Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label PhoTosHoOT. Show all posts
Showing posts with label PhoTosHoOT. Show all posts

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

Menjelang hari raya ni pasti terdapat banyak promosi sempena raya tidak kiralah produk mahupun perkhidmatan. Disini Cik iena ingin berkongsi tentang servis atau perkhidmatan Photoshoot Raya buat anda semua. Dizaman moden serba canggih ini ramai sudah menggunakan E-Card untuk ucapan raya. Jadi pastinya anda memerlukan gambar raya bersama keluarga khususnya untuk dijadikan E-card.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong


Bukan sekadar E-Card sahaja, malahan sekarang sampul raya juga ada yang customize gambar raya dari keluarga kita. Menarik kan? Jadi untuk mendapatkan gambar yang cantik dan berkualiti tersebut pastilah anda memerlukan gambar dari khidmat jurufoto profesional.

Selain dari untuk tujuan Cik iena nyatakan diatas, gambar photoshoot raya juga boleh diabadikan dalam bentuk kenangan samada di sosial media ataupun secara bercetak. Cik iena pastinya akan simpan sebagai kenangan di social media facebook, instagram dan juga di Blog serta youtube Cik iena.Tidak lupa juga Cik iena kebiasaannya Cik iena akan print dalam bentuk photobook untuk kenangan dan untuk tatapan bila saudara mara datang rumah boleh lihat album.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

Disini Cik iena ingin kongsikan Servis Photoshoot raya serendah RM79 untuk anda sekeluarga iaitu  di CVS Production yang terletak di Balakong, Cheras. Untuk pengetahuan ini merupakan tahun ke-5  CVS Production mengadakan promosi untuk photoshoot raya.


PHOTOSHOOT KELUARGA RAYA TAHUN KE-5 CVS PRODUCTION


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong


Kali ini merupakan Photoshoot Keluarga Raya tahun ke 5 dari CVS Production. Setiap tahun Pihak CVS akan mengadakan promosi Photoshoot raya ini. Oleh kerana saban tahun sambutannya sangat hangat. Jadi tahun ini CVS Production masih meneruskan promosi yang mereka jalankan setiap tahun .

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong



Berikutan daripada pandemik Covid-19 yang hangat melanda dunia sekarang Cik iena yakin pasti anda tertanya-tanya adakah servis seperti ini dibenarkan? Anda tidak perlu risau kerana untuk pengetahuan anda,  CVS Production,  telah mendapat kelulusan untuk beroperasi. Mereka juga  mematuhi SOP yang telah di tetapkan.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong



SOP

  1. Studio akan di sanitize setiap 2-3 hari sekali.
  2. Photographer akan sentiasa memakai mask muka.
  3. Pelanggan perlu serta kan detail mereka (QR Code).
  4. Hand sanitizer akan di bekalkan di pintu masuk studio.
  5. Perlu check suhu badan. Jika suhu panas, anda tidak dibenarkan masuk.
  6. Hanya 1 keluarga sahaja di benarkan berada di dalam studio untuk satu-satu masa.
  7. Tidak di benarkan berdekatan dengan photographer dan tidak perlu salam photographer.
  8. Gambar yang sudah di edit akan di hantar melalui email dalam masa 1-2 hari bekerja.



PERCUMA e-CARD RAYA (Kad Ucapan Raya Digital) KEPADA YANG TERAWAL


Istimewa buat pelanggan terawal anda akan menerima percuma E-Card Raya Digital dari CVS Production. Jadi anda perlu tempah cepat-cepat ya. Untuk pengetahuan promosi ini sah sehingga penghujung Syawal. Maksudnya dalam bulan Syawal anda masih boleh ambil servis photoshoot raya di CVS Production.

HARGA PAKEJ PROMOSI DARI CVS PRODUCTION

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

RM79 (Normal price RM99)

  • 10-20 min studio putih
  • 1 keluarga (max 4 orang)
  • Semua gambar termasuk "touch up" akan di berikan.
  • Tambahan seorang ahli keluarga : RM10/seorang. Bayi percuma


RM99 (Normal price RM199)

  • 10-20 min studio putih
  • 1 keluarga (max 6 orang)
  • Semua gambar termasuk "touch up" akan di berikan.
  • Tambahan seorang ahli keluarga : RM10/seorang. Bayi percuma

Tambahan :

  • Poster frame : 16"x24" : RM100 / 10"x15" = RM60

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong

PENGALAMAN PHOTOSHOOT BERSAMA CVS PRODUCTION


Untuk pengetahuan, sabtu lepas tanggal 16 Mei 2020, CIk iena sendiri telah ke CVS Production untuk Photoshoot raya ini. Memandangkan Cik iena tinggal di Ukay Bistari , masih didalam negeri Selangor jadi Cik iena tidak merentas negeri. Maka dengan itu sah lah perjalanan Cik iena dari rumah ke Balakong.

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong


Cik iena pun tidak kemana-mana seperti ke pusat mebeli belah atau sebagainya. Cik iena cuma keluar dengan tujuan untuk photoshoot dan selesai photoshoot Cik iena terus pulang ke rumah adik di Bangi.

Disini Cik iena kongsikan pengalaman Cik iena semasa photoshoot di CVS Production. Setibanya disana , memang jurufoto mengikut SOP yang telah dinyatakan diatas. Cuma Cik iena tidak la pakai face mask sebab nak ambil gambar kan.

Sepanjang sesi photoshoot , jurufoto akan membantu dari segi kedudukan bergambar, gaya possing dan sebagainya mengikut kesesuaian bilangan orang dan juga warna pakaian yang kita pakai. Jurufoto juga sangat peramah dengan budak. Mesra budak lah. jadi kalau ada anak kecil tu jurufoto boleh berinteraksi dengan budak untuk panggil ambil gambar.

Berikut Cik iena kongsikan sebahagian hasil gambar photoshoot pada hari tersebut . Untuk vlog pula Cik iena akan update kemudian di Channel youtube Cik iena ya. Bila da upload Cik iena akan embed dalam artikel ni juga nanti.



Gambar Keluarga Kecil Adik Lelaki Cik iena





Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq



Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa serta anaknda tercinta Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq



Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Adik Lelaki Cik iena, Saiful Syafiq Bin Abd Wahab dan Isteri Norma Binti Isa


Gambar Cik iena bersama Adik lelaki, adik ipar dan anak buah


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Keluarga Cik iena, Tahun ni tema pink belacan :)

Gambar Cik iena bersama Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq 


Nama diberi Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq, tapi lebih mesra dengan nama manja daripada keluarga iaitu Peah. Peah budak yang sangat manja dan perlu sentiasa di dukung :)
Peah merupakan anak adik bongsu satu emak. Haaa iena ada dua orang adik bongsu. Kalau yang selalu iena bawa berjalan tu adik bongsu lain emak tapi dia tak tau . Kami anggap dia macam adik satu emak dan kami jaga sejak dia baby lagi.


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Mummy with Nur Dhia Sofea Binti Saiful Syafiq



Gambar Solo Cik iena, Raya 2020 Masih Single



Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)


Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)

Photoshoot Raya RM79 di CVS Production, Cheras Balakong
Tuan Blog yang kaki bergambar :)






Jadi kepada anda diluar sana, Cik iena sangat suggestkan untuk anda mengambil servis photoshoot raya bersama CVS production kerana kualiti perkhidmatan yang mereka berikan memang bagus dan yang paling penting menepati SOP yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Ouh ya Cik iena nasihatkan hanya orang Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sahaja yang ambil pakej ni ya. Jangan datang dari negeri jauh-jauh pula. Sekarang kan kita tengah PKBB. Tak boleh rentas negeri tau.Melainkan dalam tempoh sebelum berakhirnya Syawal kerajaan dah benarkan kita untuk rentas negeri.

Ouh ya di Instagram ada yang dah tanya baju raya kami semua. Untuk pengetahuan ketiga-tiga kami baju raya adalah dari Zalora. Iena dan adik ipar memang baju baju kami dari Zalora sebab kami suka kualiti pakaian di Zalora yang sentiasa tip top dan tidak pernah mengecewakan.




Untuk tempahan atau maklumat lanjut :

Facebook : https://web.facebook.com/cvsproductionmy
Instagram : @cvsproductionmy
WhatsApp : 60166664034
Alamat Studio :  CVS Production, B-28-2, Jalan C180/1, Dataran C180, 43200 Cheras, Selangor.
Cheras Balakong (BUKAN CHERAS KL)
Direction https://www.facebook.com/172090229629258/videos/179826083436638/
Waze : C180 Cheras Selatan / CVS Production. (Above Dr Voon Clinic & One Print Ads)


#TakRayaKe #RayaTetapRaya #PhotoshootRayaCVS



Photoshoot With Senigala Studio & Photography


Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion

Senigala Studio &  Photography merupakan nama yang tidak asing lagi di dalam dunia Seni Fotografi. Hasil kerja fotografi yang di hasilkan sentiasa memenuhi kehendak dan citarasa pelanggan.
Antara perkhidmatan Fotografi yang di tawarkan oleh Senigala Studio & Photography  adalah Fotografi Perkahwinan, Fotografi Potrait dan fotografi Model.

Kepuasan pelanggan sentiasa menjadi keutamaan mereka. Dalam menghasilkan gambar yang cantik, kolaborasi diantara fotografer dan subjek juga adalah sangat penting . 
Senigala Studio & Photography menawarkan servis yang sangat bagus di mana mereka sendiri akan membantu pelanggan untuk mendapatkan gambar yang terbaik dengan memberi tunjuk ajar mahupun cadangan kepada pelanggan mereka agar gambar yang di hasilkan kelihatan sangat cantik dan menarik.
Sehari sebelum tibanya ramadhan 2016, cik iena berkesempatan menghadiri satu sesi Photoshoot bersama sama dengan Senigala Studio & Photography di Taman Tasik Perdana yang telah dianjurkan oleh founder Hai Blogger iaitu saudara Halim Nadzeri. Ini bukan merupakan pengalaman pertama cik iena berphotoshoot kerana sebelum ini cik iena pernah menceburi dunia peragaan/modelling .
Photo by gaban koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Dari pengalaman cik iena bekerjasama dengan photographer-photographer lain ada juga diantara photographer yang hanya mengambil gambar tanpa memberi tunjuk ajar. Berbeza dengan servis yang di tawarkan oleh Senigala Studio &  Photography . Anda akan di bantu untuk memberikan pose/moment yang bersesuaian dengan lokasi untuk mendapatkan hasil gambar yang terbaik.
Selain memberi khidmat nasihat untuk tatacara bergambar, mereka juga sangat komited dalam melakukan sesuatu tugasan dimana setiap tugasan akan di bahagi supaya dapat menyelesaikan sesi fotografi dalam masa yang telah di anggarkan . Konsep pengagihan kerja ini membuatkan sesi fotografi berjalan dengan lancar dan berakhir dengan pantas beserta kualiti yang baik.


Jemput lihat sebahagian gambar yang di hasilkan dari sesi fotografi tersebut .

Photo by akid berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion

Photo by akid berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion

Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion


Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion

Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion

Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Akid Berexperimentasi | Wardrobe by Pinkzfashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion

Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion
Photo by Gaban Koishi | Wardrobe : PinkzFashion


Untuk pengetahuan semua pada sesi fotografi ini cik iena telah menggayakan Koleksi Hari Raya Dari PinkzFashion . Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan koleksi tersebut anda boleh membuat pembelian secara dalam talian mahupun di Butik Mereka . Untuk mengetahui lebih lanjut sila layari Baju Kurung Moden Cantik di PinkzFashion
Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan servis photograhy dari Senigala Studio &  Photography anda boleh email pertanyaan anda kepada senigalastudio@gmail.com atau pun anda juga boleh menghubungi mereka di laman sosial mahupun menerusi talifon bimbit mereka.
Facebook : Akid Berexperimenitasi  017- 536 65 25 (akid)
Facebook : Gaban Koishi 019-2734015 (amirul) 
Email :  senigalastudio@gmail.com







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve