Grab The Promo
Grab The Promo

MANDI SHOWER MENCANTIKKAN WAJAH


Ternyata, banyak manfaat mandi dengan menggunakan shower. Pertama, itu menunjukkan kepekaan kita terhadap faedah dengan memanfaatkan air secara maksimal. Kerana penggunaan air dengan shower ketika mandi jauh lebih baik daripada kita menggunakan gayung.

Manfaat kedua, adalah untuk kecantikan kulit kita. Mengapa? Kerana dengan menggunakan air, kita dapat memperoleh lebih banyak ion negatif yang bermanfaat bagi kulit kita. Dalam udara bebas, sebenarnya ada ion negatif dan positif yang bersatu. Dengan adanya pancutan air, maka ion negatif dan ion positif terpecah. Ion positif yang lebih berat, membuat ion ini cepat jatuh sedangkan ion negatif dapat melayang di udara. Itulah sebabnya kita merasa lebih nyaman dan segar ketika mandi di air terjun atau ketika menghirup udara setelah hujan kerana terdapat ion negatif di udara. 

Dalam satu pancutan, jumlah ion negatif meningkat 10 kali ganda setelah digunakan shower selama 5 minit dan terus bertambah dengan semakin lamanya penggunaan shower. Tetapi harus diingat, bahawa wap panas dapat meningkatkan ion positif, maka bila kita mandi pastikan ada ruang udara dan sehingga terjadi pertukaran udara.

Penggunaan shower juga dapat memberi urutan pada wajah kita sehingga wajah kita dapat bernafas dengan lebih baik. Maka untuk mendapatkan kesan yang baik, hendaknya shower tidak digunakan secara tegak lurus, tetapi dengan megiring lebih kurang 60 darjah. 


Jadi, tidak ada salahnya cuba menggunakan shower ketika mandi sebagai terapi untuk wajah kita.Notes: ade rakan fb yg tny cik iena

"Sama ke dgn mandi air hujan yg turun ke bumi?"

Jawapan nye : tidak sama

Air hujan mengandungi gas2 pencemar seperti sulfer dioksida dan nitrogen dioksida..
lagi2 kalau kawasan perumahan korang tu dkt dgn kawasan perindustrian..
banyak lg gas2 tercemar yg kilang keluarkan
(^_~)

jgn mandi air hujan yer
mandi air shower kt dlm bilik air nun haaaaaa


Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve