Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Bliv. Show all posts
Showing posts with label Bliv. Show all posts

Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless




Hai semua Hari ni cik iena nak kongsi Oxygenating mask dari Bliv yang cik iena cuba . Oxygenating mask ni di panggil O2 Bubbly Bright Facemask .



Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless

 

Oxygenating mask




Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless
Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless

Bliv O2 Bubbly Bright Facemask merupakan Oxygenating mask yang menggabungkan gelembung oksigen dan tepung beras untuk mencerahkan dan mencantikkan kulit. Dengan pemakaian Bliv O2 Bubbly Bright Facemask anda akan rasakan krim tersebut berubah menjadi buih lembut yang berfungsi untuk merendam kekotoran sementara manik lembut merah secara perlahan akan cair bagi tujuan mengelupas lembut kulit anda dan seterusnya  apabila di cuci  kulit anda akan terasa lembut, licin dan bercahaya.

Kebaikan Bliv O2 Bubbly Bright Facemask

purifying + brightening +exfoliating 


Bliv O2 Bubbly Bright Facemask ini mampu membersihkan wajah secara mendalam  untuk menanggalkan sisa-sisa kotoran degil khususnya dan seterusnya ianya juga akan mengelupaskan sisa-sisa kulit mati yang tidak diperlukan pada wajah dan hasilnya kulit wajah akan lebih cerah dari biasa.

Penggunaan yang berterusan akan membuatkan wajah anda semakin cerah dan berseri :)


Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless
Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless

 

Bahan-bahan Bliv O2 Bubbly Bright Facemask

O2 Bubble (Purifying)

  • Bubble ini akan terus menembusi kulit untuk membasuh lubang-menyumbat, kekotoran, serpihan dan minyak yang berlebihan

 Rice Powder/Serbuk beras (Brightening)

  • Ia membantu melembapkan dan mencerahkan; Meninggalkan kulit cerah, lembut dan penuh dengan kilau.

Red Soft Beads (Exfoliating)

  • Manik selulosa merah yang mencairkan untuk mengelupas permukaan kulit yang mati, menyebabkan kulit lembut, licin dan bercahaya. 



Cara Penggunaan Bliv O2 Bubbly Bright Facemask





1. Sapukan sedikit ke muka dan urut perlahan-lahan. Bubbles akan terbentuk.
2. Biarkan selama 5-10 minit.
3. Urut sekali lagi untuk pembersihan yang lebih mendalam.
4. Bilas dengan air suam dan teruskan dengan langkah-langkah penjagaan kulit yang tinggal.

 Review Bliv O2 Bubbly Bright Facemask


Bliv O2 Bubbly Bright Facemask untuk Kulit Flawless

Buat penggemar facemask seperti cik iena semestinya cik iena sangat suka facemask ini terutama ketika ianya menghasilkan buih. terasa lah seperti ada kerja-kerja pembersihan di lakukan. Selepas cuci muka memang kulit akan lebih licin. Selepas tu jika kita pakai mekap, ia senang untuk diaplikasikan.

Tips Kulit flawwless

Jadi cik iena cadangkan sebelum nak mengenakan solekan. Untuk hasil yang terbaik pakai facemask ni dulu untuk mendapatkan kulit licin, halus dan mulus bagi menghasilkan solekan yang flawless :)

Harga Bliv O2 Bubbly Bright Facemask

 

Harga : RM 99

Pada yang berminat untuk cuba jom dapatkan di website mereka . Sila Klik http://bit.ly/bubbly-mask


Untuk maklumat lanjut layari










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit


Kehadiran blackhead terutama di bahagian hidung sememangnya akan menimbulkan ketidakselesaan pada seseorang. Permukaan kulit yang terasa kasar serta liang roma terbuka membuatkan kita rasa tidak selesa.

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit

Blackhead  dan Whitehead terjadi apabila permukaan liang-liang pori yang tersumbat yang disebabkan oleh debu, kosmetik dan kotoran yang tidak dibersihkan dengan betul. Setiap folikel atau liang ini mengandungi kelenjar sebaceous yang menghasilkan minyak, iaitu sebum yang membantu melembapkan dan melembutkan kulit kita.

Namun apabila sel kulit mati bersama minyak terkumpul dalam folikel, benjolan kecil akan terbentuk di panggil comedone. Jika comedone masih dibawah kulit ia adalah whitehead atau bintik putih. Tapi jika benjolan menjadi semakin besar dan lapisan kulit diatasnya terbuka, ia mula menjadi hitam akibat terdedah kepada udara dan ini dipanggil blackhead atau bintik hitam.

Bintik hitam adalah proses pertama sebelum terjadinya jerawat. Jika dibiarkan kuman dan bakteria akan berkembang biak disitu. Lama kelamaan ia akan merebak dan bernanah. Ditambah pula kulit kita yang sentiasa mengeluarkan minyak, keadaan akan semakin teruk jika tidak dirawat.

Oleh itu sebelum terjadi jerawat yang mengjengkelkan, cik iena nak kongsi produk untuk  menghilangkan Blackhead & Whitehead. Cara ini sangat berkesan dan sangat mudah untuk dilakukan dan yang paling penting ianya tidak sakit sepertimana jika kita membuang blackhead ketika melakukan rawatan muka di Pusat Kecantikan/ Spa mahupun ketika melakukan rawatan sendiri menggunakan alat pemicit jerawat mahupun menggunakan 'Pore Pack'.

Okay nah cik iena perkenal kan set B.Liv Pore Be Clean . Set ini di datangkan dengan tiga item iaitu  Deep Impact, Off With Those Heads  and Absolute Matte.


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit


Okay mari cik iena tunjuk satu per satu apa yang ada dalam ni. 



B.liv Deep Impact
B.liv Deep Impact

Off With Those Heads
B.Liv Off With Those Heads

B.Liv Absolute Matte
B.Liv Absolute Matte

 Taraaaaaaaaaaaaaa, bawah ni gambar kesemua isi dalam box tadi
Ada dua keping face mask


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit


Cik iena beli dekat

 

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit
Gambar sebelum selepas 4 hari iaitu hari ini di mana hari entry ini di publish. Gambar diambil dgn HDR setting supaya nampak kulit tu.. haha cer korang amek gambo skin korang dekat2 guna HD, tengok banyak tak blackhead. kahkah cik iena punya banyak woooo tu berusaha cari penawar lalalallalaa
Wahhh 4 hari je bleakheads iena dah berhijrah, suka sangat hidung tak keras-keras dah. Blackhead dah takda. Hahaha kalau ikutkan nak post 14 hari selepas cik iena try produk ni. Malam tadi belek-belek cermin macam dah kurang blackhead so cik iena mengatur langkah untuk menulis tentang produk ni. Dah hari ni masa lunch cik iena ambil gambar selepas dekat pejabat.
Tu atas tu before after memang ketara kan
(^_~)


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit
bye bye blackhead whitehead


Okay jom cik iena kongsi lebih lengkap tentang produk ni,
Jemput baca di bawah ya 
(^_~)




B.liv Pore Be Clean

B.liv Pore Be Clean



HARGA 1 SET (GST): RM 241.80 
HARGA PROMOSI : RM 155.66


B.Liv Deep Impact


B.Liv Deep Impact B.Liv Deep Impact B.Liv Deep Impact B.Liv Deep Impact


Emulsion ini membersih secara mendalam untuk mengusir atau membuang kecelaan pada kulit anda .Ia membersih dan urut wajah anda dengan porcelain perfection. Ia juga lembut tetapi berkesan menanggalkan kulit mati sehingga menjelaskan keserian kulit anda. Kecantikan kulit wajah anda yang sebenar kini boleh bersinar dalam ke luar.


B.Liv Deep Impact


Kebaikan :  

Membersihkan liang pores
• Menggalakkan peredaran mikro untuk kulit  pores yang sihat
 
Velvety smooth touch of skin
Mencegah jerawat dan liang tersumbat



HARGA RUNCIT (GST): RM65
HARGA RUNCIT (SEBELUM GST): RM 61.32 


B.Liv Off With Those Heads



B.Liv Deep Impact



Ucapkan selamat tinggal kepada  teknik menyah blackhead iaitu painful squeezing yang sungguh menyakitkan ! Gel ini bertujuan untuk memudahkan anda mengeluarkan bintik hitam degil dan whitehead dalam masa 14 hari untuk penggunaan setiap hari. Ia menyimpan rembesan minyak yang berlebihan  dan menghalang irritation dan jerawat dari tumbuh.


B.Liv Off With Those Heads






B.Liv Off With Those Heads
Kebaikan :

• Menghilangkan blackhead dan whitehead
• Memastikan jerawat di bawah kawalan
• Mengawal minyak
• Tidak menyumbat liang pores
• Pengelupasan yang lembut
• Mempunyai ciri-ciri yang menenangkan dan menghidratkan





B.Liv Absolute Matte [clarifying charcoal mask]



Inovatif skin-saver adalah yang anda perlu untuk membuang sisa kekotoran dan sebum yang berlebihan, menjadikan kulit anda lebih cantik, gebu dan bercahaya.


B.Liv Absolute Matte [clarifying charcoal mask]



Absolute matte membantu memerangi sebum dan mengawal lebihan permukaan berminyak serta ia  membersihkan dan menyegarkan kulit anda. Ia menggunakan arang aktif  yang bertindak seperti magnet untuk menarik keluar kotoran dari dalam-kediaman liang pores yang tidak dapat dilakukan oleh face mask yang lain.



Menarik kan, tak perlu tahan sakit lagi ketika membuat rawatan muka di Spa, malahan anda dah tak perlu ke Spa untuk membuang Blackhead serta whitehead . Anda hanya perlu amalkan set ini bagi memastikan blackhead dan whitehead hilang dari wajah anda secara lembut dan semulajadi .

Pada yang berminat untuk dapatkan produk ini boleh dapatkan di www.hermo.my/b-liv
Selain daripada produk ni terdapat pelbagai lagi produk menarik yang di jual di Hermo. Cik iena gemar membeli skincare dari Korea di Hermo. Kalau anda tengok semua pasti rambang mata di tambah lagi dengan promosi-promosi yang di tawarkan. Untuk melihat produk lain sila layari www.hermo.my

Okay jemput tengok video tutorial cik iena menggunakan set ini . Tapi maaf agak gelap kerana cik iena rakam menggunakan kamera depan. Video Selfie tambahan pula linghting dalam bilik air tak terang .








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve