Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, February 23, 2017

Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus


Penjagaan kesihatan gigi sama penting seperti menjaga bahagian anggota tubuh yang lain. Malangnya, ada segelintir individu yang mengabaikan penjagaan gigi kerana mereka menganggap bahawa rawatan untuk gigi itu adalah perkara yang remeh.



Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus

Bagi mendapatkan gigi yang sihat dan kuat, penjagaan gigi sewajarnya  dilakukan sejak kecil selepas kanak-kanak tumbuh gigi susu. Namun begitu, masih belum terlambat lagi bagi orang dewasa melakukan penjagaan gigi supaya masalah kerosakan dapat dikurangkan.

Selain mendapatkan rawatan di klinik gigi anda juga boleh mengamalkan penggunaan ubat gigi yang sesuai terutama buat mereka yang mempunyai gigi yang sensitif.

Cik iena juga tergolong di kalangan orang yang mempunyai gigi sensitif .Baru-baru ini cik iena mengalami kesakitan gigi yang menyebabkan cik iena kurang selesa dan menghadapi tekanan apabila bekerja .

Memandangkan cik iena agak sibuk dengan kerjaya cik iena sebagai seorang programmer dan blogger cik iena tidak mempunyai masa untuk ke klinik. Jadi cik iena mencuba inisiatif lain untuk mengatasi masalah "sakit gigi" cik iena.



Dah hampir dua minggu cik iena sakit gigi.. okay now jumpa ubat gigi ni dekat @biorepairplus.my iena nak cuba hope boleh kawal masalah sakit gigi iena ni la.. bila sampai sakit gigi tu Allah je la yang tau..tak boleh makan..siapa je buat bising siapppp..hahahah Nak g klinik plak kalau nak tau sebenarnya iena sejenis orang takut jumpa dokto haha bila da kritikal baru pergi kadang sampai masuk emergency haha okay degil gile.. ubat pun kene ada orang paksa n bebel baru nak makan.. maka dengan itu cik iena cuba cari ubat gigi yang boleh atasi masalah sakit gigi cik iena dan cik iena terjumpa @biorepairplus.my menarik tertarik nak cuba.. hihi nanti cik iena share okay ke tidak tau.. #biorepairplus #halal #toothpaste #oralcare #badbreath #halitosis #fluoridefree #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #sheonista #fashionista #love #fashion #igers #instadaily
A post shared by Malaysian Blogger๐Ÿ’„๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿด๐Ÿน (@ienaeliena) on







Cik iena telah mencuba ubat gigi dari Biorepair® Plus beberapa bulan yang lepas . CIk iena sangat berpuas hati kerana selepas beberapa hari menggunakan ubat gigi tersebut gigi cik iena kembali pulih dan kini tiada lagi rasa sakit. Jadi sehingga sekarang cik iena masih mengamalkan ubat gigi dari Biorepair® Plus.




A post shared by Malaysian Blogger๐Ÿ’„๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿด๐Ÿน (@ienaeliena) on





Untuk pengetahuan cik iena menggunakan Biorepair® Plus Sensitivity Control ​ . Selain daripada itu juga terdapat untuk kegunaan lain di mana keluarga cik iena menggunakan Biorepair® Plus Total Protection 





Apa yang boleh Biorepair® Plus Boleh lakukan untuk gigi anda?


Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
  1. Pencegahan cavities dengan pemineralan original lesions
  2.  Desensitising kesan pada dentin dengan menutup dentinal tubules
  3.  Tartar dan pencegahan plak (terima kasih kepada tindakan antibakteria Zn2 +, dengan ciri-ciri antiseptik yang diiktiraf)
  4. Penyerapan sebatian sulfat seperti H2S, yang bertanggungjawab untuk halitosis (bau mulut)
  5. Pemutihan gigi dengan microparticles microRepair® yang secara semula jadi 



Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus

Apa yang membuatkan Biorepair® Plus berbeza daripada ubat gigi yang lain?

formula yang dipatenkan Biorepair® Plus Total Protection berperanan khusus untuk membaiki permukaan enamel, mengisi microscratches hadir di atasnya. Selain itu, terima kasih kepada 13% daripada Zink PCA yang terkandung dalam formula, ia mempertahankan gigi daripada serangan asid dan bakteria, melindungi mereka daripada plak, pereputan gigi dan tartar.
Biorepair® Plus Kepekaan Kawalan terima kasih kepada microRepair®, pembaikan enamel gigi kimia ikatan dengannya dan dentin, menutup tubul dan mencegah rangsangan haba untuk mencapai saraf pada enamel. Selain itu, ia melindungi daripada hakisan enamel dan mengurangkan kehilangan keputihan gigi.

Biorepair® Plus Sensitivity Control ​


Ia mengurangkan gigi sensitiviti  dan membantu pembaikan enamel. Selain itu ia dapat menghilangkan rasa sakit akibat memberus dan rasa sakit akibat memakan makanan panas atau sejuk mahupun minuman sejuk.


Biorepair® Plus Sensitivity Control ​
Biorepair® Plus Sensitivity Control ​


Kandungan 


Aqua, Zinc Hydroxyapatite*, Glycerin, Sorbitol, Cellulose Gum, PEG-32, Silica, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Aroma, Sodium Saccharin, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate. *microRepair®.
The concentration of microRepair® in Biorepair® Plus Sensitivity Control is 24%


Ianya Tidak Mengandungi 


  •     No Fluoride
  •     No Titanium Dioxide
  •     No Sodium Lauryl Sulphate
  •     No Parabens
  •     No Abrasive Silica

Biorepair® Plus Total Protection 


Ia membantu dalam proses pembaikan permukaan enamel untuk melindungi kesihatan gigi dari plak, tartar, pereputan gigi dan hakisan asid.

Biorepair® Plus Total Protection
Biorepair® Plus Total Protection

Kandungan

Aqua, Zinc Hydroxyapatite*, Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Silica, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Citric Acid, Tetrapotassium Pyrophosphate, Zinc PCA, Sodium Saccharin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate. *microRepair®

The concentration of microRepair® in Biorepair® Plus Total Protection is 20%

Ianya Tidak Mengandungi

  •     No Fluoride
  •     No Titanium Dioxide
  •     No Sodium Lauryl Sulphate
  •     No Parabens


Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus


Pada yang berminat untuk mencuba kebaikan ubat gigi ini anda boleh beli secara online di https://www.tianibiotech.com/shop


Selain itu boleh juga beli online di Lazada, untuk Biorepair® Plus Sensitivity Control ​  klik http://bit.ly/biorepair1 manakala untuk Biorepair® Plus Total Protection  klik http://bit.ly/biorepair2
Untuk melihat pakej kombo klik http://bit.ly/biorepairCombo

Untuk Maklumat Lanjut Sila layari















iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


3 comments:

  1. waa.. best nih.. gigi kakak pun sensitif.. kengkadang silap ubat gigi, memang ngilu..

    ReplyDelete
  2. wisdom tooth uyul masih tertanam nih. nak cabut tapi takut memang perlukan ubat gigi yang bagus.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Facebook Comment