Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, October 7, 2015

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia | ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62



Dapatkan diskaun 50% dengan pembelian Online di www.dominos.com.my . Masukkan "Promo Code" AD62 di ruangan Kupon terlebih dahulu sebelum membuat pesanan pizza . Dengan pembelian di www.dominos.com.my anda dapat membantu kami merungkai  ‪#‎DTopSecret‬ dan anda juga berpeluang menyertai kami di "The Top Secret Event By Domino's" pada 16 Oktober 2015.


Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62



Jika sebelum ini anda kerap melihat cik iena menyertai event atau party dari jenama-jenama terkemuka. Kini anda juga layak untuk menyertainya. Hanya kongsikan pengalaman anda bersama Domino's di laman sosial anda beserta harshtag ‪#‎DTopSecret . Jangan lupa untuk publickan akaun laman sosial anda supaya pihak Domino's Pizza Malaysia dapat memilih penyertaan yang paling Kreatif. Kongsikan detik-detik indah, cerita-cerita menarik diantara anda dan Domino's okay. Insya Allah jika berpeluang anda bakal di jemput untuk menghadiri Majlis yang cukup gilang gemilang anjuran Domino's Pizza Malaysia.



Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
Okay untuk itu cik iena nak tunjukkan cara-cara untuk membeli secara online. Anda tidak perlu risau jika anda tidak mempunyai akaun bank online. Anda juga boleh membayar secara tunai sewaktu menerima tempahan anda. Menarik bukan?
Jom kelik kelik kelik , Ting Tong Domino's Sampai :)



CARA PEMBELIAN ONLINE DENGAN KOD DISKAUN AD62 






Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
Rajah 1


Masukkan Promo Code AD62 pada ruangan GOT COUPON
Kemudian anda akan diminta untuk mengemaskini  maklumat anda terlebih dahulu sebelum membuat pembelian online.
Maklumat penting seperti alamat penghantaran dan nombor talifon.
Sebelum itu anda dikehendaki untuk Mendaftar sama ada  melalui email mahupun facebook. Cik iena memilih facebook. Mudah sikit.

2. Selepas mengisi maklumat yang diperlukan , anda kembali ke Main page tadi www.dominos.com.my
 dan masukkan kembali kod tadi seperti biasa  AD62
Cik iena mencadangkan kembali ke homepage kerana cik iena sendiri tak tau macam mana nak teruskan order dengan promo code tersebut, sistem agak kepeningan, cik iena kurang faham. Jadi cik iena kongsi berdasarkan pengalaman cik iena sendiri okay. Untuk memastikan reader dapat beli dengan betul cik iena memang akan mencuba terlebih dahulu sebelum berkongsi (^_~)
3. Selepas anda memasukkan promo code tadi, akan keluar page seperti dibawah . Anda boleh memula memilih pilihan size pizza anda

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62


4. Maaf cik iena lupa screenshot saiz pizza, cik iena pilih extra large gituw.  Jangan lupa klik Redeem



Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
Rajah 3

5. Kemudian akan keluar page lain yang mana cik iena lupa screenshoot . Yang page tu nanti korang pilih ADD PIZZA. Selepas itu akan muncul page dibawah. Sila pilih sos kegemaran anda. Cik iena memilih Top Secret, konon-konon nak rungkai  #‎DTopSecret‬ ler tu hehe



Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62


6. Kemudian pilih pizza pilihan anda dan klik ORDER THIS, kemudian pilih Crust seperti dibawah



Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62


7. Kemudian , klik Add To Cart & Maaf salah screenshot , tak nampak button nya :)


8. Kemudian akan keluar page seperti dibawah dan anda perlu menekan confirm untuk pilihan pizza yang anda telah buat

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62



9. Selepas klik confirm, okay da masuk dalam cart .
Untuk makluman sekiranya anda ingin membeli lebih dari satu pizza . Anda boleh ulangi langkah Asal.  Sila rujuk Rajah tiga . Sepatutnya selepas selesai confirm pizza pilihan pertama , sistem akan keluarkan Rajah 3 kembali untuk kita pilih pizza yang lain. Memandangkan sisitem ini masih baru. Ada ketika ia tidak mengeluarkan page tersebut. Jadi apa yang perlu anda buat Kembali ke pangkal Jalan hahaha ouh tidak ..kembali ke home page dan ulangi Rajah 1 dan seterusnya


Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62


10. Kemudian dah selesai pilih pizza, tambah seberapa banyak anda mahu, untuk membuat tempahan anda Hala kan cursor anda kepada My Cart, terletak di sebelah kanan Button Order Now  . Kemudian Klik CheckOut . Maaf sekali lagi part cik iena nyatakan ni cik iena terlupa nak screenshort. Almaklumlah sibuk di pejabat. Cik iena memilih order dominos sebab sibuk kerja dan kesuntukan masa untuk keluar makan . Kembali ke cerita asal. Selepas checkout , akan keluar page seperti di bawah dan anda perlu Klik CheckOut Lagi :)


Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62

11.  Selepas itu anda akan ke bahagian pembayaran . Anda boleh memilih sama ada untuk membayar online ataupun cash . Cik iena memilih membayar secara online dengan menggunakan maybank2u.  Maka cik iena perlu memilih Domino's Debit . Haaa anda jangan risau . Nampak tak ikon-ikon bank tu. Haa itu semua online banking yang available. Kalau takda , nak mudah anda pilih bayar Cash.

Untuk pembayaran online seperti cik iena . Cik iena klik step seterusnya Pay With Dominos debit. Maka seperti biasa bagi yang sudah biasa membuat pembayaran Online anda pasti tau stepnya . Kalau tak tau juga jemput email cik iena, Insya Allah cik iena sedia membantu (^_~)
hihi dah ada yang bertanya pun :D





Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62

12. Selepas selesai pembayaran anda akan mendapatkan pengesahan order anda. Seperti dibawah . Nak tau kenapa cik iena boleh tau ada yang menu tak keluar ke apa, sebabnya cik iena dah buat pembelian lebih dari sekali dengan menggunakan lebih dari satu akaun haha saja nak test sistem orang. Tapi tak screenshot semua lah. Biasalah sistem baru pasti ada kelemahan yang perlu di perbaiki, mungkin programmer terlepas pandang. Sama seperti cik iena. Cik iena pun programmer. Kadang-kadang ada yang terlepas pandang. Client yang kene cek semua ni. Kalau programmer cek haha pasti akan cakap okay sebab dah tak larat nak hadap coding.. Haha okay komen ikhlas dari Cik Programmer Comel Kiut Miut haha. Susah tau nak jumpa cik programmer perempuan (^_~)





Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62


Gambar Bersama Rakan pejabat  menikmati keenakan  Domino's Pizza :)

 


Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
Pstttttttt cik programmer a.k.a cik blogger pergi kerja memang tak mekap. Ouh programmer memang comot2 g keje. Okay tarik balik programmer kiut miut tadi lalallalaaaaaa

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
wahhhhhhh besarnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
mereka semua PROGRAMMER, hebat2 belaka semuanya okay

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62

Diskaun 50% Domino's Pizza Malaysia |  ‪#‎DTopSecret‬ | PROMO CODE AD62
Nyummyy sedapnya enchik programmer kita makan
 Okay sekian sahaja untuk kali ini. Harap selepas tutorial pembelian secara online ni mohon anda gunakanlah kod promo AD62 . Dan jangan lupa kongsikan Cerita cik iena ni bersama rakan-rakan anda yang suka Domino's.

  KOD PROMO : AD62 

SAH SEHINGGA : 30 OKTOBER 2015


 

 

 







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


No comments:

Post a Comment

Facebook Comment