Feeds Homeless 27Apr2012



Program Agihan Makanan kepada homeless tetap dijalankan seperti biasa
walaupun terdapat perhimpunan bersih didataran merdeka.
Para sukarelawan bertungkus lumus menyediakan makanan untuk diagih kepada homeless.
Pelbagai dugaan yang dilalui kerana pada mlm ini agak sukar dengan kehadiran
pengikut2 perhimpunan bersih.
Ada diantara mereka yang igat bahawa makanan yang disediakan adalah untuk ahli perhimpunan bersih.
huhuhu 
pocikk mokcikk oittt
nie utk homeless laaaa
walaupun makcik pokcik sibuk berpolitik..
volunteer2 1 charity tetap meneruskan program agihan makanan kepada homeless.
Antara yang menjadi mangsa perhimpunan ini adalah homeless
kesian mereka hilang arah tuju
tambahan lagi NGO lain  yg selalu dtg memberi makanan kepada homeless ada yg tidak hadir kerana risau akan keselamatan mereka.
Akan tetapi volunteer drpd 1 charity tetap meneruskan misi ini.
Syukur alhamdulillah dgn keizinan allah semuanya berjalan lancar.
(^_~)
"Allah sentiasa melindungi mereka2 yg berbuat baik"

Okies jom tgk pic yg d ambil oleh abg naga..

cik iena x dtg mlm nie sb
cik iena volunteer baru..
kak enn bg tahu valunteer yg kurang dari 3 bulan penglibatan
dinasihatkan agar tidak hadir bg mengelakkan sebarang kesulitan
(^_~)


volunteer sibuk menyediakan makanan





volunteer basuh pinggan ..hihi
rajinnnn..bakal menantu sape la nie
(^_~)

makanan utk midnite run



get ready ..
midnite run


Lokasi 1

Difahamkan kesemua volunteer menggunakan motor utk midnite run
bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas
(^_~)


lokasi 2


Lokasi 3

Volunteer mengejut homeless utk memberitahu mereka membawa makanan



Begini lah keadaan mereka



Sedihkan T__T


Lokasi 4
Mereka Volunteer yg hebat
(^_~)


Kak suri berbual dgn mereka


Lokasi 5




Lokasi 6



Lokasi 7





APAKAH PERASAAN ANDA MELIHAT MEREKA BEGINI?






Lokasi 8



Lokasi 9


Lokasi 10




Ops ade banyak lg gambar
cik iena amek siket2 je
kalau nk tgk lg
blh tgk kt fb abg naga

Okies cik iena difahamkan malam nie akan ade program khas utk gelandangan
Insyaallah cik iena akan hadir
(^_~)



"Untuk makluman sahabat sekalian.. Atas cadangan senior 1CHARiTY.. Mlm ni kami rancang akn buat program khas utk gelandangan(homeless).. Sbb kami dh fikir, berdasarkan pengalaman 'himpun' yg lalu.. Ramai sahabat2 homeless ni yg turut jd mangsa keadaan.. Mereka amat kelaparan & brd dlm keadaan yg sadis akibat menerima tempias dari tindakan 'himpun' tahun lalu.. Oleh itu, kami merayu kpd sahabat2 yg brd di luar sana utk turut bersama menyertai kami dlm mghulurkan bantuan kemanusiaan agar kita sama2 dpt mbantu golongan (homeless) yg amat memerlukan ini.. Kami akn mulakan program slps mahgrib ygmana kami akn memasak nasi & lauk di perkarangan Masjid Jamek seterusnya diagih2kan kpd mereka (homeless).. Kepada sahabat yg mpunyai masa terluang kami ingin menyeru.. Ayuhlah wahai sahabat sekalian.. Bantulah kami utk mbantu mereka.. Barakallahu Lakum..."
















Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


21 comments:

  1. MashaAllah... ada ramai homeless rupanya ya di ibukota kita.. Tahniah atas usaha anda.. respect lah..

    ReplyDelete
  2. Salam kenal..singgah balas kunjungan..best kan kalo dapat join aktiiti charity macamnie..sy tak berkesempatan lagi..tahniah..masih ada yang prihatin...:)

    ReplyDelete
  3. @ ogyep yummy mellow : yups ramai homeless :)
    thanks(^_~)

    @TF : salam kenal..terima kasih(^_~)

    ReplyDelete
  4. kena bagi peluang pekerjaan. nnt mereka bole makan sendiri

    ReplyDelete
  5. @Thinkerer Bolala : agak nye sape yg kene bg peluang pekerjaan tu?
    btw for ur information bukan semua gelandangan nie tidak bekerja..ada diantara mereka yg bekerja..tetapi disebabkan gaji tidak mencukupi utk menyewa bilik.mereka terpaksa tidur dijalanan.tambahan lagi mereka perlu menghantar sebahagian dr duit gaji mereka kepada family dikampung..if Thinkerer Bolala duduk KL and ada masa..come join us..setiap khames dan jumaat pkl 9 mlm..jom luangkan masa membantu dan blh rasai sendiri pengalaman yg tak blh dibeli nie..dulu cik iena pn beranggapan mcm tu..tp bile da join aktiviti nie baru faham.


    @Ayumi Comot : akak pn bru je join yunk..tau atas member2 jugak..tergerak hati nk join..alhamdulillah smp skrg masih berniat utk hadir aktiviti nie setiap minggu..if Ayumi Comot duduk area KL jom lah join us

    ReplyDelete
  6. Sedih dengan keadaan mereka...

    syukur sangat dengan usaha yang dilakukan...

    terharu dengan usaha anak2 muda yang sudi menjadi volunteer. moga teruskan usaha murni ini

    salam kenal dan saya linkkan ke blog ye..

    ReplyDelete
  7. sis . alhamdulilah syukur masih ada lagi sukarelawan macam korang . laila tumpang happy ~ wee follow !

    ReplyDelete
  8. sedih jugak tgk mereka ni.. rasa seronok kan lau dpt tlong org dgn buat keje amal mcm ni.. nnti da lama2 jdik volunteer baru leh join eh xtvt ni.. huhu

    ReplyDelete
  9. blh join ara..
    yg nidia xbg volunteer baru join takut ade berlaku pergaduhan ke..sb sabtu pg tu kan perhimpunan bersih..so tgh mlm tu dorang dah stand by kt dataran merdeka dh..nk agihkan food kt homeless tu kene redah org2 yg berhimpun bersih 3.0 tu..
    tu dia xbg newbie join..

    tapi semalam hari sabtu akak join..
    sb emergency kekurangan volunteer
    ramai x dtg...

    bnyk road block..
    mmg susah nk masuk KL smlm..
    nasib baik polis bg masuk sb ade program charity utk bg homeless makan(^_~)

    ReplyDelete
  10. ooo.. mcm tu.. ingat napew.. hehe..

    tadi jumpa blog akak yg lgi 1 :D

    ReplyDelete
  11. respect la yang join volunteer tu... moga di permudahkan urusan di hari yg mendatang

    ReplyDelete
  12. semoga ALLAH membalas jasa baik anda semua . btw . akak nhe gojes la ^^ teheww .

    ReplyDelete
  13. subhanallah.. moga diteruskan lg aktiviti2 mcm ni.. dekati diorang.. :) may Allah bless u all for ur thoughtful effort

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog