Wednesday, June 30, 2010

Contest Mata Menawan

 



Salam to all readers..
Hari ini tersasa mau join contest ler..
Ini adalah kali kedua iena join contest anjuran CPM Honey Nuraliza..
Wahh rajin sungguh CPM Honey wat contest kan..
mudah2an murah rezeki CPM Honey Nuraliza
;)
Owkeh Kalau Nak Join Contest Mestilah ada Syarat Yg Perlu diPatuhi Kan..
Jom Kita Baca Syarat2 Nya DLu eYY..

 


Terma & Syarat penyertaan:



1) contest ini terbuka kpd smua kaum hawa yg rasa2 nya matanya cantik & sihat...x kira sesiapa pon boleh je join...anak dara,mak dara,mak buyung,wanita lps bersalin....yg penting CPM nk ngk mata anda yg menawan & sihat tuh...


2) Anda dikehendaki membuat entry di blog anda sendiri yg bertajuk " Contest Mata Menawan"...link kan skali contest ini di blog anda...mana tahu org yg terbaca entry anda itu berminat jugak utk mencubanya...jugak x lupe,dlm entry contest tuh,anda haruslah meletakkan gambar mata anda yg menawan itu agar pihak juri dpt menilai betul ke mata anda sihat & menawan..hehe...;p


3) Anda hendaklah meletakkan 2 keping gambar (lebih pon x pe)...gambar hendaklah fokus di bhgn mata anda dan sekeping lg adalah gambar keseluruhan muka anda..Anda juga boley mengambil gambar menggunakan contact lense tp suka saya nak ingatkan di sini,saya x berapa suka dgn contact lence yg bukan2 colournya seperti biru,hijau,merah,pink & etc....lence anda hendaklah colour2 yg natural seperti coklat @ hitam...itu saya suka..;p

selain itu,utk menambah seri mata, anda juga boleh mengenakan gaya makeup2 yg natural...mungkin ianya boley membantu menyerikan keserian di mata anda.


4) Selain itu juga,sila nyatakan petua @ tips2 yg anda lakukan utk menjaga kecantikan & keserian mata anda...mungkin tips2 berguna ini boleh dikongsi dgn org lain...betul x??


5) setelah selesai membuat entry psl makeup,anda haruslah membuat slogan yg pendek dan ringkas mengenai " CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah........( tidak melebihi dr 15 patah perkataan) dan biarlah slogan itu ikhlas dr hati anda dan bukannya bodek...huhu


6) anda wajib jd follower blog ini....kpd yg dh jd,sila abaikan...


7) Jgn lupa paste kan banner ni di side bar blog anda beserta logo link contest ini...


8) dh selesai smua, sila link kan contest anda di bhgn comment entry ini...atau anda boley lah email to CPM @ honey_nurhaliza@yahoo.com


9) contest ini bermula pada tarikh 28 june 2010 --> 28 julai 2010,so ada masa sebulan utk anda join contest ini.


10) pemenang akan diadili berdasarkan mata anda yg cantek & sihat...keputusan pengadil adalah muktamad.


11) pemenang akan diumumkan setelah tarikh contest ini tamat iaitu pd 29 julai 2010...




Ahhaa Dah Ader Contest Tentu ade hadiah nyer kan..
nak tau tak hadiah nyer ape?
Jom Wat Senaman Jari..
Scroll owkay...


|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|



Hadiah Pemenang




hadiah utk pemenang "contest mata menawan" ini adalah set makeup "mata" from marykay product...beserta contact lense bigger eyes ( colour dirahsiakan ya kwn2)

 

Menarikkan hadiah nyer..

Alangkah indah nyer kalau dapat Hadiah nie

;)

Owkehhh dah baca Syarat & Hadiah nyer kan..

Jom Tgk GamBar Yg Menjadi PerTaruhan..

hehe bajet mate cantek la tuh..

huhu nk kate cantek tak lah cantek tapi nk gak masuk contest nie sb hadiah nyer tersangat menaraik tertarik the boom!!

Jeng jeng jeng....

Gambar Yg D Per TarUh Kan AdaLah

 


|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|






alamak bwh mata tu cm kedut..tak cukup tdo nie...nmpk cm org tua la pulak...nie mase kenduri sepupu kawen..mmg x cukup tido lh..kene menolong nyer ha..sepupu rapat..teman membesar semasa kecik2..so kene keje keras..mata pn lebam..klu x mekap lg nmpk lebam nye tau

;)

Owkehh ..ini lh gambo yg d pertaruhkan..bese2 aja..
ingatkan nk ltak gombo yg nie

Tapi Dah Terang2 CPM HOney Nuraliza kata
saya x berapa suka dgn contact lence yg bukan2 colournya seperti biru,hijau,merah,pink & etc....lence anda hendaklah colour2 yg natural seperti coklat @ hitam...itu saya suka..;p
(sila baca syarat ke tiga)
uhuuuuu x ley ler kn sb ni bkn lence kale coklat atau itam..


Syarat Ke empat



petua @ tips2 yg anda lakukan utk menjaga kecantikan & keserian mata



    Petua
  • makan sayur2an spt carrot & brokoli
  • Letakkan Hirisan timun atau tomato pada mata(masa tidur atau rehatkn diri-dlm keadaan mata tertutup)
  • Selalu pandang Objek Hijau yg dpt menenagkn mata d fikiran--huhu dlu time blaja ,lecturer yg ajar..kalau kite penat study ke stress ke..kite kene rehatkan mata dgn memandang objek hijau..objek paling memberi efek adalah pokok2 & gunung ganang..
    seriess mmg sejuk mata memandang..damai..tenang..


    Tips Mencantekkan mata
  • Mekap Mata(smokey eyes)
  • kalau malas mekap mate pakai eye liner je..
  • Pakai contact lens
  • Pakai Mascara atau false eye lashes yg sesuai
  • Sentiasa cuci mekap owkay--terutama tang mata--eyeliner tu kasi cuci bersih..kalau malas cuci cincai lama2 mata kamu jadi tak cantek nmpk lebam





Syarat Ke lima



SLOGAN



CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah seorang ibu yang sangat penyayang,wanita yang anggun dan blogger yang suka berkongsi pelbagai tutorial




Owkehh mudah kan kengkawan..
jom join contest nie
;)
Sila klik pada gmbr d bwh utk ke blog tuan penganjur

 




Current Pic Today 30/06/2010
haha owner blog yg suke bergambo


 

2 comments:

~CPM honey_nurhaliza~ said...

uwaaa kali ke 2 rite join contest cpm ni kan?? moga kali ni ada rezki buat kamu..ehehe..:) chill bebeh..good luck..:)

iEnA eLiEnA said...

yups kak CPM..
kali kedua join contest akak..
insyaallah
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...