Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

Menjelang hari raya ni pasti terdapat banyak promosi sempena raya tidak kiralah produk mahupun perkhidmatan. Disini Cik iena ingin berkongsi tentang servis atau perkhidmatan Photoshoot Raya buat anda semua. Dizaman moden serba canggih ini ramai sudah menggunakan E-Card untuk ucapan raya. Jadi pastinya anda memerlukan gambar raya bersama keluarga khususnya untuk dijadikan E-card.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong


Bukan sekadar E-Card sahaja, malahan sekarang sampul raya juga ada yang customize gambar raya dari keluarga kita. Menarik kan? Jadi untuk mendapatkan gambar yang cantik dan berkualiti tersebut pastilah anda memerlukan gambar dari khidmat jurufoto profesional.

Selain dari untuk tujuan Cik iena nyatakan diatas, gambar photoshoot raya juga boleh diabadikan dalam bentuk kenangan samada di sosial media ataupun secara bercetak. Cik iena pastinya akan simpan sebagai kenangan di social media facebook, instagram dan juga di Blog serta youtube Cik iena.Tidak lupa juga Cik iena kebiasaannya Cik iena akan print dalam bentuk photobook untuk kenangan dan untuk tatapan bila saudara mara datang rumah boleh lihat album.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

Disini Cik iena ingin kongsikan Servis Photoshoot raya serendah RM79 untuk anda sekeluarga iaitu  di CVS Production yang terletak di Balakong, Cheras. Untuk pengetahuan ini merupakan tahun ke-5  CVS Production mengadakan promosi untuk photoshoot raya.


PHOTOSHOOT KELUARGA RAYA TAHUN KE-5 CVS PRODUCTION


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong


Kali ini merupakan Photoshoot Keluarga Raya tahun ke 5 dari CVS Production. Setiap tahun Pihak CVS akan mengadakan promosi Photoshoot raya ini. Oleh kerana saban tahun sambutannya sangat hangat. Jadi tahun ini CVS Production masih meneruskan promosi yang mereka jalankan setiap tahun .

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong



Berikutan daripada pandemik Covid-19 yang hangat melanda dunia sekarang Cik iena yakin pasti anda tertanya-tanya adakah servis seperti ini dibenarkan? Anda tidak perlu risau kerana untuk pengetahuan anda,  CVS Production,  telah mendapat kelulusan untuk beroperasi. Mereka juga  mematuhi SOP yang telah di tetapkan.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong



SOP

  1. Studio akan di sanitize setiap 2-3 hari sekali.
  2. Photographer akan sentiasa memakai mask muka.
  3. Pelanggan perlu serta kan detail mereka (QR Code).
  4. Hand sanitizer akan di bekalkan di pintu masuk studio.
  5. Perlu check suhu badan. Jika suhu panas, anda tidak dibenarkan masuk.
  6. Hanya 1 keluarga sahaja di benarkan berada di dalam studio untuk satu-satu masa.
  7. Tidak di benarkan berdekatan dengan photographer dan tidak perlu salam photographer.
  8. Gambar yang sudah di edit akan di hantar melalui email dalam masa 1-2 hari bekerja.



PERCUMA e-CARD RAYA (Kad Ucapan Raya Digital) KEPADA YANG TERAWAL


Istimewa buat pelanggan terawal anda akan menerima percuma E-Card Raya Digital dari CVS Production. Jadi anda perlu tempah cepat-cepat ya. Untuk pengetahuan promosi ini sah sehingga penghujung Syawal. Maksudnya dalam bulan Syawal anda masih boleh ambil servis photoshoot raya di CVS Production.

HARGA PAKEJ PROMOSI DARI CVS PRODUCTION

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

RM79 (Normal price RM99)

  • 10-20 min studio putih
  • 1 keluarga (max 4 orang)
  • Semua gambar termasuk "touch up" akan di berikan.
  • Tambahan seorang ahli keluarga : RM10/seorang. Bayi percuma


RM99 (Normal price RM199)

  • 10-20 min studio putih
  • 1 keluarga (max 6 orang)
  • Semua gambar termasuk "touch up" akan di berikan.
  • Tambahan seorang ahli keluarga : RM10/seorang. Bayi percuma

Tambahan :

  • Poster frame : 16"x24" : RM100 / 10"x15" = RM60

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

PENGALAMAN PHOTOSHOOT BERSAMA CVS PRODUCTION


Untuk pengetahuan, sabtu lepas tanggal 16 Mei 2020, CIk iena sendiri telah ke CVS Production untuk Photoshoot raya ini. Memandangkan Cik iena tinggal di Ukay Bistari , masih didalam negeri Selangor jadi Cik iena tidak merentas negeri. Maka dengan itu sah lah perjalanan Cik iena dari rumah ke Balakong.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong


Cik iena pun tidak kemana-mana seperti ke pusat mebeli belah atau sebagainya. Cik iena cuma keluar dengan tujuan untuk photoshoot dan selesai photoshoot Cik iena terus pulang ke rumah adik di Bangi.

Disini Cik iena kongsikan pengalaman Cik iena semasa photoshoot di CVS Production. Setibanya disana , memang jurufoto mengikut SOP yang telah dinyatakan diatas. Cuma Cik iena tidak la pakai face mask sebab nak ambil gambar kan.

Sepanjang sesi photoshoot , jurufoto akan membantu dari segi kedudukan bergambar, gaya possing dan sebagainya mengikut kesesuaian bilangan orang dan juga warna pakaian yang kita pakai. Jurufoto juga sangat peramah dengan budak. Mesra budak lah. jadi kalau ada anak kecil tu jurufoto boleh berinteraksi dengan budak untuk panggil ambil gambar.

Berikut Cik iena kongsikan sebahagian hasil gambar photoshoot pada hari tersebut . Untuk vlog pula Cik iena akan update kemudian di Channel youtube Cik iena ya. Bila da upload Cik iena akan embed dalam artikel ni juga nanti.



Gambar Keluarga Kecil Adik Lelaki Cik iena





Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq



Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq



Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa


Gambar Cik iena bersama Adik lelaki, adik ipar dan anak buah


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Gambar Cik iena bersama Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq 


Nama diberi Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq, tapi lebih mesra dengan nama manja daripada keluarga iaitu Peah. Peah budak yang sangat manja dan perlu sentiasa di dukung :)
Peah merupakan anak adik bongsu satu emak. Haaa iena ada dua orang adik bongsu. Kalau yang selalu iena bawa berjalan tu adik bongsu lain emak tapi dia tak tau . Kami anggap dia macam adik satu emak dan kami jaga sejak dia baby lagi.


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq



Gambar Solo Cik iena, Raya 2020 Masih Single



Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)






Jadi kepada anda diluar sana, Cik iena sangat suggestkan untuk anda mengambil servis photoshoot raya bersama CVS production kerana kualiti perkhidmatan yang mereka berikan memang bagus dan yang paling penting menepati SOP yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Ouh ya Cik iena nasihatkan hanya orang Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sahaja yang ambil pakej ni ya. Jangan datang dari negeri jauh-jauh pula. Sekarang kan kita tengah PKBB. Tak boleh rentas negeri tau.Melainkan dalam tempoh sebelum berakhirnya Syawal kerajaan dah benarkan kita untuk rentas negeri.

Ouh ya di Instagram ada yang dah tanya baju raya kami semua. Untuk pengetahuan ketiga-tiga kami baju raya adalah dari Zalora. Iena dan adik ipar memang baju baju kami dari Zalora sebab kami suka kualiti pakaian di Zalora yang sentiasa tip top dan tidak pernah mengecewakan.




Untuk tempahan atau maklumat lanjut :

Facebook : https://web.facebook.com/cvsproductionmy
Instagram : @cvsproductionmy
WhatsApp : 60166664034
Alamat Studio :  CVS Production, B-28-2, Jalan C180/1, Dataran C180, 43200 Cheras, Selangor.
Cheras Balakong (BUKAN CHERAS KL)
Direction https://www.facebook.com/172090229629258/videos/179826083436638/
Waze : C180 Cheras Selatan / CVS Production. (Above Dr Voon Clinic & One Print Ads)


#TakRayaKe #RayaTetapRaya #PhotoshootRayaCVS





30 comments:

  1. Kalau CVS ambil gambar, memang elok kejadiannya. Rawlins tak pernah susah hati kalau CVS nie ambil.

    Dah la Iena memang model, a perfect combination gitew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cantik2 gambar kan..senang bekerjasama dgn CVS :)

      Delete
  2. Wah banyak fot yang diambil tu? CVS memang terkenal memberikan photo shoot yang berkualiti dan cantik, berbaloi dengan harga yang ditawarkan sekarang. Murah tu!

    ReplyDelete
  3. Wah iena dah macam princess dah dengan baju glamour tu. Murah ek photoshoot ni..... cantik!

    ReplyDelete
  4. pandainya tuan blog posing, hasilnya pun sangat cantik, harga pakej pun berpatutan. yang bagusnya ada sop untuk semua pelanggan

    ReplyDelete
  5. cantik touch up photo. menarik gak promotion ni, dah tak boleh balik kampung atleast ada gambar raya cantik

    ReplyDelete
  6. Banyak shoot tu, berbaloi dengan harga. Tahun ni single tahun depan berdua lah pulak Cik Iena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Insya Allah kalau ade jodoh..huhu jodoh tak ampak bayang lagi ni T___T

      Delete
  7. Pakej yang ditawarkan cukup berbaloi.. btw cantik baju raya ina..sweet jer

    ReplyDelete
  8. Cantik la outfit Pn Norma tu. Suka tengok sebab design dengan warna dia cantik. Naik seri dia. Murah jugak pakej photoshoot ni siap touch up. Nak tambah ahli pun up RM10 je sorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah baju dia dari koleksi Lubna di Zalora https://t.productlink.io/a13187m

      Delete
    2. ah tambah RM10 je sorang.Memang murah pakej dia :)

      Delete
  9. fuh cantiknya semua outfit. insyaAllah nanti kita try kat situ

    ReplyDelete
  10. Alaaa tahun ni takde laaa dapat bergambar macam ni..ada open studio biasa Sis amik tu, tapi Suami plak macam taknak ...takpelaaa, tahun ni gambar dalam uma jee lee sendiri..
    Murah tu harga yang CVS tawar, kalau yang dekat dan nak jimat boleh sangat..buat kenangan kannn

    ReplyDelete
  11. I love all your pictures here. Good job CVS Productions! The price is affordable so everyone should get their photoshoot together this Raya!

    ReplyDelete
  12. Wow.. lain macam gambar raya dia lah.. memang model punya gambar raya ni. Hasil gambar dari CVS semua memang terbaik. Selamat Hari Raya Iena

    ReplyDelete
  13. wah murah dan berbaloi pakej photoshoot sini. cantik yer baju iena , kepuk2 gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe iena suka pakai baju kepuk2..tp nampak badan besar siket la pakai kepuk2 :D

      Delete
  14. Tahun ni saya x buat photoshoot raya. btw murah sangat harga photoshoot studio ni.

    ReplyDelete
  15. Memang best kalau boleh setiap raya nak ambil family photos sebagai kenangan and harga pun sangat reasonable.

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve