Tako Tao - Takoyaki


Takoyaki atau lebih dikenali dengan nama tako tao merupakan makanan segera yang berasal daripada Jepun.Takoyaki diperbuat daripada campuran  bahan-bahan seperti tepung campuran khas,  seasoned baby octopus  dan sayur-sayuran.



Dimasak dengan  di atas nyalaan api yang tinggi, bebola takoyaki ini rangup di bahagian tepi manakala, di bahagian dalam,  remains pleasantly sticky, soft and flavourful.Bebola takoyaki  ditaburkan dengan kepingan rumpai laut dan ikan dalam Mayonis bersama sos  khas
Kebanyakan bahan-bahan yang diimport dari negara Jepun


Di Malaysia ianya lebih dikenali dengan nama tako tao dimana tako tao merupakan nama syarikat yang mengusahakan perniagaan makanan segera tersebut.


Cik iena nie peminat tegar tako tao ni
kalau pergi jusco mesti beli okeyhh





heppppp
encik 2nang nie nk amek gmbr x bg tau




jom layan video mcm mana tako tao dimasak
hihi menyempat je cik iena record




Nyummy
Jom layan pic ni
pilihhh nak yg mana satu






JOM DAPATKAN SEGERA
huhuhu sedap tau
(^_~)

Store Locations

Jusco Taman Maluri

Ground Floor,
Jalan Jejaka, Taman Maluri,
Cheras, 55100 Kuala Lumpur.

Jusco Wangsa Maju

Ground Floor,
Jalan R1, Sekyen 1,
Bandar Baru Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur.

Jusco 1 Utama

Ground Floor,
No.1, Leboh Bandar Utama,
Bandar Utama, Damansara,
Petaling Jaya,
47800 Selangor Darul Ehsan

Jusco Mid Valley

Lower Ground Floor,
AT3 Mid Valley Megamall,
Mid Valley City,
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur.

Jusco Queensbay Mall

Ground Floor,
1F-61,Persiaran Bayan Indah,
Sungai Nibong,
11900 Bayan Lepas
Penang.

Jusco Sunway

LG 1,111 Sunway Pyramid
No 3 Jalan PJS 11/15,Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya

Jusco Bukit Tinggi

Ground Floor,
Persiaran Batu Nilam 1/KS6,
Bandar Bukit Tinggi,
41200 Klang

Jusco Bandaraya Melaka

Ground Floor,
No.2, Jalan Lagenda,
Taman 1-Lagenda
75400 Melaka

Sungei Wang Plaza

Lot 6F-7(a), Sixth Floor
Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur

Jusco AU2

Ground Floor,
Jalan 37/56,AU2
Bandar Baru Ampang, Mukim Ulu Klang,
Daerah Kuala Lumpur

Jusco IOI Mall

Ground Floor,Jusco Food court,
Batu 9, Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya,
Puchong, 47100 Selangor

Jusco Ayer Keroh

Leboh Ayer Keroh,
75450 Melaka.



♥♥ Info Menarik ♥♥










Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


8 comments:

  1. Nyummm ! Nampak cam sedap je cik iena. Hee. tak pernah rase lg tako tao ni :D

    ReplyDelete
  2. pergh..nmpak sedap..!
    kat taiping xdeeeee..huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. xpnh makan lagi bnda ni.. nnti leh try..

    ReplyDelete
  4. @|shuhadaothman|TM cuba lah..sedap..
    @Cik Nur hihi kne tgu jusco bukak kt taiping lh gitu :)
    @aRa ❤ aFiq™ try tau
    hihi sedap:)

    ReplyDelete
  5. Huh..
    walaupun saya dah gi Jepun tapi tak sempat makan takoyaki.. >_<

    ReplyDelete
  6. ohhh sungguh menyelerakan ...
    ni mesti kene cuba nihhh!!

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog