Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, January 22, 2015

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web : web.whatsapp.com


Khas buat anda yang sentiasa bekerja dihadapan desktop yang tiada masa untuk cek telefon bimbit.
Whatsapp For Desktop boleh digunakan hanya menggunakan browser tanpa perlu memuat turun apa-apa aplikasi.
WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

Anda Hanya perlu scan QR Code  dan yang paling penting anda perlu mengemaskini whatsapp versi yang terbaru .
Untuk dijadikan cerita cik iena terpaksa rela online whatsapp dekat browser atas urusan kerja. Sebenarnya cik iena tak suka banyak notification nie. Memang cik iena takkan baca semua. Buka yang rasa-rasa penting je dan kadang kadang kalau buat kerja kat laptop memang tak baca whatsapp.

 WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web
Disebabkan urusan kerja terpaksa jugak lah buat . Serius cik iena semak otak ni. Sudah lah banyak group kan.  Kerana terpaksa ku relakan.
Jom tengok macam mana cara nya. Pada yang masih belum mengemaskini versi yang terbaru macam cik iena ni, kene lah kemaskini dulu.
Pergi ke Play Store kemudian update
 


WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web


Kemudian pada browser anda buka link ini

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

Kemudian buka whatsapp dan tekan menu
Pilih WhatsApp Web

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web


kemudia Scan QR code ni dekat browser tadi

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web



WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web

TARAAAAAAAAAA
Dah boleh guna dekat desktop
Okay semakin semak otak cik iena

WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web


WhatsApp for Desktop or WhatsApps Web




Sila pastikan anda jangan tinggalkan latop atau komputer anda sentiasa on di pejabat. Haha habis lah kalau officemate buka link tu memang boleh terus access conversation you all kecuali untick kan 
KEEP ME SIGN IN
tiap kali nak masuk kene scan QR code, semak pulak otak cik iena pegang phone lagi.
Hilang fokus haha


Nota Blog : Selamat mencuba haha , cik iena dah start pusing2 banyak notification ni. Tak tenteram buat kerja . Hilang fokus i okay .






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA