Tips Cukur rambut bayi


Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Bagi anda yang ingin mencukur rambut bayi anda selepas majlis cukur jambul mungkin anda boleh cuba tips ini. Cik iena dapat semasa pergi kenduri cukur jambul baby Akif. Cik iena datang lewat. So dapat tengok CT cukurkan sendiri rambut anaknye, Tapi memang makan masa lah sebab rambut Akif tebal . Cik iena tak sempat record video penuh sebab adik cik iena dah sampai nak jemput balik rumah hehe..
 
Okay dari apa yang cik iena perhati,
  1. CT sediakan semangkuk air, pisau cukur , gunting dan baby shampoo
  2. air bersih digunakan untuk bersihkan pisau cukur, selepas cukur , rasa dah banyak rambut melekat kita rendam dalam air supaya rambut-rambut tadi hilang dari pisau pencukur.
  3. Untuk memudahkan lagi proses mencukur, gunakan syampoo bayi .
  4. Sebelum cukur rambut bayi, kalau rambut bayi tebal adalah lebih mudah jika kita guntingkan sedikit rambutnya.
 
Jemput tonton video
 
 
 
 
 
Nota Blog : kalau cik iena tak berani nak cukur rambut baby, kepala baby lembik. Takut sangat . Biarlah ayahnye yang buat nanti ahahahah okay berangan (^_~)
 









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve