Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

Penularan wabak COVID-19 telah memberikan kesan yang serius terhadap semua individu. Norma baharu sudah lagi tidak asing dalam diri mana-mana individu. Banyak perubahan telah berlaku sehinggakan pelbagai perkara yang dipraktikkan bagi membendung penularan wabak itu telah menjadi suatu kebiasaan dalam kehidupan seharian.

 

REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE


 

Antara  benda yang dipandang tidak penting sebelum ini tiba-tiba berubah menjadi keperluan seharian seperti pembasmi kuman atau Disinfectant . Terdapat banyak keluaran Disinfectant  yang terdapat di pasaran sekarang namun tahukah anda bahawa anda boleh berjimat dengan menggunakan Eleclean Disinfectant Device. Dimana dengan hanya menggunakan air anda dapat menghasilkan cecair pemasmi kuman.


ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE
ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE



 

 

ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE


 


ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE
ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

 

Eleclean disinfectant device merupakan alat yang mampu menghasilkan Cecair Pembasmi kuman yang selamat tanpa memerlukan alkohol , bahan kimia dan pengawet. Ianya menggunakan teknologi Electro-Oxidation , teknologi yang menukarkan air kepada disinfectant yang berkesan untuk menghapuskan virus dan bakteria.

 

ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE



HANYA MENGGUNAKAN AIR (NON TOXIC SANITIZER)

Apa yang anda perlukan hanyalah tuangkan air bersih ke dalam peranti dan aktifkan peranti, tunggu selama 15 minit dan Cecair pembasmi kuman sudah selesai tersedia dan ianya boleh terus digunakan.

SELAMAT DAN TIADA BAHAN KIMIA MERBAHAYA

Cecair pembasmi kuman yang terhasil selamat digunakan untuk seisi keluarga termasuk kanak kanak kerana ianya tidak mengandungi  toksik dan bahan  kimia maka tiada sisa kimia yang akan melekat  pada kulit anda.


REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

 

Sanitizer ini sangat sesuai terutamanya buat mereka yang mempunyai bayi dan anak yang baru lahir atau mereka yang mempunyai kulit sensitif. ELECLEAN adalah tidak merengsa dan tidak berbahaya pada kulit dan mata.

SANITIZER MESRA ALAM

ELECLEAN dikelaskan sebagai peralatan elektrik rumah, ia boleh digunakan untuk bertahun-tahun. Oleh itu, dengan peranti ELECLEAN, anda boleh mengurangkan penggunaan botol dan ucapkan selamat tinggal kepada banyak sanitiser pelupusan.

 


REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

 

SGS APPROVED

Produk telah mendapat pengiktirafan SGS. SGS ialah syarikat pemeriksaan, pengesahan, ujian dan pensijilan terkemuka di dunia. Diiktiraf sebagai penanda aras global untuk kualiti dan integriti.

WORLD FIRST ADVANCED TECHNOLOGY

Teknologi canggih ELECLEAN mengubah air menjadi pembersih. Lebih daripada 34 paten. Teknologi tinggi ini dicipta dan dimiliki oleh ELECLEAN dan ELECLEAN  merupakan satu-satunya syarikat yang mempunyai teknologi ini di dunia. 

RECOGNIZED BY WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO)

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah menyenaraikan ELECLEAN sebagai teknologi inovasi dalam usaha global menentang COVID-19. Sanitizer ELECLEAN juga boleh berkesan untuk 99.9% virus dan bakteria seperti H1N1, E.Coli dan lain-lain

 

AWARD WINNING PRODUCT

REVIEW ELECLAN DISINFECTANT DEVICE

WHAT IN THE BOX

1) Activated Carriers x1
2) USB Charging Cable x1
3) Disinfectant Testing Strip x2
4) Portable Refill Bottle 7ml x1


CARA PENGGUNAAN ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE



Indicator light  atas sekali - Electrochemical Reaction indicator Light
Flash : Under electrochemical reaction
On : Ready to use
Off : Time-out (please react)

Indicator light  tengah2 - Maintenance indicator light
- ON : Please replace the [Activated Carries]

 

ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE
Activated Carries


Indicator light  bawah - power indicator light
Green : Baterry full
Red : Baterry Low
Orange : Charging

Button bulat merupakan operation button

Sebelum Penggunaan untuk menghasilkan sanitiser sila pastikan device dicharge lebih kurang 4 jam (fully charged)

Tekan button dan hold selama 4 saat untuk memastikan semua lampu indicator menyala bagi memastikan sistem device berfungsi.

Bila device idle selama 30 saat. Standbymood akan diaktifkan. Kesemua lampu indikator akan terpadam. Untuk aktifkan device, anda boleh tekan operation buton untuk mengaktifkan device.


ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE
Power indicator light akan bewarna orange jika sedang charge



UNTUK PENGGUNAAN PERTAMA KALI



  1. Untuk pengunaan pertama kali activated Carrier diperlukan. Buka nozzle dan
  2. Masukkan 2 activated carrier ke dalam device.
  3. Kemudian masukkan 2 cup air (gunakan penutup nozzle sebagai cup pengukur air) dan Tutup Nozzle
  4. Tekan operation button sekali untuk menghidupkan device
  5. Ketika ini indicator light(ikon paling atas antara 3 ikon) tidak berlapu bermakna ianya off. Masih belum lakukan proses menghasilkan sanitizer/ electrochemical reaction.
  6. Untuk memulakan electrochemical reaction, tekan butang operation dan hold selama 2 saat. Kemudian indicator light akan flash berkelip kelip.
  7. ini menandakan proses electrochemical reaction sedang dilakukan. Biarkan selama 15 minit. Proses ini akan selesai dalam masa 15 minit
  8. Selepas proses ini selesai lampu indicator akan berhenti berkelip bermaksud ianya sudah siap dan sudah boleh digunakan.



ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE
indicator light yang atas sekali jika bewarna biru dan tidak blinking bermaksud ianya sudah sedia untuk digunakan

 

Untuk pengetahuan, sanitiser yang terhasil ini bertahan sehingga 72jam. Selepas itu reaction indicator light akan terpadam secara automatik. Untuk reprosess electrochemical semula boleh tekan dan hold operation button selama dua saat.

BILA PERLU TUKAR ACTIVATED CARRIER?

Anda perlu tukar activated carrier bila maintenance indicator light menyala.(ikon ditengah2)
ianya perlu ditukarkan bagi memastikan kualiti sanitiser yang akan dihasilakn. Kebiasaannya ianya perlu ditukarkan lebih kurang 6 bulan penguunaan ataupun 150 kali anda menggunakan fungsi electrochemical reaction. Bermaksud ianya bergantung kepada kadar penguunaan anda juga. 

ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE
Activated Carrier



  1. Buka penutup noozle d an keluarkan activated carrier.
  2. Tekan operation button untuk On kan device kemudian hold operation button dan tunggu sehingga reaction indication light berubah ke maintenance indication light.
  3. Kemudian lepaskan untuk dischaged maintenance indicator light.


UJI KEBERKESANAN DENGAN TEST STRIP


  1. Sila pastikan ianya telah lengkap electrochemical reaction sebelum test. Bermaksud lampu indikator yang pertama ianya menyala.
  2. Kemudian spray pada test paper . Jikaia bertukar kepada warna biru bermaksud air yang anda masukkan tadi telah ditukarkan ke high reactive oxygen disinfectant.


Untuk pengetahuan anda boleh masukkan santiser ke dalam refill botol dan ianya bertahan 72 jam. Ia tidak akan rosak jika terkena udara luar atau air.


REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

HARGA ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

RM 579

DISKAUN 15%

Istimewa buat pembaca blog iena, anda boleh dapatkan diskaun 15%dengan menggunakan kod dibawah.

 KOD DISKAUN :  IENA15% 

Harga selepas Diskaun RM 492.15

 Kod diskaun ini boleh digunakan di ELECLEAN Portable Device


REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

Cik iena sememangnya suka akan device ini kerana Cik iena boleh hasilkan sendiri sanitizer dengan hanya menggunakan air dan sanitizer yang dihasilkan juga selamat digunakan untuk kulit kita tidak kira usia. Kanak kanak juga sesuai kerana tiada bahan kimia merbahaya digunakan untuk menghasilkan sanitizer ini.  

Ianya menggunakan teknologi Electro-Oxidation , teknologi yang menukarkan air kepada disinfectant yang berkesan untuk menghapuskan virus dan bakteria.



REVIEW ELECLEAN DISINFECTANT DEVICE

 

Bagi Cik iena ienya juga sangat praktikal . Boleh dibawa kemana mana. Device nya juga kita boleh bawa balik kampung atau travel. Untuk penggunaan Cik iena jika keluar rumah Cik iena isi dalam refill botel ianya lebih kecil dan lebih jimat ruang dalam beg tangan. Lagi lagi beg tangan Cik iena kecil je.

Cik iena akan bawa ke kampung sekiranya pulang ke kampung. Buat masa ini Cik iena masih belum travel lagi sebab rasa macam tak sesuai lagi nak pergi travel.

Dengan adanya Eleclean portable device ni memang iena dapat berjimat , tak perlu lagi beli sanitizer. Boleh buat sendiri je.

 



 

Untuk Maklumat Lanjut

Website : www.eleclean.com.my

Instagram : @eleclean_malaysia



13 comments:

  1. Bestnya memang keperluan benda macam ni sekarang. Lagi lagi yang kecil mcm ni senang nk bawak kemana

    ReplyDelete
  2. Bagus betul alat ni xperlu kita nak beli sanitizer lain .. yang ni mudah. Kecil dan senang nak bawak kemana mana

    ReplyDelete
  3. Comel benda ni. Tapi harganya boleh tahan jugal yer😂

    ReplyDelete
  4. interesting..tq sharing, tak perlu nak beli sanitizer byk kali. teknologi yang bagus lbh mesra alam dan selamat..

    ReplyDelete
  5. Ini best nak bawa travel sebab sangat travel size kan. Pastu WHO dah approved - memang Rawlins nak cari dan beli. TQ Eina

    ReplyDelete
  6. time pandemik.. mmg kena ada produk mcm ni kat rumah.. dapat.memastikan persekitaran kita bebas kuman

    ReplyDelete
  7. Sis ada gak design macam ni, tapi bukanlah brand ni, mudahkan nak guna, masuk dalam handbag jee..

    ReplyDelete
  8. I had this device also, it is very user friendly and environment friendly as well.

    ReplyDelete
  9. bagusnya device ni . khai punya aritu dapat yang murah terus rosak haahah ke salah guna tak sure. boleh lah beli yang baru ni nanti. kebetulan memang kita pakai dalam seharian kan

    ReplyDelete
  10. Menarik juga kan ada produk ni since we memang perlukan disinfectant for long now... this is a good one kan... Boleh dapatkan juga la...

    ReplyDelete
  11. Ouh so by using this you do not need to buy different hand sanitizers right? Sounds like a really great product to help us disinfect our stuff.

    ReplyDelete
  12. amboiii canggihnya benda nih ... tak sangka pulak ada , KKM dah approved lah erk

    ReplyDelete
  13. Menarik nih sebab dia mudah dibawa kemana-mana dan berfungsi dengan baik. Kalau pergi pasaraya ada macam ni tapi besar mesti akak akan tumpang pusing2 nak sanitize badan dekat situ. Tapi kalau yang ini sesuai untuk kegunaan peribadi , small house , bilik semua kan . Nanti nak check website diorang pulak. Nice info

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve