Showing posts with label make up. Show all posts
Showing posts with label make up. Show all posts

KELAS MEKAP MURAH BANGI


Wanita dan kecantikan sering dikaitkan bersama. Tidak hairan ramai wanita yang gemar bersolek bagi menyerlahkan lagi kecantikan pada wajah. Namun begitu dalam bersolek , anda seharusnya tau asas sesuatu solekan terlebih dahulu.


KELAS MEKAP MURAH BANGI


Tidak kiralah anda mempelajarinya secara dalam talian di Youtube mahupun di Live Facebook yang sangat popular sekarang. Rata-rata ramai Make Up Artist yang gemar menunjukkan Skill solekanmasing-masing secara live di facebook.

KELAS MEKAP MURAH BANGI


Tidak kurang juga masih ada yang menghadiri kelas-kelas solekan untuk mempelajari teknik solekan dan lakukannya secara praktikal supaya teknik solekan tersebut dapat tersemat di dalama jiwa kita.
Sama seperti Cik iena . Walaupun terdapat banyak Video tutorial solekan di Youtube dan Live FAcebook tentang solekan, Cik iena masih memilih untuk menghadiri sendiri kelas solekan.



Ini adalah kerana Cik iena dapat mempelajari nya secara praktikal dan di sini juga segala pertanyaan tentang solekan boleh di tanya terus kepada tenaga pengajar dan kita pasti akan di beri perhatian dan tenaga pengajar akan menjawab soalan kita.



KELAS MEKAP MURAH BANGI


Berbeza dengan di Youtube perlu komen dan menanti mereka membalas komen. Untuk Live Video pu;a adakalanya komen anda tidak di baca kerana terlalu banyak pertanyaan dari penonoton. Jadi pada Cik iena untuk anda yang betul-betul gemar akan solekan . Boleh luangkan masa menghadiri mana-mana kelas solekan untuk mendapatkan ilmu solekan yang di perlukan.



Pada anda yang mempunyai bakat solekan, Kelas make up atau solekan  merupakan peluang keemasan untuk anda mengembangkan bakat anda di dalam bidang solekan profesional. Dalam kelas tersebut anda akan mempelajari teknik-teknik profesional dalam bidang solekan dan selok belok menjadi make up artist .


KELAS MEKAP MURAH BANGI
Di tengah2, dua MUA muda yang berjaya



Beberapa bulan yang lepas Cik iena ada menyertai satu kelas solekan yang di kelolakan oleh dua orang MUA yang muda lagi cantik dan berpengalaman di Bangi iaitu Onie dan juga Nadia. Dimana kelas solekan ini dianjurkan khas buat Beauty Blogger yang berminat untuk mendalami ilmu solekan.





Wokay tadi iena attend kelas mekap anjuran MUA @onieysf Dan @iamnadiazainol Nanti iena review okay.. Dan iena pn akan review goodies dari @glowcskin @Chadiyusaishah_shop @mizzlyana @zulaikhazulkifli yeayy.. Tq awak awak semua.. Tak sabar nak praktik kan dan guna mekap yg d hadiahkan yeayy.. Tadi iena mekap tak jadik hahaha. Nanti iena buat balik dengan hati yang tenang. .. Tangan ketaq2 xjadi hahaha.. Btw terima kasih atas undangan.. Walaupun iena mmg da pandai mekap tp iena mmg suka belaja mekap sb yg membezakan hasil solekan tu adalah teknik.. Bile bertuka teknik tangan iena ketaq haha..tapi bagus nya iena dapat belaja banyak teknik... Rajin dan malas je ..haha Kite g keje tak mekap sangat sb tu tak praktik kn.. Agaknya kalau lepas ni iena mekap tebal g keroje cmne laa Mesti kene bahan ngan opismateπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on





Selain ilmu solekan yang di turunkan secara praktikal, kelas ini juga telah di taja oleh beberapa individu atau organisasi bagi memperkenalkan produk keluaran mereka . Cik iena akan nyatakan kesemua Sponsor untuk kelas solekan ini di penghujung Artikel.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
sekanya peserta mendapat barang dari penaja

KELAS MEKAP MURAH BANGI
Yeayyyy terima kasih penaja


Dalam kelas tersebut, kami diajar teknik makeup , untuk Natural Look dan Half Moon Cut Crease. Kedua-dua jenis solekan ini sememangnya sedang trending dalam industri kecantikan di Malaysia khususnya.


Kedua-dua teknik solekan ini di ajar oleh MUA yang berbeza. Cik iena akan kongsikan satu persatu teknik untuk perkongsian bersama anda. Cik iena akan mulakan dengan teknik Natural Look dan seterusnya Half Moon Cut Crease.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
Onie dua dari kiri dan Nadia dua dari kanan


Teknik Solekan Natural Look Oleh MUA Nadia


Seperti biasa, tenaga pengajar akan mengajar dari permulaan langkah solekan sehinggalah selesai semua langkah solekan . Di sini MUA Nadia berkongsi tentang produk-produk yang di gunakan . Produk yang sesuai untuk kulit normal, kombinasi dan kering .


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Nadia menunjukkan cara-cara solekan Naturan Look

KELAS MEKAP MURAH BANGI
Fokus para peserta melihat cara-cara  solekan Natural Look

Pelbagai tips yang di kongsi oleh MUA Nadia bagi menampakkan solekan Natural itu nampak lebih cantik semulajadi dan menyerlah dengan teknik-teknik tertentu . Jika Cik iena ceritakan tak perlu lah anda semua hadir kelas solekan ini .


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Nadia berkongsi mengenai manfaat serum  yang di gunakan


Semasa sesi bersama MUA Nadia ini solekannya agak ringkas kerana solekan Natural namun walaupun ianya solekan Natural terdapat beberapa tips penting yang di kongsikan oleh MUA Nadia yang lemah lembut orangnya.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
Cik iena rasa cik iena terlebih over belajar mekap duduk depan sekali haha


Segala soalan yang diutarakan oleh Cik iena dan rakan-rakan dapat di jawab oleh MUA yang mengajar. Walaupun kadang kala soalan yang di tanya terlalu basic tapi tahukah anda jika anda bertanya dan terus bertanya walau soalan yang sama. Anda pasti akan sentiasa ingat ilmu tersebut.

KELAS MEKAP MURAH BANGI
berkongsi tips dan berbincang tentang solekan bersama rakan


Teknik Solekan Natural Look Oleh MUA Nadia
Hasil Solekan MUA NAdia


Jadi di sini Cik iena hanya akan cerita pengalaman menyertai kelas ini sahaja dan bukan mengenaik tekinik solekan tersebut. 


MUA Nadia


Fanpage : Makeup By Nadia Zainol
Facebook : Nadia Zainol
Instagram : @iamnadiazainol
Whatsapp : +60 19-256 3266

Teknik Solekan Half Moon Cut Crease Oleh MUA Onie


Selepas selesai mempelajari teknik solekan Natural Look dari MUA Nadia, kami berehat sebentar dan seterusnya Teknik Solekan   Half Moon Cut Crease oleh MUA Onie. Sejujurnya teknik ini sangat mencabar buat Cik iena.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie berkongsi mengenai cara penyapuan foundation


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie menunjukkan langkah-langkah menyapu pembayang mata



Cik iena memang menggemari solekan akan tetapi teknik ini Cik iena kurang arif. Amat sukar untuk cik iena lakukannya sewaktu praktikal . Semasa melihat MUA Onie mengajar terasa mudah. Tetapi apabila sesi praktikal. Sesi untuk aplikasikan ilmu yang di pelajari. Cik iena gagal. Jujur Cik iena gagal. haha ..

KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie berkongsi info tentang produk yang di gunakan dalam solekan

KELAS MEKAP MURAH BANGI
peserta yang gigih ambil gambar untuk rujukan



Maka dengan itu sememangnya kelas solekan amat penting . Di sini anda boleh pelajari dengan betul . Walaupun cik iena baru lepas belajar tapi cik iena gagal lakukannya apatah lagi anda yang hanya menonton di Youtube atau FB Live . Sekali tengok mesti tak boleh . Ya betul orang kata "Practice make perfect".

KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie menunjukkan cara blending eye shadow untuk solekan Cut Crease

KELAS MEKAP MURAH BANGI
CIk iena suka karekter tegas dan suara lantang MUA Onie

 Semasa sesi bersama MUA Onie , beliau juga banyak berkongsi Tips solekan sama seperti Nadia. kedua-dua MUA mempunyai karekter yang berbeza. Onie agak sedikit garang. Nada suara yang lantang sangat Cik iena suka terasa masuk ke dalam otak .

Banyak juga tips yang cik iena gunakan dari kedua-dua MUA yang mengajar pada hari tersebut.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie yang sentiasa memberi tips

Teknik Solekan Half Moon Cut Crease Oleh MUA Onie
HAsil solekan MUA Onie


MUA Onie


Fanpage : Make Up by Onie Yusof
Facebook : Onie Yusof
Instagram : @onieysf
Whatsapp : +60 17-244 4589



Sesi Praktikal Kelas Solekan


Untuk sesi Praktikal kelas solekan Cik iena memilih Teknik Half Moon Cut Crease . Seperti yang telah Cik iena nyatakan diatas Cik iena gagal . Ya Cik iena gagal mendapat hasil yang di inginkan. Agak susah untuk mengaplikasikan teknik ini kerana Cik iena baru pertama kali belajar dan aplikasikan teknik tersebut.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
sesi mempraktikkan apa yan g di pelajari



Jadi hasilnya tidak memuaskan Cik iena namum apa yang Cik iena suka adalah kedua-dua MUA memperbetulkan solekan Cik iena dengan mengarahkan untuk lakukan itu ini dan itu supaya solekan tersebut dapat di perbaiki.

Bak kata MUA Onie, "KITA YANG BUAT DIA" . Haaa dah salah pandai-pandai la adjust bagi lawa. Yang ni sangat seronok . Haa berbaloi lah belajar kelas make up ni tau . Kalau tonton Video je kita tak dapat ilmu yang lengkap sebenarnya . Sebab bila sesi praktikal mereka takde depan mata kita untuk ajar dan betulkan kesalahan kita :)

KELAS MEKAP MURAH BANGI
kesemua peserta sedang mempraktikkan apa yang di pelajari



Wokay kepada anda yang berminat untuk mempelajari kelas solekan murah di Bangi boleh lah menghubungi kedua-dua MUA tersebut iaitu Onie dan Nadia.

KELAS MEKAP MURAH BANGI
Cik iena sedang mempraktikkan apa yang di pelajari


Untuk pengetahuan anda semua, pada 20 januari 2018 ini akan diadakan satu sesi grouping kelas solekan di Seksyen 7 Bangi. Jangan lupa booking ya. Untuk tarikh lain boleh follow sosial media MUA :)



Harga Kelas Mekap Murah Bangi


Small Group RM 150 per person (Harga berubah mengikut harga semasa pasaran)
Personal Class one to one RM350 per person



KELAS MEKAP MURAH BANGI

KELAS MEKAP MURAH BANGI


Pada yang berminat berikut maklumat untuk dua mua yang boleh anda hubungi dan lihat hasil solekan mereka




Selain membuat kelas solekan , pastinya juga mereka mengambil upah untuk mecantikkan anda di MAjlis-majlis tertentu seperti Dinner, tunang, nikah , kawen dan sebagainya . Jadi kalau anda masih belum mempunyai MUA untuk majlis anda atau masih tercari-cari MUA yang sesuai boleh lah survey hasil solekan ke dua-dua MUA ni ya (^_~)

PENAJA KELAS SOLEKAN

KELAS MEKAP MURAH BANGI

Baeklah seperti yang cik iena nyatakan di awal artikel mengenai penaja yang menaja kelas solekan ini . Okay dibawah Cik iena senaraikan .





LM Beauty Cosmetics

Fb : Nurliyana Abd Malik


GlowCSkin


FB page: GlowCSkin
No phone: 011-10404225



 Chadiyus anggun enterprise


Pages : Chadiyus anggun enterprise



zulaikha zulkifli

Pages : zulaikha zulkifli
Fb : zulaikha zulkifli



Photographer
Ig : izxati_
Fb :
013-3365587








Insta Post Untuk Review Penaja



Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, hari ni iena nak share berus make up dan beauty blender dari @lmbeautycosmetics . . Berus mekap ni memang best..lembut je dan mudah nak blend.. Korang blh guna untuk apply n blend eye shadow , lepas tu boleh guna untuk highlight n shading mcm kat hidung cik iena yang kemek tu..cik iena berus berus bagi mancung haha.. . Beauty blender ni memang tip top. Sangat lembut tau..cik iena pernah beli kt lazada...awakkkk keras awakkkk..haaa yang ni lembut betul..iena suka betul time nak cuci beauty blender ni..hahaha suka perah2 dia..perah kembang kuncup kembang kuncup..lembut sangat.. Foundation pn mudah sekata tau.. . Haa ni cik iena mekap dlm keter versi ekspress..haishhh tak jammed teruk plak hari ni.. Payah nak amek gambo..blur sesaje..klu time jem teruk penuh hp gamba selfieπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Org kt sebelah yg drive kereta ni ke #bertabahlah dapat kawan mcm ni dlm keter mekap selfie mekap selfie😁😁😁 . . Untuk maklumat lanjut : FB Pages : LM Beauty Cosmetics Ig :@lmbeautycosmetics Fb : Nurliyana Abd Malik Beauty gem rm30 Brush rm60 Beli 2 ni dpt box. Exc postage . #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on






Everyone Deserves To Be Beautiful


Everyone Deserves To Be Beautiful, Ya semua orang sememangnya berhak untuk kelihatan cantik.  Maka dengan itu untuk menjadikan diri kita cantik. Kita seharusnya berusaha kearah itu . Kepada mereka yang sememangnya lahir dengan raut wajah yang cukup cantik anda beruntung .

Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful


Bukan bermaksud cik iena anda tidak cantik, setiap insan mempunyai kelebihan dan kecantikan yang tersendiri tapi untuk menyerlahkan lagi kecantikan itu sendiri kita perlulah menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dan seterusnya mengenakan solekan ringkas.

Everyone Deserves To Be Beautiful
Le Felix Skincare and cosmetic


Di sini Cik iena ingin kongsikan produk dari negara jiran Thailand yang sedang cik iena amalkan iaitu rangkaian produk kecantikan dari Le Felix. Ianya bukan sahaja menawarkan rangkaian produk penjagaan wajah malah ianya juga turut menawarkan kosmetik bagi anda menyerlahkan lagi kecantikan yang ada pada diri anda.


Cik iena mulakan terlebih dahulu dengan produk penjagaan wajah yang mana cik iena telah mencuba  :

Perfect Beauty Facial Foam
Everyone Deserves To Be Beautiful
  1. Perfect Beauty Facial Foam
  2. Miracle Plankton Essence
  3. Advanced Facial Whitening Cream
  4. Magic Aura Cream




Perfect Beauty Facial Foam


Perfect Beauty Facial Foam
Perfect Beauty Facial Foam



Beauty Facial Foam Perfect (50 ml.) Pembersih wajah yang berbuih halus dengan Malus Domestica (Apple Stem Cell) dari Switzerland. Pembersihan lembutdan mendalam. Ianya mengekalkan  pH-Balance pada wajah serta melembabkan dan menyegarkan  wajah sehingga menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah.

Perfect Beauty Facial Foam
Perfect Beauty Facial Foam


Kaya dengan Vitamin A, Anti Penuaan B  dan  C . Ianya juga Kaya dengan Antioksidan seterusnya Meningkatkan Tekstur Kulit serta Menyihatkan Kawalan Kulit dan Mencegah  jerawat


Mempunyai Sijil/Logo Halal dari LPPOM MUI - Lembaga Pengkajian Pangan Obat obatan Dan Kosmetika Majelis Ulama Indonesia.

Mempunyai Pengiktirafan Good Manufacturing Practice (GMP)

Review Perfect Beauty Facial Foam


Cik iena suka akan haruman apple hijau yang menenangkan minda . Tekstur krim lembut bewarna hijau cair . Mempunyai Buih halus yang lembut untuk cucian lembut yang tidak merosakkan muka. Setelah mencuci wajah kulit akan terasa tegang tetapi lembab dan bebas minyak .

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam.

Rating

7/10


La Felix Miracle Plankton Essence



La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence



Ingredient/ Kandungan La Felix Miracle Plankton Essence


  • Plankton
  • Comfrey
  • Cucumber
  • Wild Yam
  • Ginseng
  • Fomes Officinalis

La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence



Le Felix Miracle Plankton Essence (30ml)


Le Felix Miracle Plankton Essence menggukanakan teknologi  Life plankton 'pada konsentrasi tertinggi 5% . Ianya menggunakan tenaga GP4G untuk menunjukkan protein). Mempunyai kandungan kolagen sekitar 54% dan ianya mampu melindungi kulit dari UVB


Life Plankton Essence diguna sebagai sebagai serum , menyerap secara maksimum dan memberikan keberkesanan yang mendalam pada wajah..Penggunaan selama minima 14 hari  untuk anda dapat melihat dan merasa kulit yang baru dilahirkan .


Review La Felix Miracle Plankton Essence


La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence
Tekstur cecair likat bewarna putih kanji . Ianga mudah meresap ke wajah  . Dari segi haruman cik iena tak dapat describe haruman apa tapi haruman yang lembut .  Anda tidak perlu khuatir walaupun kandungannya ginseng namun harumannya Tidak berbau Ginseng dan berbau harum lembut.

Untuk cik iena kesan awal penggunaan keluar dua butir jerawat . Namun ini adalah perkara biasa jika kita menukar produk penjagaan wajah. Selepas itu kulit sepeti sediakala tiada jerawat dan tidak kusam.

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas mencuci wajah.

 Rating 

8/10


Advanced Facial Whitening Cream



Advanced Facial Whitening Cream




Ingredient/ Kandungan Advanced Facial Whitening Cream


  • Vitamin C
  • Beta - Carotene
  • Soy Protein
  • Green Tea
  • Arbutin
  • Jojoba





Advanced Facial Whitening Cream
Advanced Facial Whitening Cream



Menggunakan Teknologi nano terkini yang mampu  menembusi jauh ke permukaan  kulit.  Sebagai fungsi anti-oksidan perlindungan untuk keputusan anti-penuaan yang unggul mengurangkan bintik gelap, melisma dan jerawat. Selain itu ianya menghidratkan dan mengembalikan cahaya semula jadi, kelembutan dan keanjalan wajah.


Review Advanced Facial Whitening Cream


Advanced Facial Whitening Cream
Advanced Facial Whitening Cream
Tekstur krim pekat likat. Agak melekit bagi cik iena tetapi ianya mudah meresap pada wajah. Krim bewarna peach cair . Berbau harum lembut dan tidak berbau green tea. Kulit terasa sangat lembab selepas mengaplikasikan krim ini.

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas menggunakan Miracle Plankton Essense


Rating


6/10


 Le Felix Magic Aura Cream 


 Krim untuk mencerahkan dan memperbaharui sel-sel kulit yang rosak.


Le Felix Magic Aura Cream
Le Felix Magic Aura Cream


Ingredient/ Kandungan  Le Felix Magic Aura Cream 


Water, tartaric acid, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Propylene glycol, Caprylic / Capric Triglyceride, Lactic Acid, Glycerin, Glyceryl stearate SE, Arbutin, Niacinamide, Etxoxydigiycol, Ascorbic acid, Dimethicone, Dianzolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Perfume, C1 42053, Polyacrylamide.



Review  Le Felix Magic Aura Cream 


Tekstur krim pekat bewarna hijau tua yang mudah meresap ke wajah  dan haruman agak kuat dari haruman yang lain. 


Penggunaan

Diamalkan sekali sehari pada waktu malam.

 Rating

7/10




Baiklah selain daripada produk penjagaan wajah terdapat juga produk kosmetik yang cik iena cuba iaitu Le Felix Matte , 3D Eyelashe dan Le Felix CC Cushion And Whitening.


Le Felix Skincare and cosmetic
Le Felix  cosmetic


Le Felix Matte


Le Felix Matte
Le Felix Matte


Ultra Smooth Matte Lipsick

Le Felix Matte
Le Felix Matte
  • Lightweight
  • Moisturizing
  • Waterproof
  • High Definition Velvety Matte color


Review Ultra Smooth Matte Lipsick



Le Felix Matte
Le Felix Matte


Cik iena suka akan dua warna yang cik iena cuba . Warna sangat menonjol. Hanya sekali lapisan warna jelas kelihatan . Untuk Bibir cik iena yang kering cik iena perlu memakai pelembab bibir terlebih dahulu kerana cik iena kurang selesa memakai matte lipstick kerana teksturnya agak kering.


Le Felix Matte
Le Felix Matte(maaf takde colour code) - warna merah yang sememangnya kegemaran cik iena tona terang
Walaubagaimanapun mengikut ciri-cirinya mengatakan ianya melembab tapi tidak untuk bibir cik iena kerana cik iena sememangnya mengalami masalah bibir kering yang teruk . Jadi agak kurang sesuai memakai matte lipstick tanpa memekai pelembab terlebih dahulu

Le Felix Matte
Le Felix Matte (maaf xde colour code) Tapi cik iena suka warna ni nampak lembut sopan dan ayu
Walauapapun terpulang kepada anda. Pakai pelembab dan tidak kedua-dua warna yang dihasilkan cantik cuma cik iena lebih mementingkan keselesaan bibir cik iena :)
 

Le Felix Matte
Le Felix Matte

Rating

8/10


3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)



3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)


  • More Volume
  • Soft Feathery
  • NAtural Looking Shine
  • Reusable up to 20 times
  • Easy to apply

3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)

Review 3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)


3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
Kedua2 mata menggunakan 3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
Cik iena sememangnya penggemar bulu mata palsu dan sering memakai bulu mata palsu . Untuk bulu mata cik iena yang panjang. Hanya menggunakan mascara sebenarnya sudah memadai tetapi biasalah lumrah manusia. Cik iena gemar memakai bulu mata palsu jika ke majlis-majlis tertentu.

3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
mata sebelah kanan cik iena menggunakan 3D Eyelashes dan mata kiri cik iena hanya menggunakan mascara. Menggunakan 3D Eyelashes kelihatan lebih lebat.

Dengan memakai 3D Eyelashes ini ,bulu mata kelihatan tebal dan anda tidak kelihatan seperti memakai bulu mata palsu. Itu yang cik iena suka dan paling cik iena suka ianya boleh di guna pakai sehingga 20 kali. Kebiasaannya bulu mata palsu cik iena yang lain hany dua ke tiga kali penggunaan sahaja berbeza dengan 3D Eyelashes ini.



Rating

8/10 (Natural look)


Le Felix CC Cushion And Whitening

Berfungsi untuk kecantikan di samping menjaga dan merawat kulit wajah.

Le Felix CC Cushion And Whitening
Le Felix CC Cushion And Whitening

Ingredient/ Kandungan Le Felix CC Cushion And Whitening


 Cetyl PEG/PPG-10/1 Domethicone, Beeswax, Neopently Glycol Diheptanoate, Cyclomethicone, Dimethicone, Ocytl methoxycinnamate, silica, talcum, titanium, beige, water, butylene blycol, Geogard LSA, fragrance.


Review Le Felix CC Cushion And Whitening

 Cik iena sangat suka CC Cushion ni kerana hasil yang sangat cantik. Solekan nampak nipis tapi cantik berseri serta flawless dan glowing. Ianya juga tahan lama. Cik iena gunakan untuk pergi pejabat dan juga guna untuk Majlis-majlis tertentu sepertu majlis perkahwinan dan sebagainya.

Le Felix CC Cushion And Whitening
Le Felix CC Cushion And Whitening
Sesuai digunakan setiap hari kerana selain untuk kecantikan luaran ianya juga untuk kecantikan dalaman dimana ianya membantu merawat kulit wajah dan juga melindungi dari sinaran UV.



 Rating

9/10


 Gambar cik iena di bawah dan diatas adalah menggunakan produk Le Felix . Cik iena sangat suka CC Cushion Le Felix ni tau . Kulit nampak Cantik semulajadi . Tak nampak solekan tebal .


Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful

Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful




Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : www.le-felix.com
Facebook : https://web.facebook.com/lefelix.official
Instagram : http://www.instagram.com/Le_felix_official













 


















Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve