Jom Order Dengan Food Delivery Hanana


Jom Order Dengan Food Delivery Hanana

Assalammualaikum, macam mana "Perintah Kawalan Pergerakan" PKP anda di rumah? Rasa bosan tak dengan masakan yang sama hari-hari. Kalau anda rasa bosan dan ingin mencuba masakan air tangan orang lain pula. Antara tempat yang cik iena boleh cadangkan adalah Food Delivery Hanana. Walaubagaimanapun penghantaran hanya terhad untuk kawasan Kajang, Bangi, Putrajaya, Cheras, Seri Kembangan dan Puchong sahaja.

Jom Order Dengan Food Delivery Hanana

Untuk pengetahuan anda menu setiap hari adalah berbeza (waktu makan tengah hari)  dan terdapat juga menu premium untuk anda cuba. Sebelum ni Cik iena memang banyak kali la datang sesi food review dan juga buffet buka puasa bersama Hanana. Memang makanan yang ditawarkan sedap-sedap dan memenuhi citarasa Cik iena. Kalau dekat dengan Cik iena mesti Cik iena dah order tapi apakan daya jauh. Jadi Cik iena kongsikan bersama anda diluar sana.

Manalah tau anda dah bosan dengan menu sendiri dan nak cuba menu masakan air tangan Hanana ke kan. Insya Allah mesti sedap. Dibawah cik iena akan sertakan  menu-menu harian dan menu premium yang ditawarkan oleh Hanana beserta gambar hidangan tersebut yang pastinya. Mana tau bila tengok gambar anda berasa teruja nak cuba :)




Jom Order Dengan Food Delivery Hanana


Menu Harian Food Delivery Hanana  (Daily Menu)



Setiap hari Food Delivery Hanana akan bertukar menu untuk makan tengah hari anda. Kesemua menu ini berharga RM7 sahaja. Berikut adalah jadual menu harian : 

  1. HAri Isnin : Nasi Kak Wok (berserta Ayam Goreng Kunyit dan Sambal Belacan) 
  2. Hari Selasa : Nasi Kukus Ayam Berempah ((1/4 bahagian) Ayam Goreng Berempah bersama Kari)
  3. Hari Rabu : Nasi Tomato Ayam Merah
  4. Hari Khamis : Nasi Putih + Ayam Kicap + Sambal Belacan
  5. Hari Jumaat :  Nasi Putih + Kari Daging + Ulam
  6. Hari Sabtu : Nasi Ayam ((1/4 bahagian) Ayam Masak Hainan)
  7. Hari Ahad : Nasi Briyani + Ayam Masak Merah + Acar




HAri Isnin : Nasi Kak Wok (berserta Ayam Goreng Kunyit dan Sambal Belacan)

 


Nasi Kak Wok (berserta Ayam Goreng Kunyit dan Sambal Belacan)
Nasi Kak Wok (berserta Ayam Goreng Kunyit dan Sambal Belacan)



Hari Selasa : Nasi Kukus Ayam Berempah ((1/4 bahagian) Ayam Goreng Berempah bersama Kari)



Nasi Kukus Ayam Berempah ((1/4 bahagian) Ayam Goreng Berempah bersama Kari)
Nasi Kukus Ayam Berempah ((1/4 bahagian) Ayam Goreng Berempah bersama Kari)



Hari Rabu : Nasi Tomato Ayam Merah


Nasi Tomato Ayam Merah
Nasi Tomato Ayam Merah


Hari Khamis : Nasi Putih + Ayam Kicap + Sambal Belacan


Nasi Putih + Ayam Kicap + Sambal Belacan
Nasi Putih + Ayam Kicap + Sambal Belacan


Hari Jumaat :  Nasi Putih + Kari Daging + Ulam


Nasi Putih + Kari Daging + Ulam
Nasi Putih + Kari Daging + Ulam


Hari Sabtu : Nasi Ayam ((1/4 bahagian) Ayam Masak Hainan)



Nasi Ayam ((1/4 bahagian) Ayam Masak Hainan)
Nasi Ayam ((1/4 bahagian) Ayam Masak Hainan)


 Hari Ahad : Nasi Briyani + Ayam Masak Merah + Acar


Nasi Briyani + Ayam Masak Merah + Acar
Nasi Briyani + Ayam Masak Merah + Acar





Menu Premium Food Delivery Hanana

Untuk menu premium pula, Food Delivery Hanana kekalkan setiap hari untuk hidangan yang sangat premium. Berikut adalah senarai menu premium : 

  1. Set Nasi Ikan Bawal Goreng (crunchy fried ikan bawal, ulam, sambal belacan) RM10
  2. Chicken Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM10
  3. Cheezy Chicken Grill (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM12
  4. Lamb Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM13

 

 Set Nasi Ikan Bawal Goreng (crunchy fried ikan bawal, ulam, sambal belacan) RM10



Set Nasi Ikan Bawal Goreng (crunchy fried ikan bawal, ulam, sambal belacan) RM10
Set Nasi Ikan Bawal Goreng (crunchy fried ikan bawal, ulam, sambal belacan) RM10



Chicken Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM10


Chicken Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM10
Chicken Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM10

Cheezy Chicken Grill (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM12


Cheezy Chicken Grill (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM12
Cheezy Chicken Grill (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM12


Lamb Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM13

Lamb Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM13
Lamb Chop (with homemade blackpapper sauce, coleslaw) RM13

Selain itu antara menu sampingan yang anda boleh cuba adalah Honey Chicken Wing yang berharga RM10

Honey Chicken Wing
Honey Chicken Wing


Macam mana? semuanya nampak menyelerakan bukan? Kepada anda yang berminat untuk mencuba, anda boleh memesan makanan  sebelum jam 9:00 Pagi pada setiap hari dan penghantaran makanan akan bermula dari 11:00 pagi hingga 2:00 Petang sahaja. Manakala untuk bayaran, anda perlu Bank-in ke akaun yang akan disediakan selepas anda pesan. Untuk pengetahuan anda, tempahan 5 pax ke atas, penghantaran adalah  percuma . Berikut adalah caj penghantaran mengikut lokasi, untuk 1-4 pax :

Caj penghantaran mengikut lokasi, untuk 1-4 pax :

  • BANDAR BARU BANGI & KAJANG (MIN 2PAX) - RM3
  • PUTRAJAYA , CYBERJAYA & DENGKIL (MIN 3PAX) - RM5
  • BANGI LAMA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN & SEMENYIH (MIN 3PAX) - RM10


Bestnya siapa duduk sekitar Kajang, Bangi, Putrajaya, Cheras, Seri Kembangan dan Puchong, dapat rasa hidangan yang lazat ini. Jom tempah sekarang!   Kalau iena duduk area sana dah tempah dah tau. Sebab kadang-kadang malas masak. Now iena hanya mampu tempah dekat food panda and grabfood jelah. Cari restoran yang berdekatan :)


Untuk tempahan :








30 comments:

  1. Semua nampak sedap. Harga yg RM10 tu okla. Dah pernah cuba makan di Hanana ni. Boleh Bella try food delivery pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  2. Terbaca menu Nasi Kak Wok tu je dah sedapnya....
    Kalaulah ada sampai ke Johor ni, dah tentunya Sis order, harga pun tak mahal tu...boleh laa sesekali kalau tak masak tu beli jer gan Hana ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh jauh sangta tu nk anta :D
      iena nye kawasan dia x de buat penghantaran jgak:D

      Delete
  3. alahai sedapnya tengok semua makanan. ada delivery ke puchong yeay.. nanti boleh cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  4. Nasi minyak dengan kari daging nampak sedap. Harga pun berpatutan dengan menu. Mana yang ada dekat dengan hanana ni boleh try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  5. Bedt tu klu blh order tgk mcm2 menu and npk sedap2 tp kak kat sg buloh..lgpun kat umah mmg hari2 masak sbb anak ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe iena nye kawasan pn dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  6. ohh setiap hari menunya berbeza ke. bagus jugak kan. harga pun tak berapa mahal. beli lima dapat delivery free. okey la tu

    ReplyDelete
  7. Wow semua menu sedap-sedap dan juga menyelerakan geram lak kita rasa macam nak order jer nak masak dah tak ada idea ni wakakaka lagi pun duduk berdua jer masak macam tak berbaloi lak wakakakaka.. Tapi tu lah harga penghantaran tu yang kadang-kadang tak masuk akal walaupun harga minyak dah murah giler ni kos penghantaran tak turun time tengah tinggi permintaan ni harap ada orang pantau lah itu semua takut beban pada pembeli pulak pendapat jer lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha iena pn dok berdua..haa tu la minyak turun tp kos penghantaran tinggi skrg..lg2 yg buat delivery service tuk beli groceries :D

      Delete
  8. sedapnyalah bah tengok. adoi. ni kalau tak tahu nak masak apa dah kat dapur tu, masalah ni lah ambil peluang order. harga pun boleh tahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  9. Package yg ditawarkan Ini sgt bagus. Thank you for sharing this information with us.

    ReplyDelete
  10. Uittt tertelan air liur tengok makanan malam2 ni, sedap2 je nampak. tapi sayang tak leh htr area umah sis ekk..kalau boleh mmg dah order dah. Anak kita dah le suka nasi briyani dan ayam masak merah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe iena nye kawasan pn dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  11. menunya semua sedap2 nanti nak order lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  12. Wah semua nampak sedap-sedaplah.. senang je sekarang walaupun time PKP, kita order jer semua boleh dihantar ke rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  13. wah semua sedap2 ni, nanti bolehlah cuba order ya. insyaAllah all the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh blh la try.iena nye kawasan dia x de buat penghantaran :D

      Delete
  14. Untuk orang bujang memang baguslah membeli dari food delivery ini, berbaloi jika makan sorang kan.

    ReplyDelete
  15. Set ikan bawal tu macam sedap and berbaloi, jap nak order.

    ReplyDelete
  16. dalam kawasan kita lah !! nak jugaklaaa order
    dah x larat nak masak ahaha menu pun xde idea da..

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve