MAKEUP MAKE ME GLAMOUR CONTEST ZAFIRAH RIZUAN




Assalammualaikum to all readers..hehe cm ramai readers jerk..haha tak kesah ler..
arini iena bukak my blog tgk ader blogshop nie tinggalkan jejak kat shoutbox iena tu ..
terjah blog dia tetibe terjumper ini contest da..owkay rase teringin lak nk join..
kalau korang nk tau syarat2 nyer kene lh bace entry nie sampai abes tau..tamo bg link kt sini..
hehe utk ke blog tuan penganjur sila click pada gambar d penghujung entry ini..
lallalaaaaaaaa jom layanzz...



apa yang u'll suka tentang blog asilahzafirah.blogspot.com ?

Secara jujur nya ni baru first time terjah blog tuan penganjur contest nie..iena terjah blog tuan penganjur sb tuan penganjur meninggalkan jejak dkat shoutbox iena..
hehe wat promosi ttg kryolan tv paint stick..iena kn suke mekap2 nie..so g ler terjah..tuan penganjur wat pre order kryolan tv paint stick RM55 perghhh murah tu...harga yg bese org juak RM75 ketas..
RM55 kire dah murah sgt dh tp pre order lah ..korang kene tgu lh..Mcm nk beli tp iena x minat tv paint stick(iena suke pakai Dermacos Camouflage Cream & Kryolan supra color )..so nk cari lh produk lain yg tuan penganjur jual..maner tau Dermacos Camouflage Cream tu ader jual dgn harga yg lebih murah yg iena beli ..nk gak beli..
click older post older post skali jumper contest ini da..aper lg terus lah mengarang..kehkeh..
Tuan penganjur contest...pre order utk kryolan tv paint stick jer ker?produk kryolan lain xder ke ?


Nyatakan step by step pemakaian makeup u'll dari awal hingga last touch up?


  1. Pakai pelembab dulu,lepastu pakai foundation(Dermacos Camouflage Cream / kryolan supraclor / olay(ni tuk daily mekap ler))..kemudian blend kasi rata yerp
  2. Wat shading kat hidung n pipi(guna Dermacos Camouflage Cream..hidung(D14) blusher bassed(D32)) Highlight kt btg idung(D1).. < -- shading idung penting tuk iena sb iena idung kemek..haha




  3. Lepas tu..Sapu bedak kat muke..




  4. Pakai eye based kat mate..pastu pakai lah eye shadow..




  5. Pakai eye liner(bawah n atas)




  6. Pakai mascara atau false eye lashes




  7. Pakai blusher kat pipi




  8. Wat shading skali lg..letak bedak kale gelap pulak kat idung tuh..tak pun gune eyeshadow kale coklat2(jgn gune eye shadow yg kilat2 plak..gune yg bese..)pastu kat btg idung tuh wat Highlight ltak bedak kale cerah drpd bedak biasa kite gune atau letak eye shadow kale cm putih2 cream(Kalau tak buat step ke 2 tu pn xper..terus wat yg nie..tp kalau wat step ke dua tu dia tahan lame lh..klu bedak dh abes still ader foundation based kn..haha shading thn smp mlm)




  9. Last skali pakai lh lipstick..lipglose




haha alamak mesti korang kate tetinggal 1 step..kening... lalalaaaa kalau untuk anda2 maybe kening kene d kemaskn n letak celak ler kn.. klu tuk iena tak perlu sb kening iena dh already tebal.. tebal sesangat..takyah ltak celak dh..lagi pun kening iena tak d cukur atau cabut.. kening original gitu..

Gambar...

Jangan lupa letak kan pic u'll yang di touch up dengan makeup . Tak kisah la tu pic u'll ke , atau pic orang lain , janji tu hak milik persendirian u'll , kunk tak pasal
pasal orang saman u pulak ,hoho--' tapi bagi 1 je ok pic yang ingin di pertaruhkan.
penting disini : PIC MESTILAH MENUNJUKKAN SEDANG DALAM PROSES MAKEUP

huhu setelah d selongkar2 kat fb gambo yg sesuai dgn syarat yg d kenekan oleh tuan penganjur adalah..

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

V

 

 


Gambar Yg D Pertaruhkan



penat gak ler cari gambo..jarang nk amek gambo sndri tgh mekap..yg nie pun adek yg tlg snap kn pic mase mekap Ekin bertunang..
rase2 cm ok kot..
hentam jer lah as long memenuhi syarat kan
;)

 

Tarikh Tutup Penyertaan : 31 august 2010

Owkay.. sekian sahaja entry ini.. kalau nk join jom click



3 comments:

  1. HAHA , alahai , comel nye entry nie :)

    Ok ok
    awak perserta pertama ,
    harap harap kalau tiada siapa nak join contest i tuu
    u je laa ambil semua hadiah tuu , hihi :)

    Babe , kryolan lain i ada ambil !
    U cakap je nak apa .
    Memang i ambil order
    Tetapi u bagitahu dulu u nak apa , and i bagi price murah untuk u :)
    Boleh tinggal kan pesan di email atau di shoutbox i k :)

    BTW thanks join i , ahaks :)

    ReplyDelete
  2. wah..peserta pertama eyy..
    best nyer..
    ala tarikh tamat lmbt lg tu..
    dont wory mesti ramai yg join cume now ni maybe dorang xde gambar tgk mekap..hehe nie pn nasib baik ade..kalau xder terpakse lh main mekap2 suh mber amek gambo..
    owkah dear nti iena email yer..mlm2 cket..now tgh bnyk keje kt opis ni

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog