cik iena terjah org nk mintak payment


Assalammualaikum sumer.
Lame btl cik iena xupdate blog kn.da besawang da..hehe nk story cket kt kwn2.mlm td cik iena g terjah umh mber yg tak byr payment cik iena.

Cik iena mmg bengang tahap dewa dgn dia.awl bln 7 yg lpas cik iena mekap wedding customer dia.da la jauh kt sg buaya.d sebabkn mber cik iena x amek pn deposit.percaya la sgt kt mber kn.ye la kununnye sama2 make up artist tau la,paham la..tp smp skrg xdpt payment.

Banyak janji yg dia buat tp semua dusta belaka.lepas abes mekap ,cik Iena call tny payment dia ckp nty dia jmp cik iena.seminggu berlalu dia x call juge cik iena.cik iena call dia pn x akt..msg pn x reply..smp la suatu saat dan ketika cik iena call pki no opis dia akt plak.terkedu dia.mintak la payment kn.dia ckp sory dia bru blk dr singapore nty dia byr payment cik iena.
Gile punye org xkn la lansung xblh sms kn.nmpk sgt nk mengelak.

Cik iena pn tgu la.saba je.smp la bln puasa dia still x call.iena call mintak payment .byk kali call dia x akt smp la cik iena msg dia ckp ayie ni knp klu xde duit nk byr ckp xde duit,iena ni berkeperimanusiaan juga.tak la kejam.pastu bru dia reply dia ckp sory dia bru lepas kene rompak.cik iena pn pcaye je.cik iena ckp xpela cik iena bg dia mase tuk byr smp sblm raye..

Dia janji nk byr sehari sblm raye tp dia tipu jugak.tgu2 xdpt2.pastu dia ckp xsempat msk duit.esk lepas semayang raye dia bank in duit..ya allah bersabar je la.smp saat dan ketika ternyata dia tipu lg.tak gune nye mber.lpas pd tu cik iena call n sms mmg xde feedback lansung.ya allah saketnye hati.bile call pki no lain dia akt,dgr suara trus letak.sialan punyer org.

Haaa alkisahnye mlm td cik iena g la terjah umh dia kt bndr bru selayang.dia xde kt umh.ayah n adek dia ade.ayah dia terkejut la ade org dtg kn.cik iena. Cerita la dr a smp z.ayah dia terkejut la.ayh dia pn xtau dia kene rompak.ha nmpk sgt tipu kn.

Cik iena dh amek no tpn ayah dia dan dah save kordinat gps umh dia.hehe kpd sesape yg dhamba allah tu ade berhutang n xbyr,blh mintak kt cik iena no ayah dia n kordinat umh dia..

Beberape minit pas blk dr umh dia.dak tu pon msg ckp duit iena besok mlm.ha naknenye mlm ni la kn.klu dia tipu lg mmg cik iena g terjah lg la.tunjuk msg yg dia anta kt cik iena..

Okies dh abes luahkn perasaan yg lame terpendam.
Terima kasih inchik lurve n adek2 sb teman cik iena g cari umh hamba allah tu..

Pasni klu dia xbyr gak mmg g report police la








0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve