Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my


Assalammualaikum, hari ini cik iena nak buat artikel ringkas mengenai  tutorial membayar zakat fitrah secara online di  zakat2u.com.my .KEnapa cik iena buat sebab cik iena baru je lepas bayar zakat secara online. Cik iena sememangnya mengalami kekangan masa . jadi cik iena memilih untuk membayar zakat fitrah secara online.

Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my



Jika sebelum ini cik iena membayar melalui sms di mana sistem tersebut cik iena sendiri yang kendalikan tapi tahun ini syarikat cik iena dah tak ambil projek tu . Jadi cik iena kembali ke pembayaran online sepertimana yang cik iena buat sebelum ini.


Sekarang da banyak penambahbaikan pada sistem yang cik iena nampak.

Okay jom cik iena tunjuk screenshoot. Mungkin ada yang da tau dan mungkin juga masih belum tau. 
Well, sharing is caring :)
Untuk membayar zakat secara online klik https://www.zakat2u.com.my/bayar-zakat
 
Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my
page yang keluar selepas login, kalau masih tiada id sila daftar. Maaf cik iena terlepas step login. Daftar apatah ;agi sebab cik iena da lama berdaftar  since tahun 2012




Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my
pilih jenis zakat dan jumlah bilangan



Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my
jangan lupa baca niat zakat tau kawan-kawan



Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my
pilih bank

Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my
request tac dan masukkan



Tutorial Pembayaran Zakat Fitrah Secara Online di zakat2u.com.my
selesai



okay boleh cetak resit untuk rujukan
okay boleh cetak resit untuk rujukan




Haa mudah bukan, Jika sebelum ni takde resit macam ni kalau tak silap cik iena. Last cik iena bayar zakat secara online pada tahun 2015 . Maaf cik eina letakwatermark ter resize screenshoot sekali jadi kecik..haha

Wokay semua jangan lupa tunaikan rukun islam ke tiga kita iaitu menunaikan zakat

Untuk maklumat Lanjut :
Facebook : https://www.facebook.com/myzakat
Twitter : https://twitter.com/ppzwp
Youtube : https://www.youtube.com/user/ppztv



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog