Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, March 24, 2010

Cinta si Burung Layang-layang

----- Forwarded Message ----

From: 
My friend

Sent: Tues, March 23, 2010 3:58:38 PM
Subject:  Fw: Cinta si Burung Layang-layang



SATU SENARIO KEHIDUPAN UNTUK KITA HAYATI....

Gambar yang diambil oleh seorang jurufoto yang telah melariskan
jualan akhbar di Perancis pada hari ia disiarkan.

1)


Inilah pasangan kepada burung layang-layang ini terlantar
antara hidup atau mati,
kerana dilanggar oleh kereta ketika terbang rendah.


2)



Di sinilah pasangannya menghantarkan makanan kepada burung yang kemalangan
itu,
dan menemaninya dengan penuh setia dan kasih sayang..


3)


Sekali lagi ia terbang dan datang membawakan makanan,
namun ia sangat terkejut apabila mendapati pasangannya telah mati..
Ia cuba menggerak-gerakkan pasangannya itu,
satu keadaan yang jarang dilihat bagi burung atau binatang sepertinya..


4)



Menyedari pasangannya sudah tidak bergerak, dan tidak akan kembali lagi
kepadanya,
ia mengeluarkan bunyi bising seolah-olah sedang menangisi pemergian itu
dengan hiba..


5)


Berdiri di sisi pasangannya yang sudah tidak bernyawa,
merasa sedih dengan pemergian itu..


6)



Dan akhirnya menerima hakikat bahawa pasangannya itu telah pergi
meninggalkannya buat selama-lamanya....

Begitulah kasih sayang yang Allah ciptakan dalam jiwa makhluq Nya..

Pasti burung ini sedih...
.. ditinggalkan oleh yang dikasihi lalu hidupnya hidupnya kini kesepian ..

... perasaan manusia?
... berbeza?

**********************************************************************

Iena : sedih iena tengok burung tu..
mengalirkan air mate..
kalau iena drive keter nampak ape2 binatang mesti iena slow n klu perlu berhenti iena akan berhenti..
klu kt perumahan n kampung mmg kene bwak slow sb bnyk kucing ,ayam..mcm2 la..
penah menunggu kucing melintas sampai suh adek iena kuar dr keter g pastikan yg kucing xder kt dpan tu
haha lawak2..takot sangat kalau terlanggar..kesian kt dia..
**********************************************************************









IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







No comments:

Post a Comment

Facebook Comment