Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's  merupakan salah sebuah rangkaian restoran terulung di Malaysia, sebuah jenama ikonik yang digemari di seluruh dunia dan terkenal dengan sajian ayam panggang PERi-PERi yang terdiri dari pelbagai perisa dan kini untuk masa terhad Perisa Manggo & Lime kembali menemui para pelanggan istimewa Nando's.

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali


Diatas permintaan ramai, Mango & Lime PERI-PERI kembali namun untuk masa terhad sahaja. Jadi sekarang sementara Flavour ini masih ada, anda boleh memilih untuk memakannya dengan hidangan Ayam kegemaran anda atau mencubanya dengan makanan lain.

Keenakan rasanya masih sama , pasti membuatkan anda teruja untuk menikmati hidangan berperisa Manggo & Lime ini tambahan lagi jika menikmatinya bersama rakan mahupun keluarga ianya pasti lebih menyeronokkan.

Nando's Party For 1


Bagi anda anda yang sangat craving nak makan sampai tak sempat ajak rakan atau keluarga anda boleh ambil  set Party For 1 . Set ini mengandungi 1/4 Chicken with 2 Reg Sides, a PERi-PERi Soup and a Bottomless Soft Drink.



Nando's Party For 1
Nando's Party For 1 RM29.90

Nando's Party For 4


Manakala untuk anda yang hadir bersama keluarga anda boleh ambil set nando's party for 4 dengan hanya      RM99 sahaja. Set Party for 4 ini mengandungi 2 x Garlic Cheesy Pita, 1 x Whole Chicken, 4 x Regular Sides and 4 x Bottomless Soft Drink.



 Nando's Party For 4

Nando's Party For 4 RM99

Dalam tempoh sebulan ni Cik iena dah tiga kali pergi makan di Nando's sebab Flavour Manggo & Lemon ni hanya untuk masa terhad sahaja. Kali pertama Cik iena datang untuk menikmati keenakan Manggo & Lime ini adalah  sehari selepas Cik iena pulang ke Malaysia. Semasa hari menu ini dikeluarkan iaitu pada 18 November 2019, cik iena berada di Jogja, Indonesia untuk FAM trip Jogja Culinary bersama Ministry of Tourism Indonesia.

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali


Jadi setibanya di Malaysia , keesokan hari nya Cik iena ajak kawan pejabat makan tengah hari di Nando's Nu Sentral. Betapa Craving nya nak makan nando's kan. Dekat Jogja takde Nando's :)

Kali kedua pula Cik iena bersama rakan pejabat juga tapi rakan pejabat yang laiin. Rakan satu department. Iena salah seorang programmer yang terlibat untuk https://republic.gg/ Boss department kami nak Celebrate staff yang rajin kerja seperti kami ni maka boss belanja makan di Nando's. Macam biasa Cik iena akan order MAnggo & Lime lah.


Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali



Untuk kedua-dua ni Cik iena ada juga letak di Highlight story instagram iena di https://www.instagram.com/stories/highlights/17853839116679149/

Manakala kali ketiga Cik iena bawa pula keluarga ke Nando's Rawang. Kesian tengok family asyik tengok story ienamakan sedap-sedap je kan. Jadi bila Cik iena ada masa pada hujung minggu Cik iena pulang ke kampung dan bawa keluarga makan Nando's.

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali


Kebetulan kami sambut hari lahir adik ipar Cik iena. Memang meriah suasana. Adik ipar Cik iena tak pernah makan Nando's. Kali pertama dia cuba dia kata sedap dan katanya lepas ni boleh lah ke Nando's. Dah tau menu apa yang sedap.


Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali


Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali

Nando's Mango & Lime PERi-PERi Kini Kembali



Berikut Cik iena kongsikan vlog Cik iena di Nando's Aeon Rawang. Agaknya bila lah Nando's nak buka di batang kali ya. Senanglah Cik iena bawa keluarga makan Nando's. Tak perlu pergi jauh-jauh.




Fakta-fakta Menarik mengenai PERi-PERi

 

Nando's Rai Ulang tahun ke-20


•  Cili PERi-PERi adalah unik kepada Nando's

•  42,000 cili diperlukan untuk mengisi satu beg 14kg dan 25,000 beg dipenuhi setiap tahun – jumlahnya adalah lebih daripada satu bilion cili!

•  Setiap kilang cili menghasilkan kira-kira 300 cili yang dipilih dengan tangan dan dipetik satu demi satu

•  Mereka juga diasingkan dengan tangan dan dikeringkan secara semula jadi di bawah sinaran matahari Afrika

•  Cili PERi-PERi mengandungi ‘capsaicin’ yang memberikan kesan 'terasa baik' – anak mata anda akan membesar dan kadar metabolisme anda akan meningkat apabila anda merasakan peningkatan endorfin

•   PERi-PERi juga kaya dengan Vitamin A, B dan C

Untuk Maklumat LAnjut :











2 comments:

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve