Grab The Promo

Semerah Cinta Stilleto - Release Today 8 April 2010


Semerah Cinta Stilleto


Release Date: 8 April 2010
Language: MLY
Classification:  U
Genre:  Comedy, Romance
Run Time: 87 Minutes
Director: Ahmad Idham
Cast:  Farid Kamil, Lisa Surihani
 

 

    ~SYNOPSIS~

Pretty university student Siti Laila a.k.a Stila (Lisa Surihani) comes from a good family background and is well to do while Leto (Farid Kamil) is an average Joe who works as a fishmonger in the wet market opposite Stila's posh residence. They meet one day when Stila follows her mother, Datin Fairuz, to buy fish for dinner with Stila's boyfriend, Raymond.


 

wahh cam menarik jer..

cinta antara org kaye n org sederhana..

mesti bnyk halangan..

cadang nyer mlm nie nak nengok kat MBO Galaxy Ampang ..

dekat cket dgn umah..parking pown senang..

uhuu cik abe tu minat bebenor kat Farid Kamil..

uhuuu layan jerk la..

jom tgk kt MBO nye showtimes

http://www.mbocinemas.com/listproduct.asp?Subject=Showtimes

SEMERAH CINTA STILLETO (U) - MLY

12:00PM 1:45PM 3:30PM 5:15PM 7:00PM 8:45PM 10:30PM

uhuuu nk amek kol bape nyer eyyy..

kalau sempat 8:45 PM pn owkay gak

harap2 sempat la eyy..

owkay jom kiter bace sket sinopsis citer nie

 

Farid Kamil dan Lisa Surihani bakal berlakon fielm komedi romantik terbaru, SEMERAH CINTA STILLETO arahan David Teo yang merupakan filem ke-37 terbitan Metrowealth. Farid Kamil memegang watak Leto manakala Lisa sebagai Siti Laila mengakui mereka ada keserasian ketika berlakon walapun Farid kini bercinta dengan Diana Danielle. Ini adalah kali ke-4 mereka bergadingan dan filem ke ke-3 mereka bersama dalam satu filem.

SINOPSIS FILEM SEMERAH CINTA STILLETO

Semerah Cinta Stilleto mengisahkan kehidupan bahagia Siti Laila atau Stila (Lisa Surihani). Stila dilahirkan dan dibesarkan dalam kemewahan dan segala yang dihajati akan ditunaikan oleh kedua-dua ibu bapanya. Dia juga seorang remaja perempuan yang cantik, masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi terkemuka di ibu kota.

Leto (Farid Kamil) pula seorang pemuda yang hidup dalam keadaan serba sederhana. Bekerja sebagai penjual ikan di pasar borong dan tinggal di flat murah berhadapan kawasan banglo mewah keluarga Stila.

Pertemuan Stila dan Leto bermula apabila ibu Stila iaitu Datin Fairuz ke pasar membeli ikan untuk dimasak bagi menyambut kedatangan teman lelaki Stila iaitu Raymond ke rumah. Kejadian tidak disangka berlaku. Pergaduhan besar tercetus antara penjual ikan di pasar sehingga memaksa Datin Fairuz membatalkan niat untuk membeli ikan.

Di situlah, Leto terpandang dan tertawan dengan keayuan Stila. Dalam kejadian itu juga, Leto dibuang kerja. Pada malam pertemuan Stila dan Raymond, Stila telah cuba digoda dan dinodai Raymond. Stila lari dan berjalan seorang diri sehingga bertemu Leto dan kawannya Yani (Cat Farish).

Yani sebelum ini setiap hari mengganggu Stila untuk membalas dendam, tetapi mangsanya adalah Leto. Stila menendang punggung Leto sehingga berdarah dengan menggunakan stilletonya. Yani yang terkenal dengan sikap nakalnya telah membawa Leto mencuri kasut untuk dijual.

Kebetulan semula, rumah yang dicuri itu adalah rumah banglo keluarga Stila. Kehilangan stiletto telah mengundang rasa sedih Datin Fairuz dan membuatkan Stila berasa bersalah dan berusaha untuk mendapatkan sepasang lagi stiletto.

Pertemuan semula dengan Leto telah membantu Stila untuk mendapatkan semula kasutnya. Dalam tempoh pencarian stilletto itu, Stila terserempak ibunya bermesra bersama dengan lelaki lain tanpa rasa malu. Melihat sikap acuh tak acuh bapanya, Datuk Azahar akan tinggah laku isterinya, Stila mengikut Leto pulang.

Stila tidak tinggal di rumah kerana berasa kecewa dan sedih. Di rumah Leto, Stila telah bertemu dengan erti kesempurnaan hidup. Namun, hubungan Stila dan Leto mendapat tentangan dari keluarga Stila dan keraguan kedua ibu bapa Leto.

Dapatkah Stila mendapatkan stilettonya semula? Apakah reaksi Stila terhadap segala tindakan keluarganya? Dan bagaimanakah kesudahan perhubungan antara Stila dan Leto? Segalanya terjawab dalam filem “Semerah Cinta Stiletto” terbitan ke-37 MIG production arahan Ahmad Idham.

 

 JIKA RAJIN..SILA KLICK..

0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve