Grab The Promo
Grab The Promo

Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)


 
The Cullinan Award adalah anugerah yang paling berprestij di dalam CIMB Wealth Advisors. Di dalam CWA sebenarnya terdapat hampir 50 buah agensi. Ternyata dan terbukti Charisma Legacy menjadi agensi no 1 di Malaysia dan layak menerima The Cullinan Award dari CWA. Untuk itu Puan Fiona Tahir telah meraikan kejayaan ini bersama-sama semua konsultan yang telah bekerja keras pada tahun 2014 bagi memenangi anugerah ini pada 5 april 2014.

Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)Majlis ini juga adalah sebagai tanda penghargaan dari Puan Fiona Tahir untuk semua konsultan dan pekerja yang banyak membantu beliau. Majlis telah diadakan di Flora Terrace. Pada malam tersebut, Puan Fiona Tahir telah memberi anugerah kepada semua konsultan yang dapat menepati target dari CWA.


Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)

Pada majlis yang gilang gemilang tersebut, cik iena telah dijemput untuk turut sama meraikan kejayaan Charisma Legacy diatas Anugerah berprestij yang di terima daripada  CIMB Wealth Advisors.

Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)
Pic, credit to top blogger +Bro Framestone 

Kata-kata dari puan Fiona Tahir.

Saya tidak pernah menganggap ini adalah kejayaan saya seorang diri, kerana hakikat sebenarnya, ini adalah kejayaan semua perunding kewangan di bawah naungan Charisma yang bekerjasama dengan sangat gigih dan hasil titik peluh kami yang tidak kenal erti penat dan tidak pernah mengalah!


Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)
Cik iena bersama Puan Fiona Tahir


Dengan Kemenangan yang diperolehi pada malam itu,The Cullinan Awards,saya memanjatkan syukur pada yang Esa atas limpah rahmat  dan pemberian yang dikurniakan kepada kami,Charisma Legacy, Agensi No 1 di Malaysia.

Rahsia kejayaan group kami ingin saya kongsikan di sini,


1.  Nilai Murni Kekeluargaan 
Kami bekerja sebagai sebuah keluarga yang besar.  Dalam ramai adik beradik, kadang2 ada juga tergigit lidah atau ada yang merajuk atau mengambil hati, namun saya sentiasa memupuk semangat kekeluargaan yang hidup dalam harmoni di keluarga yang besar ini.  Saya tanamkan semangat kasih sayang antara kami, hormat menghormati dan saling bantu membantu.  Ini adalah nilai2 murni yang diterapkan di dalam agensi yang besar ini.

2.  Mentoring System 

Saya mengadakan Mentoring Session dan Coaching Session setiap minggu berjadual di Charisma kepada orang kuat saya yang saya gelar mereka 'Leaders'. Dan sistem saya ini, mereka turunkan pula duplicate kepada downlines mereka. Saya melantik leaders ini juga menjadi Mentor dan di bahagikan kepada kumpulan2 kecil. Unit Trust Consultant yang baru join perlu banyak bimbingan.  Mereka ini dahagakan ilmu. Mereka amat menghargai 'Small Group Mentoring Session' ini. Mereka dikehendaki update sales selalu, berdiskusi dan membuat post mortem jika ada yang tidak mencapai sales yang memuaskan.  Di sinilah kami akan kupas dan mencari penyelesaian dan idea idea bagi mereka. Saya percaya, "Tiada orang yang gagal, hanya kita mendapat keputusan yang tidak memuaskan sahaja, dari itu, tukar strategi maka kita akan dapat buat yang lebih baik dan mendapat keputusan yang lebih memuaskan!"

3.  Free Motivation Training, 3 kali seminggu

Saya percaya sangat kepada "Kita harus lebih banyak memberi.  Berikan yang terbaik dan biarkan hanya Allah swt sahaja yang membalas segala usaha kita"

4.  Perbetulkan Niat

Jika kita bekerja, niat yang pertamanya ialah untuk mencari rezeki yang halal agar mendapat keredhaan Allah swt.  Kemudian niatkan pekerjaan kita hanyalah untuk menolong orang ramai. Sebab itulah tagline kami "Making a Difference in People's Lives"Bila kita merekrut konsultan baru, kita berazam untuk menolong orang orang ini mesti kena berjaya. Jika mereka berjaya, dapat komisen yang banyak, tentu mereka dapat mengubah hidup mereka, ubah nasib keluarga mereka, memberi duit yang banyak kepada ibu bapa mereka dan memberi masa hadapan yang lebih cerah untuk anak2 mereka.  Kepada pelanggan2 iaitu pelabur2 saham amanah di CWA, kita pastikan mereka menyimpan wang mereka, melabur di tempat yang baik, dana yang baik dan mendapat pulangan yang lebih baik di dalam dana Saham Amanah kami. Kita menolong ramai rakyat Malaysia agar mengatur perbelanjaan demi persaraan mereka kelak di hari tua.

5.  Marketing - Promosi Diri dan produk
Kami rajin update dalam Instagram, WeChat, Facebook dan pelbagai salur social media.  Hendak berjaya, harus rajin buat 'Marketing'. Ini saya belajar di dalam seminar Advance Marketing Power dengan Sifu Kesayangan Ramai, Mentor Dr Azizan Osman.  Segala apa jua ilmu yang saya belajar, memang wajib di praktikkan. Banyak yang saya belajar dengan Dr Azizan.  Tak boleh nak taip semuanya kat sini, seratus muka surat pun tak habis tulis.  Tapi ini lah salah satunya yang anggap sangat terlampau melampau penting! Marketing!

6.  Cuci Kolam Jiwa

Dalam seminar Dr Azizan Osman, IMKK, Intensif Minda Kekayaan dan Kejayaan; semuanya bermula dari dalam otak dan hati kita.  Jika kita mempunyai perasaan hasad dengki, suka mengata, fitnah, tak puas hati, komplen, condemn, kritik, mencari alasan dan pelbagai lagi, macamana lah rezeki nak datang bergolek pada diri kita.  Cuci kolam jiwa.  InsyaaAllah, di Charisma, ramai yang menjauhkan diri dari membuat perkara-perkara yang tidak baik ini.  Jika dalaman kita bersih, maka insyaaAllah, apa yang kita minta doa dari Allah swt, akan diperkenankan, cepat atau lambat sahaja.
Kalau lambat sekalipun, kami redha dan kami tidak mudah putus harapan. Kami tetap teruskan usaha kami.  Ini juga nilai murni yang kami tanamkan di Charisma.  TAK ada masa nak complain, condemn, criticize dan ber gossip. Minta di jauhkan.....

7.  Do not compete with others, we compete with our ownselves.

Jangan fikir asyik nak mengejar orang lain, melawan orang lain. Yang penting, kita bertarung dengan diri kita sendiri.  Kita jadikan diri kita lebih baik dari semalam, lebih baik dari bulan lepas, lebih baik dari tahun lepas.  Sentiasa review performance diri sendiri.

SIAPA PUAN FIONA TAHIR ?


Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)
Cik iena bersama Puan Fiona Tahir
Pada yang masih belum mengetahuinya, Untuk pengetahuan semua, Puan Fiona Tahir merupakan Pengasas dan pemilik kepada Charisma Legacy yang terletak di Damansara Intan. Merupakan Pengurus agensi kumpulan serta perunding keewangan. Beliau juga merupakan antara usahawan wanita yang berjaya mengukir kejayaan dalam amanah saham.

Sila Klik untuk baca Mengenai Pengasas Charisma LegacyCharisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)


Pada malam tersebut beberapa konsultan telah menerima penghargaan atas pencapaian mereka. Berikut merupakan senarai nama konsultan yang diberi penghargaan pada malam tersebut.


The Cullinan Award Charisma Celebration Dinner
 PREMIER CLUB CONVENTION 2015
 1. HAJRAH BIBI BINTI RAYIN KUTTY
 2. NOORYATY BINTI AHMAD
 3. NORFARAHLIYA BINTI DAUD
 4. SITI NURKHAIRUNNISA IRYANI BT MOHD NASIR
 5. AZLINA BINTI MD TAIB
 6. MOHD SAIFUL BAHARI BIN KHAIRUDDIN
 7. MOHAMAD IZZAT IZMIR BIN NORDIN
 8. NAJLA WATI BINTI HARON
 9. SAFARINA BT HUSSIN
 10. MOHD FAIRUS BIN MUSA
 11. ARMA BINTI WAHAB
 12. KHAIRIL BIN CHE KAMAL
 13. FIRUSZANA BINTI MUHAMAD SIDIK
 14. KHAIRUNNISA BINTI KHAYARANI
 15. AHMAD TARMIZI BIN MASLAND
 16. AZAHAR BIN MAMAT
 17. SUARIDZAM BIN SAAD
 18. ISZAIRISUWARTY BINTI ISMAIL
 19. HAFEEZA AZURA BINTI MUSTAPHA
 20. LIU CHEA LIN
 21. MOHAMMED ASHRUL NIDZAM BIN ABU SEMAN
 22. NOROLHISAM BIN MOHAMAD NOR
 23. MOHAMAD RIZAL BIN MD DESA
 24. MELLIZA BINTI CHE KAMAL
 25. NORSAIDA BINTI MOHAMAD SAAID
 26. ABDULLAH JAFRI BIN AB GHANI

Agency Supervisor (AS) PROMOTION
 1. AZLINA MD TAIB
 2. WAN ROSALENDA WAN DAUD
 3. HASROL HARITH
 4. NOORYATY AHMAD
 5. HASLINDA HASNANSITI NURKHAIRUNNISA IRYANI MOHD NASIR
 6. NORHAYATI GHAZALI
 7. NORZAIRATILARFAH MD NOR
 8. ZAHARANI AB GHANI
 9. AHMAD ZAHBAH RAMLI
 10. MOHD.ABDUL WAHAB DERAMAN
 11. NORFARAHLIYA DAUD
 12. HAIRUSLIZA MUHAMAD SIDIK
 13. HAJRAH HABIBI RAYIN KUTTY
 14. NAJLAWATI HARON
 15. NORMAH CHE OMAR
 16. ZAINAB ABDUL RAHMAN
 17. LIU CHEA LIN
 18. MOHAMAD IZZAT IZMIR NORDIN
 19. MOHD SAIFUL BAHARI KHAIRUDDIN
 20. JULIANATUL AZNEEN MOHD NOR


Agency Manager (AM) PROMOTION
 1. MELLIZA CHE KAMAL
 2. FAKRULDIN ABDULLAH


Million Dollar Procedur (MDP)
 1. NORSAIDA MOHAMAD SAAID
 2. KHAIRUNNISA KHAYARANI
 3. LIU CHEA LIN
 4. AHMAD TARMIZI MASLAND
 5. NORZAIHAN ABDUL GHANI
 6. SAFARINA HUSSIN
 7. SUARIDZAM SAAD
 8. MOHAMMED ASHRUL NIDZAM ABU SEMAN
 9. MELLIZA CHE KAMAL
 10. MOHD FAIRUS MUSA
 11. NOROLHISAM MOHAMAD NOR
 12. MOHAMAD RIZAL MD DESA
 13. KHAIRIL CHE KAMAL


Million Dollar Round Table (MDRT)
 1. FIRUSZANA MUHAMAD SIDIK
 2. KHAIRIL CHE KAMAL
 3. MELLIZA CHE KAMAL


Group Agency Manager (GAM)
 1. FARINA HUSSIN
 2. FAIRUS MUSA
 3. ABDULLAH JAFFRI


Million Elite Member (MEM)
 1. FIRUSZANA MUHAMAD SIDK
 2. FARINA HUSSIN
 3. KHAIRIL CHE KAMAL
 4. FIONA TAHIR

GAMBAR DISEKITAR MAJLIS 


The Cullinan Award Charisma Celebration Dinner 

 The Cullinan Award Charisma Celebration Dinner

 The Cullinan Award Charisma Celebration Dinner


The Cullinan Award Charisma Celebration Dinner
Zahid AF


Charisma Legacy Terima Cullinan Award dari CIMB Wealth Advisor(CWA)
Cik iena bersama Zahid AF yang juga merupakan Salah seorang Konsultan di Charisma Legacy


Sebahagian Gambar Kredit Kepada


Road Tour Kerjaya dengan CWA kembali !!!!
Charisma Legacy Agensi No.1  di Malaysia
Dengan Program Latihan , Sistem & Pelan Perniagaan, Charisma Legacy Akan membimbing anda untuk MENCAPAI IMPIAN & MATLAMAT anda
Ini adalah masanya untuk anda menjadikannya Kenyataan !!

CWA Grand Business Opportunity

Charisma Legacy, Agensi Pelopor Dengan CWA, sebuah Jenama CIMB-Principal Asset Management Berhad Di bawah Jutawan Mentor, 8 Juta Ahli Elite, GAM @fionatahir
Lagenda yang berkembang pesat Di Kuala Lumpur!
Jika Anda merupakan seorang yang DINAMIK, rajin, BEBAS, MATLAMAT BERORIENTASIKAN & Mempunyai Satu MINDA USAHAWAN Untuk Dapatkan PENDAPATAN TANPA HAD,
Anda Dipelawa Untuk menyertai
CWA Grand Business Opportunity

Tempat: Eastin Hotel, Petaling Jaya
Tarikh: 23 April 2015
Masa: 19:00 -

Anda Layak untuk mendapatkan Pendapatan yang Besar, Gaya Hidup yang Hebat, masa berkualiti yang hebat, Kejayaan Besar dengan Charisma Legacy.
Mari lakukan Perubahan Dari Baik kepada HEBAT Dengan Charisma Legacy .
Hubungi Nurul Niza di 019-3425794 Untuk Dapatkan tiket PERCUMA anda!
TERHAD Untuk 20 Orang PERTAMA !! -

CWA Grand Business Opportunity


Road Tour Kerjaya dengan CWA kembali !!!!
Charisma Legacy Agensi No.1  di Malaysia
Dengan Program Latihan , Sistem & Pelan Perniagaan, Charisma Legacy Akan membimbing anda untuk MENCAPAI IMPIAN & MATLAMAT anda
Ini adalah masanya untuk anda menjadikannya Kenyataan !!

CWA Grand Business Opportunity

Charisma Legacy, Agensi Pelopor Dengan CWA, sebuah Jenama CIMB-Principal Asset Management Berhad Di bawah Jutawan Mentor, 8 Juta Ahli Elite, GAM @fionatahir
Lagenda yang berkembang pesat Di Kuala Lumpur!
Jika Anda merupakan seorang yang DINAMIK, rajin, BEBAS, MATLAMAT BERORIENTASIKAN & Mempunyai Satu MINDA USAHAWAN Untuk Dapatkan PENDAPATAN TANPA HAD,
Anda Dipelawa Untuk menyertai
CWA Grand Business Opportunity

Tempat: Eastin Hotel, Petaling Jaya
Tarikh: 23 April 2015
Masa: 19:00 -

Anda Layak untuk mendapatkan Pendapatan yang Besar, Gaya Hidup yang Hebat, masa berkualiti yang hebat, Kejayaan Besar dengan Charisma Legacy.
Mari lakukan Perubahan Dari Baik kepada HEBAT Dengan Charisma Legacy .
Hubungi Nurul Niza di 019-3425794 Untuk Dapatkan tiket PERCUMA anda!
TERHAD Untuk 20 Orang PERTAMA !! -
iena elienaThanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve