Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Friday, July 23, 2010

scammer cabutan bertuah di lowyat

just now receive call from my sis Siti Nur Hidayah .dia tny blh pcaye ke ade group ni kt dpn lowyat wt cabutan bertuah..hadiah dia kereta,tv..bnyk lg lah..tp dia ckp kene g kt almt yg dia bg utk amek adiah tu arini gak..kene g dgn dia naik teksi..iena sangat musykil..lepastu adek ina ckp g amek esok dgn family ..dia ckp xblh.nk call family dlu pn xblh..haishh

nasib baik lah ader Dr Google..search2 jumpa pasal scammer2 nie..bnyk lh org yg dh kene tipu..iena bace kat lowyat nyer forum..Macam2 cara dorang tipu..

ishh kesian nyer...suh amek hadiah kt alamt sekian2 nek teksi dgn syarat pergi dgn org dia skali...pastu benti tah mane2 tah..pastu kene rompak..hurm jahat sungguh itu orang..



Risau gak lah iena td walaupn dh cakap kt adek iena tak payah buat cabutan bertuah tu..
tp still takot sb jumpa pasal kes ni lepas adek iena call tu..iena cari la kat forum lowyat.net..
jumpa lah kes nie..
terus call dia...
dua kali kol tak angkat..risau gak ma tau dia pujuk adek iena suh wat cabutan bertuah tu ker..
haishhhh takot...
pastu kol lg seb bek dia angkat..dia ckp dia dah selamat dah..dah masuk dlm lowyat..
lege rase hati nie..
hurmmm korang2 sume kene hati2 tau..
scammer nie ade kat maner2..jgn cepat terpengaruh dgn hadiah2 yg ditawarkan...

hehe d bawah ini adalah gambo sayer n adek kesayangan sy yg call sy td..
syukur dia selamat dr scammer tuh..




 

No comments:

Post a Comment

Facebook Comment