Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label baju raya. Show all posts
Showing posts with label baju raya. Show all posts

Raya Bujang PKP 3.0 | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini 2021 sememangnya sangat menyedihkan bagi Cik iena dan Deqnor. Ini merupakan pertama kali kami beraya tanpa mak dan juga abah serta adik beradik yang lain. Jika sebelum ini semasa PKP 1.0 Cik iena dan Deqnor masih lagi beraya bersama keluarga kerana beberapa minggu sebelum raya dibenarkan untuk merentas daerah.

 

Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

 


Dikesempatan itu lah kami balik ke Batang Kali, Walaupun batang Kali di Negeri Selangor dan bukan di Kuala Lumpur namun ianya dikira rentas daerah bukan negeri. Jadi kalau kerajaan benarkan rentas daerah kami boleh balik batang kali. Jika rentas daerah tak dibenarkan kami tak boleh balik.


Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

 

Jadi raya tahun ini kami beraya 2 orang sahaja di Maxim Residence Cheras. Sebelum raya kami ada merancang untuk ajak kawan kawan yang bujang datang beraya pada raya pertama. Lauk pun dah di beli. TIba tiba kerajaan umumkan pkp 3.0 dan tiada aktiviti ziarah raya dibenarkan.

Maka dengan itu terpaksalah batalkan rancangan tersebut. Beraya berdua sahajalah kami di rumah. Walaupun beraya bujang still sediakan juadah raya seperti biasa tapi yang simple je dan sikit je. Sebab duduk berdua je kan.

Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

 

Deqnor masak rendang ayam, Cik iena masak kuah kacang and nasi impit. Malam raya pula syarikat ada hantar lemang dan rendang daging untuk semua staff. Syarikat tau ramai pekerja yang stay bujang yang tak dapat balik kampung. Mesti rindu masakan raya macam rendang and lemang.


Selesai makan dan video call bersama keluarga dan rakan rakan kami pun nak hilangkan bosan buat video tukar tukar baju raya boria. INgatkan tahun ni dapat beraya. Banyak baju raya boria nya. Tapi tak semu kami tukar kain and tudung sebab malas. Yang mana sesuai dengan kain and tudung hitam tu tak yah tukar haha.


Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

Hari raya berikutnya kami turun joging dan skipping di level 7. Kemudian kami di kejutkan dengan berita yang arwah paklang sakit tenat pada hari ahad 16 Mei 2021. Hari yang sangat kelam kabut dan sibuk dengan urusan memohon permit pergerakan perintah kawalan pergerakan. Memang susah tau tak. Ini gara-gara artis, instafamous dan golongan kayangan yang salah guna permit rentas negeri.

 

VLOG RAYA PKP




Okay Cik iena kongsi gambar raya bujang PKP buat kenang kenangan

 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung


 


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung 
 
 
 
Beli Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung : https://t.productlink.io/a0536m0
 
 

Lubna Printed Organza Wrap Top 

 
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
 
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
 
 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

 


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
 
 
Beli Lubna Printed Organza Wrap Top :  https://t.productlink.io/a0536m1
 

Baju Kuning ni dah habis takde link


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA


Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

Inilah kerja kami raya pertama, tukar tukar baju boria raya untuk bergambar and buat video. Sangat bosan okay raya bujang tanpa keluarga ni.


RAYA PKP 3.0  KEDUA


RAYA PKP 3.0  KEDUA
Raya kedua takde aktiviti, makan tidur makan tidur dan joging
 

RAYA PKP 3.0  KETIGA


RAYA PKP 3.0  KETIGA
raya ketiga 15 Mei , so iena pergi mynynews shopping sebab ada extra 5X point. Baju raya ni dari zalora juga.Koleksi PETRA tapi dah habis so takde link nak kongsi

 

RAYA PKP 3.0  KETIGA
Macam biasa nak hilangkan bosan turun joging

 

RAYA PKP 3.0  KEEMPAT

Dapat Perkhabaran Arwah paklang, abang kandung kepada mak sakit tenat. Start hari ni takde kongsi gambar di social media dan satu hari suntuk raya ke 4 takde insta story.. Sebab sibuk uruskan urusan permit rentas daerah/negeri.

 

Raya Berikutnya suram selepas dikabarkan pemergian Arwah paklang tercinta pada 18 Mei 2021.


 


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Hari raya menjelang tiba, pasti ramai yang sibuk mencari kelengkapan raya seperti baju raya. Baru-baru ini Cik iena telah ke Butik Haqqi yang terletak di TTDI, Kuala Lumpur.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur



Butik Haqqi


Untuk pengetahuan Butik Haqqi merupakan hab kelengkapan ibadah haji dan umrah mampu milik terbesar di Malaysia. Selain menawarkan keperluan asas haji dan umrah seperti ihram, telekung, dan pakaian asas serta kelengkapan peribadi untuk menunaikan haji dan umrah bagi lelaki serta wanita., kitab dan buku panduan mengerjakan ibadah, Haqqi juga turut dilengkapi barang keperluan seharian dan fesyen meliputi pakaian lelaki, wanita dan kanak-kanak pelbagai jenama.

 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah
 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah


 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah
 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah

Shopping Raya di Haqqi TTDI


Terdapat pelbagai Koleksi Raya 2018 dari Butik Haqqi yang ditawarkan terutamanya pelbagai rekaan jubah yang cantik serta selesa untuk di pakai dan yang peling penting ianya menepati Syariah.
Bukan sekadar Jubah sahaja terdapat juga koleksi lain seperti baju kurung, Baju melayu, kurta dan banyak lagi.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Tidak terhad kepada golongan dewasa wanita dan lelaki, Haqqi juga menawarkan pakaian raya untuk kanak-kanak.Kualiti material yang ditawarkan adalah sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan .
Selain dari menawarkan kualiti kain yang bagus, Haqqi juga mempunyai pekerja yang sangat peramah dan membantu.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Sekiranya anda berasa ragu-ragu tentang pakaian-pakaian umrah atau haji khususnya , anda boleh merujuk kepada pekerja disini yang sedia membantu anda untuk membuat pemilihan .

Susun atur kedudukan pakaian di dalam butik juga sangat teratur dan membuatkan anda akan berasa selesa untuk meluangkan masa membeli-belah pakaian raya disini.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Untuk pengetahuan anda , sempena Hari Raya Aidilfitri 2018, Butik Haqqi mengadakan promosi untuk Koleksi Raya 2018 . JAdi jangan lepaskan peluang untuk kunjungi Butik Haqqi berhampiran anda.


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Gambar Cik iena Shopping Raya di Haqqi TTDI


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur



Cawangan Butik Haqqi


Shah Alam ( Landmark Jakel Sek 7 Shah Alam)

3, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 40000 Shah Alam
Waktu Operasi : 10 Am Hingga 10 PM

Butik Haqqi Bandar Baru Bangi ( landmark Kompleks PKNS)

Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
Waktu Operasi : 10 AM Hingga 9 PM

Butik Haqqi TTDI ( landmark Bersebelahan Butik Neelofa)

No. 14 Jalan Wan Kadir 4, Taman Tun Dr. Ismail
Waktu Operasi : 10 AM Hingga 7 PM
.

Butik Haqqi Terengganu ( Landmark Jakel Terengganu).

Jalan Austin 3, Kampung Banggul Tiang Kulat, 21300 Kuala Terengganu
Waktu Operasi : 10 Am Hingga 10 PM



Untuk Maklumat  Lanjut dan Promosi Terkini Sila layari


Facebook : https://web.facebook.com/haqqi.com.my/
Instagram : @haqqi.com.my
Whatsapp :  011-6318 6439



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve