Showing posts with label Althea. Show all posts
Showing posts with label Althea. Show all posts

Review Missha Coloring Multi Stick From Althea

Pemakaian pemerah pipi atau dikenali sebagai blusher boleh menaikkan lagi seri wajah seseorang. Ia dikatakan sebagai pelengkap solekan wajah.Walaupun hanya mengenakan solekan ringkas, pemakaian pemerah pipi dapat memberi kelainan pada wajah dengan efek-efek kemerahan di pipi supaya wajah anda tidak kelihatan pucat. Ini menambahkan lagi seri seseorang wanita itu.

Review Missha Coloring Multi Stick From Althea


Dewasa kini terdapat pelbagai jenis  pemerah pipi dari pelbagai rangkaian jenama di pasaran,iaitu cecair/ liquid, cream, tabur/debu, compact,duo , bronzer/ pinkish dan tint blusher . Mungkin selepas ini akan keluar pemerah pipi berjenis lain :)

Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Kali ini Cik iena  nak review pemerah pipi berjenis cream dalam bentuk stick dari Althea iaitu  Missha Coloring Multi Stick.

Althea Korea


Sebelum itu, apa itu Althea? Cik iena yakin, pada anda gemar bersolek anda pasti kenal akan portal online yang menjual barangan mekap iaitu Althea. Althea  merupakan portal online yang menjual barangan kecantikan dari Korea . ALTHEA menawarkan produk-prdouct K-Beauty (Korea) dengan harga termurah, 100% asli, dan ianya juga menawarkan penghantaran percuma seluruh dunia.


Missha Coloring Multi Stick



Ia merupakan blusher atau pemerah pipi yang bertekstur krim . Mudah untuk diaplikasikan dan hasilnya lebih menarik berbanding blusher berjenis compact yang biasa anda gunakan. Missha Coloring Multi Stick hadir dengan 10 pilihan warna yang menarik.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Missha Coloring Multi Stick Sesuai untuk semua jenis kulit . Ia merupakan produk keluaran Korea dan ianya sangat di gemari oleh remaja korea yang suka bersolek ringkas menggunakan pemerah pipi dan pemerah bibir sahaja bagi solekan natural yang sangat terkenal di Korea.


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea



Istimewanya blusher ini lagi adalah ianya hadir bersama berus . Dimana berus ini digunakan untuk meratakan blusher yang anda aplikasikan pada pipi anda. Ianya sangat praktikal dan mudah untuk di bawa kemana-mana.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea



Kali ini Cik iena mencuba warna Rosy Angle. Warna pink-pink peach . Cik iena memang suka warna-warna macam ni. Selain daripada warna Rosy Angle terdapat 9 lagi warna-warna untuk di jadikan pilihan anda.


Warna-warna  Missha Coloring Multi Stick



Warna-warna  Missha Coloring Multi Stick




Cara penggunaan


Selepas memakai foundation sebelum memakai bedak asas, sapukan blusher pada pipi dan ratakan menggunakan berus. Perlu di ingatkan untuk blusher atau pemerah pipi berjenis krim, ianya perlu di pakai sebelum anda memakai bedak. Jika anda memakainya selepas memakai bedak ianya akan bercapuk.


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Jadi pastikan anda memakan pemerah pipi ini terlebih dahulu sebelam memakai bedak. Selepas memakai pemerah pipi berjenis krim ini anda juga boleh memakai blusher jenis compact jika anda tidak suka efek lembab dan glowing dari blusher berjenis krim ini.


Review  Missha Coloring Multi Stick


Cik iena suka Blusher ni sebab ianya didatangkan sekali dengan berus . Jadi pemakaian blusher lebih mudah. Tak perlu bawa blusher dan berus berasingan di dalam handbag. Warna blusher ini juga cantik cuma bagi Cik iena ia tak pigment sangat. Anda memakai dalam amaun yang lebih jika anda jenis seperti cik iena yang suka warna terang jelas kelihatan di pipi.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Untuk Cik iena yang gemar warna-warna terang . CIk iena memang suka pipi kelihatan pink, merah mahupun peach. Untuk blusher ini cik iena akan pakai dalam amaun lebih berbanding Blusher stick lain yang akan cik iena review dalam artikel berikutnya. Blusher tersebut juga dari Althea :)


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Selain dari aplikasikan ianya di bahagian pipi, cik iena juga gunakan sebagai highlight di bawah dagu dan juga tepi hidung . Dah kata produk korea mesti nak bersolek nampak ala-ala gadis korea ,muka pink-pink (^_~)


Rating

7/10

Harga Missha Coloring Multi Stick


Harga Missha Coloring Multi Stick


Harga promosi semasa Artikel ini di tulis RM50 (diskaun 33%)
Harga Asal RM75

Kepada anda yang ingin mendapatkannya anda boleh beli di http://my.althea.kr/coloring-multi-stick-2016-new (iena buang link sebab produk da habis :) korang boleh tengok mainpage https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/







Review Althea Party All Night Box


Wanita dan kecantikan berpisah tiada. Walaupun telah memiliki beberapa set kecantkan mahupun set solekan pasti akan ada rasa ingin membeli pelbagai lagi produk .  Cik iena adalah salah seorang daripadanya. Walaupun beg mekap Cik iena dah penuh . Cik iena tetap mempunyai keinginan untuk mengumpul alat solek terutamanya.

Review Althea Party All Night Box


Di sini Cik iena ingin kongsikan tempat di mana anda boleh mendapat kan set solekan pada harga yang lebih murah berbanding dengan harga loose item . Anda boleh dapatkan pelbagai Set Beauty Box dari Althea .

Althea Beauty Box


Althea Beauty Box adalah salah satu program dari althea yang  mana ianya merupakan kotak  kecantikan atau beauty box yang didalamnya mengandungi 6-12 produk  K-beauty yang ianya   disesuaikan dengan tema dari kotak tersebut.

Review Althea Party All Night Box
Althea Party All Night Box

Mengapa Althea Beauty Box ini bernilai untuk anda beli? 


  1. Kotak tema-tema yang diberikan cukup menarik
  2. Harga dari 1 (satu) kotak kecantikannya lebih murah dibandingkan jika kita membeli unit harga dari produk-produk yang terdapat di dalam kotak itu
  3. Kotak kecantikan ini tidak perlu menggunakan program  langganan seperti kebanyakan kotak kecantikan yang diluar sana.
  4. Semua kotak  merupakan edisi terhad .


 Althea Party All Night Box
hasil solekan menggunakan  Althea Party All Night Box

Althea Beauty Box sendiri mempunyai kotak kecantikan 2 (dua) jenis iaitu:


ALTHEA BOX: Beauty Box ini berdasarkan tema tertentu, dimana isi dalam kotak itu merupakan campuran dari  produk yang terkenal dan produk kegemaran ramai yang terbaru.


TREND BOX: Beauty Box   ini berdasarkan dari trend kecantikan semasa di Korea. Di lengkapi  dengan produk K-Beauty yang paling terkenal (baik dari jenama baru atau produk terbaru dari jenama yang sudah sedia ada).


 Althea Party All Night Box
Hasil solekan menggunakan  Althea Party All Night Box

Baru-baru ini cik iena di beri kesempatan untuk review  Althea Party All Night Box.  Jom lihat apa yang ada di dalam Beauty Box ini dan review dari cik iena :)


Althea 'Party All Night' Beauty Box


Review Althea Party All Night Box
Althea Party All Night Box


Produk kecantikan yang terdapat di dalam box ini adalah :

  1. Konstante Elganz Fixer
  2. Water Lip Tattoo 
  3. Full Cover Liquid Concealer (2017 New)
  4. Power 10 Formula Samples
  5. Max Change Oil Foam Sample
  6. 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


 Althea Party All Night Box
hasil solekan menggunakan  Althea Party All Night Box


Untuk pengetahuan anda di dalam box ini mengandungi produk bersaiz penuh iaitu Konstante Elganz Fixer (50ml), Water Lip Tatoo #rosegold,  Full Cover Liquid Concealer (2017 New) #sandbeige,
 dan 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco . Manakala terdapat dua produk dalam saiz sample iaitu Max Change Oil Foam dan Power 10 Formula .


 Althea Party All Night Box
 Althea Party All Night Box

Box kecantikan ini di jual pada harga RM 118 diamana harga asal untuk kesemua produk di dalam box  adalah RM 369 . Untuk Althea PArty All Night Box ini anda dapat jimat RM251.


Video Unboxing Althea Party All Night Box 




Murah bukan Harga yang ditawarkan . Sememangnya ianya sangat-sangat  berbaloi untuk anda miliki.



 Video Review Althea 'Party All Night' Beauty Box



Althea Party All Night Box


1.  Konstante Elganz Fixer

Konstante Elganz Fixer merupakan spray wajah yang bertujuan untuk mengekalkan solekan . Ianya di gunakan agar solekan lebih tahan lama dan lebih menyerlah . Selain dari mengekalkan solekan ianya juga memberikan kelembapan pada wajah dan seterusnya memberikan efek  glowing pada solekan.


 Konstante Elganz Fixer

Konstante Elganz Fixer



Konstante Elganz Fixer ini mempunyai tekstur yang tidak melekit dan sangat selesa ketika anda menyemburkannya pada wajah di tambah dengan haruman yang menenangkan.


Konstante Elganz Fixer Sesuai Untuk :-

  • Anda yang sering risau mascara anda akan comot
  • Anda yang risau eye liner anda akan comot
  • Anda yang sering risau solekan tidak tahan lama
  • Anda yang inginkan hasil solekan yang flawless
  • Anda yang inginkan warna pembayang mata serta blusher tampak lebih menyerlah. 
  • Anda yang risau solekan anda akan hilang jika terkena peluh mahupun air hujan
    Anda yang mempunyai masalah rambut suka melekat pada solekan yang sticky



 Konstante Elganz Fixer
 Konstante Elganz Fixer

Cara Penggunaan : 


Selepas anda selesai bersolek, sembur Konstante Elganz Fixer  pada wajah anda. Jarakkan 20 cm ke 30 cm daripada wajah ketika anda menyembur Konstante Elganz Fixer. Boleh juga di gunakan sebelum mengenakan solekan.


Kandungan :


water, Glycerin Methylpropanediol, Polyesters-5, Panthenol, Pentylene Glycol, Pro panediol, Alcohol, Chlorphenesin, Phaseolus RadiatusSeed Extract, Cimicifuga Dahurica Root Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Punica Granatum Fruit Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Zingiber officinalel (Ginger) Root Extract, Schizandra ChinensisFruit Extract, Coptis Chinensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Butylene Glycol, 1,2Hexanediol, Propolis Wax, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Ethylexylglycerin, Phenoxyethanol



 Konstante Elganz Fixer
 Konstante Elganz Fixer

Review Konstante Elganz Fixer

Cik iena suka make up fixer ini. Selepas sembur pada wajah, kulit wajah  menjadi lembut dan lembab, tak rasa seperti pakai maku up walaupun kita bermake up tebal . Solekan nampak lebih menarik. Warna pembayang mata , pemerah pipi serta shading dan highlight menyerlah dari sebelum di sembur fixer.


Solekan juga menjadi tahan lama di samping memberi efek glowing pada wajah.

Rating :

10/10




2. Water Lip Tattoo (Rose Gold)


Water Lip Tattoo merupakan Lip Tattoo berasaskan air diaman seperti yang anda sedia maklum Lip Tatto kebiasaannya adalah berbentuk Gel dan ianya perlu di kupas selepas ianya kering untuk mendapatkan warna bibir yang cantik semulajadi.  Berbeza dengan Water Lip Tattoo  ini ianya tidak perlu di kupas namun hasilnya tetap cantik.



Water Lip Tattoo (Rose Gold)

Water Lip Tattoo (Rose Gold)



Ianya mempunyai warna yang sangat pigment. Hanya satu sapuan sahaja warna jelas di bibir.  Ianya juga tahan lama dan waterproof . Ianya juga mengandungi Hydrated Gel formula yang menjadikan bibir anda kekal lembab. Warna tahan lama dan cantik tanpa rekahan.





Cara Penggunaan : 


Sapukan pada bibir sama ada  keseluruhan bibir ataupun hanya aplikasi di bahagian tengah bibir :)



Water Lip Tattoo (Rose Gold)
Water Lip Tattoo (Rose Gold)

Review Water Lip Tattoo

Cik iena suka Tekstur lembut Water lip tattoo ni . Warnanya sangat pigment. Hanya satu sapuan dah nampak terang warnanya. Selain menggunakannya di bibir. Cik iena juga guna sebagai based untuk shading di pipi dan tulang rahang bawah pipi untuk menampakkan efek pipi kurus .

Rating :

9/10


3. Full Cover Liquid Concealer (2017 New)


Full Cover Liquid Concealer di gunakan sebagai asas solekan bagi menaikkan lagi seri wajah serta menutup cela pada wajah . ianya mampu menutup parut jerawat , bintik-bintik hitam dan parut-parut lain di wajah serta ianya juga dapat menutup lingkaran gelap bawah mata.


Full Cover Liquid Concealer
Full Cover Liquid Concealer


Ianya juga boleh di gunakan untuk membentuk kening supaya dapat menghasilkan kening yang cantik dengan menggunakan Full Cover Liquid Concealer di bahagian bawah dan atas kening bagi menutup bulu-bulu halus kening.



Cara Penggunaan : 

Sapu kan Full Cover Liquid Concealer pada wajah dan blend menggunakan beauty sponge atau berus . Cik iena lebih gemar memakai beauty sponge. Untuk menutup cela seperti parut jerawat atau lingkaran gelap bawah mata letakkan amoun lebih sedikit berbanding bahagian lain dan blend agar nampak sekata.


Full Cover Liquid Concealer
Full Cover Liquid Concealer


Review Full Cover Liquid Concealer (2017 New)

Cik iena suka Tekstur Full cover liquid concealer ni . Ianya mudah untuk diaplikasikan dan tahan lama. Ianya juga dapat menutup parut-parut yang terdapat pada wajah dan juga mampu menutup lingkaran gelap bawah mata.

Rating :

9/10


4. Power 10 Formula Samples


Terdapat pelbagai rangkaian jenis Power 10 Formula yang memberi Boosting pada wajah mengikut jenis kulit wajah anda. IAnya sangat cepat meresap pada wajah justeru itu khasiat kebaikannya di perolehi dengan pantas.

Untuk beauty box ini Cik iena dapat Power 10 Formula Syn-Ake dan Power 10 Formula WH Effector


Power 10 Formula Syn-Ake  adalah untuk kulit kering manakala Power 10 Formula WH Effector  adalah untuk kulit normal kepada kering iaitu kulit Combination.




Power 10 Formula Samples
Power 10 Formula Samples yang dua pakacing kecil


Cara Penggunaan : 

Sapukan Power 10 formula ini selepas mencuci wajah dan sebelum mengenakan apa-apa krim penjagaan wajah anda yang lain.


Kandungan :



Review  Power 10 Formula Samples

Power 10 Formula WH Effector  sangat sesuai dengan kulit kombinasi Cik iena . Kulit rasa lembut selepas mengaplikasikannya . Boleh beli saiz penuh :)

Manakala Power 10 Formula Syn-Ake pula untuk anda yang mengalami masalah kulit kering . Cik iena pakai semestinya rasa lembab kerana ianya berfungsi untuk melembabkan tekstur kulit anda yang berjenis kulit kering.  Namun Cik iena lebih prefer Power 10 Formula WH Effector  untuk kulit kombinasi Cik iena.

Rating :

8/10



5. Max Change Oil Foam Sample


Max Change Oil Foam ni mengandungi Hyluranic Asid  di mana ianya sangat bagus untuk melembabkan kulit wajah . Selain Hyluranic asid yang bagus untuk melembabkan wajah ianya juga mengandungi Amino asid yang bertujuan untuk menganjal dan menegangkan kulit wajah di samping mengandungi Ceramide yang berfungsi untuk mengekalkan kelembapan .



Max Change Oil Foam Sample

Max Change Oil Foam Sample yang bewarna hijau



Cara Penggunaan : 

Cuci wajah dengan air bersih dan MAx change oil foam . Ratakan pada wajah, gosok sehingga berbusa dan bersihkan busa atau buih dari wajah.




Review Max Change Oil Foam Sample

Cik iena suka Tekstur lembut halus dan berbusa cleansing foam ini. Haruman nya juga sangat mendamaikan dan menyegarkan. Apabila selesai mencuci wajah, wajah terasa segar dan bersih . Terasa kekototan pada wajah hilang dan wajah tidak berminyak
serta kulit menjadi lembut dan lembab.

PAda anda yang seusia Cik iena iaitu 30 an, Cik iena sangat cadangkan pencuci wajah ini kerana ianya melembab serta mengekalkan kelembapan kulit wajah . Tiada masalah garis-garis halus yang akan muncul jika anda mengamalkan pencuci wajah yang mengandungi Hyluranic Asid .

Rating :

10/10



6. 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


16 Brickit Shadow Hit 10 Choco mempunyai 10 tona warna pembayang mata yang menarik dimana ianya sesuai di gunakan untuk solekan harian mahupun solekan untuk ke majlis-majlis tertentu.


16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


Mempunyai dua berus yang mana berus besar di gunakan untuk mengaplikasikan pembayang mata pada seluruh kelopak mata. Manakala berus kecil dan runcing di guna untuk membentuk solekan  mata atau membentuk smokey eyes.



16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


10 tona warna yang terdapat dalam 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco

  1. Egg Nog
  2. Cotton Sugar
  3. Sweet Latte
  4. Milk Coco
  5. Rose Macaron
  6. Hazelnut Syrup
  7. Cinamon Powder
  8. Deep Brownie
  9. Melting Ganache
  10. Cacao 100


5 tona warna awal iaitu Egg Nog, Cotton Sugar, Sweet Latte, Milk Coco dan Rose Macaron sangat sesuai untuk anda yang sukakan solekan ringkas ke pejabat. Ianya sesuai untuk penggunaan harian.

Manakala 5 tona warna seterusnya iaitu Hazelnut Syrup, Cinamon Powder, Deep Brownie, Melting, Ganache dan Cacao 100 sesuai untuk majlis-majlis tertentu atau sesuai untuk anda yang gemarkan solekan menonjol pada bahagian mata.


Cara Penggunaan : 


Sapu 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco pada kelopak mata . Ianya juga boleh di guna sebagai shading dengan menggunakan warna Milk Coco dan gunakan warna Egg Nog sebagai Highlight.



16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
16 Brickit Shadow Hit 10 Choco

Kandungan :


Talc, Synthetic Fluorphlogopite, Mica (CI 77019), Slica, Boron Nitride, Nylon-12, Titanium Dioxide (CI 77891), Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Magnesium Stearate, Magnesium Myristate, Propanediol, Polybutene, Dimethiconol Stearate, Triethoxycaprylylsilane, Methicone, Yellow Oxide of Iron (CI 77492), Black Oxide of Iron (CI 77499), Red Oxide of Iron (CI 77491), Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Diisostearyl Malate, Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/Hexastearate/Hexarosinate, Isostearyl Neopentanoate, Lauroyl Lysine, Glass, PTFE (Polytetrafluoroethylene), Methyl Methacrylate Crosspolymer, Calcium Sodium Borosilicate, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Triethylhexanoin, Carmine (CI 75470), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarines (CI 77007), Acid Yellow 23 (Yellow 5) (CI 19140), Tin Oxide (CI 77861)




16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


Review 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco

Cik iena suka kesemua tona warna dalam palette ini. Semua warna yang terdapat dalam pallete ini adalah warna yang sesuai di gunakan untuk penggunaan harian mahupun penggunaan solekan ke majlis-majlis tertentu. Warna nya juga sangat shimering. Cik iena suka warna shimering dari pallete ini.  Selain pembayang mata. Cik iena juga gunakan sebahagian dari warna dalam palette ini untuk shading dan highlight.

Rating :

10/10




16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
Hasil solekan dari Althea Party All Night Box


Menarik bukan box ajaib nie ? Cik iena suka sangat Box ni sebab ianya hampir lengkap untuk sesuatu solekan. Selain untuk pembayang mata  16 Brickit Shadow Hit 10 Choco juga boleh di gunakan untuk shading dan highlight. 

Manakala Water Lip Tattoo (Rose Gold) pula selain untuk bibir ianya boleh di gunakan untuk membuat shading based bagi menyerlahkan lagi hasil shading. 

Full Cover Liquid Concealer pula selain untuk asas solekan sebagai foundation, ianya juga boleh di gunakan bagi membentuk kening untuk menutup anak-anak rambut halus kening supaya dapat menghasilkan kening yang cantik. Selaint itu ianya juga boleh menutup parut degil da n juga lingkaran gelap bawah mata.


Konstante Elganz Fixer  pula sangat membantu untuk menaikkan lagi seri solekan serta menjadikan solekan tahan lama di samping melembabkan wajah .


Untuk mendapatkan Althea Party All Night Beauty Box ini sila layari  http://my.althea.kr/party-makeup-box(iena buang link sebab dah takde promo ni, korang boleh tengok main page https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)
Selain Althea Party All Night Beauty Box ini anda juga boleh mendapatkan Beauty Box yang lain di http://my.althea.kr/althea-box



Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/








Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


Memiliki kult wajah yang yang lembut, halus serta tegang seperti kulit bayi sememangnya menjadi idaman setiap kaum wanita. Kulit yang lembut ini akan menaikkan lagi seri wajah apabila di oleskan dengan solekan mahupun hanya sekadar solekan ringan.


Review Althea 'Born This Way' Beauty Box
Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


Buat anda yang mencari-cari set produk kecantikan yang pelbagai  terutama aneka produk yang di satukan di dalam box da dijual pada satu harga anda boleh dapatkan di Althea.

Yuuups, ALTHEA !! Cik iena pasti anda sudah kenal dengan Althea ?? Ia merupakan portal online yang menjual barangan kecantikan dari Korea . ALTHEA menawarkan produk-prdouct K-Beauty (Korea) dengan harga termurah, 100% asli, dan ianya juga menawarkan penghantaran percuma seluruh dunia.


Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


Mengapa harga produk K-Beauty Althea paling termurah? Ini adalah kerana produk-produk yang terdapat di Althea adalah produk K-Beauty yang dikirim secara lansung dari negara Korea dan tentunya jaminan 100%  asli. Bukan itu sahaja, banyak lagi kelebihan jika anda berbelanja di Althea, seperti promo-promo discount yang diberikan. serta program kotak kecantikan atau Beauty Box yang dikenal sebagai ALTHEA BEAUTY BOX.


Althea Beauty Box


Althea Beauty Box adalah salah satu program dari althea yang  mana ianya merupakan kotak  kecantikan atau beauty box yang didalamnya mengandungi 6-12 produk  K-beauty yang ianya   disesuaikan dengan tema dari kotak tersebut.



Althea 'Born This Way' Beauty Box
Althea 'Born This Way' Beauty Box

Mengapa Althea Beauty Box ini bernilai untuk anda beli? 


  1. Kotak tema-tema yang diberikan cukup menarik
  2. Harga dari 1 (satu) kotak kecantikannya lebih murah dibandingkan jika kita membeli unit harga dari produk-produk yang terdapat di dalam kotak itu
  3. Kotak kecantikan ini tidak perlu menggunakan program  langganan seperti kebanyakan kotak kecantikan yang diluar sana.
  4. Semua kotak  merupakan edisi terhad .

Althea Beauty Box sendiri mempunyai kotak kecantikan 2 (dua) jenis iaitu:


ALTHEA BOX: Beauty Box ini berdasarkan tema tertentu, dimana isi dalam kotak itu merupakan campuran dari  produk yang terkenal dan produk kegemaran ramai yang terbaru.


TREND BOX: Beauty Box   ini berdasarkan dari trend kecantikan semasa di Korea. Di lengkapi  dengan produk K-Beauty yang paling terkenal (baik dari jenama baru atau produk terbaru dari jenama yang sudah sedia ada).


Baru-baru ini cik iena di beri kesempatan untuk review  Althea 'Born This Way' Beauty Box.  Jom lihat apa yang ada di dalam Beauty Box ini dan review dari cik iena :)


Althea 'Born This Way' Beauty Box 



Althea 'Born This Way' Beauty Box
Althea 'Born This Way' Beauty Box

Produk kecantikan yang terdapat di dalam box ini adalah :

  1. Innisfree Green Tea Cleansing Foam
  2. Beuins Nutrient Emulsion Skin
  3. 3CE Back To Baby Pore Velvet Primer
  4. Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX
  5. Aritaum Mono Eyes Eyeshadow
  6. Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint (Watermelon Red)
  7. Pure Smile Art Point Pack
  8. Dr. Mind Apot Red Mask

Untuk pengetahuan anda, kesemua produk kecantikan yang terdapat di dalam box ini adalah  bersaiz penuh dan ianya bernilai RM 567.00. Akan  tetapi anda boleh mendapatkan kotak kecantikan Althea 'Born This Way' ini hanya dengan harga  RM 116.00.



Murah bukan Harga yang ditawarkan . Sememangnya ianya sangat-sangat  berbaloi untuk anda miliki.



Untuk mendapatkan Born This Way Beauty Box ini sila layari  http://my.althea.kr/born-this-way-box (iena buang link sebab dah takde promo ni, korang boleh tgk main page https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)
Selain Born This Way Beauty Box ini anda juga boleh mendapatkan Beauty Box yang lain di http://my.althea.kr/althea-box 



 Video Review Althea 'Born This Way' Beauty Box




Althea Born This Way Box


1.  Innisfree Green Tea Cleansing Foam


Innisfree Green Tea Cleansing Foam adalah pembersih muka yang mengandungi teh hijau segar yang diekstrak dari daun teh hijau organik. Produk ini juga kaya dengan asid amino dan mineral yang dapat melembapkan dan meringankan kulit kering dari pembersihan. Dengan tekstur berbentuk busa, produk ini dapat membersihkan sisa dan kotoran dari dalam liang-liang, menjadikan kulit berasa bersih dan segar.

Innisfree Green Tea Cleansing Foam
Innisfree Green Tea Cleansing Foam


Cara Penggunaan : 


Picitkan sejumlah yang sesuai ke tangan anda dan kemudian urut di muka sehingga berbusa  dan bilas dengan air suam.


Kandungan :


GLYCERIN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT(28770mg), STEARIC ACID, MYRISTIC ACID, WATER, PEG-32, POTASSIUM HYDROXIDE, KAOLIN, LAURIC ACID, PROPANEDIOL, GLYCERYL STEARATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) FRUIT EXTRACT, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT, ORCHID EXTRACT, CITRUS UNSHIU PEEL EXTRACT, CAMELLIA JAPONICA LEAF EXTRACT, OPUNTIA COCCINELLIFERA FRUIT EXTRACT, CITRUS TANGERINA (TANGERINE) EXTRACT, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT EXTRACT, PEG-100 STEARATE, DISODIUM EDTA, TREHALOSE, SODIUM BENZOATE, FRAGRANCE



Review Innisfree Green Tea Cleansing Foam

Cik iena suka Tekstur lembut halus dan berbusa cleansing foam ini. Apabila selesai mencuci wajah, wajah terasa segar dan bersih . Terasa kekototan pada wajah hilang dan wajah tidak berminyak
serta kulit menjadi lembut dan lembab.

Haruman nya juga sangat wangi dan menenangan. Cleansing foam ini sesuai untuk kulit kombinasi ke berminyak.

Rating :

10/10




2.  Beuins Nutrient Emulsion Skin



Wrinkle improvementwhitening 5-Free: Paraben, Triethanolamine, Minyak mineral, Benzophenone, Sulfate Emulsi + toner yang sangat pekat memberikan kesan emulsi dan toner serentak.

Ia menjadikan kulit berasa lembut dengan merapikan tekstur kulit dan dengan memberikan kelembapan dan nutrisi yang banyak buat kulit. Bahan-bahan seperti adenosin, niacinamide, peptida dan ekstrak calendula dapat memberikan kulit yang sihat.


Beuins Nutrient Emulsion Skin

Cara Penggunaan :


Gunakan selepas mencuci muka pada waktu pagi dan pada waktu malam. Secara merata gunakan jumlah yang sesuai di seluruh muka.

Kandungan :

Purified water, Dipropylene Glycol, Glycerin, Octyldodecanol, Niacinamide, Butylene Glycol, Betaine, Cyclomethicone, Dimethicone, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, crylates/C10-3- Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Calendula Officinalis Flower Extract, Adenosine, Disodium EDTA, Isopropyl Myristate, Linalool, Linalyl Acetate, ,Sodium Hyaluronate, Coumarin, Geraniol, Oligopeptide, Oligopeptide-6, Hydrogenated Lecithin, Soybean Oil , Sodium Oleate, Phenoxyethanol


Review Beuins Nutrient Emulsion Skin

Cik iena suka haruman yang lembut dan harum. Tekstur yang lembut untuk di aplikasikan di wajah serta mudah meresap. Membuatkan kulit berasa sangat lembab dan lembut serta sejuk seolah kulit bayi.

Rating :

9/10


3. 3CE Back To Baby Pore Velvet Primer


Bagi yang mengalami masalah pori-pori terbuka anda boleh Kurangkan penampilan liang pori terbuka mahupun parut kecacatan dengan asas primer ini. Ia dapat menutupi masalah tersebut secara sekata serta ianya mampu menghilangkan minyak yang berlebihan pada wajah dan meninggalkan kesan kanvas licinpada wajah anda. Formula serbuk sutera mampu mengekalkankelembapan kulit.

3CE Back To Baby Pore Velvet Primer
3CE Back To Baby Pore Velvet Primer

Cara Penggunaan :

 Selepas mencuci wajah serta mengaplikasikan toner mahupun krim penjagaan wajah yang lain. Gunakan Primer ini sebagai asas solekan.

Review 3CE Back To Baby Pore Velvet Primer

Cik iena suka Baby Pore Velvet Primer ni kerana kulit kita akan kelihatan sangat halus mulus seperti bayi. Kulit kelihatan matte dan tidak berminyak . Sesuai juga untuk anda yang mempunyai kulit berminyak kerana tekstur kulit anda akan menjadi matte . Liang-liang pori juga akan tertutup seperti kanvas licin dimana ianya juga menaikkan lagi seri wajah anda dengan kelihatan sangat flawless.

Cik iena sangat suka cuma ianya kecil sangat. Kalau ada yang besar mesti seronok. Memang tak rugi beli.



Rating :

10/10


4. Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX


Natural 100 Mineral Sunkill RX adalah  serbuk mineral pelindung matahari yang mempunyai fungsi  perlindungan SPF42 PA ++. Ia mengandungi 10 organik, 100% mineral semulajadi yang juga sesuai untuk kulit sensitif! Manfaat utama nya adalah ianya bebas minyak  dan produk ia juga merupakan produk bebas kimia yang sesuai digunakan untuk anda semua bagi  mendapatkan 100% khasiat serbuk matahari mineral semulajadi.

Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX
Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX


Cara Penggunaan :


Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX


Review Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX

 

Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX
Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX

 

Cik iena suka loose powder ini ini kerana ianya mudah dipakai berbanding loose powder yang lain dimana ada diantara loose powder yang tidak didatangkan dengan sponge dan  cermin. Berbeza dengan Natural 100 Mineral Sunkill RX ianya di datangkan dengan sponge serta cermin dan cara pemakaiannya juga sangat mudah.

Tiada lagi masalah loose powder atau bedak tabur yang berterabur. Sama seperti loose powder lain anda perlu dap dap untuk mendapatkan kesan yang cantik , sekata serta tahan lama. Semakin lama anda dap dap semain ia meresap sekata pada wajah.




Rating :

8/10


5. Aritaum Mono Eyes Eyeshadow


Advanced Mono Eyes generasi kedua dengan warna yang lebih baik dan tiga tekstur yang berbeza: Matte, Shimmer, Glitter .

Aritaum Mono Eyes Eyeshadow bertekstur matte berwarna Coral Squeeze ini mempunyai tiga kegunaan iaitu sebagai pembayang mata, pemerah pipi serta shading.


Aritaum Mono Eyes Eyeshadow
Aritaum Mono Eyes Eyeshadow

Cara Penggunaan : 


Oleskan Mono Eyes pada kelopak mata sebagai pembayang mata . Warna Coral Squeeze ini juga boleh di gunakan sebagai shading dan blusher.


Kandungan :


TALC,MICA,NYLON-12,SILICA,POLYMETHYL METHACRYLATE,TITANIUM DIOXIDE (CI 77891),OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE,PENTAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE,YELLOW 6 LAKE (CI 15985),YELLOW 5 LAKE (CI 19140),ETHYLENE/ACRYLIC ACID COPOLYMER,ISOSTEARIC ACID,POLYETHYLENE,CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE,PHENYL TRIMETHICONE,POLYBUTENE,CETYL ETHYLHEXANOATE,1,2-HEXANEDIOL,RED 7 LAKE (CI 15850),METHICONE,GLYCERYL CAPRYLATE,IRON OXIDES (CI 77491),PTFE,HYDROGENATED LECITHIN,AMINOPROPYL DIMETHICONE,POLYMETHYLSILSESQUIOXANE,ALUMINA,TIN OXIDE


Review Aritaum Mono Eyes Eyeshadow


Cik iena suka Mono Eyes kerana ianya mempunyai tiga kegunaan iaitu sebagai pembayang mata, pemerah pipi dan juga shading. Sangat jimat dan mudah kerana tidak perlu bawa banyak barangan mekap jika travel. Hanya menggunakan Mono Eyes ini untuk tiga kegunaan.

Untung penggemar warna terang dan striking cik iena gunakan Mono Eyes berwarna Coral Squeeze ini untuk solekan ringkas ke pejabat.



Rating :


7/10

6. Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint (RD307 Watermelon Red)


Ia merupakan fresh lip satin yang menggunakan Warna terang dan indah seperti buah buah.
Ramuannya kaya dengan vitamin dan bahan pelembab dalam ekstrak buah delima dan limau gedang .
Ianya  menyerap dengan cepat dan mampu mengekalkan kelembapan bibir ianya juga tahan lama

Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint
Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint

 

Cara Penggunaan :


Oleskan segel tint di bibir pada bahagian tengah dan perlahan-lahan perlahan ke luar bibir dari dalam ke luar bibir.

Kandungan : 


Water, Glyceryl Polymethacrylate, Glycerin, Propanediol, Trehalose, Pentylene Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/vp Copolymer, Polysorbate 20, Tromethamine, Polyacrylate-13, Titanium Dioxide (Ci 77891), Polyisobutene, Dehydroacetic Acid, Fragrance, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Red 27 (Ci 45410), Yellow 6 (Ci 15985), Silica, Red 33 (Ci 17200), Alumina


Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint
Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint


Review Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint (RD307 Watermelon Red)


Cik iena suka tekstur dan rasa gel tint ini . Sejujurnya banyak kali cik iena makan lip tint ni. Rasa manis mellon . Warna yang dihasil juga nampak semulajadi serta ianya tahan lama. 

Untuk menghasilkan warna yang cantik. Lakukan shading pada bahagian luar bibir dimana cik iena gemar memakai lipstick bewarna lembut di bahagian luar bibir kemudian cik iena oleskan lip tint ini pada bahagian dalam bibir. Bibir anda akan kelihatan mungil :)



Rating :

8/10


7. Pure Smile Art Point Pack



Pure Smile Art Point Pack  mempunyai 2 keping topeng wajah yang sangat comel dan berwarna-warni. Ia mempunyai kolagen, asid hyaluronik, ekstrak plasenta. Ia berbau sangat manis dan  berbau buah.Sesuai digunakan bersama teman untuk melakukan rawatan kulit sambil bergembira.


 Pure Smile Art Point Pack
Pure Smile Art Point Pack

Cara Penggunaan :

Cuci wajah sehingga bersih, selepas mencuci anda boleh juga mamakai toner anda dan Keluarkan lapisan topeng dari pek, bentuk dan letakkan pada bahagian-bahagian diwajah anda yang ingin anda lembabkan. Biarkan selama 5-10 minit.

Kandungan :

 Vitamin E, Collagen dan Hyaluronic Acid dan bahan pelembab lain.

Pure Smile Art Point Pack


Review Pure Smile Art Point Pack


Cik iena haruman manis segar dari Pure Smile Art Point Pack ini. Sudah tentu rasa comel bila memakai face mask ini kerana ianya sangat comel. Cik iena sangat suka kesannya. Selepas menganggalkan mask. Kulit terasa sangat lembab dan lembut.
 



Rating :
10/10


8. Dr. Mind Apot Red Mask


Dr. Mind Apot Red Mask adalah hadiah percuma dalam Althea 'Born This Way'  Beauty Box ini.
Ianya berfungsi untuk merehatkan kulit dan membantu mengimbangi minyak kulit untuk memastikan kulit yang sihat.


Dr. Mind Apot Red Mask
Dr. Mind Apot Red Mask

Cara Penggunaan :

Cuci wajah sehingga bersih, selepas mencuci anda boleh juga mamakai toner anda dan keluarkan topeng ini serta letak di wajah secara sepenuhnya. Biarkan selama 5-10 minit.


Review Dr. Mind Apot Red Mask

Cik iena yang merupakan pencita face mask sememangnya akan menyukai mask ini. Rasa bersih, segar lembut kulit selepas menggunakannya.

Rating :

10/10



Review Althea 'Born This Way' Beauty Box
Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


 Menarik kan  Althea 'Born This Way' Beauty Box  . Harganya juga sangat murah untuk kesemua barangan bersaiz asal ini. TErdapat 7 Produk bersaiz asal di dalam box ini dengan percuma satu Dr. Mind Apot Red Mask.





Untuk mendapatkan Born This Way Beauty Box ini sila layari  http://my.althea.kr/born-this-way-box (iena buang link sebab dah takde promo ni..korang boleh tengok main page https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)
Selain Born This Way Beauty Box ini anda juga boleh mendapatkan Beauty Box yang lain di http://my.althea.kr/althea-box 

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve