Banana Chia Puding With Strawberry

Musim raya ni mesti ramai yang menggogle resepi bukan.? termasuklah Cik iena. Kali ini Cik iena nak kongsi resepi yang diolah oleh adek Cik iena Deqnor iaitu Banana Chia Puding With Strawberry. Deqnor dan Mak memang suka memasak dan buat dessert. Paling rajin tentulah mak iena. Tambah lagi bila dah pencen macam-macam dia suka masak.

Banana Chia Puding With Strawberry
Banana Chia Puding With Strawberry



Berikut Cik iena kongsikan respi mudah yang di buat khas untuk sertai contest dari Pokka Malaysia.
Anda semua juga berpeluang untuk memenangi hadiah menarik dari Pokka. Antara yang menarik perhatian adalah tajaan majlis open house :)

Pokka Product
Pokka Product



Pokka Banna Milk
Pokka Banna Milk






Bahan-Bahan Banana Chia Puding With Strawberry



Banana Chia Puding With Strawberry
Bahan-bahan untuk Banana Chia Puding With Strawberry

chia seed
Chia seed


  • 3 sudu cornstarch
  • 2 Sudu Chia Seed
  • 2-1/4  cawan Poka Banana Milk
  • 1/4 sudu teh garam
  • 2 Sudu Butter (Optional)
  • 1 sudu teh vanilla extract
  • 1 Cawan Pisang Yang di cincang (Optional)
  • Whipped topping (optional)
  • Buah Pisang, Strawbery, Bluebery & Kiwi


Cara- Cara mambuat Banana Chia Puding With Strawberry

  1. Kacau cornstarch bersama Chia Seed dan Poka Banana Milk dalam periuk sederhana secara perlahan dan kacau sehingga rata.
  2. Masak di atas api sederhana, Kemudiam masukkan garam dan kacau sentiasa, sehingga campuran pekat.
  3. Padamkan api dapur kemudian masukkan mentega dan vanila kemudian kacau. 
  4. Tuangkan hidangan pencuci mulut dalam bekas secara selang seli dengan buah strawberry kemudian sejukkan di dalam peti sejuk 
  5. kemudian hiaskan dengan topping whipped dan buah-buahan  jika dikehendaki.

Banana Chia Puding With Strawberry
Banana Chia Puding With Strawberry


Mudah sahaja kan resepi ni, Boleh lah cuba nanti. Pada yang berminat seperti Cik iena untuk sertai Contest Poka Rasa Raya. MAsih belum terlambat lagi. MAsih berbaki beberapa hari sahaja lagi untuk anda hantarkan resepi anda menggunakan produk milk range pokka. Tuah Ayam Nampak dikaki. Tuah manusia tak siapa yang tahu :)


POKA RASA RAYA CONTEST


 Cara-cara penyertaan:
Pokka Milk Range Product
Antara Pokka Milk Range Product yang cik iena dah cuba


1) Beli produk pelbagai produk susu POKKA bernilai RM10 dalam satu resit.
2) Buat resipi menggunakan produk pelbagai susu POKKA. Ambil foto / video langkah-langkah resipi.
3) Hantar foto / video dan gambar resit  anda ke Facebook POKKA melalui FB Messenger.


Hadiah yang ditawarkan adalah:-

1) Hadiah Utama : Pakej katering rumah terbuka bernilai RM10,000
2) Hadiah Saguhati x 3: RM200 tunai + POKKA hamper + bekalan minuman POKKA 1 bulan
3)Hadiah Mingguan x 20: baucer membeli-belah bernilai RM100 + bekalan minuman POKKA selama 1 bulan.

Tarikh tutup 30 Jun 2018 




Wah tinggal beberapa hari je lagi contest ni nak tamat.. Jom jangan lepaskan peluang keemasan ni.. Sertai contest dari Pokka ni. Mana tau menang kan, dapat sponsor katering Rumah Terbuka. Jimat duit tau buat open house😁😁😁😁 . . iena tak la reti masak sangat tapi nak cuba nasib mana tau ade rezeki lalalallaaa. . . Contest steps: Buy RM10 worth of POKKA Milk range products in a single receipt. Create a recipe using any POKKA Milk range product. Take a photo/video of the recipe’s steps. Send the photo/video and a photo of your receipt to POKKA via FB Messenger. You stand to win these great prizes: GRAND PRIZE: An open house catering package worth RM10,000 CONSOLATION PRIZE x 3: RM200 cash + POKKA hamper + 1 month’s supply of POKKA drinks WEEKLY PRIZE x 20: RM100 worth of shopping vouchers + 1 month’s supply of POKKA drinks Take your chance and join the contest now!! T&C apply. #PokkaMy #PokkaRaya #PokkaMelonMilk #PokkaBananaMilk #PokkaFBContest #ienaeliena #blogger #bloggermy #malaysianblogger #bloggermalaysia
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Untuk Maklumat lanjut

Facebook : https://www.facebook.com/pokka.my


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog