Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Persiapan baju pertandingan 'MISS PETITE' Contest


Pertandingan ini diadakan  bagi menghargai bakat2 model bertubuh genit yang mana ketinggiannya kurang dari 158 cm.

Genit ke cik iena ?
ehh cik iena tak boleh masuk as talent sebab cik iena tak genit
cik iena tinggi daripada syarat. So untuk contest ni cik iena join as Designer sahaja.
Ini merupakan kali pertama cik iena join as Designer.
http://www.ienaeliena.com/2014/11/miss-petite-inspire-2014-sungei-wang.html


Alhamdulillah malam tadi cik iena berjaya siapkan.
Semoga berjaya cik iena . Cik iena dah usahakan yang sehabis baek.






Bersemangat betul cik iena jahit manik sebelum pergi event majalah libur karangkraf
minggu lepas.
Masa yang terluang guna untuk jahit manik.
Ye lah cik iena ni bz kerja hari biasa. balik kerja pun lewat.
Rasa2 ada masa and sesuai untuk menjahit manik,
cik iena akan bawak baju ni untuk dijahit
tempohari cik iena sakit, 
dekat klinik sementara tunggu giliran pun cik iena menjahit manik
nampak tak usaha keras disitu hehe
Semoga Allah Merestui dan Merahmati Usaha cik iena
Aminnn

 







Nota Blog : pertandingan ini akan diadakan esok tapi cik iena tak dapat hadir , pergi kenduri kawen di segamat, johor. Cik iena doakan talent cik iena dapat peragakan baju cik  iena dengan baek. Cik iena tau baju cik iena tak cantek macam designer lain. I'm still newbie dalam bidang rekaan fashion ni. Cik iena just cuba nasib je. Cik iena dah jahit sebaik mungkin . Apa2 pun thanks pada talent cik iena sebab sudi wakilkan cik iena sebab cik iena tak dapat hadir pada hari kejadian.






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Late Lunch Di MyNasi Mid Valley

Ceritera 25 Disember 2014, penuh nya mid Valley. Nak Makan semua penuh.Ditambah pula ada MEGA SALES . Cik iena makan tengah hari di Mynasi , dimana sebelum ini cik iena pernah mendapat jemputan  food review bersama geng2 blogger disini .

Keadaan di MyNasi agak sedikit lengang mungkin kerana masih ramai yang tidak mengetahui kewujudan kedai ini. MyNasi baru sahaja beroperasi Di Mid Valley .

Hampir pukul 6 petang baru cik iena makan untuk hari tersebut disebabkan terlalu sibuk menjahit manik untuk pertandingan esok. Itupun cik iena stop dan keluar ke Mid Valley untuk rehatkan otak sekejap. Jalan-jalan window shopping (^_~)

Jom tengok gambar yang sempat diambil di MyNasi







mee siam yang sedap, nyummyy

masa food review cik iena tak berapa berkenan sebab da kenyang sgt kot, tapi hari ni suka sangat. sedapppp




my favourite- tauhu telur

amboi berselera adik makan











Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Pemenang giveaway follower ke 2,300 Bro Framestone


Thanks Bro Framestone For the gift. Okay comel patung tu (^_~)
Insya Allah next contest iena join lagi.
Setakat ni sentiasa join la kan
Tapi tag leww supaya tak terlepas
(^_~)





 



 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

MyNasi Mid Valley Menyajikan Masakan Tempatan Dengan Cara Makanan Segera

 

Makanan Segera atau "Fast Food" sudah menjadi kebiasaan bagi rakyat Malaysia. Kini MyNasi menyediakan makanan tempatan yang disajkan dengan cara "Fast Food" dimana ianya lebih mudah bagi anda untuk membuat pilihan set dan anda juga boleh menambah hidangan sampingan sama seperti konsep "Fast Food" yang lain.

Apa yang istimewa di MyNasi adalah ianya menyajikan makanan-makanan tempatan Malaysia .
Menu utama yang disajikan dengan pelbagai pilihan set adalah NASI LEMAK dimana nasi lemak merupakan "National Dish" bagi rakyat Malaysia.

Most Popular Set - SET A- Chicken thigh - RM 10.90
"Nasi lemak MyNasi memang sedap, sambal yang kurang pedas memang menjadi pilihan cik iena, Ayam yang digoreng rangup dan isinya lembut dan tidak kering. Memang sedap lah. Mesti cuba tau"


Waktu beroperasi MyNasi adalah seawal 8.00 AM sehingga 10.00 PM , jadi ianya amat sesuai bagi pekerja-pekerja di mid valley atau pekerja-pekerja yang berhampiran dengan mid valley untuk menikmati hidangan nasi lemak yang enak dan lazat. Kebiasaan nya Nasi lemak kita beli atau makan di kedai-kedai biasa sebelum pergi ke kerja. Tapi kali ni lebih "High Class" . Makan di Mid Valley.

 Selain daripada itu pengunjung-pengunjung Mid Valley juga boleh menikmati keenakan Nasi Lemak tidak kira waktu, bukan pagi sahaja. ianya dihidangkan sepanjang masa, daripada pagi sampai malam.
Selain daipada Nasi Lemak terdapat lagi menu-menu makanan tempatan malaysia yang lain.

Bagi anda-anda yang bekerja atau tinggal berhampiran Mid Valley yang tidak berkesempatan untuk mengunjungi MyNasi, anda juga boleh membuat pesanan di talian 03-2202 3099. Waktu penghantaran adalah dari 11.00 AM sehingga 12.00 PM dan 2.00 PM sehingga 5.00 PM setiap hari.


Okay Jom kita tengok menu-menu yang ada dan menu apakah menjadi kegemaran cik iena (^_~)

MENU- MENU MyNasi Mid Valley

1. Nasi Lemak Sets










2. Add On Sides

Basket Otak-otak  RM6.90 (6 pcs) - 1 pcs RM1.30




 




3. Me Siam

Mee Siam - RM8.00

 Cik iena tak pernah makan mee siam.
Kebiasaannya mee siam dihidangkan kering, kali ni berkuah.
Rasa nye ada masam-masam sikite, ada rasa manis-manis dan rasa pedas-pedas.
Bila makan dengan perahan limau dan juga tauhu goreng memang terangkat (^_~)


4. Mee Rebus

Mee Rebus RM8.00
Mee rebus ni lebih pekat jika dibandingkan dengan yang cik iena pernah makan sebelum ni.
Kuah dia berasa la. Tasty Nyummyy. Ada telur and tauhu goreng


 5. MyLaksa

MyLaksa RM8.90
Ouhh MyLaksa my favourite, cik iena memang suka laksa ni, kebiasaannya cik iena memang tak makan laksa yang bersantan. Sebab cepat muak. Tapi yang ni bile cik iena rasa memang sedap. Pekat Likat, Lemak. Sedap lah, lebikh kurang laksa johor kuah nya.Tapi lagi sedap. Ada kerang ada sambal, ada tauhu goreng, ade telur. Menyelerakan. Harga pun berpatutan untuk tempat macam Mid Valley tu.



6. Tauhu Telur

Tauhu Telur RM7.90







Tauhu telur ni antara yang paling cik iena suka, cik iena request tambah lagi.
Memang sedap tak terkata. 
Tauhu jepun yang disalut dengan telur dadar kemudian digoreng dan dihidangkan dengan hirisan timun, lobak dan kacang tumbuk beserta dengan sos special. ha yang ni chef taknak bagi tau resepi.
Rahsia kata nya.


Tauhu telur


 7. Lain-lain Menu















Okay jom tengok pulak gambar-gambar cik iena dan blogger lain semasa sesi food review (^_~)


i love this tauhu telur, highly recomended

Nasi Lemak @ MyNasi nyummy

My favourite, MyLaksa - Highly Recomended




mcm ni la gaya top blogger berselfie (^_~)



bro framestone and wife
cik iena with top blogger

cik iena with top blogger

yana , huby n daughter


Peace yoooo, jangan lupe singgah MyNasi okey
MyNasi Mid Valley
LG 074-A Mid Valley Mega Mall
03-2202 3099
 
Waktu Operasi : 8.00 AM - 10.00 PM
Waktu Penghantaran : (Mid VAlley area)
11.00 AM - 12.00 PM 
 2.00 pM - 5.00 PM
 
Website : http://www.paradisefnb.com.my/ 
Facebook : https://www.facebook.com/paradisegroupmalaysia


Lokasi bersebelah Pizza Hutz

Pada orang singapore juga anda boleh menikmati MyNasi di 
Sembawang Shopping Centre



Nota Blog : Kalau korang nak pergi, senang je nak cari.Turun dari escalator central court ke LG then pergi ke sebelah kiri, nampak pizza hutz kan. Sebelah dia MyNasi





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve