Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label review by blogger. Show all posts
Showing posts with label review by blogger. Show all posts

Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus


Penjagaan kesihatan gigi sama penting seperti menjaga bahagian anggota tubuh yang lain. Malangnya, ada segelintir individu yang mengabaikan penjagaan gigi kerana mereka menganggap bahawa rawatan untuk gigi itu adalah perkara yang remeh.



Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus

Bagi mendapatkan gigi yang sihat dan kuat, penjagaan gigi sewajarnya  dilakukan sejak kecil selepas kanak-kanak tumbuh gigi susu. Namun begitu, masih belum terlambat lagi bagi orang dewasa melakukan penjagaan gigi supaya masalah kerosakan dapat dikurangkan.

Selain mendapatkan rawatan di klinik gigi anda juga boleh mengamalkan penggunaan ubat gigi yang sesuai terutama buat mereka yang mempunyai gigi yang sensitif.

Cik iena juga tergolong di kalangan orang yang mempunyai gigi sensitif .Baru-baru ini cik iena mengalami kesakitan gigi yang menyebabkan cik iena kurang selesa dan menghadapi tekanan apabila bekerja .

Memandangkan cik iena agak sibuk dengan kerjaya cik iena sebagai seorang programmer dan blogger cik iena tidak mempunyai masa untuk ke klinik. Jadi cik iena mencuba inisiatif lain untuk mengatasi masalah "sakit gigi" cik iena.



Dah hampir dua minggu cik iena sakit gigi.. okay now jumpa ubat gigi ni dekat @biorepairplus.my iena nak cuba hope boleh kawal masalah sakit gigi iena ni la.. bila sampai sakit gigi tu Allah je la yang tau..tak boleh makan..siapa je buat bising siapppp..hahahah Nak g klinik plak kalau nak tau sebenarnya iena sejenis orang takut jumpa dokto haha bila da kritikal baru pergi kadang sampai masuk emergency haha okay degil gile.. ubat pun kene ada orang paksa n bebel baru nak makan.. maka dengan itu cik iena cuba cari ubat gigi yang boleh atasi masalah sakit gigi cik iena dan cik iena terjumpa @biorepairplus.my menarik tertarik nak cuba.. hihi nanti cik iena share okay ke tidak tau.. #biorepairplus #halal #toothpaste #oralcare #badbreath #halitosis #fluoridefree #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #sheonista #fashionista #love #fashion #igers #instadaily
A post shared by Malaysian Blogger๐Ÿ’„๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿด๐Ÿน (@ienaeliena) on







Cik iena telah mencuba ubat gigi dari Biorepair® Plus beberapa bulan yang lepas . CIk iena sangat berpuas hati kerana selepas beberapa hari menggunakan ubat gigi tersebut gigi cik iena kembali pulih dan kini tiada lagi rasa sakit. Jadi sehingga sekarang cik iena masih mengamalkan ubat gigi dari Biorepair® Plus.




A post shared by Malaysian Blogger๐Ÿ’„๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿด๐Ÿน (@ienaeliena) on





Untuk pengetahuan cik iena menggunakan Biorepair® Plus Sensitivity Control ​ . Selain daripada itu juga terdapat untuk kegunaan lain di mana keluarga cik iena menggunakan Biorepair® Plus Total Protection 





Apa yang boleh Biorepair® Plus Boleh lakukan untuk gigi anda?


Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
  1. Pencegahan cavities dengan pemineralan original lesions
  2.  Desensitising kesan pada dentin dengan menutup dentinal tubules
  3.  Tartar dan pencegahan plak (terima kasih kepada tindakan antibakteria Zn2 +, dengan ciri-ciri antiseptik yang diiktiraf)
  4. Penyerapan sebatian sulfat seperti H2S, yang bertanggungjawab untuk halitosis (bau mulut)
  5. Pemutihan gigi dengan microparticles microRepair® yang secara semula jadi 



Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus

Apa yang membuatkan Biorepair® Plus berbeza daripada ubat gigi yang lain?

formula yang dipatenkan Biorepair® Plus Total Protection berperanan khusus untuk membaiki permukaan enamel, mengisi microscratches hadir di atasnya. Selain itu, terima kasih kepada 13% daripada Zink PCA yang terkandung dalam formula, ia mempertahankan gigi daripada serangan asid dan bakteria, melindungi mereka daripada plak, pereputan gigi dan tartar.
Biorepair® Plus Kepekaan Kawalan terima kasih kepada microRepair®, pembaikan enamel gigi kimia ikatan dengannya dan dentin, menutup tubul dan mencegah rangsangan haba untuk mencapai saraf pada enamel. Selain itu, ia melindungi daripada hakisan enamel dan mengurangkan kehilangan keputihan gigi.

Biorepair® Plus Sensitivity Control ​


Ia mengurangkan gigi sensitiviti  dan membantu pembaikan enamel. Selain itu ia dapat menghilangkan rasa sakit akibat memberus dan rasa sakit akibat memakan makanan panas atau sejuk mahupun minuman sejuk.


Biorepair® Plus Sensitivity Control ​
Biorepair® Plus Sensitivity Control ​


Kandungan 


Aqua, Zinc Hydroxyapatite*, Glycerin, Sorbitol, Cellulose Gum, PEG-32, Silica, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Aroma, Sodium Saccharin, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate. *microRepair®.
The concentration of microRepair® in Biorepair® Plus Sensitivity Control is 24%


Ianya Tidak Mengandungi 


  •     No Fluoride
  •     No Titanium Dioxide
  •     No Sodium Lauryl Sulphate
  •     No Parabens
  •     No Abrasive Silica

Biorepair® Plus Total Protection 


Ia membantu dalam proses pembaikan permukaan enamel untuk melindungi kesihatan gigi dari plak, tartar, pereputan gigi dan hakisan asid.

Biorepair® Plus Total Protection
Biorepair® Plus Total Protection

Kandungan

Aqua, Zinc Hydroxyapatite*, Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Silica, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Citric Acid, Tetrapotassium Pyrophosphate, Zinc PCA, Sodium Saccharin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate. *microRepair®

The concentration of microRepair® in Biorepair® Plus Total Protection is 20%

Ianya Tidak Mengandungi

  •     No Fluoride
  •     No Titanium Dioxide
  •     No Sodium Lauryl Sulphate
  •     No Parabens


Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus


Pada yang berminat untuk mencuba kebaikan ubat gigi ini anda boleh beli secara online di https://www.tianibiotech.com/shop


Selain itu boleh juga beli online di Lazada, untuk Biorepair® Plus Sensitivity Control ​  klik http://bit.ly/biorepair1 manakala untuk Biorepair® Plus Total Protection  klik http://bit.ly/biorepair2
Untuk melihat pakej kombo klik http://bit.ly/biorepairCombo

Untuk Maklumat Lanjut Sila layari















iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik


Supplement atau makanan tambahan yang baik tidak menunjukkan hasil serta-merta, perubahan terjadi secara signifikan seperti kesihatan kulit, warna kulit yang perlahan mencerah, lembut, serta halus dan berseri.   



Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik Supplement Kecantikan di perlukan bagi menjaga kesihatan kulit serta mengekalkan dan mencantikkan lagi kulit kita. Terdapat pelbagai jenis supplement yang terdapat di pasaran buat masa ini . Anda perlu bijak menilai kebaikan dan keberkesanan sesuatu produk itu . Namun harus di ingati bahawa kesan pengambilan supplement bagi setiap individu adalah berbeza mengikut kesesuaian dengan kulit dan tubuh anda.

Kebanyakan wanita bekerjaya memilih untuk mengamalkan pengambilan supplement bagi mengekalkan lagi kecantikan mereka lagi-lagi buat mereka yang sibuk dan tiada masa untuk memakai produk kecantikan seperti krim kecantikan dan sebagainya .


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu MilikNamun ada juga supplement kecantikan mempunyai harga yang sangat mahal sehingga membataskan kita untuk membelinya . Kini anda tidak perlu gusar lagi kerana Power C Booster merupakan supplement kecantikan mampu milik dimana Harganya Cuma RM65 saha untuk dua bulan penggunaan  disamping dapat di gunakan untuk kegunaan luaran seperti skrub muka dan masker muka. Harga nya yang murah untuk dua bulan penggunaan pasti menjadi pilihan  anda yang berpendapatan rendah atau anda yang ingin mengamalkan pemakanan supplement kecantikan dan dalam masa yang sama ingin berjimat seperti cik iena . Pada cik iena jika ianya murah dan berkesan tiada salahnya untuk kita mengamalkan dan mengekalkan pengambilannya.

Pengambilan yang konsisten dan berterusan mampu menjadikan kulit anda halus, lembut,licin, lembab serta bersinar dan sihat . Cik iena sendiri telah mencuba selama  sebulan setengah dan hasil nya amat memuaskan . Untuk itu cik iena terangkan serba sedikit mengenai produk ini.




Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik
 

INFO POWERCBOOSTER



Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik
Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik
  • - 100% pure vitamin c. No added ingredient
  • - vitamin c dalam bentuk serbuk
  • - boleh dibancuh dengan apa jua jenis air kosong/jus/kordial
  • - Boleh diminum + dibuat sebagai face scrub + mix dengan lotion
  • - Berat bersih serbuk dlm sebotol : 40gram
  • - sebotol untuk kegunaan sebulan setengah



CARA PENGGUNAAN


CONSUME:  1/4 sudu (disediakan) untuk segelas air. Ianya diamalkan 3 kali sehari sebelum sarapan, minum petang & sebelum tidur



FACE SCRUB : 3 kali seminggu sebelum tidur. Caranya, cuci muka terlebih dahulu , kemudian ambil secubit Power C Booster dan  skrub secara perlahan (jangan tekan sangat) ke seluruh bahagian muka dan pastikan kulit anda dalam keadaan  lembap. Biar dalam 5minit kemudian terus bilas. Dalam keadaan kulit lembap, ambil tuala bersih urut perlahan ke atas di bahagian yg ada whitehead terutamanya di bahagian hidung untuk mengeluarkan whitehead dengan  mudah.Selepas itu anda boleh  rasai kulit licin tanpa menggerutu selepas .


LOTION : ambil 1/4 serbuk dari kuantiti lotion. Then mix up, sapu dibahagian kulit yangg terkena sunburn untuk mempercepatkan proses pencerahan dan memudarkan parut.



BENEFIT POWERCBOOSTER


  1. - glowkan skin, elak kulit kusam, dewy skin
  2. - mencerahkan kulit, hilangkan sunburn, smoothkan skin
  3. - menghilangkan eyebag
  4. - boleh mengurangkan sakit senggugut
  5. - sebagai energy booster
  6. - mengecutkan jerawat dengan cepat dengan hanya sekali scrub
  7. - mengecilkan pori-pori, kulit nampak smooth & licin
  8. - bekas parut berlubang semakin smooth
  9. - menghilangkan parut kehitaman/kemerahan
  10. - jeragat hilang dengan cepat dengan cara minum consistently & face scrub selalu
  11. - whitehead cepat & mudah dikeluarkan selepas scrub
  12. - Hidung licin tanpa menggerutu selepas scrub
  13. - Menghilangkan rekahan tumit kaki
  14. - Mengurangkan stress/tekanan
  15. - Membakar kalori & lemak berlebihan

REVIEW POWER C BOOSTER DARI CIK IENA


Setelah sebulan lebih penggunaan kulit cik iena kekal sihat, lembut dan lembab . Tiada pertumbuhan jerawat batu yang berlaku walaupun ketika datang bulan. Jerawat yang timbul hanya kecil dan mengecut dengan cepat tanpa meninggalkan parut .



Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik


Selain daripada itu parut jerawat lama juga sudah tiada. Selain mengamalkannga sebagai makanan tambahan dalam bentuk minuman. Cik iena juga sangat menggemarkan penggunaan nya sebagai Masker dan skrub  .


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik



Kulit akan menjadi sangat lembut selepas melakukan urutan skrub.Cik iena juga menggunakannya bersama lotion bagi mempercepatkan lagi kesan pencerahan pada kulit badan.


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik

 Setiap pagi cik iena akan mengamalkan pengambilan Power C Booster bersama flower tea kegemaran cik iena . Caranya cik iena rendamkan flower tea kemudian masukkan 1/4 dari sudu yang di berikan ke dalam air tersebut tanpa meletakkan gula dan minum .

Pada sebelah tengah hari pula cik iena akan campurkan dengan minuman lain yang cik iena minum semasa menikmati hidangan makan tengah hari seperti di dalam video diatas.

Power C Booster ini amat kecil dan mudah di bawa ke mana-mana tidak seperti supplement lain yang besar . Pembungkusannya yang kecil ini memudahkan ianya di bawa kemana mana di dalam beg tangan anda .


Power C Booster

Power C Booster



Power C Booster

Power C Booster


 

REVIEW DARI PENGGUNA POWER C BOOSTER



Power C Booster

Power C Booster

Power C Booster



Kepada anda di luar sana yang inginmencuba keberkesanan produk ini untuk kulit anda boleh lah cuba ya . Istimewa buat pembaca blog cik iena anda akan dapat diskaun dengan menyatakan nama cik iena eliena. . Selain daripada itu Istimewa buat anda Sekarang harga promosi adalah RM45 untuk sebotol dan RM 85 untuk dua botol dan tiada kos penghantaran dikenekan.


  - Tiap 20 orang readers blog akan dapat baucer RM5 untuk pembelian minimum 2botol  powercbooster
 - Total baucer untuk setiap blogger ialah RM100
  - Readers hanya perlu redeems voucher menggunakan nama blogger (iena eliena)


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik


Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari 





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk


 
 Losyen Pembersih muka yang lembut serta berkesan, bebas sabun dan larut air. Mampu membersihkan kotoran persekitaran serta kesan solekan dari kulit muka dengan sempurna tanpa meninggalkan saki-baki dan menghasilkan kulit yang rasa halus dan licin bak sutera.
Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk
Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk
 
Ini adalah salah satu diantara produk cosmoderm yang cik iena dah lama guna . Cik iena juga gunakan untuk remove make up cik iena .   Pada yang make up nipis  sangat sesuai gunakan cleansing milk ni sebagai make up remover. Nak guna make up remover pun boleh. tapi biasanya cik iena guna cleansing milk je untuk remove daily make up . Kalau bermekap la. Biasanya cik iena tak make up pun pergi kerja tapi tetap guna cleansing milk ni sebab ianya sangat best. Melembut kan kulit kita macam kulit baby okay .
Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk
Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk

Cara guna dia mudah saja, sebelum korang nak cuci muka atau mandi tu, korang apply kat muka, usap-usap sampai rata. Kalau cik iena, cik iena suka massage lama-lama tapi awas ya cara massage muka harus betul supaya kulit muka tidak kendur ahaaa. Nak tau cara nya nanti cik iena tunjuk tapi yang pasti cara massage tu urutan keatas. Kemudian ambil kapas dan lap kan. Korang akan lihat daki-daki kotoran dekat kapas tersebut.



Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk
okay ni cik iena dah apply cleansing milk ni and massage, tinggal nak lap dengan kapas and cuci :)
Selepas itu boleh lah cuci muka seperti biasa. Masa ni korang akan rasa kulit korang akan lembut. Kalau cik iena pergi facial pun akak yang buat facial akan tanya macam mana kulit lembut, pakai apa. Ahhaaa nak kulit lembut kene rajin lah banyak step. Kebiasaannya produk lain takde cleansing milk ni. Currently Skin care produk cik iena memang bukan cosmoderm, almaklumlah keroje nya mereview produk :) Tapi cik iena tetap akan pakai cleansing milk sebab dia awesome sangat haha. Ntah la dari dulu suka sangat pakai (^_~) . Setakat ni cik iena tak guna lagi cleansing milk dari brand lain :)

Kulit akan lembut macam kulit baby.Kalau tak percaya boleh cuba. Tapi jangan lah cuba sekali nak terus gebus gebas. Cuba pakai sebotol dua dulu ke. Apa-apa pun kesan akan ikut kesesuaian kulit. Untuk kulit cik iena memang menggebukan kulit. Kulit lembut toing toing . Bintik-bintik hitam yang keras kat hiding tu pun hilang ;)



Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk
Cosmoderm Gentle Q10 Cleansing Milk

 

Kalau nak beli online boleh beli di www.cosmoderm.com.my
Harga RM 27.90
Boleh juga beli di farmasi

           
Hubungi Cosmoderm
 




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara


Di dalam Taman Rama-Rama Zoo Negara , anda boleh melihat sendiri rama-rama berterbangan di sana sini. Anda juga berpeluang melihat sendiri rama-rama menghisap madu yang berada di atas bunga raya.  Pelbagai jenis, warna , corak dan saiz rama-rama ada terdapat di taman rama-rama ini.

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

vTaman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara


Nota : Video akan di upload kemudian. Internet slow kat kampung cik iena T___T



 
Baca Cerita lain cik iena dan #kelabbloggerbenashaari di Zoo Negara
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/Taman-Rama-Rama-Zoo-Negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pusat-hornbill-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/akuarium-tunku-abdul-rahman-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pertunjukan-haiwan-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/muzium-lebah-sedunia.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/giant-panda-convention-centre.html 
 
 
 
Website :


Online Ticketing Website






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve