Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Tuesday, April 21, 2015

Cabaran Enerz GST di EnerZ Indoor Extreme Park Subang Jaya



 EnerZ Indoor Extreme Park



EnerZ Extreme Park ,Taman Ekstrem dan Arena Sukan Tertutup pertama di Asia telah melancarkan Cabaran EnerZ G.S.T.  Majlis pelancaran ini turut disertai oleh selebriti /model /pelakon Malaysia yang sememangnya terkenal dengan gaya hidup sihat, cantik dan bergaya iaitu Amber Chia dan juga anak lelaki beliau iaitu Aaron .


 EnerZ Indoor Extreme Park

Di dalam dunia modelling ,Cik iena memang minat Amber Chia , kalau tengok fashion show dia tak boleh nak ambil gambar macam ni
(^_~)


 EnerZ Indoor Extreme Park


 EnerZ Indoor Extreme Park

Wah tinggi betul Amber Chia , kurus lagi.
Ketinggian cik iena 165 cm sahaja


Cabaran EnerZ GST



 EnerZ Indoor Extreme Park


Cabaran EnerZ G.S.T. (Gut Builder – Sky Ropes – Trampolines) memerlukan anda melakukan salah satu aktiviti yang ada disini :-

  • Gut Builder
  • Sky Ropes
  • Trampolines
Kemudian rakam atau ambil gambar sewaktu anda beraksi dan muat naik ke lama sosial – facebook atau instagram dengan hashtag #EnerHereICome #EnerzGSTChallenge dan #EnerzWhoDaresMe.

Jangan lupa tag rakan-rakan yang anda ingin mereka sahut cabaran dari anda.



EnerZ Indoor Extreme Park Subang Jaya


EnerZ Extreme Park, merupakan kompleks sukan "indoor" yang menawarkan pelbagai aktiviti sukan ekstrem dan ianya terbuka untuk semua peringkar umur Untuk kanak-kanak, had ketinggian ditetapkan iaitu mestilah melebihi 90cm. Ini bagi memastikan keadaan fizikal kanak-kanak adalah bersesuaian dengan aktiviti yang bakal mereka sertai di sini.

EnerZ telah memperkenalkan konsep "Gaya Hidup Energetik" yang mana menggalakkan orang ramai untuk hidup dengan gaya aktif dan sihat. Dengan keluasan 80,000 kaki persegi, EnerZ Extreme Park bukan sahaja menyediakan pelbagai ruang aktiviti buat mereka yang sudah dewasa bahkan, terdapat juga peralatan dan permainan yang sememangnya dikhaskan buat kank-kanak.



 EnerZ Indoor Extreme Park



Untuk pengetahuan anda, Ketika berada di sini , adalah wajib untuk memakai sarung kaki khas, yang boleh didapati dari EnerZ Extreme Park. Disepanjang anda berada di situ anda hanya perlu memakai stokin khas sahaja . Tidak perlu memakai kasut . Jadi tak perlulah hadir lengkap berkasut sukan (^_~)



 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park




Selain daripada gelanggang badminton, kelas "fitness", macam-macam lagi. Kemudahan seperti helmet keselamatan, Locker untuk menyimpan barang, Terdapat juga banyak tempat duduk untuk bersantai.  Kafe' yang menjual pelbagai makanan dan minuman dengan harga yang berpatutan..
Rak kasut juga ada disediakan...

Berikut merupakan Senarai harga yang ditawarkan,



 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park


EnerZ juga memperkenalkan EnerZ Edutainment Program yang direka khas untuk kanak-kanak adaptasi daripada "Australian Eduitainement Programme".

 EnerZ Indoor Extreme Park

Program ini direkabentuk sesuai dengan budaya dan proses pembelajaran kanak-kanak di Malaysia yang membolehkan mereka mengeksplorasi keseronokan aktiviti fizikal. Di samping membentuk kualiti "leadership" dalam diri dan juga skil bermain dalam kumpulan.



Cik iena dan Cabaran EnerZ G.S.T.

Cabaran Pertama iaitu Gut Builder , cabaran ni sangat mencabar bagi cik iena kerana ia merupakan kali pertama untuk cik iena menyertai aktiviti seperti ini. Buat pertama kali cik iena panjat wall ni
"Wall Climbing"


 EnerZ Indoor Extreme Park

Pada awalnya semangat berkobar-kobar . Cik iena ni tak lah berani sangat tapi cik iena suka mencuba .
 


Gambar sebelum pendakian (^_~)
muka ceria


 EnerZ Indoor Extreme Park
kak hassri , rakan model

 EnerZ Indoor Extreme Park
peace , saya takut haha

 EnerZ Indoor Extreme Park
okay cik iena ini extreme activity, hawat pose mcm model

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park
baca doa sebelum panjat

 EnerZ Indoor Extreme Park
dup dap dup dap


cik iena tak sa pai atas pun , kaki ketaq2 bila pandang bawah . Lagi sikit je nak sampai.
Sebenarnya cik iena gayat tempat tinggi . Bila dah pandang bawah tu. hahaha


 EnerZ Indoor Extreme Park


Cabaran yang kedua cik iena cuba Trampolines. Yang ni memang yang paling best lah . Penat tapi seronok lompat-lombat. Memang sesuai untuk anda-anda yang ingin membakar lemak dengan pantas. 



 EnerZ Indoor Extreme Park

Trampoline

Trampoline

Trampoline
 
 







 EnerZ Indoor Extreme Park
bersama top blogger  +Bro Framestone dan trampoline coach - jimmy
     
    Satu lagi cabaran yang cik iena tak sempat buat adalah sky ropes sebab dah nak balik , member ada hal . Last sekali sebelum balik kami main  Basket Ball



 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park
     
     


Gambar-gambar  di EnerZ


 EnerZ Indoor Extreme Park
semasa sesi pendaftaran media

 EnerZ Indoor Extreme Park
thanks kak hassri sudi teman cik iena

 EnerZ Indoor Extreme Park
Amber Chia

 EnerZ Indoor Extreme Park
Amber Chia








 EnerZ Indoor Extreme Park
cik iena dan kak hassri




Adik kesayangan selaku Personal Assistant

 EnerZ Indoor Extreme Park


 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park
 
Bersama crew EnerZ yang peramah

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park
With top blogger abg +Ben Ashaari


Cik iena kehausan ni

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park

 EnerZ Indoor Extreme Park



 EnerZ Indoor Extreme Park  
 
 
 
 
Kepada anda di luar sana yang berminat dengan aktiviti extreme boleh lah datang di EnerZ. Beriadah bersama Keluarga sambil melakukan aktiviti-aktiviti yang menyihatkan dan bermanfaat.

Keterangan lanjut boleh layari www://enerz.my ataupun www.facebook.com/EnerZIndoorExtremePark

EnerZ  : Lot 791, Persiaran Subang Indah, 47500 Subang Jaya, Selangor 

TERIMA KASIH DIATAS JEMPUTAN MEDIA :)
Insya Allah akan hadir lagi dan bawa kawan yang berminat . Tak Puas main (^_~)
 
iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

Facebook Comment