Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021

Dalam musim pandemik ni sememangnya menggunakan perkhidmatan online lebih mudah dan selamat. Seperti Biasa Cik iena renew insurans kereta dan juga roadtax kereta secara dalam talian sahaja kerana ianya agak mudah dan lebih murah jika menggunakan agent.

Tahun lepas juga Cik iena ada kongsikan artikel cara renew insurans  kereta secara online. Tujuan asal untuk rujukan Cik iena lah. Ternyata ianya sangat membantu Cik iena. Setahun sekali renew bukan ingat sangat. Kalau dah di tulis dalam arikel boleh rujuk. Tambahan pula Cik iena selalu jadi rujukan keluarga macam mana nak renew insurans kereta online. 

Artikel tahun lepas http://www.ienaeliena.com/2020/06/cara-renew-insurans-kereta-online.html

Berikut Cik iena kongsikan screenshoot cara-cara Cik iena renew insurans di Etiqa Takaful.

 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
Masukkan terlebih dahulu nombor plat kereta anda
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
Pilih pilihan sum covered type
 

Market Value

We will reimburse you with the value of your car at the time of total loss or theft. *The amount stated is the maximum amount.

Agreed Value

We will reimburse you with the total amount in case of total loss or theft.

 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
Cik iena pilih agreed value sebab ni yang dia recomended..value dia boleh tukar  ikut bajet kite..iena biar default je



 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
Kemudian update info kereta dan personal details
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
Update juga bank akaun untuk future claim. Mesti nama akaun pemilik kereta
 
 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
Sebelum proceed jangan lupa update second driver jika ada.Leyaklah nama keluarga, suami,isteri
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
iena ambil windscreen coverage
 
 
Windscreen ni kalau taknak ambil pun takpe.Untuk pengetahuan windscreen ni untuk cermin depan kereta kita. Biasakita bawa kereta ada risiko batu-batu lori jatuh ke. kalau pecah boleh claim, atau bila accident pecah boleh claim. Amount berapa kita nak pilih tu terpulang. Ikut jenis kereta sebenarnya. Kalau kereta mahal lagi mahal lah kan. Kalau kereta iena murah je . Kalau ikutkan jumlah default value dia letak RM800 tapi memandangkan tengah sengkek ni, dah masa untuk major service kereta ni pula, datang serentak.So Iena buat minimum value je RM400 . lagi pun setakat ni tak pernah pecah lagi. Harap-harap tak pecah lah.


Kalau takde budget kalau tak ambil pun takpe, cuma kalau berlaku apa-apa cermin pecah, insuranse tak cover lah.
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
tanda bahagian declaration
 
 
 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
pilih payment options
 
 
 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
jangan lupa disabled pop up blocker, kemudian tekan retry.Nanti akan buakak online banking
 
 
 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
selesai bayar kene tunggu kat page ni
 
 
 
 
 

semak insurans kereta online dan Renew Insurans Online 2021
selesai page tu generate semua dokumen keluar page ni dan anda boleh download all document dan simpan ya. Doc ni juga akan di beri dalam email.
 
 
 Untuk Pengetahuan, sebelum ini Cik iena memang ambil isnurans yang sama jadi ada email reminder. Jika Cik iena klik dari email reminder jumlah sum kena bayar lebih tinggi. Rasanya ini untuk komisyen merek. Jadi Cik iena cuba buang referal parameter dalam url dan yes jumlah perlu dibayar lebih siket. Betul lah teori tu. So boleh klik link yang Cik iena kongsi di awal artikel.

Gambar dibawah Cik iena kongsi perbezaannya. Walaupun sedikit ianya mempengaruhi keadaan keewangan juga kan. Selagi boleh jimat dengan ciri ciri yang sama why not kan.
 
 



Haa mudah je kan nak renew insurans kereta. Tapi lepas tu jangan lupa renew roadtax pula. Biasa kalau kita renew dengan agen mereka akan buat sekali renew roadtax. Tapi harga akan jadi lagi mahal lah. Kalau kita buat sendiri lebih mudah. Untuk Renew roadtax kereta boleh klik CARA RENEW ROADTAX ONLINE
 
 


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve