As Sabar Collection Pandan Capital

Hari ni bengang betullah dgn As Sabar Collection Pandan Capital..
Janji 21/5/2010 siap baju tu..on that day dia call suh amek ptg cket pas balik keje..iena g amek pas blk keje masihhhh tak siap lg..
geram betullah mase tgh ari iena dtg tny baju tu tak jahit lg ke sb dia call tny iena bju tu ader lining ke x?sounds cam tak jait lg..
dia jawab baju xder kat akak..kat tailor akak dia tak anta lg..ptg ni baju siap adek ley amek..
lebih kurang cmtula dia ckp..
biler dtg ptg tu pun baju tak siap lgggggggggggg
hampehhhhhhhh ..
tak reti nk jage customer ker..bru je bukak kedai dh wat cmnie..
pastu iena ckp xpelah mlm nie iena blk kg so iena amek ari ahad...
smlm ahad tak sempat g amek
iena amek tadi ler time lunch..
ya allahhhhhh tak siap lagi baju tuuu
akak tu plak tade situ..
amek no tpn dia..msg dia x reply pn..kol pn x akt..
hurmm nape eyy x reply msg n tak akt phone call
ish geram btol la akak nie
dia yg janji tp mungkir janji
nie iena sempat snap pic mase ari jmaat ptg nk g amek bju tu

Lebih kurang cmnie lh keadaan dlm kdai tu..







hishhhhhhhhhhh geram giler lah..
dah la baju tak siap
taknak call pulakkkkkkkk
wat penat jerk pegi pandan capitalllllllll
membazir masa jerk..
sabar jerk la..
harap2 baju tu ok lh

P/S : to all peniaga2 yg wat bisnes cm nie jaga lah hati pelanggan siket..
kalau janji tu wat spt yg d janjikan..
janji dr sehari ke sehari tak siap2 jugak..
biler call tak angkat..
sms pun tak reply..
mcm maner lah kiter tak buat tanggapan buruk dkat dorang sb dorang layan kiter mcm tu..
lain kali balas sms..angkat tpn..

New Update (25 mei 2010): iena call n sms akak tu lg..mintak hantar baju tu ke opis sb dah penat ke sane tp baju tak siap2 jgak..
so iena sms lh..iena nk pakai bju nie n tlg anta kt opis..dia tak reply..koll pn tak angkat..hurmm...
pastu ptg sket ader lelaki call bg tau baju dh siap suh dtg amek..iena ckp lh kt dia sy da bg tau akak tu suh hantar..laki tu pn ckp owh ok xpe..
tunggu punyer tunggu tak gak dtg..

new Update(26 mei 2010) : d sebabkan akak tu tak reply sms n x akt phone iena g la pandan capital g amek baju iena kt sane..
akak tu ckp dia stuck dlm tu xdpt anta..hmm ok fine malas nk citer panjang..try baju tu..ok..pastu balik..
wahh lege rase nye baju dah dapat..suker nye da dpt baju..boley la jahit manik..jeng jeng jeng..
pasnie entry pasal jahit manik pulak akan kuar eyy..nasib baik baju dia cantek..kemas jahitan nyer..tak sabar nk letak patch lace n beads..

new Update(31 mei 2010) : hari nie received call from kedai jahit tu..mule2 dia tny iena baju ok tak..ade masalah tak..iena pn ckp ok,xder masalah.Pastu dia tanya kalau ok takde masalah kenapa letak kat internet.Iena pn tanya letak ape yer kak..dia ckp pasal kedai dia..owhhh yg tu saya letak kat blog sy sblm saya dapat baju..saya tak cakap pun jahitan akak tak ok..saya letak pasal service tak ok..kan akak janji siap 21 tapi tak siap2 jgak..21 ptg dtg tak siap..pastu wat deal dtg ahad..sy xdpt dtg ahad..dtg isnin pun baju tak siap..sy call akak tak angkat..saya sms akak tak reply..hurmmm pastu akak tu ckp mcm nie ke org melayu taknak tlg org melayu..mcm mane org melayu nak maju...Hurmmm ape lah akak nie..ini my personal blog..segala coretan hati sy sy letak kt sini..ini adalah luahan hati saya d atas service kdai akak..ader ke saya cakap kt org ramai jgn g tempah kt kdai akak..xde kn..sy cume luahkan ape yg sy rase bile akak janji mcm ni mcm tu tp xsiap2..bile sy call akak x akt..bile sy sms akak tak reply..tetibe skrg akak nak marah pulak..lain kali customer call angkat lah..kalau customer SMS jawablah..d sebabkan akak x jawab tu lah org akan timbulkan tanggapan yg mcm2..akak tak boley nk salahkan saya knp sy wat entry nie..ini adalah personal blog sy dan luahan perasaan sy..terpulanglah pada org luar nk tempah kt kdai akak ke tak..sy tak penah tulis pun jahitan kdai akak tak ok ker..sy cuma tulis pasal service lambat spt yg d janjikan tu sajer..
yang pasal sy tulis make over baju kurung moden + beads + patch Lace yang mana d situ sy nyatakan sy tempah baju kt kdai As Sabar Collection tanpa mengatakan service kedai akak lambat..yg tu akak taknak say thanks plak..
tgk tarikh lah kak..entry nie hari ape..hari sblm sy dpt baju sy..yg akak janji siap tak siap2..sy kol akak x akt sy msg akak x reply..Knp skrg nk ungkit pasal nie..masa saya call sms akak x reply n tak akt phone tu akak tak pikir ke perasaan sy pulak..sy nie cume luahkan ape yg ade kt ati sy nie kat personal blog kepunyaan sy nie..

bukan nyer saye g jaja2 citer..mudah2an dgn aper yg terjadi ni akak lebih alert dgn customer..next time klu customer call angkat lah..klu customer SMS reply lh..tlg lh jgn diam membisu yg mane akan membuatkan org lain berasa marah n membuat tanggapan sendiri.

 

My Previous Entry :
Baju kurung iena nie ader lining ker tak?

NI Gambar Resit Bukti Penempahan + Tarikh d Janjikan Baju Siap









6 comments:

  1. adeh boleh dia marah...

    dah la tak baca date n story tu !!

    sorry to say this, dia mcm tak nak terima kritikan terbuka to improve

    ReplyDelete
  2. hurm tulahh..
    bese nyer org yg tak boleh terima kritikan nie org yg takkan maju..
    kritikan ni lah lebih mematangkan kiter..
    takkan selamanyer nk suh org puji kiter..
    kiter blajar dasi kesilapan..
    huhu akak nie nak saman iena kate nyer..nk saman atas dasar ape tak tau lah..mase iena call n sms aritu tak angkat x reply ...
    biler skrg nk ungkit pasal nie..padahal da lame dh entry nie..since baju tak siap lg spt yg djanjikan dan ketika itu akak tu tak angkat phone tak reply sms..hurmm sengal ler

    ReplyDelete
  3. yups thats right Secret Drifter ..
    bace dia call marah pasal publish pasal kdai dia kt internet tu dh menunjukkan dia tak nak terima kritikan terbuka utk improve kn biznes dia..
    dia patot bace dulu each story sb this is virtual diary..tmpt owner virtual diary mencoretkan ape yg ade d hati..
    susah lah nk maju klu taknak terima kritikan..ini berdasarkan kisah benarkn..so ape yg kedai tu perlu buat..tingkatkan prestasi..baiki kelemahan yg ader..
    kalau org tak bercerita kita takkan tahu kelemahan kiter..just terima kritikan untuk memperbaiki kelemahan yg ada

    ReplyDelete
  4. betul betul betul
    tingkatkan prestasi..baiki kelemahan yg ader..
    ;)
    jgn nk salah kn org d atas kesilapan yg berpunca dr perkhidmatan anda sndri

    ReplyDelete
  5. lepas ni maner2 kdai atau blogshop yg menerima ape2 tempahan..
    kene tny dlu..ADAKAH ANDA BLOGGERS..
    haha klu dia bloggers..kene siapkan tempahan seperti yg d janjikan ler..huhu pastu wat elok2..kalau service baik punyer tentu bloggers akan puji melambung punyer..dpt up kn name kdai kn..huhu

    ReplyDelete
  6. haha yerla dek oi..akak ni mesti akan mempromote maner2 blogshop yg akak pnh beli..mesti akak promote kn blogshop dorang..
    yg maner perkhidmatan kurang memuaskan pn akan d share bersama readers..huhu
    sharing is caring
    ;)

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve