Multi Goat's Milk (Susu Kambing Multi)



Tahukah anda susu kambing baik untuk penghadaman dan usus. Ia merupakan susu terbaik selepas susu ibu. Bersifat alkali, ia tidak menyebabkan alahan serta menguatkan imunisasi tubuh. Amalan meminum susu kambing adalah baik untuk perkembangan sel otak dan saraf. ia juga dapat menguatkan daya tumpuan dan ingatan dan juga merupakan sumber tenaga yang baik.

Berceloteh nya cik iena disini cik iena ingin memperkenalkan satu produk buatan Malaysia hasil perusahan generasi muda Puan Shireen . Dengan kesibukan cik iena bekerja di hari biasa dan di hujung minggu membuatkan cik iena kurang tenaga , kurang rehat, terasa lenguh-lenguh badan . Diatas cadangan sahabat cik iena mencuba susu kambing ini. Sebelum cik iena mencuba susu kambing ini cik iena di nasihatkan oleh doctor untuk meminum susu untuk kekuatan tulang disebabkan sebelum ini berkali-kali cik iena ke klinik untuk mendapatkan rawatan "Low Back Pain" .Setelah mencuba susu kambing Multi selama seminggu cik iena merasakan sedikit perubahan terhadap kekuatan tulang cik iena. Yang pasti untuk mendapatkan kesemua nutrisi dan kebaikan susu kambing ni perlulah kekalkan pengambilan nya (^_~)
Untuk itu cik iena cerita sikit tentang susu kambing multi produk buatan Malaysia ini .


Multi Goat's Milk

Pengenalan Produk Multi Goat's Milk


Kepakaran Multi Goat's Milk adalah membantu ibu bapa yang mempunyai anak-anak 1 tahun ke atas, wanita hamil & menyusu serta warga tua yang ingin mendapatkan khasiat susu kambing asli organik dengan harga yang berpatutan & halal.
Kebanyakan produk susu kambing yang berada dipasaran sekarang adalah tidak asli, dimana produk tersebut telah dicampurkan dengan susu skim (susu lembu) serta telah dicampurkan dengan pelbagai perasa yang tidak asli iaitu dalam bentuk serbuk yang dibenarkan bagi mengurangkan kos pengeluaran.

Multi Goat's Milk


Multi Goat's Milk  ada menyediakan susu kambing yang mempunyai kualiti premium yang tinggi kerana ia dihasilkan dengan menggunakan serbuk susu kambing yang diimport dari Belanda (Multi Goat's Milk  memilih Belanda sebagai lokasi import bahan mentah kerana ia terbukti mempunyai produk susu berkualiti, piawaian tinggi dan diyakini status halalnya). Multi Goat's Milk  juga menggunakan buah koko yang sebenar bagi menghasilkan perisa coklat!

Misi Multi Goat's Milk:

Mengutamakan keaslian serta kualiti produk susu kambing organik di pasaran tempatan & antarabangsa.


  • 100% asli TANPA campuran susu skim
  • TANPA perisa tiruan
  • TIDAK hamis
  •  *TANPA gula tambahan (untuk perisa asli shj)

Multi Goat's Milk

Produk Susu Kambing (500g)

  • Perisa asli
  • Perisa coklat

Price per box (500 gram)

  • RM40 (Semenanjung)
  • RM45 (Sabah/ Sarawak)


Kandungan:


TAHUKAH ANDA?
  • Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding susu lembu. Berikut adalah fakta kandungan yang terdapat di dalam susu kambing :-
  • Protein 2.1 kali ganda
  • Kalsium 2.2 kali ganda
  • Zat Besi 2.0 kali ganda
  • Potasium 2.1 kali ganda
  • Vitamin A 3.8 kali ganda
  • Garam Galian 2.0 kali ganda
  • Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu.
  • Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding susu lembu.
  • Molekul lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu.
  • Proses pencernaan adalah hanya 20 minit berbanding susu lembu yang mengambil masa selama 2 jam.


Multi Goat's Milk


Multi Goat's Milk


Hubungi:


FB page: https://www.facebook.com/pages/Multi-Goats-Milk-HQ/1494335467475229?sk=timeline


Instagram: susu_kambing_multi

Whatsapp: 011-12318511 (Hotline)

Website: www.sge4u.lelong.my & www.susukambingmulti.com


Senarai pengedar: https://www.facebook.com/notes/multi-goats-milk-hq/senarai-senarai-pengedar-mgm/1504007236508052

 Diedarkan oleh

Shireen Glow Enterprise
Suite 331, MBE Alamanda, Lot KP0203B Jalan Amanda Precint 1
6200 Putrajaya

 Testimoni sebenar :
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1495548210687288.1073741831.1494335467475229&type=3


Produk ini Sesuai diminum oleh 

  • Kanak-kanak 1 tahun ke atas
  • Orang Dewasa
  • Warga Tua
  • Ahli Sukan
  • Wanita Hamil & Ibu Menyusu
***********************************************************************

Ehh mana gambar tuan empunya blog, mustahil lah tuan empunya blog tak ambil gambar gegedik dengan susu kambing multi kan (^_~)
Untuk pengetahuan, cik iena minum  yang perisa coklat . Sedap tau, takde hanyir pun. yang sebenar-benarnya cik iena tak suka minum susu tapi atas nasihat doctor cik iena terpaksa minum. Diatas cadangan kawan-kawan pula susu kambing lebih elok dari susu lembu. Makanya cik iena minum susu kambing multi. Kalau yang perisa asli cik iena tak berani lagi nak minum .Masih baru belajar biasakan diri minum susu . Alhamdulillah ada perisa coklat. Nyum nyum cik iena suka kan nya


Multi Goat's Milk (Susu Kambing Multi)

Multi Goat's Milk (Susu Kambing Multi)

Multi Goat's Milk (Susu Kambing Multi)

Multi Goat's Milk (Susu Kambing Multi)

Multi Goat's Milk (Susu Kambing Multi)



Nota Blog : Puan Shireen ni kawan sepermodelan cik iena, ehh ayat apakah (^_~). Puan Shireen kawan cik iena, kami kenal dalam dunia modeling lebih kurang 4 tahun yang lepas. Pernah bekerja bersama sebagai Model  Butik Mama HQ Bangi  dan juga Model Fashion Show untuk Sudzek Collection.

Gambar bersama Puan Shireen semasa fashion show Sudzek Collection di
Kuala Lumpur International Hotel
Cik iena rindu nak jalan-jalan kucing aihhhhhhh

fashion show di kuala lumpur international hotel

fashion show di kuala lumpur international hotel

fashion show di kuala lumpur international hotel






iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog