Tragedi Oktober






Im back...
hehe ini lah cik iena eliena..
biler sekali dah updates blog..
tangan nie gatalnk mengupdates lagik ;)
kunun la td nk post entry tuk raye aji jer..
haha iena owh iena..

okeh back to title tuk entry nie..
Tragedi Oktober..
cam tragis jek bunyik nyer kn..
Bulan Oktober Nie mcm2 yg jadik..
hurmm..

My housemate kene curik handbag nyer mase tgh solat kat surau TESCO Ampang...
hati2 ye anda2 semua..
tak sangka kt tmpt mcm tu pun ader org panjang tangan..
kesian kak jot..
patut ler mlm tu org kat umah takde..
iena tau lambat pasal nie..tu pun jumpa kak jot kat seven e selpas kak jot g amek keter dia kat Tesco..
duit hilang,henset hilang..hurm segala mcm dlm handbag ler ilang kn..
kesian akak jot..
nasib baik kereta kak jot org tu tak bawak lari skali..
dugaan btl..

dlm 1 weeks lpas kak jot kene curik dia nye handbag..
got 1 more tragedy yg takkan iena lupakan sampai biler2..
huhu kak jot pun cakap..besar sungguh dugaan iena berbanding akak
tabahlah menghadapi nya yer ;)







pada tanggal 29 OKTOBER 2010 at 11 PM
iena terlibat dalam kemalangan jalan raye..
auhhh rase cam dalam movie pulak..
ngEeee~~~...
lame gak la nak ilang rase debar2 tu..
tiap mlm tidur terbayang2 time excident..






Alkisah nyer mase 29 oktober tu iena kene balik sb minggu tu ade wedding sepupu iena kat btg kali
wajib balik sb sedara rapat..huhu
kene keje keras..sb kenduri tu masak sndri tak pakai katering pun..
so ade agak bnyk kerja kene tolong..




ari jumaat tu sblm balik ..iena keluar dgn aline g pasar malam pandan indah tuk beli bulu mate palsu yg d kirim oleh member di FB..
alang2 jalan2 skali ler..pastu g pandan capital beli seluar yg mak kirim..
biler balik umah dalam ati rase cam malas nak balik mlm tu..
cm nak balik esok pg..
tp x buley sb iena kene g amek muffin yg d order tuk wedding tu..
hurmm biler mak kol je tny kat mane..
iena pun terus kuar umah ler..
gerak ke btg kali sorang2..
deknor tak ikut dia ade exam..
dlm kol 10 lbey cmtu mak tepon
so mlm tu iena balik sorang2..
dalam ati ingat pasal wedding tu je..
tak ingat lansung pasal bahaya lalu kat jalan sg tua,uluyam tu waktu tgh2mlm cmtu..
ye ler slalu balik dgn deknor ..
ade member berbual..bile keter dpan slow ke ape ke..masing2 mule berfikir knp mengapa bagaimana..
so kiter jd berhati2 ler..
biler sensorang iena tak pk pun..
hahaha bawak jer keter asal sampai..




Dah masuk jalan sg tua tu ..
mmg xder bnyk keter la time cmtu..
mase tu mmg x pk mende pon pk nk balik je..
sampai satu lorong memotong..
dkat atas pada P3 jalan sg tua,ulu yam..
iena dok kat lorong slow...
pastu smp lh jmp satu keter nie bawak sgt slow..
keter lame..keter buwok ahh..
iena pandang side mirror keter xder kat belakang..
so iena pun potong ah keter tu
takkan nak follow dia kot..
sb tu dua lorong kan..
huhu iena pn potong je la cm bese tanpa rase ape2..
pas ptg keter tu ..ader kereta dari arah bertentangan bagi lampu tinggi..
terus iena tak nampak pape..
sedar2 jer kereta dah tersasar ke lorong bertentangan...
iena brek..tp mcm tak berfungsi..
mcm makin laju..
so utk mengelakkan dr org dr arah bertentangan langgar iena..
iena pun balas le stearing keter ke kiri...
then kereta pun berpusing2 dan terbaboooooo terbalik




ya allah..masa mule2 berpusing tu serius iena takde rase pape..
rase rileks je..rase cam dalam movie plak..
haha sengal iena..
mcm di awang wangan po ader..
pastu tersedar lah kejap.. "ya allah aku tgh excident ke ni..Ya Allah Subbahanallah maha suci allah" gedebommmm terbabooo last hentaman..keh keh..terbalik suda...



mule2 iena weng2 sket..mamai2..
tgk jalan kosong tade org lalu..
pastu iena kn dah terbalik..
dalam otak mula lah nak ber movie..
teringat klu tgk movie..
keter excident terbalik..meletops..
hahahahhaa..
lawakss giler time tu..
tgh saket2 nie gagahkan diri bangun..nak panjat..
keter iena terbalik dua tayar bhagian kanan pemandu kebawah dan dua tayar bahagian kirri keatas..
so iena kene panjat ler nk kuar ikut pintu penumpang sebelak kiri..
bangun2..jatuh..
bangun lagi jatuh..
sedaya upaya bangun walaupun saket..
hahah..bukak pintu mmg susah la..nak tolok keatas pastu nak tahan then kuar ..
mmg x dapat la..
tgn tgh saket..tak mampu nak menahan berat pintu tu..
mase tu mmg lawak dan sengal + weng weng lah..
buley je turunkn cermin tingkap tu..kua ikut situ..
hehe benda berlaku cepat..
mmg x terfikir pun time tu..
da kelam kabut ingt keter nak meletop..
yg lg lawak..cermin blakang pecah sumer..
huhu no need to panjat2 nak keluar..
merangkak jeww pon boley..
hahaha iena tak tgk blakang lansung..
ketakotan..
Jangan Pandang Belakang~~~




tak lame pade tu dalam percubaan iena nak memanjat kete tu yg tak lepas2..
ade org datang tolong..
syukur alhamdulillah..
rupa2 nya keter yg bg lampu tinggi tu datang patah balik tlg iena..
dan ade kereta yg lain..
dan lebih banyak org yg benti pastu..smp polis pun same turun jage situ..hahaha
ade uncle tu tlg iena keluar dr kereta..
huhu keluar je dr keter dorang tny adek ok tak..
iena jawab okay..
tapi jalan tak betul..berdiri je..jatuh..
hahaha perasan ok la tu..
pastu iena baru nak ckp mcm mane iena blh excident..
akak tu ckp xper dek x payah cakap..
akak nampak akak paham..
uitss...
pastu akak tu ckp..
akak pun kene jugak dek tp akak tak teruk mcmm adek
akak break emergency jer..
akak tu ckp akak nmpk adek ..akak bg lampu tinggi sb akak nampak..tapi akak tak boley bg tau sekarang..
tak boley bg tau kat tempat nie..
hurmm semua kt situ pun ckp xper2 paham tak payah citer..
pastu iena g tau la td iena memotong keter slow kt sblh tp bru nk memotong so slow je la iena bwak
akak tu ckp akak nampak keter adek sorang jer..
tp akak x blh nk bg tau skrg ape yg akak nmpk lg kt tmpt ni.
glurppp .....
misteri nusantara btul..
susah nk percaya..tp benda btul2 berlaku..
iena pun luper nk amek no tpon akak tu..
iena sempat amek no tpon pakcik yg anta iena balik tu je sb kami borak panjang dlm keter..
masa kt tmpt kejadian line tepon maxis n celcom dua2 xde
so mengharap bantuan org je la..
ramai juge yg berhenti tlg..
rakyat malaysia kn perihatin :)
memandangkan kt situ xder line tepon
ade abg nie dia ade bunga api yg kalau org sesat dlm hutan..kite bakar tuk dptkn bantuan tu
huhu dia bakar menda tuh lah ltak ujung jalan..
yeww seram giler la time tu..




masa iena otw balik tu..
org towing tu sibuk follow keter yg iena tumpang tu suh iena datang tempat kejadian nak sign doc tarik keter..
iena ckp tunggu lah dulu sy nk g hospital..
dia ckp tak boleh nanti takot kereta hilang lah..barang2 hilang lah..
adoii tak paham bhs tul la
sabar la..
kot iyer pun bg la iena g klinik ke..
huh iena tak layanz..
kepala da weng2 da nie
sampai kt umah makcik iena(tempat kenduri kawen-huhu sume family ade sane)
iena suh ayah iena n sedare iena g tgk keter..
iena g hospital..




huhu..
kat hospital plak bnyk org excident..
ngeri dok dlm tu
kene pejam mate..
iena takde luka2
just lebam seluruh bdan bhagian kanan..
lebam2 biru2 pepel2 kuning2 bdan i..
ouhh tak cantekkkk..
syukur alhamdulillah muke tak lebam
huhu boley la mekap mase wedding sepupu nanti..hahah




so doktor bg injection n ubt je..
iena pon ta tahan dok dlm tu..
geli tgk org excident luka banyak2 tu..




Balik je dr ospital..
smp umh..iena tersengeh2..
ayah iena dok dpan pintu..
ape sengeh2..
keter da terbalik cm tu pun boley tersengeh2..
haha..




ayah iena ckp dia tak sempat tgk keadaan keter tu sb org towing tu dah tarik dulu
giler tak sabar2..
mana boleh tarik tanpa signature owner..
ayah iena tahan towing tu tepi jalan..
ayah iena cakapsape yg suruh u tarik nie..
ade signature owner ker..
i boley saman u tau tak
hahah tau takot pulak towing tu..




pstu benti lg satu towing..
ahahah dua2 berebut nak tarik keter tu..
sorang ni kate pakcik sekian2 suruh tarik keter..
sorang ni kate ni keter bos sayer..(ahaha kat keter iena ade lambang Ahli Majlis Hulu Selangor-ayah iena punyer)
yg sorang tu ayah iena kenal ler..huhu sb tu dia kate ni kete boss sayer..sb dia kenal ayah iena
adehhh itu pon mau gado ka..
ayah iena pon ckp kt towing tu
sekarang u dah salah sb i tak sign lg tp u dah tarik keter..
you plak mmg i knal u
now u berdua buat keputusan sendiri sape yg nak tarik keter nie
sy x nak bg keputusan takut u berdua gadoh
jd u berdua buat lah keputusan..
huhu..




nak tarik2 keter pun berebut2 eyhh..
ke esokan harinya bru iena g wat reprt kat selayang..
ade 3 excident yg situasi nya sama seperti iena cuma tak terbalik sajer di laporkan d balai polis selayang selepas waktu iena excident..
:)




dgn polis satu hal lg nk wt report..
ahahha kisah mistik..
tp polis pon da tau..
yg best nyer polis tu siap lukis jalan..
bg kereta mainan..
suh iena gerak kn keter mainan tu tunjuk cane leh excident..
huhu comel je sayer main keter mainan..
ngennnnnnnnnnggggggggg eheeeeettttttt..gedebom terbabooo
dah terbalik..hehehe




pakcik polis tu pun marah iena
dia ckp lain kali jangan ikut jalan sungai tua kalau atas dari pukul 8 mlm
saya sendiri pun tak berani lalu sana kalau dah pukul 8 mlm
awk ni d kategorikan perempuan berani..
ahahahhaa pakcik polis cakap..
huhu dulu berani ah kot
now dah terjadi tragedi oktober da tak berani ler..
takut :D
nk drive keter pun takut juge..




gambar keter xder ..mase g report org towing tu tak bwak keter..tahh dia da kenal polis tu..dia bwak gmbr yg dia print je





Condition kereta :yg iena ingat dlm report tu tayar n rim dpan blakang rosak,pintu & mudguard dpn blakang rosak,cermin besar depan retak,cermin besar blakang pecah,bumbung keter rosak(cam ade longkang terbelah dua..)

Barang2 dlm keter yg ilang : my GPS..huhhh hampehhh..saper curikkk...kasut2 yg mc kedai kasut dlm keter n bonet keter..ade 3 pasang je jmp..yg lain ilang suda..tgk kt tmpt kejadia takde kasut..uhuuuu misteri nusantara..sape mengkidnap kasut2 saye..now pakai selipar jek g keje :D



Now sayer da tade keter
sungguh susah nak bergerak ke mane2...





huh panjang nyer story..
mesti penat nak bace..
rase nye my friend je kot yg akan bace
sb they all nk tau cmner iena excident..
huhu ade yg iena story n ade yg iena ckp nti iena update blog..
penat bercerita bnyk kali ..huhu..





okeh2
hutang tuk citer cmner iena leh excident setel..
pening sudah taip panjang2..
okiess~~~
Selamat hari rayer sumer..
Hati2 ketika memandu..
ingatlah org yg tersayang..


NOTA : TUAN TANAH BALIK KAMPUNG NEK KTM JERK LA SKRG..KETER DA TAKDER..SELAMAT BERSESAK SESAKAN D DLM TRAIN..HAHA


Updates 4.01 pm : mase taip story nie rase seram cejuk..pastu my encik ismail n my boss call hp xdapat..pelik2..bese dlm opis nie ader jerk line..
huhuu perasaan jer kowt..haha heppp iena stop pk bukan2







3 comments:

  1. kes hilang beg kat surau Tesco tu dah sama kes mcm yan kene bulan Ramadhan ari tu, Hp kene curi masa solat teriawikh kat masjid kg.. lagi la teruk kan.. Mcmana bole ada niat buat jahat kat tempat baik suci macam tu. x paham la org zaman sekarang ni..

    ReplyDelete
  2. hurmm tu lah pelik la
    kt tempat beribadat pun dorang nk mencurik..
    ingatkan kt tmpt cmtu takkan jadi kes curik2 nie..
    huhhh manusia2...

    ReplyDelete
  3. Ngeri jgk iena ni xcdent eh..nsib bek xde truk mana diri iena.. lau luka kt mana2 bg ksn jgka pnjg pyh gak,,ley krg hntran nie..hehe,.,.jgn mrh gurau je... ape pun hati2 pas nie.. slmat hari raya aidil adha iena

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog