Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras

Gaya masakan Barat telah menjadi sebahagian daripada dunia masakan di Malaysia. Istilah yang diberikan ialah Makanan Barat atau lebih dikenali dengan nama Western food. Jenis makanan yang lebih kepada daging dan kentang sebagai ramuan utama serta sayur-sayuran untuk mengimbangi makanan tersebut.

Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras


Ianya sudah menjadi kebiasaan bagi penggemar makan di Malaysia terutama apabila berada di kawasan bandar seperti kuala lumpur . Makanan Western food sering menjadi pilihan kerana ia menawarkan pelbagai jenis hidangan untuk sarapan, makan tengah hari mahupun makan malam . Tambahan lagi makanan Western Food kebiasaannya tidak pedas dan sesuai di makan oleh semua kaum tidak kira melayu, cina , india mahupun bangsa-bangsa lain yang terdapat di Malaysia.


Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Tiramisu di Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras

Kali ini Cik iena berpeluang untuk menikmati makanan Western food di Restoran Blue Cafe yang terletak di Bandar Mahkota Cheras. Antara menu yang Cik iena cuba di Blue Cafe adalah 
Seafood Platter, Mixed Grilled Platter, Fish and Chips, Grilled Chicken Chop, Cheese Chicken Chop, Rendang Chicken Pizza, Spaghetti Vongole, Fried Chicky Indomie, Smoked Duck Pizza, Smoked Duck Aglio Olio, Lamb Shoulder, Oblong Beef Burger , Tiramisu  dan Brownies.

Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
pelbagai jenis minuman di Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras


Berikut merupakan gambar makanan yang telah cik iena cuba di Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras.

Seafood Platter RM36.90



Seafood Platter RM36.90
Seafood Platter RM36.90
Seafood Platter ni memang cik iena suka. Tapi untuk cik iena portion Seafood Platter ni banyak tau.  Boleh kongsi dua orang. Memang berbaloi makan Seafood Platter ni. Ada ikan dori, udang, lala, kentang goreng, sayur brokoli, tomato , ada Spaghetti dan indomie 

Mixed Grilled Platter RM36.90



Mixed Grilled Platter RM36.90
Mixed Grilled Platter RM36.90
Mixed Grilled Platter dari blue cafe ini mengandungi  udang,daging yang dipanggang dan ada salami keju sikit yang di hidangkan dengan black pepper sauce memang sedap ditambah dengan kentang putar dan sayur brokoli serta tomato.

Fish and Chips RM14.90



Fish and Chips RM14.90
Fish and Chips RM14.90
Fish and Chips dari Blue Cafe mempunyai kelainan yang mana kebiasaannya Fish and Chips di datangkan dengan french fries berbeza disini ianya didatangkan dengan Wedges. 

Grilled Chicken Chop RM13.90



Grilled Chicken Chop RM13.90
Grilled Chicken Chop RM13.90
Grilled Chicken Chop yang enak di datangkan dengan salad dan black pepper sauce. Ayam yang di perap enakberasa dan di panggang lembut.

Cheese Chicken Chop RM17.90



Cheese Chicken Chop RM17.90
Cheese Chicken Chop RM17.90
Peminat Cheese seharusnya cuba Cheese Chicken Chop dari Blue CAfe :) Ayam yang dan wedges yang disalut dengan cheese yang banyak ni pasti buat peminat cheese suka .


Rendang Chicken Pizza RM18.90




Rendang Chicken Pizza RM18.90

Rendang Chicken Pizza sememangnya sedap dan crispy. Kalau nak rasa rendang crispy anda boleh makan Rendang Chicken Pizza :)


Spaghetti Vongole RM18.90



Spaghetti Vongole RM18.90
Spaghetti Vongole RM18.90
Spaghetti Vongole Antara menu yang cik iena suka juga sebab cik iena suka makan lala. Memang banyak lala yang diletakkan bertambah sedap lah. Tentulah cik iena suka :)


Fried Chicky Indomie RM17.90



Fried Chicky Indomie RM17.90
Fried Chicky Indomie RM17.90
Fried Chicky Indomie buat peminat Indomie. Memang sedap dan patut di cuba


Smoked Duck Pizza RM18.90


Smoked Duck Pizza RM18.90
Smoked Duck Pizza RM18.90
Cik iena tak makan itik  tapi cik iena rasa roti Smoked Duck Pizza ni sedap hehe.Crunchy and cheezy gitu


Smoked Duck Aglio Olio RM18.90




Smoked Duck Aglio Olio RM18.90
Smoked Duck Aglio Olio RM18.90
Smoked Duck Aglio Olio ni cik iena tak makan sebab itik hehe tapi kawan cik iena makan , dia kata sedap. Spaghetti dia ada rasa macam indomie :)


Lamb Shoulder RM18.90



Lamb Shoulder RM18.90
Lamb Shoulder RM18.90
Lamb Shoulder ni pun cik iena tak makan sebab cik iena tak makan lamb tapi tengok pada rupa parasnya nampak sedapkan. Yang penting licin kawan cik iena makan. Tandanya sedap lah tu :)


Oblong Beef Burger (SET) RM14.90 



Oblong Beef Burger (SET) RM14.90
Oblong Beef Burger (SET) RM14.90

Oblong Beef Burger ni pun anda boleh cuba. Cik iena da kekenyangan masa ni. Tapi menurut rakan yang menghabiskannya . Oblong ni sedap tau.

Tiramisu (Dessert) RM10.80



Tiramisu (Dessert) RM10.80
Tiramisu (Dessert) RM10.80

Cik iena suka sangat Tiramisu ni . Sedap tau. Kalau makan di Blue Cafe mesti cuba dessert ni tau


Tiramisu (Dessert) RM10.80
Tiramisu (Dessert) RM10.80

Brownies (Dessert) RM9.80



Brownies (Dessert) RM9.80
Brownies (Dessert) RM9.80

Brownies di Blue Cafe didatangkan dengan ice cream vanilla memang sedap. Gabungan yang sedap sekali. Cik iena suka.
Brownies (Dessert) RM9.80
Brownies (Dessert) RM9.80

Pelbagai Jenis Minuman


Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
ice lemon tea

Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Peach mogito dan soda (maaf tak ingat soda apa tah)

Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Sirap bandung dan ice lemon tea

Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Rosie Coffee Latte


Untuk pengetahuan anda, Restoran BLue Cafe ini mempunyai ruang yang cukup luas. Terdapat 4 tingkat kalau tak silap CIk iena . Buat masa ini hanya dua tingkat di buka untuk walk in customer. TIngkat 3 dan tingkat 4 akan di buka sekiranya ada tempahan.


Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras


Sekiranya anda ingin membuat majlis-majlis kecil, di Blue Cafe anda boleh membuat tempahan awal untuk majlis anda kerana mereka mempunyai ruang makan yang besar . Anda boleh memilih menu ala carte mahupun hidangan buffet. PAda Cik iena jika majlis yang melibatkan lebih dari 10 orang pilihan buffet adalah lebih baik supaya anda tidak perlu menunggu lama untuk menanti hidangan anda siap.

Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras
Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras

Kepada anda di luar sana yang berada di Cheras mahupun di kawasan berhampiran. Anda boleh cuba masakan western food di Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras.


Ruang makan Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras


Untuk melihat ruang makan di Blue Cafe boleh lihat video di bawah atau lihat gambar di fanpage cik iena.  (klik http://bit.ly/2JPP6sH)




Untuk Maklumat Lanjut dan Promosi Terkini Sila Rujuk Laman Sosial Berikut :

Facebook : https://www.facebook.com/bluecafemy
Instagram: https://www.instagram.com/b.luecafe/
Alamat : 7, JALAN TEMENGGUNG 25/9,
SEKSYEN 9, BANDAR MAHKOTA CHERAS,
43200 Cheras 9 Miles, Selangor
Phone: 03-9011 3891




2 comments:

  1. Sedapnya tgk menu2 tu.. Dessert tiramisu lama nya xmkn yummy tgk

    ReplyDelete
  2. Wow...makanan diorang memang huiyooooo...drooling my eyes...apapun terbaik la cafe ni..semua menu nampak sedap..nanti masukkan dalam wishlist..

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve