Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Baru-baru ini Cik iena berkesempatan ke Buffet Ramadhan di The Everly Putrajaya Hotel. Walaupun tiba agak lewat selepas azan berbuka namun Cik iena dapat merasakan kemeriahan berbuka puasa disini. Makanan yang habis akan di refill dengan cepat. Servis yang bagus dari pekerja Hotel berkenaan.

Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Jika sebelum ini Cik iena pernah hadir untuk sesi preview buffet ramadhan 2019 The Everly Putrajaya, kali ini Cik iena hadir untuk berbuka puasa disini. Pengalaman berbuka puasa disini sememangnya menyeronokkan. Terdapat lebih dari 100 menu makanan yang dihidangkan .
Klik untuk baca artikel review Buffet Ramadhan 2019 : The Everly Putrajaya 



Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Antara makanan yang Cik iena makan yang Cik iena suka ketika berbuka puasa di The Everly Putrajaya baru-baru ini adalah sambal sotong, ayam masala, sambal ikan keli, kerabu mangga, ikan bakal ala portugis  , lala masak halia dan kerabu kacang panjang.



Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Untuk pengetahuan ini merupakan pertama kali Cik iena makan sambal ikan keli. Selepas makan sambal ikan keli disini Cik iena rasa suka sambal ikan keli. Tapi kalau masakan orang lain tak taulah sama rasa atau tidak. Yang pasti pertama kali Cik iena makan sambal ikan keli disini Cik iena terpaut hati dengan sambal ikan keli.


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Sambal ketam disini juga agak unik. Ketam digoreng dengan tepung terlebih dahulu kemudian dimasak sambal. Memang menarik dan sedap di makan. Pertama kali Cik iena cuba  masakan sambal ketam goreng tepung. Kebiasaannya sambal ketam sahaja. Rasa rangupu ketam goreng tepung membuatkan Cik iena dan adik makan berulang-ulang sambal ketam tersebut.


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Antara hidangan sampingan lain yang cik iena makan adalah satay, pau, dimsum, apam balik, tapai dan abc. Terdapat banyak lagi menu sampingan dan pencuci mulut cuma cik iena tiba agak lewat jadi tak sempat nak makan semuanya. Lagipun masa bulan puasa memang tak larat nak makan banyak :D




Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya



Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Selain dari hidangan makanan yang banyak dan pelbagai, Buffet Ramadhan disini juga meriah dengan persembahan dari Duwa Music. Alunan merdu acoustic duo yang dimainkan beserta suara yang lunak merdu menambat hati para tetamu yang berbuka disini terutamanya Cik Iena.



Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Iqqa selaku penyanyi Duwa Music sendiri sangat petah bercakap menghiburkan para tetamu. Bukan sahaja menyanyi beliau juga menghiburkan tetamu dengan ucapannya dan juga yang paling digemari tetamu mereka akan menyanyikan lagu yang di minta oleh para tetamu. Cik iena juga dapati ada diantara tetamu yang bersalaman dengan penyanyi Duwa Music iaitu Iqqa sebelum berangkat pulang. Ini menunjukkan tetamu-tetamu sangat selesa menikmati hidangan berbuka puasa disini sambil di hiburkan leh  Duwa Music.


Para pekerja hotel disini juga kelihatan sangat senang dan selesa dengan kemesraan Duwa Music ini yang menghiburkan mereka yang sedang bekerja.




Mengenai Duwa Music


Dianggotai oleh pasangan suami isteri iaitu Iqqa dan Fahmi. Mula bertapak dalam dunia seni sejak tahun 2016.  Pada asalnya Duwa Music ditubuhkan  kerana iqqa dan fahmi ingin mengumpul duit untuk melansungkan majlis perkahwinan mereka.


Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya


Selain aqoustic duo , mereka juga mempunyai kumpulan ghazal dan live band juga untuk majlis-majlis seperti majlis perkahwinan dan sebagainya. Kumpulan ghazal ini dianggotai oleh mereka berdua dan beberapa rakan yang lain.



Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Duwa Music Memeriahkan Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Sekiranya anda berminat untuk memanggil Duwa Music memeriahkan majlis anda anda boleh hubungi mereka di talian 0168157871 atau email mereka di duwamusic@gmailcom. Anda juga boleh mengikuti perkembangan mereka di laman sosial mereka seperti berikut'

Instagram : https://www.instagram.com/duwamusic/
Facebook : https://web.facebook.com/duwamusic
Youtube : Duwa Music





Promosi Terbaru Buffet Ramadhan 2019 : The Everly Putrajaya




Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Kini dapatkan harga istimewa RM88  di mana harga asal adalah RM108 nett untuk dewasa dan RM44 untuk kanak-kanak dan warga emas. Harga ini sah sehingga 12 May 2019. Walaubagaimanapun Cik iena dimaklumkan tarikh promosi dilanjutkan sehingga diberitahu kelak.


Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya
Buffet Ramadhan The Everly Putrajaya

Untuk  promosi istimewa bagi pakej bilik Ramadan , sila hubungi 03-88922929 atau e-mel kepada reservation.tep@theeverlygroup.com

Cik iena nasihatkan untuk membuat tempahan anda perlu call. Sebelum ni Cik iena call untuk membuat tempahan. Whatsapp tidak di reply kerana mereka kekurangan staff buat masa ini. Jadi adalah lebih baik untuk anda call untuk membuat tempahan berbuka puasa disini.



Sociam Media update :



View this post on Instagram

Alhamdulillah cik iena berbuka di The Everly Putrajaya tadi. Ada lebih daripada 100 hidangan Melayu tradisional yg dihidangkan. Jadi rambang mata pulak cik iena. Penat makan tau.. Kalau perasan ada la pic yg nampak perut mcm pregy hahaha tu sebab iena mengandungkan makanan2 buffet kat sini.. Tak behave betul makan hari ni.. Takde org nak azan kan telinga suh benti makan. @hidellni Pun boleh tahan bnyk dia makan tadi haha..dia cuma stop kan iena tapau pau je hahah.. Heiiii anak sapa ni nk tapau pau.. Pau dia sedap okayyy . Sebelum ni iena pernah tulis review kt sini. Jemput baca di http://www.ienaeliena.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-everly-putrajaya.html . Nanti ada masa iena cerita kt blog mengenai kemeriahan suasana berbuka puasa di sini dengan alunan lagu merdu dari @duwamusic . Boleh tgk story iena ok.. Iena add dekat highlight sekali❤❤ . Tempahan korporat dan pembelian baucer : farah.hanis@theverlvygroup.com . Wardrobe : @zaloramy #blogger #malaysianblogger #foodblogger #ienaeliena #foodie #foodporn #lifestyleblogger #buffetramadhan2019 #ienaelienaxbuffetramadhan #beautyblogger #fashionblogger #ienaeliena #ramadhanTEP #everlyramadan2019 #zaloramy #zaloraootd
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


View this post on Instagram

Seperti tahun-tahun sebelumnya, The Everly Putrajaya tidak terlepas untuk mengadakan Buffet Ramadhan sempena bulan Ramadhan yang mulia . Alhamdulillah, baru-baru ini Cik iena berkesempatan menghadiri Majlis Preview buffet ramadhan khas untuk rakan-rakan media dan para pelanggan di The Everly Putrajaya. The Everly Putrajaya menjanjikan pengalaman buka puasa dengan lebih daripada 100 hidangan Melayu tradisional yang terdiri daripada pembuka selera, sup, hidangan utama, minuman dan pencuci mulut yang akan memuaskan selera anda. Nikmati harga istimewa untuk Promosi Early Bird untuk tempahan awal sebelum 1 mei 2019 di mana anda boleh mendapatkan harga RM98 nett untuk dewasa dan RM49 untuk kanak-kanak dan warga emas. Tempahan korporat dan pembelian baucer : farah.hanis@theverlvygroup.com Jom baca mengenai review Buffet Ramadhan 2019 : The Everly Putrajaya di http://www.ienaeliena.com/2019/04/buffet-ramadhan-2019-everly-putrajaya.html #blogger #malaysianblogger #foodblogger #ienaeliena #foodie #foodporn #lifestyleblogger #buffetramadhan2019 #ienaelienaxbuffetramadhan #BidadariHouse #AYLAShawlPremium #AKELPlain #BawalCottonTurki #BHctss #beautyblogger #fashionblogger #ienaeliena #ramadhanTEP #everlyramadan2019
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on





1 comments:

  1. BERITA BAIK!!! BERITA BAIK!!! BERITA BAIK!!!

    Nama saya fatma Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi tahu semua pencari pinjaman supaya berhati-hati, kerana terdapat penipuan di mana-mana, mereka akan menghantar dokumen perjanjian palsu untuk anda dan mereka akan mengatakan tidak ada bayaran pendahuluan, tetapi mereka adalah orang yang suka bermain, kerana mereka kemudian akan meminta bayaran yuran lesen atau yuran jaminan yuran dan yuran pemindahan, jadi berhati-hati dengan syarikat pinjaman mereka yang curang.

    Beberapa bulan yang lalu saya tegang dari segi kewangan dan terdesak, saya telah tertipu oleh beberapa peminjam dalam talian. Saya hampir kehilangan harapan sehinggalah Tuhan menggunakan kawan saya yang merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat boleh dipercayai yang dipanggil ibu Theresa, yang memberi pinjaman tanpa jaminan dari USD100,000 dalam masa kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dan kadar faedah hanya 2%

    Saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah yang saya memohon, dihantar terus ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan.

    Kerana saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik, supaya orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman apa-apa, sila hubungi beliau melalui e-mel sebenar: theresaloancompany@gmail.com dan oleh rahmat Tuhan dia tidak akan pernah mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman jika anda taat.

    Anda juga boleh menghubungi saya di e-mel saya: feyzilfatma@gmail.com dan Sety diperkenalkan dan berbincang mengenai Puan theresa, dia juga mendapat pinjaman baru dari Puan theresa, anda juga boleh menghubunginya melalui e-melnya: martinimarais1986@gmail.com Sekarang, semua yang saya akan lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun mereka setiap bulan.

    Satu perkataan cukup untuk orang bijak

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve