Rysya Skincare Rahsia Kejelitaan Rozita Che Wan



Mempunyai wajah yang cantik mulus adalah dambaan semua wanita . Wajah yang cantik boleh meningkatkan keyakinan diri seseorang untuk berhadapan dengan umum. Wajah yang kusam boleh membuatkan wanita hilang keyakinan untuk berdepan dengan umum terutamanya di Majlis-majlis tertentu seperti di Majlis Alumnai .

Empat langkah mudah Rysya Skincare
Empat langkah mudah Rysya Skincare

Pasti sudah ramai mengetahui akan kejelitaan Rozita Che Wan pelakon terkenal Malaysia yang sentiasa menarik perhatian ramai.  Beliau merupakan pengguna dan juga Duta kepada produk kecantikan Rysya SkinCare.

Rysya Skincare Rahsia Kejelitaan Rozita Che Wan
Rysya Skincare Rahsia Kejelitaan Rozita Che Wan, Harga Sate Set yang mengandungi 5 Item RM390

Untuk pengetahuan Beliau sememangnya menggunakan produk ini sendiri dan merasa kebaikan serta perubahan pada wajahnya . Beliau menerima tawaran untuk menjadi Duta produk adalah kerana beliau sendiri telah menggunakan produk ini dan yakin akan keberkesanannya.


Rysya Skincare Rahsia Kejelitaan Rozita Che Wan



Penjagaan kecantikan sangat penting bagi kaum hawa terutamanya pada yang sudah memasuki alam 30 an seperti cik iena . Kecantikan dan kelembapan kulit perlu di utamakan bagi menjaga kulit supaya tidak kusam dan berkedut.   Di usia 30 an ini lah wanita akan tampil lebih menawan daripada usia remaja beliau sekiranya penjagaan kulit dijaga dengan rapi. 


Maka dengan itu amatlah penting bagi seseorang wanita terutamanya untuk menjaga kecantikan wajah. Pada minggu yang lepas cik iena telah menghadiri Majlis Bersama Blogger Rysya SkinCare dan berpeluang mendengar tentang produk tersebut yang mana jika dari penerangan membuatkan cik iena berasa sangat teruja untuk mencuba dengan kandungan-kandungan zat seta kebaikan yang terdapat pada setiap produk Rysya. Untuk pengetahuan, Cik iena juga di beri satu set produk Rysya Skincare untuk cik iena sendiri mencuba  produk  ini. Kalau nak tau review dari cik iena, baca sampai habis tau.


MAJLIS BERSAMA BLOGGER RYSYA SKINCARE

 

 

Okay cik iena tak cakap banyak mengenari majlis ni, cik iena tunjuk sedikit gambar dan seterusnya cik iena akan terangkan tentang produk Rysya ni tau :)
jemput jamu mata tengok gambar


Puan Noorazlina, pengasas produk Rysya Skincare sedang memberi penerangan mengenai produk rysya skincare
Puan Noorazlina, pengasas produk Rysya Skincare sedang memberi penerangan mengenai produk rysya skincare



aksi blogger berwefie
aksi blogger berwefie

Bersama pengasas produk Rysya Skincare, Puan Noorazlina
Bersama pengasas produk Rysya Skincare, Puan Noorazlina



ahaa boleh jadi che ta tak (^_~)
ahaa boleh jadi che ta tak (^_~)


Bersama rakan-rakan blogger
Bersama rakan-rakan blogger




Eh nak cantik macam che ta la, cik iena cuba dulu ya :)
Eh nak cantik macam che ta la, cik iena cuba dulu ya :)


Selesai gambar sewaktu majlis bersama blogger rysya skincare, sekarang cik iena nak cerita hasil daripada pendengaran cik iena di majlis tersebut (^_~)
Nak Cantik Macam Chekkkk tak
Ahhhaaa
Jom baca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V









gegedik selfie dengan rysya skincare, selepas 8 hari penggunaan tapi ni cik iena pakai simple make up lah
gegedik selfie dengan rysya skincare, selepas 8 hari penggunaan tapi ni cik iena pakai simple make up lah, bedak, lipstick , mascara, celak . Ahaa pakai Rysya kulit akan lembab so sangat senang nak apply make up. Nie gambar with flash. gambar takde flash kat bawah ye


Ehhh maaf bukan cantik macam cheqq naaaaa
cheqq  tak cantik macam che ta pon
Tapi ade simpan niat nak cantik macam che ta
ahaaaaaaa
mohh baca,
Apa yang penting korang kene konsisten tau pemakaian kalau nak cantik macam che ta.
Jangan lah sekejap pakai sekejap tak Janganlah pakai sebulan dua je
Macam mana nak cantik kan
Nak cantik kene usaha lebih
Rajin-rajin kan diri belai wajah
(^_~)










Baiklah sekarang  cik iena cerita tau. Untuk kekal cantik seperti Rozita Che Wan, Rangkaian produk kecantikan kulit Rysya Skincare hanya memerlukan Empat langkah mudah. Iaitu


  1. LY Facial Cleanser / Pencuci Muka LY
  2. LY Facial Toner / Toner Muka LY
  3. Rysya 24K Gold Serum 
  4. Rysya 24K Gold Miracle Cream
 Okay mari cik iena terangkan satu-satu mengenai produk ini



LANGKAH 1

LY Facial Cleanser / Pencuci Muka LY RM45


LY Facial Cleanser dirumus untuk membuat "pembersihan secara lembut" terhadap kulit wajah. Ia membersihkan segala kekotoran dan menjadikan kulit wajah lebih segar tanpa menganggu kelembapan semula jadi kulit. Ia tidak akan meninggalkan kesan kering setelah dibilas.

LY Facial Cleanser / Pencuci Muka LY
LY Facial Cleanser / Pencuci Muka LY


Arahan: Gunakan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam. Letakkan cecair pencuci pada tapak tangan yang telah dibasahkan. Gosok kedua-dua belah tangan secara perlahan-lahan sehingga berbuih, kemudian sapukan ke seluruh muka dan elakkan terkena bahagian mata. Bilas sehingga bersih.
BAHAN-BAHAN YANG TERDAPAT PADA CLEANSER

1.    Vitamin C

-    Menghilangkan dan menyembuhkan bekas jerawat
-    Dapat menghasilkan kolagen dalam jumlah yang banyak
-    Kolagen inilah yang akan berfungsi sebagai agen penyembuh luka
-    Mencerahkan kulit
-    Antioksidan dalam Vitamin C berfungsi untuk meneutralkan serangan radikal bebas pada kulit.
-    Bertindak sebagai agen anti-penuaan

2.    Licorice

-    Ektraks Licorice diperoleh dari akar tanaman Gycyrrhiza Glabra atau yang lebih dikenali sebagai akar manis
-    Ada banyak komponen yang terkandung dalam ekstrak Licorice, antar yang lain glabridin, glikosida, flavonoid dan tannin.
-    Komponen pada Ekstrak Licorice dapat membantu mencegah pigmentasi kulit wajah
-    Ia juga bertindak sebagai agen antioksidan dan anti inflamasi
LANGKAH 2

LY Facial Toner / Toner Muka LY RM45


Melindungi kulit, menjadikannya kelihatan berseri, lembut dan licin. Penggunaan Toner Muka LY yang konsisten membolehkan kulit wajah lebih tegang dan mengecilkan liang-liang pori. Mampu melembapkan kulit, memastikan ia sentiasa terhidrat dan memelihara kulit daripada menjadi kering. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit yang sensitif.

LY Facial Toner / Toner Muka LY
LY Facial Toner / Toner Muka LY

Arahan: Gunakan dua kali sehari. Sapukan pada waktu pagi dan malam selepas mencuci muka dengan Rysya Facial Cleanser. Elakkan terkena bahagian mata.
BAHAN YANG TERDAPAT PADA TONER
1.    Phyto Placenta Extract

-    Kandungan dan ekstrak tumbuh-tumbuhan yang ada di dalam toner dapat menenangkan kulit.

2.    Vitamin B3

-    Kandungan Vitamin B3 di dalam toner dapat menyerap ke dalam kulit untuk memutihkan dan meningkatkan ‘Vitality’ kulit.
-    Ia juga dapat membantu mengawal ketidakkeseimbangan yang terjadi di dalam kulit.
-    Memberi kelembapan dan membuat kulit menjadi lebih bersih dan cerah.






LANGKAH 3

Rysya 24K Gold Serum RM140


Membantu merangsang regenerasi kulit. Melawan tanda-tanda penuaan secara semulajadi. Serum ini mempunyai manfaat untuk memelihara kulit supaya sentiasa terhidrat, meningkatkan khasiat dan mampu  mencerahkan  kulit serta dapat mencegah pertumbuhan jerawat. Ia juga dapat menguatkan sel-sel kulit.  Rysya  24K Gold Serum mengandungi lebih banyak bahan aktif berbanding dengan krim muka yang lain (hanya mengandungi bahan aktif sebanyak 3-5 peratus sahaja). Rysya 24K Gold Serum mampu menyampaikan kepekatan nutrien yang lebih besar bagi menembusi ke bahagian dalam kulit.


Rysya 24K Gold Serum
Rysya 24K Gold Serum

Arahan: Gunakan dua kali sehari. Sapukan pada waktu pagi dan malam selepas menggunakan Rysya Skincare Toner Muka. Urut dengan teliti ke seluruh kulit wajah.
 BAHAN YANG TERDAPAT PADA 24K GOLD SERUM
1. Pullulan

-    Ia merupakan sejenis gula semula jadi ( Glucan ) yang terbentuk dari fungus A yang mengandungi Vitamin C & B12.
-    Bertindak sebagai antioksidan
-    Mampu menegangkan kulit dalam jangka pendek dan panjang

2.Glycine Soja ( Soya Bean )

-    Antioksidan yang hebat kerana ia kaya dengan Vitamin C
-    Mempunyai anti-penuaan yang bertindak sebagai pelindung kulit
-    Melindungi kulit daripada radikal bebas
-    Ejen anti-radang

3. Red Algae

-    Sumber yang paling kaya dengan mineral, vitamin dan asid amino
-    Membersih dan menyuburkan kulit

4. 24K Gold

-    Meminimumkan kekurangan kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit
-    Merawat kulit dengan meningkat dan merangsangkan peredaran di dalam kulit

LANGKAH 4

Rysya 24K Gold Miracle Cream RM140


Rysya LY 24K Gold Miracle Cream mengandungi ramuan anti-penuaan unik yang telah dipatenkan. Ia mampu melambatkan proses penuaan kulit dan meningkatkan jumlah kolagen dan serat, menghalang kerosakan serat, melawan radikal bebas serta merangsang tenaga sel-sel untuk mengurangkan kedutan kulit. Penggunaan Rysya 24K Miracle Cream dapat membantu meningkatkan ketengangan, keanjalan dan kelicinan kulit.  Formula Vitamin C mampu menggalakkan aktiviti kulit supaya kulit menjadi lebih muda. Bahan-bahan di dalam produk penjagaan kulit Rysya membantu merangsang regenerasi kulit dan dapat melawan tanda-tanda penuaan secara semulajadi.


Rysya 24K Gold Miracle Cream
Rysya 24K Gold Miracle Cream

Arahan: Gunakan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam. Tunggu sehingga 24k Gold Serum diserap sepenuhnya ke dalam kulit sebelum menyapu 24K Gold Miracle Cream. Urut dengan teliti pada kulit.



BAHAN YANG TERDAPAT PADA 24K GOLD MIRACLE CREAM

1.    Red Algae

-    Sumber yan gkaya dengan polisakarida semula jadi
-    Meningkatkan fungsi daya tahan kulit
-    Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
-    Meningkatkan keupayaan kelembapan

2.    Soy Placenta Extract

-    Mengurangkan kedutan
-    Menggalakkan kulit supaya lebih cerah
-    Kaya dengan biostimulans yang meningkatkan pernafasan sel kulit dan pengoksigenan

3.    Virgin Coconut Oil

-    Menghidratkan kulit
-    Menyerap, melembap dan melembutkan kulit
-    Berkesan untuk membetulkan segala isu-isu gangguan kulit seperti eczema dan lain-lain
-    Memberi perlindungan dari sinaran UV yang membahayakan Kulit




Selain daripada empat produk diatas, Rysya Skincare juga mengeluarkan produk skrub badan sarang burung LY yang mana ianya bertujuan untuk mencerahkan badan, menegangkan kulit badan. Ianya juga boleh di guna di wajah kita seminggu dua kali bangi membuang sel-sel kulit mati.
Dikatakan produk ini menjadi permintaan ramai terutamanya golongan lelaki kerana ianya mudah untuk di gunakan.

Bird Nest Body Scrub / Skrub Badan Sarang Burung LY RM25


LY Bird’s Nest Body Scrub ialah sabun buku bukan alkali yang mengandungi "sarang burung Walet dan kolagen". Ia membersih, melembap dan mencerahkan serta menegangkan kulit badan untuk menjadikan kulit lebih muda dan sempurna. LY Bird’s Nest Body Scrub adalah formula unik dari THAMES SKINCARE dan sangat disyorkan oleh pakar kulit Rysya. Cubalah sendiri dan kongsikan pengalaman anda kepada kami selepas menggunakannya. Sesuai untuk kulit sensitif.






Bird Nest Body Scrub / Skrub Badan Sarang Burung LY
Bird Nest Body Scrub / Skrub Badan Sarang Burung LY




Arahan: Gunakan dua kali seminggu. Gosok sabun seluruh badan menggunakan bahagian yang lembut dahulu sebelum menyental menggunakan bahagian ‘scrub’. Bilas sehingga bersih.



Produk Rysya Skincare boleh dibeli terus melalui talian dan juga kedai-kedai terpilih diseluruh negara atau terus membuat pembelian ke ibu pejawat Rysya Skincare melalui talian  +603 7831 8669 dan +6019 738 8866.

Harga produk Rysya bermula serendah dari RM25.00 hingga RM140.00 setiap satu.  Puan Lin sebagai Pengarah Urusan Syarikat juga mempelawa semua yang berminat untuk menjadi rakan niaga Rysya Skincare bagi  menambah pendapatan disampingan sambil kekal menawan dengan kulit muka yang cantik menawan.

Menurut Puan Lin


 “ Tiada wanita di dunia ini yang tidak mahu kelihatan cantik dan kecantikan yang asli itu bukan sahaja dari kulit muka tetapi juga hati yang ikhlas bagi setiap apa yang dikerjakan, pasti dengan Rysya Skincare akan menambahkan keyakinan itu”



Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Thames Skincare Sdn Bhd
Email: sales@rysya.com
Webpage: www.rysya.com
Instagram: @rysyaskincare / #rysyaskincare
Facebook: www.facebook.com/rysyaskincare
Whatsapp: 019-7388866 / Office: 03-78318669

Alamat:
Themes Skincare Sdn.Bhd , D10-9-1 Blok D10, Pusat Perdagangan Dana 1,
Jalan PJU 1A/46
47301 Petaling Jaya
Selangor









REVIEW DARI CIK IENA SETELAH 8 HARI PENGGUNAAN (hari ke 8- 22 November 2015)


Cik iena sangat menggemari CLEANSER, walaupun buih tidak banyak tetapi ianya mampu membuang sisa-sisa solekan cik iena. Kebiasaannya cik iena akan membuang solekan menggunakan produk lain sebelum mencuci muka. Setelah cik iena membaca review dari pelanggan Rysya Skincare yang mengatakan cleanser Rysya mampu membuang sisa solekan maka cik iena pun mencubanya. Cik iena tidak membuang solekan seperti biasa menggunakan produk lain. Cik iena terus menggunakan Rysya Cleanser  selepas itu cik iena menggunakan kembali make up remover cik iena untuk melihat masih ada lagi kah saki baki kotoran. Dan ianya sangat mengejutkan. Tiada saki baki kotoran. Kapas bersih sahaja :)


cik iena dan rysya skincare
cik iena dan rysya skincare, gambar tanpa flash


Pada awal pemakaian cik iena agak ragu-ragu kerana buih yang sedikit seolah-olah cik iena rasa seperti tidak dapat membuang sisa solekan di wajah cik iena. Ternyata tanggapan itu salah.

Untuk kesan-kesan yang lain cik iena akan kemaskini dari semasa ke semasa. Takkan baru seminggu pakai dah cantik macam che ta kan (^_~)
Apa yang boleh rasa pada kulit adalah kulit terasa lembab dan satu lagi jerawat batu cik iena yang baru naik di hidung magic dah hilang, tak sempat membesar dengan sihat.Muka cik iena memang akan dinaiki jerawaat sebiji dua pada musim musim datang bulan ahaaa ;)


Pada yang berminat untuk mencuba boleh lah hubungi nombor atau laman sosial diatas atau pun anda boleh juga mendapatkam melalui stokis Rysya Skincare



instagram : @azilaazhar
Facebook : Azila Azhar
No. Tel : 0122610594
COD : Shah Alam, Klang, Bandar Sunway, Subang Jaya, Petaling Jaya





FB : Shema Reis
Ig : @shema_reis
Phone no : +60192277673
COD kawasan Damansara,PJ,Bangi, Kelana Jaya,Subang ,KL Sentral,Shah Alam dan Klang.
Boleh jugak buat pengeposan ke seluruh Malaysia,Singapore dan Brunei.







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve