Nestlé Malaysia melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee

Istimewa buat penggemar kopi di luar sana terutama Starbucks. Ada berita gembira untuk anda semua dimana kini anda boleh nikmati minuman Kopi Starbucks di rumah anda sahaja. Tak perlu ke Starbucks.


Untuk pengetahuan anda, Nestlé Malaysia telah  memperkenalkan  Starbucks® Premium Instant Coffee. Rangkaian baru ini terdiri daripada kopi Medium Roast dan Dark Roast, serta pelbagai minuman kopi. Terdapat dalam tin pelbagai servis dan format satu servis, produk menggabungkan kepakaran dan warisan Nestlé yang tiada tandingannya dengan Starbucks® Premium Instant coffee yang unik ini.

Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee





Untuk pengetahuan anda,mulai April 2020, anda akan dapat menikmati kopi Starbucks® berkualiti tinggi dalam format segera / mudah larut, di rumah anda sendiri . Dengan membawa konsep 'Starbucks® at Home' , Nestlé Malaysia memperkenalkan kepada rakyat Malaysia dengan kopi  yang menarik pada bulan September 2019 yang lalu.


Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee


Rangkaian produk terbaru ini terdiri daripada 11 produk, termasuk biji kopi dan kacang panggang dan kacang tanah, serta kapsul Starbucks® yang pertama dibangunkan menggunakan teknologi kopi dan sistem proprietari Nescafé Dolce Gusto. Produk-produk tersebut merupakan inovasi pertama yang dikembangkan bersama oleh Nestlé dan Starbucks® setelah kedua-dua syarikat itu secara rasmi mewujudkan pakatan global yang membolehkan Nestlé memperluas portfolio kopinya, di luar Nescafé dan Nespresso, menambah satu lagi jenama ikonik, Starbucks®.


Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee




Medium Roast adalah kopi Amerika Latin yang halus dan seimbang dengan nota coklat susu dan kacang, sementara Dark Roast adalah kopi Amerika Latin yang bertubuh penuh dengan rasa panggang manis dan nota coklat gelap yang lazat.

Minuman kopi segera terbaru yang diilhamkan secara langsung oleh minuman khas Starbucks® adalah  Cappuccino, Caffè Latte, Caffè Mocha dan Caramel Latte.

Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee

Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee


Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee


Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee






Mr Othman Chraibi, Selaku Pegawai Eksekutif Perniagaan, Unit Minuman, Nestlé Malaysia Bhd, mengatakan,

"Kerjasama kuat antara Starbucks® dan Nestlé membolehkan kami bergerak dengan pantas dan mengembangkan jenama Starbucks® ke segmen kopi segera / larut, yang mana pengguna di Malaysia tahu dan sayangi. Kami gembira terus memanfaatkan kepakaran kopi kami untuk mencipta pengalaman premium kopi baru agar pengguna dapat menikmati kemudahan di kediaman mereka dengan selesa. Kami sangat gembira memperkenalkan rangkaian kopi segera premium Starbucks® berkualiti tinggi kami , kerana ini adalah penyelesaian terbaik untuk mencipta minuman khas Starbucks® tanpa kerumitan persiapan. Tidak pernah semudah ini menjadi Barista anda sendiri. "
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee


Semua produk ini dibuat berkualiti yang tinggi dengan etika C.A.F.E. yang sama diamalkan dalam menyediakan kacang Arabica yang disajikan di kedai kopi Starbucks® di seluruh dunia.


Menarik kan? Jadi anda semua tak perlu susah-susah keluar ke Starbucks sekarang. Anda boleh beli Starbucks® Premium Instant coffee dan anda boleh nikmatinya sendiri di rumah .





Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee
Nestlé Malaysia  melancarkan Starbucks® Premium Instant coffee


Video Unboxing  Starbucks® Premium Instant coffee


Berikut Cik iena kongsikan video Unboxing Starbucks® Premium Instant coffee. Terima kasih Starbucks and Nestle Malaysia sebab bagi Cik iena Starbucks® Premium Instant coffee ni. Tak perlu lah keluar nak minum Starbucks kan. lagi-lagi musim PKP ni.

So Cik iena boleh minum Starbucks® Premium Instant coffee untuk sahur. Cik iena tak boleh minum masa berbuka nanti tak boleh tidur malam.




Untuk pengetahuan Rangkaian kopi ‘Starbucks® at Home’ Premium Instan (Larut) boleh didapati  di Lazada dan Shopee serta peruncit dan pasar raya terpilih.


Untuk pembelian online di Lazada : https://t.productlink.io/a6v91




17 comments:

  1. wah..bagus la starbuck. Bgus jugak buat mcm ni.. sekali sekali feeling minum starbuck kat rumah kan. Tak perlu dah ke tempatnya membeli.hehehe.

    ReplyDelete
  2. Ada hari tu pegi giant sblm pkp, ternampak starbucks punya instant ni. Menarik dia punya packing. Nampak mewah

    ReplyDelete
  3. Penggemar Starbuck wajib cuba ni. Tetiba rasa dah lama x minum starbucks.

    ReplyDelete
  4. Terus rasa kecur nengok kopi tu..Sis ni coffee lover, makanya memang pantang dengar ada kopi baru ke...nak kena hunting ni..

    ReplyDelete
  5. That's so nice! I wish to have it too. Am a coffee junkie and luckily my home still have coffee powder so can drink good coffee too

    ReplyDelete
  6. fuiyooo nestle ni betul2 ikut demand. ramai suka Starbucks, ada yang instant lagi senang. boleh beli online plak. best

    ReplyDelete
  7. sgt bagus inisiatif kerjasama ni, iena.
    nestle & stabak, 2 brand terkemuka negara, kan.
    sape2 yg rindu kopi stabak, boleh kot beli ni.
    boleh la melepaskan gian mengopi beberapa minggu pkp ni kan :) hi hi hi...

    ReplyDelete
  8. Eh eh.. Nestle dan starbuck berkolaborasi jeluarkan coffee instant pulak ye. Erm gerenti fans starbuck pakat beli ramai ramai.

    ReplyDelete
  9. Rindunya nak minum Caramel coffee dekat Starbuck. Sebelum tengok video Iena dekat youtube, rasa nak pergi beli juga. ;)

    ReplyDelete
  10. Fuhhh.... dah lama tau tak minum Starbucks. Sebab musim PKP ni tak lepas nak keluar ke Starbucks. Bolehlah cuba produk Nesle ni. Biasanya produk Nesle keluarkan produk yang best !

    ReplyDelete
  11. Bestlah nestle pun dah ada starbucks blhlah nti beli mmg pun suka mnm starbucks

    ReplyDelete
  12. Bagus la bagi sesiapa yg rindukan minuman Starbucks dah bole beli dan buat sendiri di runah kan?

    ReplyDelete
  13. Bestnya ada pakej instant kopi starbucks...bole la rasa hilang rindu ek mnum kt starbucks.

    ReplyDelete
  14. You are so lucky ! How much will it be kalau macam ni? I can enjoy my coffee at home too!

    ReplyDelete
  15. Wahhh bestnya dapat ni. Fav nestle dan starbucks. enjoy iena. bleh ngopi masa hujan lebat.

    ReplyDelete
  16. Ada pakej Starbucks ini bolehlah buat sendiri kat rumah. Tak payah nak keluar lagi.

    ReplyDelete
  17. This is my favourite also, i like their new range, its so convenient.

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve