Sambal Tempe nak makan dengan lauk apa yang sesuai yer ?


 
Teringin nak makan sambal tempe. So today cik iena masaka sambal tempe dengan masak lemak telur with taugeh,broccoli & carrot. haa tapi sambal tempe ni laen siket. Cik iena da modify sebab tempe de mcm da tak berapa nak fresh.
So nk bg hilang rasa tak fresh nyer tuh cik iena buat la sambal tempe ikan bilis berempah.. Hamboii nama bukan main panjang kan (^_~) 
sama je mcm sambal tempe biasa 
cuma nye cik iena letak daun kari & rempah kari sikit (^_~)
 
 
 
 sedap hokeyhh haha puji diri sendiri je la 
nk tunggu officemate puji ntah bile tah haha 
 then cik iena tak tau la tempe nk masak dengan ape 
kombinasi yang sesuai kalau ikut cik iena makan sambal tempe je pon da ok
 tapi ni kan masak tuk enchik officemate sekali 
so macam kesian plak kalau nak masak sambal tempe jer 
 
 
 
cik iena hentam je la buat masak lemak telur with taugeh broccoli & carrot.. Alkisah nye nk letak telur n taugeh je tapi lepas beli lauk..balik rumah tengok ade broccoli n carrot.. cam membazir je kalau tak masak kan.. haha letak la sekali biar warna warni siket masak lemak tuh baru ceria macam org yg masak haha (^_~)
 okeyhh sudah
 sudah
 sudah tiba masa nak pergi kejer
 daaaaaaaaaaaaaaa 
 
Selamat bekerja
(^_~)





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Ikan Kembung Masak Kicap & Sayur Bayam


Okies Today cik iena masak ikan kembung masak kicap & sayur bayam
untuk bawak bekal g kerja (^_~)
 
 
ahaa rajin betulkan masak bawak bekal
haha mcm biasa gambar kat atas tu kasi edit nak upload kat instagram
hihi ini sebagai notifications utk officamate 
yang harini cik iena masak n bawak bekal
so jangan makan kat luar
kite makan sama2
auchh sweet kan
haha
perasan (^_~)
haa ni amek gambar nie siap2 letak dlm tupperware nk bawak pergi kerja teros
haha tupperware pon kale pink 
nyumm nyumm cam lapar pulak tengok
kat rumah food deco kemain cantek
sampai office tunggang terbalik dah
(^_~)
eyhh
jangan luper sayur tau
haha cik iena wajib ade sayur kalau nk makan
  
nyummyy bayam merah
okies
selamat bekerja semua
(^_~)





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Testing Blogger Apps

Testing2
Lame gile tak berblogging kan
Jakun pulak kejap nk try blogger apps nie
Selalu update blog kt lappy je kn

Huhu bosan dlm lrt otw blk kje
Jom try apps nie

Butter Prawn & Broccoli Oyster With Carrot

Morning (^_~) 
 
 
 
Okies skrg nk merajinkan diri meng update blog yg setahun lebey bersawang nie
wat masa nie tak de idea nk tulis ape
cik iena tulis je la menu2 yg cik iena masak bawak bekal g kojer
 
ahaa kedeks kan..tak mo mkn luar sebab mahal
sanggup masak n bwak bekal
hahaha yeayyy sungguh jimat
 
kerja kt tengah2 KL nie
sumenye mahal
haha perlu berjimat hokeyh
 
so today cik iena masak

Butter Prawn & Broccoli Oyster With Carrot

aha first time masak butter prawn tau
err cik iena buat butter prawn nye telur/floss mula2 tak jadik
hangit okeyh
 
nah tgk
 

 
haha hanget okeyh..
pastuh dengan tekun nye buat sekali lagi (^_~)
 
Taraaaaaaaa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
 
 
 



ok la siket dari yg tadi kan hanget

telus/floss nie nak tabur kat butter prawn lepas masak 
(^_~)

meyhh tgk gambar yg dah ditabur kat butter prawn


nyummyyy
sedap okeyh
ouhh syok sendiri
enchek officemate la jadi mangsa cik iena
tukang rase masakan2 cik iena
haaa nie plak sayur nye
 
Broccoli Oyster With Carrot
 
 
Alhamdulillah
Rezeki Allah.. dapat masak arini :)

tengah hari nanti panaskan kt opis n makan dgn officemate
(^_~)

wokiesss
daaaaaaaaaa
nak pergi kojer
(^_~)

Selamat Bekerja cik Programmer :)





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Tetibe mimpi nk update blog

Lama sangat da blog nie bersawang lebey setahun da kan
okeyh malam nie mimpi nk update &
 Insya Allah lepas nie nk rajin update (^_~)
 korang2 yg pernah join giveaway cik iena yg tak bg lg alamat blh email kan alamat surat menyurat kat cik iena yer utk maklumat lanjut baca sini --> KLIK SINI

Nak bg tau tu je
(^_~)

okies nk cuci mate sket pic dr korea







Selamat Malam 
(^_~)

jgn lupe yer yg join giveaway cik iena sebelum nie
plz bg alamat kt
iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve