Digi statement of Account : number sesat 0163990043


Uit nape 0163990043 boleh ada dalam bill nie, saye tak pernah sms pon.
Call pon tak dapat. Not in service.
Banyak pulak number 0163990043 dalam bill
ouhhhh Digi, mengapakah?
Sila la reply email saya dg oit

selalu bil talifon RM 70 ++ je
bln baru ni  RM87.64 plak
haishh walau tak bnyk tp tetap naek gak..
saye tak gune pown

haha org xde bf nie bill talifon mmg siket je
lagi2 skrg guna wassap je kn 
(^_~)
 
total sms hantar ke  0163990043utk bln mei 84 sms
bln ni tatau la ade llg ke tak


 


 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


10 comments:

  1. Hi Cik Iena, saya terjumpa blog posting awak semasa google no 0163990043. Dan rupa2nya awak pun ada masalah yang sama. Saya ingin tahu memandang masalah cik berlaku lebih awal. Apakah perkembangan kes ini sebab saya mengalami situasi yang sama apabila saya mendapati bahawa no digi saya telah di block. Hari ini bila saya kol digi saya sgt terkejut bila tahu yg saya ada current charges sbyk Rm300. Bila saya check dalam digi OCS, terdapat no yg di atas dan beberapa no lain spt 221000 dan 220450 yang mengenekan caj Rm10, Rm4.50 & 0.15 sen. Dalam tempoh 8 hari dari 1st July, nombor tersebut caj bil saya sampai mencecah 300. Saya telah membuat aduan dgn digi dan mereka memberitahu bhw syarikat yg bernama Macro Kiosk Bhd btaggngjawab thdpd sms tersebut dan mereka mengenakan caj trbsebut kerana sstu aplikasi yg saya download. Masalah nya saya tak pnah pun download apa2 yang meminta bayaran dan tak pernah juga mendapat sms dari mana2 no tersebut. Tiba2 sahaja, saya dikenakan mcm tu. Please let me know kalau cik dah settle kan masalah ini.

    ReplyDelete
  2. Hi Cik Iena, saya terjumpa blog posting awak semasa google no 0163990043. Dan rupa2nya awak pun ada masalah yang sama. Saya ingin tahu memandang masalah cik berlaku lebih awal. Apakah perkembangan kes ini sebab saya mengalami situasi yang sama apabila saya mendapati bahawa no digi saya telah di block. Hari ini bila saya kol digi saya sgt terkejut bila tahu yg saya ada current charges sbyk Rm300. Bila saya check dalam digi OCS, terdapat no yg di atas dan beberapa no lain spt 221000 dan 220450 yang mengenekan caj Rm10, Rm4.50 & 0.15 sen. Dalam tempoh 8 hari dari 1st July, nombor tersebut caj bil saya sampai mencecah 300. Saya telah membuat aduan dgn digi dan mereka memberitahu bhw syarikat yg bernama Macro Kiosk Bhd btaggngjawab thdpd sms tersebut dan mereka mengenakan caj trbsebut kerana sstu aplikasi yg saya download. Masalah nya saya tak pnah pun download apa2 yang meminta bayaran dan tak pernah juga mendapat sms dari mana2 no tersebut. Tiba2 sahaja, saya dikenakan mcm tu. Please let me know kalau cik dah settle kan masalah ini.

    ReplyDelete
  3. Hi,
    awak pon kene charge dari number 0163990043 jgak ke?

    saya dah email digi
    dg dah reply
    0163990043 tu service daripada
    android apps

    digi bg details :

    Service Provider: Ionnex Sdn Bhd
    Short Code: 37773
    Keywords Sent: on gomax 38


    this one charge dari service utk shortcode 37773
    memang saya ada guna untuk testing service nie

    cuma previously digi takde charge
    sekarang ni digi charge

    kalau telco lain maxis n celcom
    takde kene charge


    you cuba email digi melalui OCS tu nanti dia akan reply and bagi tahu dari syarikat mana

    you bagi number yang pelik2 yang u tak pernah guna tu


    ReplyDelete
  4. bila dapat digi dah bg contact utk service provider tu u blh contact that service provider and ask them
    maybe boleh request dia refund kredit kita balik (^_~)

    ReplyDelete
  5. one more thing if digi dah bagi shortcode service yang charge kita tu , kita hantar sms
    STOP ALL
    ke number tu
    shortcode tu dia lima digit je
    contoh iena nya shortcode

    Short Code: 37773

    so hantar sms
    STOP ALL ke 37773

    by default semua service if hantar stop all dia akan stop kan service kita tu

    hope it's help u

    ReplyDelete
  6. Masalahnye skrg, hari tu diorg digi cakap ada bagi sms dgn detail apa semua and cara2 utk stop kan. Tapi saya tak pernah dpt pun sms tu so saya kol balik digi and minta diorg tlg. Diorg bagitau yang diorg dah stopkan subscription tersebut dan janji yang saya tak akan dpt lagi caj mcm tu. Tu pada 8 haribulan. Pagi tadi bila saya check balik dalam ocs, nombor2 tu masih ade dan tambah pula ada nombor2 baru yg saya tak tahu pun masuk dalam bill. Digi dah beri info pasal company yg caj saya tu dan saya dah htr email pagi kelmarin minta diorg reverse balik caj2 tu tapi sampai skrg xde reply tapi caj2 tetap masuk dalam fon saya. Skrg saya dah betul keliru, marah dan tak tau nak buat apa sbb jumlah tu semua bknnya sikit. ='(

    ReplyDelete
  7. mcm nie
    bukak OCS
    pergi bahagian feedback then compose message baru..
    tanya kat situ..
    bg details phone number tu
    nanti dg akan reply

    service provider ape yg charge kita
    then dg bg website dia,no tel & email

    so kita blh contact

    iena dapat claim balik

    depends pada service provider la

    kalau dorang nk biz dorang kekal dorang kene la bertanggung jawab

    klu tak nanti service provider tu kene band dgn telco

    cube try tu dlu

    boleh iena tau shortcode lima angka tu

    cth iena shortcode
    37773

    you punya shortcode ape?
    iena blh tlg cek kan service provider mane..blh tny member2

    ReplyDelete
  8. Hi Iena, masalahnya mmg xde short code yg saya dapat dari sms. Itulah yang pelik, memang xde dapat mesej apa2 pun. Cuma tba2 bil melambung dan bila check ada byk nombor dgn caj yg besar walhal tak pernah buat call atau sms no tersebut. Tapi takpe, saya dah settlekan. Yelah sebab bila contact company tersebut, diorg tak respon pun and digi tak gerenti utk dptkan refund.Oleh kerana pihak digi yang saya deal dgn memberi respon yg tak beberapa memuaskan, saya mengambil tindakan dgn membuat aduan dgn SKMM. Diorg dah trima aduan dan akan deal dgn digi and kompaun syarikat tersebut. So skrg so far xde dah caj2 pelik keluar dlm online bill dan harap2 semuanya ok dah. Thanks Iena kerana membantu. =)

    ReplyDelete
  9. dlm bil mmg xde shortcode tu..
    yg ade number 0163990043
    utk shortcode ape kite kene tny dg thru OCS tu.

    kalau pakai smartphone, better jangan suka2 download apps.
    kadang charge dari apps tu

    kalau syarikat tu taknak bertanggungjawab elok lah report je
    lagipun ade record dekat dg kan..
    ade bukti


    ReplyDelete
  10. Hi Cik Lena, saya pun kena charges RM358 dari Digi....finally selepas saya mencari-cari problem dia baru tahu handphone saya sudah kena virus. Virus ini akan block sms dari Digi , Maybank yg akan hantar TAC dan banyak lagi, kemudian ia akan hantar sms sendiri dan mengenakan charge yg mahal setiap sms kadang2 RM4.50 atau RM10. Saya minta cik install antivirus ke dalam handphone anda dan membuat full scan utk mematikan virus ini.

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog