Citarasa Kampung Buffet di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur Hanya RM65


Dalam pemilihan juadah berbuka puasa citarasa kampung sudah pastinya menjadi salah satu menu masakan yang menjadi pilihan utama. Menu Citarasa kampung dapat mengingatkan kita kepada masakan-masakan ibunda tercinta mahupun nenda tercinta di kampung.
Citarasa Kampung Buffet di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur Hanya RM65
Citarasa Kampung Buffet di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur Hanya RM65

Selain di restoran-restoran, menu citarasa kampung ini juga terdapat di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur. Cik iena sendiri berpeluang merasakan juadah berbuka puasa di sini pada ramadhan yang ke 3 . 

Setibanya cik iena di sana sebagai seorang blogger pastinya cik iena akan mengambil gambar terlebih dahulu. Semasa mengambil gambar masakan di situ lagi cik iena dapat merasakan masakan di sini sedap terutama menu-menu kampung seperti ayam masak lemak cili api , rendang tok, asam pedas melaka dan banyak lagi menu citarasa kampung yang sedap.

Setelah tibanya waktu berbuka ternyata tanggapan cik iena tidak salah masak lemak ayam sangat-sangat sedap. Segala jenis masakan berasaskan santan memang sedap, penuh lemak dan cukup rasa termasuk dessert pulut mangga serta cendol. Cik iena rasa jika makan di kedai biasa masakan bersantan ni kurang umph berbeza dengan di sini.

Selain itu apa yang menambat selera cik iena adalah sambal udang petai, ketam blackpepper, ayam thai sauce. Jika nak sebut semua menu sangat banyak. Anda boleh lihat pada gambar yang cik iena sertakan dan di dalam vidoe yang di rakamkan.

Terdapat pelbagai stall makanan untuk setiap jenis menu citarasa kampung disini. Tidak lupa juga kambing golek yang sentiasa mendapat perhatian dikala bulan ramadhan. Jumlah keseluruhan jenis masakan disini adalah melebihi 100 jenis masakan.

Untuk pengetahuan semua, masakan disini di masak oleh Chef Yusoff Salleh dengan resepi istimewanya sendiri. Beliau mempunyai 20 tahun pengalaman dalam bidang ini. Antara menu yang cik iena perasan  adalah

ANTARA MENU CITARASA KAMPUNG BUFFET

  1. Nasi Kerabu
  2. Gulai Tulang Rusuk Lembu
  3. Ikan Patin Masak Tempoyak
  4. Asam Pedas Melaka
  5. Sambal Udang Petai
  6. Kerabu Tembikai
  7. Bubur Lambuk Burung Unta
  8. Rendang Tok
  9. Puyuh Goreng Berempah
  10. Ketam Blackpepper
  11. Ayam masak thai sauce
  12. Ikan Singgang
  13. Arabic Roasted Lamb
  14. Chicken Shawarma
  15. Mee Kari
  16. Asam Laksa
  17. Mee Sup
  18. Nasi Bukhari
  19. Grilled Fish
  20. Ayam Goreng berempah
  21. Ayam Percik

ANTARA MENU DESSERT CITARASA KAMPUNG BUFFET

  1. Ais krim
  2. Pulut MAngga
  3. Ondeh-Ondeh
  4. Cendol
  5. ABC
  6. Kuih Apam Balik
  7. Kuih Bakar
  8. Tepung Pelita
  9. Pelbagai jenis pastry
  10. Pelbagai Jenis Bubur

Harga Citarasa Kampung Buffet di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur


Citarasa Kampung Buffet ini bermula dari 25 mei 2017 sehingga 24 june 2017 di Flavors Restaurant yang terletak di Level 1 .

Harga Asal : RM118 seorang


BERBUKA PUASA DI HOTEL DENGAN HARGA MURAH


Istimewa buat pelanggan 11street anda boleh dapatkan diskaun sebanyak 45% 
Harga 11Street : RM 65 (Klik untuk beli)

Citarasa Kampung Buffet di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur Hanya RM65

Murah kan kalau beli di 11Street . Anda dapat jimat RM53. Memang berbaloi. Cik iena berhasrat untuk membawa keluarga ke sini kerana cik iena jatuh cinta dengan masakan citarasa kampung di Swiss Garden. Cik iena nak cuba yang tidak sempat cik iena cuba tempohari.


Video Citarasa Kampung Buffet di Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur




Harap maaf gambar cik iena akan upload kemudian ya cik iena miss placed letak gambar kat mana hahaha. Jemput tengok video dulu. Cik iena kongsi di blog dulu sebab taknak anda semua terlepas peluang untuk berbuka puasa di Hotel dengan harga murah.
Google Maps : Swiss Garden Hotel


Untuk pengetahuan anda semua bukan  Swiss Garden Hotel and Ressidence Kuala Lumpur sahaja yang anda boleh dapatkan harga yang murah di 11street. Terdapat banyak lagi hotel untuk anda kunjungi dengan harga yang murah dari biasa. Baiklah cik iena sertakan hotel-hotel yang ada untuk menjadi salah satu lokasi pilihan berbuka puasa anda.

SENARAI BUFFET RAMADHAN 2017 MURAH BESERTA HARGA (HOTEL DAN TOP RESTORAN)



  1. Shah Alam Convention Center RM 53 (Harga Asal RM 93.30) 
  2. Halia Sime Darby Convention Centre RM68 (Harga Asal RM99) 
  3. Kajang Perdana Avenue RM39 (Harga asal RM64) 
  4. Red Carpet Avenue Rm30 (harga asal RM51) 
  5. Kelab Golf Seri Selangor RM45 (Harga Asal RM65) 
  6. Premiera Hotel Rm67.90 (Harga asal RM88) 
  7. Flamingo Hotel AmpangRM54 (Harga Asal RM68) 
  8. Orchard Villa KL RM33 (Harga Asal RM50.88) 
  9. Dewan Perdana Felda RM63 (Harga Asal RM109) 
  10. Putrajaya Convention Centre RM69.90 (Harga Asal RM98) 
  11. Royale Chulan Bukit Bintang RM75 (Harga Asal RM108) 
  12. Pearl International Hotel RM54 (Harga Asal RM98) 
  13. Laman Kayangan RM41.90 (harga asal RM59) 
  14. Hadramawt Restaurant Ampang RM37 (Harga Asal RM59.90) 
  15. Putra World Trade Centre RM 65.90 (harga asal RM80) 
  16. De Palma Hotel Ampang RM75 (harga asal RM105) 
  17. Restoran Terapung D´Saji Titiwangsa RM63.90 (harga asal RM) 
  18. Casa Ombak Rm35.90 (harga asal RM58) 
  19. Seoul Garden RM28.90 (Harga Asal RM44.90) 
  20. The Everly Hotel Putrajaya RM81.90 (harga asal RM98) 
  21. Empire Hotel Subang RM59.90 (harga asal RM128) 
  22. Chakri Palace Pavilion RM65 (harga asal RM 111.80 ) 
  23. Hadramawt Kitchen RM33 (Harga Asal RM59) 
  24. Pullman KL Bangsar RM118 (harga asal RM168) 
  25. Kinjuku Setiawalk RM58 (harga asal RM 89) 
  26. Sukishi, IOI Mall Puchong RM28.90 (harga asal RM47.50) 
  27. Hotel Armada PJ RM72 (harga asal RM84.80) 
  28. Grand Seasons Hotel RM81.90 (harga asal RM116.60) 
  29. The Sultani RM39 (harga asal RM65) 
  30. Thai Serai Rm29 (harga asal RM38) 
  31. Sime Darby Convention Centre RM58 (harga asal RM120) 
  32. Dewan Bankuet UPM RM42 (harga asal RM49.90) 
  33. Pullman Putrajaya Lakeside RM145 (harga asal RM169) 
  34. The Zon Hotel RM59 (harga asal RM89) 
  35. Philea Mines Beach Resort RM61.90 (Harga asal RM75) 
  36. INTAN Bukit Kiara RM37.90 (harga asal RM49) 
  37. MAIU Japanese RM51 (harga asal RM56.90) 
  38. Dewan Bahasa Pustaka RM39.90 (harga asal RM55) 
  39. Dorsett Grand Subang RM108 (harga asal RM155) 
  40. The Zon Hotel RM112 (harga asal RM178 ) 
  41. [e-City Hotel, One City RM80.90 (harga asal RM98) 
  42. Pyramid Tower Hotel RM70.90 (harga asal RM88) 
  43. Serambi Melayu RM27 (harga asal RM40) 
  44. A´ Famosa Resort RM63.90 (harga asal RM75) 
  45. Nouvelle Hotel RM49.90 (harga asal RM69) 
  46. Furama Hotel Bukit Bintang RM69.90 (harga asal RM98) 
  47. Bukit Gambang Resort City RM47 (harga asal RM60) 
  48. The Grand Campbell Hotel RM42 (harga asal RM55) 
  49. Kelab Rahman Putra RM36 (harga asal RM70) 
  50. The Club, Bukit Utama RM53 (harga asal RM79)
  51. De´Laman Shah Alam RM45 (harga asal RM68)
  52. Cyberview Resort Cyberjaya RM110 (harga asal RM138)
  53. Quality Hotel RM64.90 (Harga Asal RM 83.92 ) 
  54. Flamingo hotel (Penang) RM46 (harga asal RM75) 
  55. AVANI Sepang Goldcoast Resort RM66.90 (harga asal RM76) 
  56. Nexus Regency Suites, Shah Alam RM58.90 (harga asal RM83.90) 
  57. Tropicana Golf & Country Resort RM96 (harga asal RM106) 
  58. Kuala Lumpur International Hotel RM49.90 (harga asal RM69) 
  59. Taman Ekuestrian Putrajaya RM63 (harga asal RM88) 
  60. Pacific Regency Hotel RM83 (harga asal RM128) 
  61. Crystal Crown PJ @Brass Cafe RM78 (harga asal RM88) 
  62. [Bijan] Buffet Berbuka Puasa Selera Warisan Negeri RM100 (harga asal RM128) 
  63. Ibis Styles Cheras RM52.90 (harga asal RM84.80) 
  64. Oriental Crystal Hotel RM62 (harga asal RM88) 
  65. Starpoint Hotel RM45 (harga asal RM55) 
  66. [KL Tower Revolving Restaurant] Berbuka Puasa Ramadan Dinner Buffet + Blue Coral Aquarium Access Rm148.90 (harga asal RM159.90) 
  67. V E Hotel & Residence Rm112 (harga asal RM128) 
  68. Impian Golf & Country Club Kajang RM53 (harga asal RM60) 
  69. Best Western i-City Shah Alam RM88 (harga asal RM98) 
  70. Sani Hotel Rm59 (harga asal RM68)

Okay kalau nak tau banyak lagi sila lihat di Ramadhan Beli-belah - Jom Buka Puasa[17/05/2017 ~ 23/06/2017]

SENARAI BUFFET RAMADHAN 2017 MURAH BESERTA HARGA (HOTEL DAN TOP RESTORAN)
 


Banyak kan, haaaaaaaaa korang boleh pilih okay..
Sekian untuk perkongsian cik iena (^_~)


Nota Blog : Nak nangis buat senarai, nanti cik iena sambung lagi okay. Ramai pulak yang tanya tempat berbuka puasa yang mewah tapi murah berdekatan tempat mereka. Alahai cik iena dok KL ni haa..tapi xpe cik iena tolong cari dan senaraikan ye. korang tengok sendiri dalam list hotel mana berdekatan dengan korang.






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve