Grab The Promo

Shore House The best villas in Port Dickson

Mencari penginapan yang selesa pada harga yang berpatutan sememangnya antara aspek penting yang perlu diutamakan ketika hendak bercuti terutamanya bersama keluarga tercinta. DIsini Cik iena ingin kongsikan pengalaman Cik iena menginap di Shore House Port Dickson pada tanggal 6 - 8 Januari 2023.


Shore House Port Dickson

 

Shore House The best villas in Port Dickson
Shore House The best villas in Port Dickson

Shore House Port Dickson merupakan penginapan yang berkonsepkan Homestay. Lokasinya yang terletak di persisiran pantai Port Dickson menjadikannya ianya lokasi yang sangat strategik untuk anda bercuti bersama keluarga  mahupun bersama teman dalam kumpulan yang ramai.


Shore House The best villas in Port Dickson
Shore House The best villas in Port Dickson



Shore House menawarkan 7 villa dengan dekorasi hiasan dalaman yang berlainan konsep untuk anda bermalam. Setiap villa pula boleh menempatkan sehingga 18-20 orang  dengan kemudahan asas sebuah rumah yang pasti akan membuatkan anda seperti berada dirumah sendiri.

Setiap villa mempunyai dapur yang lengkap untuk anda memasak jadi ianya sangat sesuai untuk berkumpul bersama keluarga. Tambahan lagi terdapat Wifi percuma disediakan.



Artikel kali ini Cik iena akan kongsikan review dua villa yang cik iena bermalam di Shore House Port Dickson baru-baru ini iaitu Villa Meranti dan Villa Bunga Raya.


Villa Meranti Shore House Port Dickson


Hari pertama Cik iena bermalam di Villa Meranti. Villa ini terletak berhadapan pantai. Cik iena suka view pantai di villa ini. Dari balkoni bilik dan ruang tamu boleh nampak view pantai yang cantik.  Buka je langsir terus nampak view pantai.

Villa Meranti Shore House Port Dickson
Villa Meranti Shore House Port Dickson

Villa Meranti Shore House Port Dickson
Villa Meranti Shore House Port Dickson

 

Ruang tamu yang sangat besar dan sangat sesuai untuk berkumpul beramai-ramai. Boleh lakukan aktiviti didalam rumah mahupun diluar rumah kerana laman di luar rumah juga sangat besar. Villa ini mempunyai hiasan dalaman yang simple tetapi tetap cantik dan menenangkan. Bila anda jejak kan kaki di Villa ini memang akan rasa good vibes.

Untuk Villa Meranti, penginap boleh mandi di Sharing Swimming pool yang disediakan berhadapan pantai.Villa ini mempunyai 4 bilik yang mempunyai dua katil Queen yang mana ianya boleh memuatkan 4 orang dewasa dengan selesa didalam setiap bilik. Manakala terdapat 1 bilik yang mempunyai dua katil single.

 

Jenis Katil Villa Meranti

  • 4 Bilik dengan 2 katil Quen untuk setiap bilik
  • 1 Bilik dengan 2 katil Single


Villa Meranti Shore House PD
Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas

Villa Meranti Shore House PD
Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas

 

Villa Meranti Shore House PD
Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas
 

Villa Meranti Shore House PD
Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas
 

Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas
Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas

Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas
Villa Meranti Shore House PD - Bilik Atas
 

Jika ada diantara ahli keluarga anda yang sakit, yang tidak boleh menaiki tangga Villa ini sesuai kerana ada satu bilik dengan dua katil single dibahagian bawah. 

Villa Meranti Shore House PD
Villa Meranti Shore House PD - Bilik bawah

 

Dengan berkonsepkan homestay pastinya terdapat kemudahan memasak di Villa ini. Villa ini mempunyai dapur yang lengkap dengan dapur gas, gas, peti ais, kettle, oven dan juga kelengkapan lain seperti sudu, pinggan, garfu , periuk dan lain lain lagi.


Dapur Villa Meranti Shore House PD
Dapur Villa Meranti Shore House PD


Dapur Villa Meranti Shore House PD
Dapur Villa Meranti Shore House PD

Dapur Villa Meranti Shore House PD
Dapur Villa Meranti Shore House PD



Selain daripada itu terdapat juga kemudahan BBQ, anda cuma perlu bawa arang dan juga kipas serta bahan untuk dibakar pastinya. 

Villa Meranti Shore House PD
Permandangan matahari terbit di Villa Meranti Shore House PD


VLOG SHORE HOUSE PORT DICKSON



Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson

Swimming pool di Shore House terletak berhadapan pantai. Lokasi kolam renang ini sangat cantik berlatarbelakangkan pantai dengan pokok pokok kelapa. Cik iena suka sangat view di kolam renang ini.Cik iena sempat mandi diwaktu malam pada hari pertama. Hari pertama selepas check ini dan ambil gambar serta video cik iena bawa keluarga makan malam di luar jadi tak sempat mandi kolam .

Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson
Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson

Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson
Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson

Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson
Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson

Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson
Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson

 


Hiking di Bukit Batu Putih


Sekiranya anda suka akan aktiviti mendaki bukit. Anda boleh mendaki di Bukit batu putih. Terletak berhampiran Villa ini. Terdapat dua cara untuk ke titik permulaan pendakian iaitu dengan menaiki kereta atau pun menaiki bot. Cik iena dan rakan-rakan pergi menaiki kereta kerana kami pernah mendaki di Bukit Batu Putih Sebelum ini. 


Selesai mendaki, Cik iena dan rakan-rakan sarapan di warung berhampiran Shore House PD. Warung ini betul betul terletak di simpang masuk utama Shore House. Kemudian kami ke pekan untuk membeli bahan basah dan kering untuk makan tengah hari, BBQ dan juga sarapan pagi untuk keeseokan harinya.


Review Villa Meranti Shore House Port Dickson


Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson
Sharing Swimming Pool di Shore House Port Dickson

Secara keseluruhannya review mengenai Villa Meranti Shore house PD Cik iena beri 10/10  Kerana Cik iena sangat puas hati dengan kondisi bilik, kemudahan-kemudahan lain dan juga layanan pekerja disini. Selain daripada itu ruang tamu yang sangat besar dan selesa denga view pantai juga merupakan faktor utama kenapa cik iena suka Villa ini. Dapur juga lengkap untuk memasak serta mempunyai pinggan mangkuk yang banyak.

Rating Villa Meranti Shore House Port Dickson

10/10


Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson


Pada keesokan harinya iaitu hari kedua Cik iena bermalam di Villa Bunga Raya.. Setelah selesai hiking di Bukit batu Putih, sarapan dan membeli bahan basah dan kering untuk memasak. Setibanya Villa, Cik iena dan kawan-kawan terus bersiap untuk check out dari Villa Meranti dan check in di Villa Bunga raya.


Ruang Tamu Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Ruang Tamu Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Daour Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Daour Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Celebrate birthday di Villa Bunga Raya


Ruang makan Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Ruang makan kecil Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson, ada ruang makan besar, irna lupa ambil gambar boleh tengok ideo vlog iena ya

Ruang makan Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Ruang makan Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson


Sama seperti Villa Meranti, Villa Bunga Raya boleh menempatkan 18-20 orang dengan selesa. Namun ruang tamu disini lebih kecil berbanding Villa Meranti tetapi Villa bunga raya mempunyai kolam renang peribadi / Private swimimming pool dihadapan villa.

Jenis Katil Villa Bunga Raya

  • 4 Bilik dengan 2 katil Quen untuk setiap bilik
  • 1 Bilik dengan 1 katil Single

Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
 
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
 
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson


Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Bilik atas di Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

 

Hiasan dalaman Villa Bunga Raya lebih hipster berbanding Villa Meranti . Dari segi hiasan dalaman Cik iena suka Villa Bunga raya tetapi dari segi keluasan rumah dan view cik iena lebih suka Villa Meranti.Walaupun ruang tamu lebih kecil berbanding Villa Meranti namun susun atur perabut yang cantik dan kemas membuatkan villa ini terasa lebih unik.

Sama seperti Villa meranti, villa bunga raya juga mempunyai kelegkapan memasak dan BBQ.


Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
terdapat kelengkapan dapur bbq
 
 
 
Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson


Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Bila ada private pool memang percutian akan lebih seronok sebab tak perlu berkongsi mandi kolam dengan orang lain. Kita pun boleh mandi dari siang sampai malam . Istimewanya di SHPD ini terdapat Villa yang mempunyai Private swimming pool .

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson


Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson   

  

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 

Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
 
Private Swimming Pool Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
 
 
 
 

Review Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

Secara keseluruhannya review mengenai Villa Vunga raya di Shore house PD Cik iena beri 9/10 , lebih kurang dari Villa Meranti kerana di sini agak sedikit berhabuk. Selain daripada itu semuanya ok dan Cik iena suka. Cuma habuk sahaja lah , mungkin masa Cik iena datang tiada penginap sebelum ini dan ianya agak sedikit berhabuk. Cik iena tersangat alergik pada habuk. Sedikit sebanyak mengganggu mood Cik iena . Jujur betul ya review. Itu je yang tak ok, Yang lain semua ok Cik iena sangat puas hati dengan bilik, kemudahan-kemudahan lain dan juga layanan pekerja disini.


Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
 
Selain daripada itu private swimming pool juga merupakan faktor utama kenapa cik iena suka Villa ini. Boleh mandi tanpa orang luar. hanya keluarga kita sahaja. Sama seperti Villa Meranti Dapur juga lengkap untuk memasak serta mempunyai pinggan mangkuk tetapi di Villa Meranti lebih banyak pinggan mangkuk berbanding Villa Bunga raya.


Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 

Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson
 
 

Rating Villa Bunga Raya Shore House Port Dickson

 9/10

 

Villas Rate Shore House Port Dickson


Villas With Sharing Swimming Pool


Resak Villa

Resak Villa Shore House Port Dickson
Resak Villa Shore House Port Dickson

 
Weekdays (Sun - Thurs) : RM 1100
Weekend : Friday : RM 1400
Saturday & PH eve : RM 1800
Booking : https://bit.ly/villa-resak

Meranti Villa

Meranti Villa Shore House Port Dickson

 
Weekdays (Sun - Thurs) : RM 1300
Weekend : Friday : RM 1600
Saturday/PH eve : RM 2100
Booking : https://bit.ly/villa-meranti

Pine Villa

Pine Villa Shore House Port Dickson
Pine Villa Shore House Port Dickson

Weekdays (Sun - Thurs) : RM 1100
Weekend : Friday : RM 1400
Saturday/ PH eve : RM 1800
Booking : https://bit.ly/villa-pine-SHPD


Villas With Private Swimming Pool


Bunga Raya Villa

Bunga Raya Villa Shore House Port Dickson
Bunga Raya Villa Shore House Port Dickson

 
Weekdays (Sun - Thurs) : RM 1300
Weekend : Friday : RM 1600
Saturday, Eve PH : RM 2100
Booking : https://bit.ly/villa-bungaraya

Sedunduk Villa 

Senduduk Villa Shore House Port Dickson
Senduduk Villa Shore House Port Dickson

 
Weekdays (Sun - Thurs) : RM 1100
Weekend : Friday : RM 1400
Saturday/Eve PH : RM 1800

Booking : https://bit.ly/villa-senduduk

Cendana Villa

Cendana Villa Shore House Port Dickson
Cendana Villa Shore House Port Dickson

 
Weekdays (Sun - Thurs) : RM 1100
Weekend : Friday : RM 1400
Saturday/ PH eve : RM 1800
Booking : https://bit.ly/villa-cendana

Villa without Swimming Pool

Jati Villa

Jati Villa Shore House Port Dickson
Jati Villa Shore House Port Dickson

 
Weekdays (Sun - Thurs) : RM 900
Weekend : Friday : RM 1000
Saturday/Eve PH : RM 1100
Booking : https://bit.ly/villa-jati

Untuk Maklumat Lanjut

 Instagram : @shorehousepd
 Facebook : Shore House Port Dickson
 Alamat    : 7117D, Batu 10.5, Jalan Pantai, Pasir Pnjang, 71050, Negeri Sembilan
Phone No : +60 16-261 6300.


11 comments:

  1. bersih luas cantik. lokasi strategik, sesuai sangat buat family gathering

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups betul tu memang strategik utk buat family gathering :)

      Delete
  2. Cantiknya vila-vila nie. Lengkap plak kemudahan and bestnya pool dia tu. Memang Rawlins berendam je la kerjanya kalau menginap sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe iena pun berendam dari siang sampai malam melayan anak2 buah :D

      Delete
  3. Besarnya bilik dia! Kalau bawa toto sendiri pun boleh masuk lagi ramai orang.

    ReplyDelete
  4. baru tahu ada tempat best, Shore House Best Villas ni di PD. Memang masuk dalam watchlist saya ni

    ReplyDelete
  5. Wowo...so so nice your staycation at this space, so relax & calm. Will check out more for next school holidays. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  6. Huyo Einaaaaaa ini akak love sangat kalau banyak fasiliti untuk sekeluarga. apa yang penting anak-anak selesa ada swimming pool tu. Nanti nak ke PD boleh cari tempat ni je. Maceh share!

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve