Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid | Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 Safi Balqis Oxywhite


Sememangnya agak sukar mencari pencuci wajah yang tidak mempunyai kandungan asid. Kebanyakan produk penjagaan wajah menggunakan pelbagai jenis asid dengan pelbagai kegunaan di dalam sabun pencuci wajah serta krim dan barangan penjagaan wajah yang lain.

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid | Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite


Kebanyakan wanita cenderung memilih produk kecantikan yang bertujuan untuk mencerahkan wajah. Namun bagi cik  kulit yang lembut serta lembab lebih baik dari kulit yang cerah tetapi kering .

Cik iena yakin pasti ramai yang tidak menyedari akan kandungan asid dalam produk kecantikan anda. Namun ada diantara asid yang boleh di gunakan untuk tujuan kecantikan . Kita seharusnya peka dengan kandungan yang terdapat di dalam produk kecantikan kita supaya ianya selamat untuk di gunakan mengikut kesesuaian kulit.

Baru-baru ini cik iena telah menjalani rawatan laser iaitu Cutera Laser Genesis Treatment . Rawatan ini memerlukan cik iena untuk tidak menggunakan produk-produk yang mengandungi asid kecuali Hyaluronic Acid.


Kebanyakan produk yang cik iena lihat di pasaran (watsons dan guardian)  mengandungi pelbagai jenis asid.  Cik iena tidak arif nak terangkan jenis-jenis asid  tapi yang pasti pihak The Suisse Clinic  menasihati cik iena agar tidak menggunakan produk yang mengandungi asid dalam tempoh dua minggu selepas rawatan dan maklumat mengenai Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration juga cik iena tau dari mereka kemudian cik iena google.

Beberapa hari lepas dalam artikel Penjagaan selepas rawatan laser (Cutera Laser Genesis Treatment) cik iena bercerita mengenai sukarnya cik iena mencari produk yang tidak mengandungi asid dan kemudian pihak  The Suisse Clinic  memberitahu bahawa Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration selepas cik iena bertanya tentang keraguan cik iena.

Kemudian hari ini rabu 13 september cik iena sekali lagi ke Guardian KL Sentral untuk mencari Face Mask yang mengandungi Hyaluronic acid dan juga pencuci wajah yang tidak mengandungi asid. Sebelum ni cik iena ada beli semasa misi membeli face mask tersebut akan tetapi setelah mencuba cik iena rasa kurang selesa. Rasa tak bersih muka jadi cik iena beli jenama lain pula.


Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid yang cik iena beli sebelum ini tapi cik iena kurang selesa

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid



Maka dengan itu  semasa proses pencarian tersebut cik iena berminat nak cuba Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite.  Panjangnya nama . Cik iena baca kandungannya ianya tidak mengandungi asid jadi cik iena nak cuba.


 Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite


Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid


 Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite
Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite

Disebabkan  Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite yang tidak mengandungi asid ini cik iena tertarik terjatuh hati dengan rangkaian produk safi balqis oxywhite belakang tu . Ini semua salah aunty promoter yang annoying tu.

Ehh nak salahkan promoter pulak . Actually tujuan asal nak cari Hydration Mask and pencuci wajah yang tiada kandungan asid. Disebabkan cik iena pergi waktu lunch hour cik iena nak cepat dan mohon bantuan promoter untuk cari produk yang tiada kandungan asid ..

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid yeayy. haha nak tunjuk muka selepas 4 hari buat rawatan laser jugak tu haha

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid



Maka dengan itu dia cadangkan Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite  kemudian dia bagi iena cuba tester produk   safi balqis oxywhite yang lain  dan dia mula mempromosi kan dengan tawaran diskaun .



Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid


Apaa?? Diskaun ? okay cik iena terjebak . Maka dengan itu semakin banyak barangan skincare cik iena oleh kerana nak beli dua item je . Jadi macam ni haha

Antara banyak produk safi balqis oxywhite yang cik iena borong , nerikut yang tiada kandungan asid yang akan cik iena guna dalam tempoh dua minggu selepas rawatan dan yang selebihnya selepas tempoh dua minggu cik iena akan gunakan :)

Pencuci skincare Tanpa Kandungan Asid
Pencuci safi balqis oxywhite Tanpa Kandungan Asid


Okay ni pula hydration facemask yang cik iena berjaya jumpa . Hari-hari kene pakai ok :)

Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel




Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel
Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel

Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel
Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel

Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel
Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel

Kalau rajin nanti cik iena review okay

 Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid


Pada anda yang sedang menjalani rawatan laser seperti cik iena boleh lah gunakan dua pencici wajah tanpa kandungan asid yang cik iena jumpa ni . Jenuh cik iena baca kandungan tau. Naik rabun mata. Sebelum ni tak pernah kisah pun. Ni semua gara-gara nak cantik buat rawatan laser haha

 Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
 Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid

Okaylah dah mengantuk . Nanti ada masa cik iena review produk-produk ni ya ..Cik iena beradu dulu .daaaaaaaaaaa
Semoga selepas tiga rawatan cik iena jadi cantik macam Nora Danish hahaha



Di mana untuk dapakan Rawatan Cutera Laser Genesis ?


Kepada yang berminat boleh dapatkan rawatan ini di The Suisse Clinic


Alamat :
Suisse Clinic Sdn Bhd (1091050-V)
Unit A-M-2, Mezzanine Floor,
Northpoint Offices, Mid Valley City,
No. 1 Jalan Medan Syed Putra Utara,
59200 Kuala Lumpur
Malaysia

E: enquiries@thesuisseclinic.com
T: +603 2283 6886.






0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve