Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label MATIC. Show all posts
Showing posts with label MATIC. Show all posts

Caravan & Camping in the city of Kuala Lumpur




Caravan & Camping in the city of KL


Kepada anda di luar sana yang menyukai aktiviti berkhemah akan tetapi takut berkhemah di dalam hutan atau anda tidak punyai masa, anda juga boleh cuba merasakan pengalaman bekhemah di tengah kota Kuala Lumpur.


Caravan & Camping in the city of KL

Caravan & Camping in the city of KL

karavan perkhemahan dalam Bandar



Program untuk "Caravan & Camping in the city of KL" yang akan di adakan pada 12 dan 13 November ini bakal menyaksikan pelbagai aktiviti yang menarik yang bertempat di MaTiC, Tourism Malaysia, Jalan Ampang , KL, Kuala Lumpur, Malaysia


Program ini merupakan program berkhemah di  tengah kota yang pertama di Malaysia, acara yang menarik akan diadakan pada 12 & 13 November 2016. Tetamu acara kehormat ialah Dato 'Zaidi dan disokong oleh MITA, Tourism Malaysia, MTC dan NBQS. Ini merupakan kolaborasi antara Malaysian Caracan, CAM, Johor Travel Association, Red Stiletto Campers, Cuit-Cuti Malaysia and Harithmai Production. 



Caravan & Camping in the city of KL


Anda di jemput hadir bagi menyaksikan sendiri susun atur Caravan & Camping ini dan anda juga boleh mendaftar untuk bercamping di sini.  Pendaftaran masih lagi terbuka untuk participants/foodtrucks/outdoor gear vendors dan collaborative partners.
Untuk maklumat lanjut sila email cciam2016@gmail.com
 

Facebook :  Malaysia Caravan and Camping Industry Association




Caravan & Camping in the city of KL




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Pusat Pelancongan Malaysia atau dikenali sebagai MaTic dengan kerjasama Peace Yall.fm telah melancarkan program Culture Blitzz  baru-baru ini bagi mempromosikan kesenian dan kebudayaan Malaysia di destinasi destinasi tumpuan para pelancong.  
PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

Selain daripada itu,  program ini juga akan memberi pendedahan kepada umum tentang keunikan produk-produk kebudayaan dan warisan Malaysia seperti makanan tradisi Bubur Lambuk dan tarian tradisional di destinasi-destinasi serta produk-produk pelancongan seperti MaTic yang merupakan Parlimen Pertama Malaysia
PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
pengedaran bubur lambok

pengedaran bubur lambok
pengedaran bubur lambok





krew dan media yang terlibat menaiki KL hop on hop off untuk mengedar bubur lambok sekitar KL
krew dan media yang terlibat menaiki KL hop on hop off untuk mengedar bubur lambok sekitar KL


Diantara lokasi yang menjadi tumpuan pada program baru-baru ini adalah Menara Kuala Lumpur dan kawasan kawasan pusat beli belah Bukit Bintang .  Program ini diharapkan dapat memberi pengalaman yang baik kepada para pelancong dalam usaha menyemarak dan memperkasakan industri pelancongan dan kebudayaan negara.
Kerjasama strategik MaTic serta radio MaTic.fm bersama PeaceYallFm bertujuan menyemarakkan kesedaran kepada masyarakat khususnya pendengar radio generasi muda Peace YallFm mengenai industry pelancongan dan kebudayaan.  
pengedaran bubur lambok
pengedaran bubur lambok


Tambahan pula,  Dato AC Mizal merupakan ikon dan celebriti hiburan negara yang dilihat mampu mempromosikan MaTic dan juga destinasi-destinasi pelacongan negara.  Selain itu,  pelbagai program yang akan berlangsung mulai Julai 2016 di MaTic yang berperanan sebagai sebuah hub para pelancong untuk mendapatkan persembahan kesenian dan kebudayaan. 

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

Antara program program kesenian dan kebudayaan yang akan dilaksanakan di MaTic ialah 
  • Persembahan Tarian Kebudayaan(Setiap Hari Kecuali Ahad dan Cuti Umum dari 3 hingga 4 petang);  
  • Teater Mak Yong-19-20 Ogos 2016 
  • Persembahan Tarian Klasik India-26-27 September 2016
  • Orkestra Tradisional Malaysia 2-3 September 2016
  • Puteri Lindungan Bulan 14-15 oktober 2016
  • Ambang Tahun Baru MaTIC 31 Disember 2016.  
Penganjuran program seperti ini juga secara tidak langsung dapat mempromosikan Pusat Pelancongan Malaysia(MaTic)  sebagai salah satu ikon dan pusat informasi pelancongan dan kebudayaan negara.  Pastinya program-program yang dirangka akan memukau perhatian anda!  Jom sama-sama kita sokong dan meriahkan Culture Blitzz MaTic ini.



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Tuan blog dengan Arjalee yang peramah

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
cik iena bersama rashidi Ishak


Peace Yal FM

 

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Dato'  AC Mizal ,
Datin Emylia Rosnaida dan anak2

Peace Yal FM merupakan  Radio Online Bervisual berkonsep Radio interaktif yang dimiliki sepenuhnya oleh Dato'  AC Mizal atau lebih dikenali sebagai 'Mr Versatile'   yang merupakan seorang usahawan berjaya,  pelakon,  penyanyi,  Pelawak,  Pengacara dan bekas Penyampai Radio Popular di Malaysia.

Datin Emylia Rosnaida pula merupakan Vice President Peace Val FM dan berpengalaman selama 20 tahun dalam industri.  Professional dalam bidang peragaan,  lakonan,  dan merupakan seorang usahawan beraya.

Peace Yall FM diterajui oleh En Rashidi Ishak Ketua Pegawai Eksekutif yang sebagai bidang muzik.  juga professional dalam bidang peragaan,  lakonan dan bidang muzik.

Peace Yal FM bersiaran selama 24 jam sehari dan beroperasi sepenuhnya melalui sistem interaktif secara aplikasi dengan hanya satu klik-

Untuk memuat turun aplikasi di Apps store' bagi pengguna Apple iOs atau Google Play Store untuk pengguna sistem peranti Android.  Anda juga boleh melayari saluran interaktif ini melaiui laman sesawang www.Peaceyallfm.com menerusi kormputer atau pelayar mudah alih.


Berkonsepkan 'satu klik' peace Yall FM komited membawakan satu pengalaman yang pasti Luar Biasa sejajar peredaran semasa yang pastinya meletop.

Objektif 


  • Pendekatan Media alat baru ini bertujuan menyuntik mirat Generasi Y merasai inovasi teknologi masa kini dan  Peace Yall FM menjadi Ferintis membawakan Radio Interaktif bervisual dwibahasa pertama di Asia Timur Selatan. 
  •  

Visi 


  • Menjadi HUB hiburan dan infotainment trendy 
  • Melahirkan bakat haru terbaik dan trendy 
  • Memupuk minat generasi Y bidang berkaitan penyiaran 
  • Menjadi platform rakan niaga online yang efisien dengan kadar terendah 

Misi:  


  • Menyediakan platform hiburan yang pelbagai 
  • Memaparkan rancangan berkonsepkan 'versatile'  selama 24 Jam siaran 
  • Menjadi Radio online berwisual DwiBahasa pertama di Malaysia 
  • Memupuk masyarakat mendekati dan fahami keberkesanan media online 
  • Menjadi platform infotainment utama seiring media konvensi

MAJLIS BERBUKA PUASA BERSAMA MATIC DAN PEACEYALLFM DI SALOMA BISTRO


Selepas terlibat dalam program pengagihan Bubur lambuk dan juga persembahan tarian tradisional di lokasi lokasi terpilih, satu majlis berbuka puasa telah diadakan di Saloma Bistro , Kuala Lumpur. Majlis berjalan cukup lancar dan meriah .

Majlis turut menampilkan persembahan beberapa artis bagi memeriahkan suasana . Turut membuat persempahan istimewa adalah Dato AC Mizal Sendiri .

Berikut merupakan sebahagian daripada gambar sepanjang cik iena berada di majlis tersebut.


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM






PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
with rakan blogger






PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
ehhh tuan empunya blog nak tiru gaya model 11street la konon tu sebab dapat baju raya dari 11street 3 pasang tahun ni..Ini salah satu antaranya :)

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Tuan empunya Blog



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM




PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

Kredit Foto :  Yusri Ibrahim
Kepada sesiap yang memerlukan khidmat Juru gambar profesional sila hubungi beliau di talian 60193035955



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Arjalee da tukar baju, iena je baju dari petang sampai malamhaha


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM




PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM






Okay ini pula link dari ambar handphone cik iena di fanpage
https://www.facebook.com/ienaelienadotcom/photos/?tab=album&album_id=286002051749597
Banyak sangat gambar , meletop blog ni kalau  letak semua kat sini :)




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Taman Negara Night Jungle Walk


Taman Negara Night Jungle Walk


Salah satu aktiviti yang boleh dilakukan di Taman Negara adalah Night Jungle Walk . Dimana anda berpeluang berjalan di dalam hutan hanya menggunakan lampu suluh untuk menikmati suasana di hutan dan juga binatang-binatang di waktu malam.


Taman Negara Night Jungle Walk
bergambar bersama rakan blogger sebelum ke night jungle walk



Taman Negara Night Jungle Walk
bergambar bersama rakan blogger dan media sebelum ke night jungle walk




Sebelum meneruskan perjalanan ke hutan, kami di beri penerangan ringkas di resort terlebih dahulu.
Kami di kehendaki membawa lampu suluh untuk di gunakan semasa di dalam perjalanan nanti.




Taman Negara Night Jungle Walk
yeayy lampu suluh cik iena yang comel



Night Jungle Walk
Rakan blogger dan media bersedia dengan lampu suluh masing-masing


 Kami  di bahagikan kepada beberapa kumpulan. Setiap pengunjung yang menyertai aktiviti ini akan di bahagikan di dalam kumpulan kecil supaya mudah untuk di kawal dan mudah juga untuk kita melihat binatang-binatang pada waktu malam.



Taman Negara Night Jungle Walk
wefie di dalam hutan :)

Taman Negara Night Jungle Walk



Jika bernasib baik, anda dapat melihat sendiri binatang liar seperti rusa, babi hutan dan binatang kecil lain yang merayau-rayau di Taman Negara menjelang tengah malam hingga ke awal pagi.


Night Jungle Walk
cik iena bergambar bersama Tapir yang di jaga di sini



Taman Negara Night Jungle Walk
Wah berani nya kak aida pegang Tapir :)

Cik iena sempat merakamkan video pada awal perjalanan kami di dalah hutan tersebut. Maaf tak dapat rakam sehingga habis kerana cik iena mengalami masalah melatah yang teruk. Cik iena risau handphone jatuh dan rosak.  Gambar pun cik iena tak ambil. Walaupun kene sakat dengan kawan-kawan tapi memang best berjalan di waktu malam dalam hutan ni. Penat juga melatah okay. sampaikan handphone cik iena terjatuh dan tercalar. bagi mengelakkan kerosakan teruk cik iena buat keputusan untuk tidak ambil gambar dan video haha.

Untuk gambar lain boleh refer pada rakan blogger yang turut serta iaitu kak Elly http://cleffairy.com/jungle-night-walk-in-taman-negara/

Video Night Jungle Walk - Taman Negara




Selain daripada itu anda juga boleh menyertai kegiatan safari malam untuk melihat haiwan liar di kawasan yang disediakan dengan bantuan pemandu pelancong dan petugas perhilitan.








untuk info lanjut boleh layari: -www.rainforestresort.net

RELATED POST





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve