Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, May 2, 2012

KESESUAIAN WARNA KULIT DAN WARNA PAKAIAN



Dalam majlis apa pun anda pasti ingin kelihatan menarik. namun anda jangan tersalah memadankan warna pakaian dengan warna kulit anda.

Berikut adalah tips sederhana dan umum untuk kita mengetahuinya mengenai kesesuaian warna pakaian dan warna kulit.

Kulit putih

Sangat sesuai mengenakan warna-warna pastel seperti coklat muda, biru muda atau pink. Meskipun warna lain juga tidak dilarang untuk dipakai.

Kulit kuning langsat
Lebih sesuai mengenakan Warna tropis (jingga, hijau, merah, kuning dan biru ) merupakan pilihan yang terbaik.

Kulit sawo matang
Jangan ragu untuk memilih warna ungu atau maroon agar kerana anda akan kelihatan lebih menarik.

Kulit gelap
yang eksotik sesuai jika menggunakan busana warna tanah yang lembut.

Hati-hati, jangan sampai Anda melakukan perkara ini :

Nekat menggunakan warna busana yang terlalu kontras dengan kulit. contohnya anda berkulit hitam sementara busana yang dikenakan warna pink. Penampilan anda akan kelihatan berat sebelah! Anda boleh memakai warna kontras bila ada acara khusus seperti clubbing.

Memakai aksesoris dari rambut sampai kaki yang warnanya tidak sedondon dengan warna baju yang dikenakan akan kelihatan jangal.







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

7 comments:

  1. bgus tips ni.. baju ara mostly wrna pink.. :D

    ReplyDelete
  2. hihi same lah
    bju akak pn bnyk warna pink:)

    ReplyDelete
  3. Thanks 4 the info . eyda pon tktau eyda nie hitam manis / sawo matang :P

    ReplyDelete
  4. hye iena,,thanx taw slalu singgah blog saya..klik vote untuk iena satu..hikhik..cari shoutbox tak jumpa la..by the way suke sangat tip yang iena kasi..u look gojes:)

    ReplyDelete
  5. eyda : nmpk mcm sawo matang:)

    pencinta pink: ur wlcm dear:)
    hihihi aritu ade letak tp da buang:D
    thanks dear(^_~)
    cik iena bese2 je..gojes sb mekap je tu(^_~)

    ReplyDelete
  6. hehe 'gojes' ^^ cik gojes . :P omey .

    ReplyDelete

Facebook Comment