Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Artikel sebelum ini Cik iena tulis tentang Rumah Makan Jejamuran. Kali ini Cik iena kongsikan vlog mengenai Rumah kebun Jamur terbesar di Yogyakarta dimana di rumah kebun jamur inilah sumber jamur yang diperolehi oleh rumah makan jejamuran yang tidak asing lagi di jogja.

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta



Rumah Kebun Jamur Sleman



Rumah Kebun Jamur Sleman beralamat di Beran Kidul Tridadi Sleman, Beran Kidul, Tridadi, Kec. Sleman, Kabupaten Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta 55511, Indonesia.

Hasil dari rumah kebun jamur ini digunakan di Rumah Makan Jejamuran yang sangat popular di Jogja. Aneka hidangan masakan yang diitawarkan di rumah makan jejamuran mendapatkan sumber jamur dan juga sayuran lain di sini.

Dengan adanya rumah kebun jamur ini, mereka dapat memnuhi permintaan pelanggan rumah makan jejamuran yang sentiasa dikunjungi pelanggan. Berikut Cik iena kongsikan sedikit gambar semasa Cik iena membuat lawatan di rumah kebun jamur ini dan juga vlog untuk tatapan pembaca.



VLOG  MELAWAT RUMAH KEBUN JAMUR





Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta


Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta




Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta

Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta
Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta


FAM TRIP PASAR MALAYSIA KE BOROBODUR


Untuk update di instagram boleh lihat di #ienaelienajogja
Playlist di Youtube : IENAELIENA X TOURISM INDONESIA

Artikel Berkaitan

Day 1 : 
  1. Jejamuran Tawar Aneka Menu Berasaskan Cendawan
  2.  Balkondes Ngadiharjo Guesthouse di Borobodur, Magelang, Central Java Indonesia
  3. Rumah Kebun Jamur - Kebun Jamur Terbesar di Yogyakarta 

DAY 2 :

  1. Makan tengah hari di Balkondes Ngadiharjo

Video Summary sepanjang FAM TRIP

Menjejak Keunikan dan Keenakan Kulinari diJogja





 #jogjaistimewa #jogjaculinary #ftmyborobudur #wonderfulborobudur #wonderfulindonesia #ienaeliena #malaysianblogger #bloggermalaysia #bloggermy #lifestyleblogger #foodblogger #foodie #foodporn #ienaelienatravel #ienaelienajogja




17 comments:

  1. jamur tu cendawan la ye?
    unik betul la few of the cendawan. merah cantik! mcm bunga :)
    luas. sure seronok bila dpt belajar tanam cendawan kat situ, iena.
    aida pernah la nak beli beberapa bongkah gitu. tak jadik.
    kat rumah ni lom ada tempat yg sesuai :)

    ReplyDelete
  2. Kira mushroom farm la ye. Besar juga ladang dorang.. Berjenis2 mushroom dorang tanam ye. Za pernah tgk kt Cameron je tapi x byk sgt.

    ReplyDelete
  3. Lain dari yang lain juga cendawan dia ek, dapat petik makan segar gitu sedapnya...mesti ada bawa balik ya Iena..goreng tepung sedapnya...nanti ada rezeki ke Jogja boleh singga sini beli jamur..

    ReplyDelete
  4. Gemuknya cendawan tu. Memang jaga betul tu. Fresh dari ladang giteww...Seronok juga fam trip ni dapat ke tempat macam ni dan belajar benda baru.

    ReplyDelete
  5. Seronok tengok proses mereka tanam dan tuai cendawan. Besar-besar pula tu. Memang satu pengalaman yang berharga kan.

    ReplyDelete
  6. Wah! Menarik btul! Seronok dpt sertai activity macam nie kan. Seronok saya baca nie post. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  7. geramnya tengok cendawan. baru tau Indonesia panggil jamur. even selalu pi indon taktau pun jamur haha

    ReplyDelete
  8. jamur ni apa sebenarnya ya? kalau ikut daripada entri ini secara keseluruhannya mungkin cendawan. apapun2 nampak menarik tempat ni.

    ReplyDelete
  9. Jamur tu cendawan ke? Nampak menarik tempat ni. Boleh dilawati lah nanti kalau berpeluang ke Jogja

    ReplyDelete
  10. Seronok juga dapat pergi kebun jamur. Pernah tonton di TV proses penanaman jamur. Teringin pula nak makan cendawan sisir.

    ReplyDelete
  11. Suka makan cendawan ni, Teringin nak tanam sendiri, tapi tak pernah nak cuba beli dan tanam, takut nanti tak terjaga kecian mati benih tu.

    ReplyDelete
  12. Uik masih ada lagi artikel ini hehehehe kita rindu lah nak pergi Jogja lagi bestnya dapat pergi Farm Trip macam ni pulak tu pergi bukan buat apa pergi makan jer wakakakaka... Best pengalaman masak masakan Indonesiakan hurmmm rindu..

    ReplyDelete
  13. Tumbuh segar cendawan dia erk..pergh sedap tu kalau dah petik buat masak..Bestnya dapat bercuti tempat orang..dapat tengok diaorang tanam macam mana

    ReplyDelete
  14. Masa ke jogja, tak pulak sis ke tempat ni. Nampak menarik, geram pulak tengok cendawan2 tu. Ada yg tk pernah kita tengok. Beruntung Iena dapat pengalaman macam ni

    ReplyDelete
  15. Baru tau jamor tu apa. Saja je ye Iena tak explain dari awal-awal. Bila tengok gambar barulah faham. Tapi tak sangka sampai macam ni sekali besar perusahaan Jamor dorang kat sana ye...

    ReplyDelete
  16. oo baru tau jamor tu apa. cendawan rupanya. banyak tu dapat tanam cendawan

    ReplyDelete
  17. Oj jamur is cendawan in bahasa Indonesia. Dulu i pun pernah melawat kebun cendawan tapi kat Malaysia jer

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve