Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Friday, February 19, 2016

EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak


Sogo merupakan pusat membeli belah yang menjual barangan berjenama terkenal. Sogo menjadi tumpuan ramai kerana sering mengadakan promosi jualan murah untuk barang barangan berjenama.

Kerap kali kita lihat sogo di penuhi dengan ramai orang yang membeli belah terutama sekali pada musim perayaan. Tidak kurang juga cik iena juga kerap ke sana untuk membeli belah.


Nama Sogo pasti sudah tidak asing lagi buat anda yang gemar membeli belah . Pernah kah anda mendengar Ensogo ? Pada asalnya cik iena menyangkakan Ensogo adalah portal Online untuk Sogo. Almaklumlah cik iena ni suka sangat shopping dekat sogo tapi cik iena mempunyai kekangan masa   untuk keluar membeli belah . Akibat terlalu sibuk bekerja cik iena banyak membeli belah secara Online.

Terdetik nak tau Ensogo ni apa, Kalau lah online portal untuk Sogo alangkah indahnya dunia. tetapi rupanya bukan lah Portal membeli belah Sogo. Okay gelak kan cik iena laju-laju . Tapiiiiiiiiiii.. Tapi Ensogo ni berjaya jugak buat cik iena terpaut hati. Adui cik iena ni.
Canggih kan zaman sekarang ni. Dunia di hujung jari je. terdapat banyak portal online shopping untuk kita membeli belah. Salah satu antaranya adalah Ensogo.

Ensogo menawarkan pelbagai barangan dengan pelbagai jenama mahupun jenama yang biasa sehinggalah luar biasa. Terdapat pelbagai diskaun juga ditawarkan.

Setelah cik iena cuci-cuci mata cik iena terbeli lebih kurang 3 item. tetapi cik iena beli dengan cara yang berlainan. Satu cik iena beli menerusi portal , guna laptop. dan satu lagi cik iena guna Ensogo apps.

Istimewa buat pelanggan baru Ensogo anda boleh mendapatkan diskaun potongan harga sebanyak RM20 melalui Ensogo Apps . Haa sebab tu lah cik iena beli juga guna Ensogo Apps. Sebab nak diskaun tu.  Siapa taknak diskaun kan :)

Terdapat pelbagai barangan yang diniagakan disini. Ada diantara barangan yang dikenekan bayaran penghantaran dan ada juga yang percuma penghantaran. Salah satunya cik iena beli yang penghantaran percuma.

Cik iena juga ada membuat pembelian barangan daripada luar negara di mana kos penghantaran dan harga barang sama. Okay itu lawak tapi berbaloi lah. Sebab harga barang yang cik iena beli tu murah. Cik iena ada beli pan untuk induction cooker RM100 ++ di AEON . Okay bila jumpa yang harga RM35 terus iena nak beli .

Apa-apa pun kita harus bijak membuat pemilihan ketika membeli belah tidak kira lah online mahu pun di kedai. tapi kadang-kadang cik iena ni terpengaruh juga dengan promosi- promosi ni ahaaaaaaa



EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak
EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak
jemput klik untuk melihat barangan bayi di ensogo

Selain daripada diskaun yang ada, Ensogo ni juga menawarkan harga yang murah buat pelbagai barangan bayi dan juga kanak-kanak . Anda boleh berjimat dan berbelanja barangan anda di sini. Cik iena tau pun melalui rakan. Kalau lah cik iena dah kawen dah ada anak mesti banyak lagi yang cik iena beli kan (^_~)






Berikut cik iena lampirkan bagaimana pembelian melalui portal/website dan juga melalui apps untuk rujukan bersama terutama buat yang masih belum biasa dengan pembelian online .

Pembelian melalui Ensogo Website/Portal

 

 

 Website : www.ensogo.com.my

Setelah masuk Ensogo tu cari barang yang kita nak beli. Cik iena tertarik nak beli Frying Induction Cooker Pan ni. harga agak murah pada cik iena sebab cik iena beli frying pan untuk induction cooker di AEON harga semua RM100++ . So ini kira murah lah . Cuma ianya dari luar negara. makan masa lama sikit dan kos penghantaran agak mahal tapi boleh diterima pakai lah sebab pos dari luar negara .


Frying Induction Cooker Pan
Frying Induction Cooker Pan
 klik ADD TO CART

Selepas klik add to cart, pada bahagian kanan ada icon Troli . Hala kan kursor kes situ dan akan keluar pautan checkout. Kalau nak teruskan shopping boleh shopping. Kalau nak bayar dah boleh klik checkout.


EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak
Hala kan kursor kes situ dan akan keluar pautan checkout



Selain daripada itu cik iena juga beli kettle ni. kebetulan kettle di rumah rosak . Banyak tangan pakai kan di rumah bujang. Rosak pekara biasa . So kali ni cik iena nak beli yang murah je. Beli yang mahal pun rosak dan rosak dan kene beli lagi. Ahaaa yang ni murah dan tiada kos penghantaran okay. Maka cik iena beli Pensonic Electric Kettle ni

 Pensonic Electric Kettle
klik add to cart


 Okay nak checkout


EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak



Selepas klik checkout akan keluar page ni 


EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak



EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak


Haaa macam biasa pilih lah Online banking . Kalau yang pakai card credit  atau paypal buatlah pilihan pembayan anda okay.



EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak
ehhh apasal total amaount tak sama kat atas...

Ahaaa tiba-tiba total amoun tak sama kan RM45 Murahnya biar betul dua barang letrik RM45 !!!
mestilah tak betul hahahha... kan cik iena dah cakap nak cuba yg apps tu utk dapatkan diskaun RM20. Teruskan baca okay. Kenapa RM45 sebab cik iena beli kettle je dulu yang ni yang mana kettle tu berharga RM45 dan percuma penghantaran.  Yang Frying pan tu cik iena nak cuba beli guna Apps.


EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak


Selepas beli keluar page ni, ade contest lah..
okay jom cuba.
Tuah ayam nampak di kaki
tuah manusia tak siapa yang tahu kan
Semoga Ada tuah cik iena
lalallalalalaaaaaaaaaaa



EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak


 Haaaaaaaaaa setel beli melalui web . Jom beli melalui apps pulak . Tapi kan cik iena add to cart dulu awal-awal barangan yang nak di beli supaya mudah. Jadi bila download apps dan buka. Cik iena login acc dan terus klik Troli Checkout. Ouh mudahnya kan :)



Pembelian memalui Ensogo Apps


 Mula-mula dapatkan apps ini di play store seperti mana anda download pelbagai aplikasi di telefon bimbit anda. Search ENSOGO . Install dan open ok



Pembelian memalui Ensogo Apps
cari, install dan open



Pembelian memalui Ensogo Apps
pilih negara dan sign in guna acc yang dah ada






Pembelian memalui Ensogo Apps
Diskaun yeayyyyyyyyyy




Diskaun RM20 ini hanya untuk apps dan pengguna baru. Bukan pengguna baru apps. ahaa pening bukan. Macam ni. Kalau anda pernah beli di website ensogo jadi anda tidak layak untuk diskaun ini. 
Memandangkan tadi cik iena dah beli jadi cik iena dah tak layak untuk dapat diskaun tu.

Sedih.. eh tapi tak sedih. Dunia di hujung jari maaaaaaaa. Cik iena buka satu akaun lagi hahaha
Cik iena login apps guna acc yang baru. Tapi kan jangan lah setiap kali nak beli buat macam ni okay. Cik iena sebab nak cuba je (^_~)
nak kongsi dengan pembaca-pembaca blog :D

Okay dah stop bebel jom sambung tengok tutorial

Pembelian memalui Ensogo Apps
klik cart






Pembelian memalui Ensogo Apps






Macam penat je nak taip. Paham kan tengok gambar hahaha jangan marah eyyyy

Okay step di bawah pada yang nak bayar melalui online banking jangan risau kalau tak jumpa nama bank tu pilih FPX okay

Next pilihan baru keluar nama bank bank kesayangan anda
ahaaaaaaaaaaaa 



Pembelian memalui Ensogo Apps





Yeayyyyyyyy dah beli
tak sabar nak masak-masak.
Dah lama tak masak kat rumah bujang. 
Ada dapur biasa tapi cik housemate very the kedekut tak bagi guna. taknak share-share
Cik eina pun tak hadap lah
cik iena beli lah induction cooker, kalau beli dapur gas biasa semak pulak banyak dapur dan tong gas kan
Makanya cik iena beli induction cooker tapi tu lah
induction cooker bukan boleh pakai sebarang kuali
kene lah beli lain

Cik iena juga beli E voucher photobook.
Ouh pencita photobook memang macam ni.
melambak photobook dah tetap nak beli lagi

Nak baca ceritera photobook cik iena
http://www.ienaeliena.com/search/label/photobook?m=0


Pembelian memalui Ensogo Apps






Untuk pengetahuan selain menjadi pembeli anda juga boleh menjadi penjual.
Tiada kos tersembunyi okay.
Tiada yuran pendaftaran. 
Tiada yuran yuran lah hahaha
Free je tau dan tiada komisen diambil dari pihak Ensogo
Menarik bukan 
(^_~)



EnSogo Tempat Best Shopping Barang Anak




Ouh panjang betul cik iena membebel . Yeayyy saya dah shopping di Sogo ehhhh
di Ensogo, anda bila lagi ?


Okies malam ni cik iena nak balik kampung, sepupu nikah.
Esok  pagi kembali ke Kuala Lumpur atas urusan blog tercinta ni  sehinggalah hari Ahad
Alhamdulillah sempat online shopping sebelum ke Singapore jumaat depan
ahaaaaa holiday yeayyyyyy
(^_~)


New Update : Ehh laju pulak Ensogo photobook ni contact iena . terus bagi voucher code yeayyy
Terima kasih Mr. Benny  . Barang lain kalau dah dapat cik iena update juga okay (^_~)

 Ensogo photobook



New Update : 11.40 AM 23 Feb 2016
Yeayy cik iena dah dapat kettle dah..
Now tinggal satu je barang lagi . Tapi barang dari overseas. Yang tu memang makan masa sikit lah
(^_~)

Pensonic Electric Kettle
Pensonic Electric Kettle








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


No comments:

Post a Comment

Facebook Comment