tetamu-tetamu sangat selesa menikmati hidangan berbuka puasa disini sambil di hiburkan leh  Duwa Music.


Para pekerja hotel disini juga kelihatan sangat senang dan selesa dengan kemesraan Duwa Music ini yang menghiburkan mereka yang sedang bekerja.




Mengenai Duwa Music


Dianggotai oleh pasangan suami isteri iaitu Iqqa dan Fahmi. Mula bertapak dalam dunia seni sejak tahun 2016.  Pada asalnya Duwa Music ditubuhkan  kerana iqqa dan fahmi ingin mengumpul duit untuk melansungkan majlis perkahwinan mereka.


Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Selain aqoustic duo , mereka juga mempunyai kumpulan ghazal dan live band juga untuk majlis-majlis seperti majlis perkahwinan dan sebagainya. Kumpulan ghazal ini dianggotai oleh mereka berdua dan beberapa rakan yang lain.



Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Sekiranya anda berminat untuk memanggil Duwa Music memeriahkan majlis anda anda boleh hubungi mereka di talian 0168157871 atau email mereka di duwamusic@gmailcom. Anda juga boleh mengikuti perkembangan mereka di laman sosial mereka seperti berikut'

Instagram : https://www.instagram.com/duwamusic/
Facebook : https://web.facebook.com/duwamusic
Youtube : Duwa Music





Promosi Terbaru Buffet Ramadhan 2019 : The Everly Putrajaya




Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Kini dapatkan harga istimewa RM88  di mana harga asal adalah RM108 nett untuk dewasa dan RM44 untuk kanak-kanak dan warga emas. Harga ini sah sehingga 12 May 2019. Walaubagaimanapun Cik iena dimaklumkan tarikh promosi dilanjutkan sehingga diberitahu kelak.


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Untuk  promosi istimewa bagi pakej bilik Ramadan , sila hubungi 03-88922929 atau e-mel kepada reservation.tep@theeverlygroup.com

Cik iena nasihatkan untuk membuat tempahan anda perlu call. Sebelum ni Cik iena call untuk membuat tempahan. Whatsapp tidak di reply kerana mereka kekurangan staff buat masa ini. Jadi adalah lebih baik untuk anda call untuk membuat tempahan berbuka puasa disini.



Sociam Media update :



View this post on Instagram

Alhamdulillah cik iena berbuka di The Everly Putrajaya tadi. Ada lebih daripada 100 hidangan Melayu tradisional yg dihidangkan. Jadi rambang mata pulak cik iena. Penat makan tau.. Kalau perasan ada la pic yg nampak perut mcm pregy hahaha tu sebab iena mengandungkan makanan2 buffet kat sini.. Tak behave betul makan hari ni.. Takde org nak azan kan telinga suh benti makan. @hidellni Pun boleh tahan bnyk dia makan tadi haha..dia cuma stop kan iena tapau pau je hahah.. Heiiii anak sapa ni nk tapau pau.. Pau dia sedap okayyy . Sebelum ni iena pernah tulis review kt sini. Jemput baca di http://www.ienaeliena.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-everly-putrajaya.html . Nanti ada masa iena cerita kt blog mengenai kemeriahan suasana berbuka puasa di sini dengan alunan lagu merdu dari @duwamusic . Boleh tgk story iena ok.. Iena add dekat highlight sekali❤❤ . Tempahan korporat dan pembelian baucer : farah.hanis@theverlvygroup.com . Wardrobe : @zaloramy #blogger #malaysianblogger #foodblogger #ienaeliena #foodie #foodporn #lifestyleblogger #buffetramadhan2019 #ienaelienaxbuffetramadhan #beautyblogger #fashionblogger #ienaeliena #ramadhanTEP #everlyramadan2019 #zaloramy #zaloraootd
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


View this post on Instagram

Seperti tahun-tahun sebelumnya, The Everly Putrajaya tidak terlepas untuk mengadakan Buffet Ramadhan sempena bulan Ramadhan yang mulia . Alhamdulillah, baru-baru ini Cik iena berkesempatan menghadiri Majlis Preview buffet ramadhan khas untuk rakan-rakan media dan para pelanggan di The Everly Putrajaya. The Everly Putrajaya menjanjikan pengalaman buka puasa dengan lebih daripada 100 hidangan Melayu tradisional yang terdiri daripada pembuka selera, sup, hidangan utama, minuman dan pencuci mulut yang akan memuaskan selera anda. Nikmati harga istimewa untuk Promosi Early Bird untuk tempahan awal sebelum 1 mei 2019 di mana anda boleh mendapatkan harga RM98 nett untuk dewasa dan RM49 untuk kanak-kanak dan warga emas. Tempahan korporat dan pembelian baucer : farah.hanis@theverlvygroup.com Jom baca mengenai review Buffet Ramadhan 2019 : The Everly Putrajaya di http://www.ienaeliena.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-everly-putrajaya.html #blogger #malaysianblogger #foodblogger #ienaeliena #foodie #foodporn #lifestyleblogger #buffetramadhan2019 #ienaelienaxbuffetramadhan #BidadariHouse #AYLAShawlPremium #AKELPlain #BawalCottonTurki #BHctss #beautyblogger #fashionblogger #ienaeliena #ramadhanTEP #everlyramadan2019
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve