Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Konvoi bersama kawan2 ke wedding abong

Ahad baru2 nie..
3 /10/2010
adalah majlis perkahwinan one of my friends kat kolej dlu..
memang member rapat lorr
satu kelas..
selalu g klas sesame..
kuar sesamer..
ahahha..
abong adalah yang paling tua dlm klas kami
kire abang ler..
yeahhh kawen jugak abong..
majlis perkahwinan abong d adakan d taman kajang raya,kajang
iena g ramai2 dgn member2..
thanks to reza..tunangan kpd erna krn sudi jadik leader kami
ahahha next wedding ikut kami lg okeh..
kite g ijok pulak..wedding saadon & liza
okeh layanz kn ajer gambo ni..
mase berkumpul kat tol kajang

the kereta..hahaa..tgh tgu aisyah nie



hah rz tg tgk maps..camner nk g saner ni eyhh



bro..kat sini lah kiter kene pergi klu ikut jln nie..
ahahahhahaaaaaa



ahahahhaaaaaaa



ishh mana lah aisyah nie



sweet nyer kwn iena nieh




kenapa sayer tak de..
huwaaaa sob son ..so sad



yanie dh tembam..yehaaaaaaaaa



anak2 dara..
ahahahaaaaaaa cepat2 tak kawen lg niey..
lalalalaaa tp bakal2 bertunang n kawen lorr



yeahh iena da datanggggg
ahahahhaaa mane boley gambar sayer takde..
kene panggil cik deqnor dlm keter tuk snap gambo
tq dekkk




opsss..
erna : opocottt..seb bek tak jatuh..apelah sangkut kt kaki nie :)



aweks aweks d tepi highway..
ahahahaa tunggu nyo tem smp



ahaha sume tgh mencari aisyah di dalam kereta2 yg lalu tepi tu..
lalala ni ke aisyah..ni ke aisyah..ehhh takkan laa...
lame menunggu nyer yer



hahah reza muker marah jerk..
lalalallaaaaaa
sumer mencarik2 aisyahhh




bakal pengantin



KAMI..
ahahahaaa
penantian :)



last possing sblm aisyah smp..
erna : ehh tu nyo ker
hahaha







okeh..
nie tuk gmbr konvoi..
ahaha gambar kat wedding abong akan menyusul nti eyy
:)

~ ღ♥.:RAYER@RMH UMMIE:.♥ღ~

Hari sabtu 2 oktober 2010
malam..
iena g open house umah ex classmate..
ummie..kat kepong..
ahahah sory lah wei
iena sesat lagi
thanks tu suzie n encik Matt kerana sudi menjemput cik iena yg dah tersesat..
lalallaa
so iena sampai lambat ler
gambar yg ader kt kamera iena cket jerk..
nk tgu gmbr kt kamera suzie d upload nti
:)



nenie n en hafiz..
yeahh bakal bertunang mgu dpn



lapo nyer ko mat..
tgk tuh bini ko nengok ko..
ahahahaa



yeahh..kami yg sentiasa keep in touch..



hah..phia nengok aunty nenie



ahaha pasangan yg bakal bertunang nak balik kampung en hafiz kt temerloh...



drive carefullyen hafiz..
nenie tamoo titun kt sebelah owkeh



jom terjah..
lalalalaa






Sekian..ini shj gmbr yg ade kt kamera iena..
:)

NUFFNANG CLICK




Ouhh pasal nuffnang lagi...
ade member ym iena n tanya

TAK BOLEH KE KALAU KLIK PAKAI KOMPUTER LAIN KAT OPIS NIE

ahaha iena jawab..
aku sepak ko kang..
tak paham2 lg ker..

ahahaha sangat ganas dowhhh..
so sorry la botak..
ko paham2 ler aku ni kn hangin kalau aku dh ckp bnyk kali tp ko x paham2..
maka sb itu aku x boleh jadik cikgu or lecturer..
lalalalaaaa

memang lah boleh nk click pakai komputer lain..
tp ingat..nuffnang simpan ip komputer tu
dah ko klik bnyk kali pakai komputer tu ip tu
same ler juge kn..
serupa ko klik bnyk kali pakai pc ko jerk..

aku dh bg tau ape yg aku tau jer..
nti jgn merungut kalau nuffnang ko x naik2 earning nyer tau

Ni nak bold kn skali lg..

Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:

- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.

- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.

- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .



Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.

Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.


NAK BACA LEBIH LIK SINI
uhuhu..
so sayer dh nasihatkan kamu yer encik botak
jgn kate aku tak bg tau pulak yer wahai encik botak



weh botak ..ni pantun 2 kerat yg x baper nk pantun ni tuk ko..

Encik botak memasang pelita..

maaf kan sayer kalau terlebih kata..





www.pizzahut.com.my



Assallammualaikum to all readers..
ahaha ari jumaat nk nk story sket pasal pizzahutz..
Dah lame iena x g mkn kt pizzahutz..
Hari selasa 28 septmber 2010 iena ade project disscussion kt pizza tesco ampang with officemate..
wah ade perubahan kt pizza skrg nie
rase cm kt dalam bank la pulak ..
haa nk tau nper rase cm dlm bank..
sb now kat pizzahutz kalau nk amek order ke nk mintak bill ke
just clickbutton yg disediakan..
ehehe sblm ni bese jerk kn..
tp x tau la bile dia bru tuka nie
iena pn lame x g pizzahutz..
lalalaaaa

Memang bagus lah wat cam tu ader siket kemajuan kan



haa ade 3 button..
CANCEL
CALL
BILL



MUdah kan..
bila korang klik one off the buttons..
ting tong...kuar la nombor korang..
mcm kat bank gituw



tuu nombor naik..
lalalla


TAPI !!!!!!!!!!!!!!

hah ader tapi pulak...
ahahhaa ape yg iena nak bangkitkan kat sini utk pekerja2 mereka..
SILALAH GUNA KEMUDAHAN & TEKNOLOGI YANG TELAH DISEDIAKAN..
KAN BAGUS KALAU BENDA NI DI PRAKTIKKAN..
TAK PERLU TUNGGU CUSTOMER ANGKAT TANGAN..PANGGIL2 NAK AMEK ORDER OR MINTAK BILL



Hurmm iena ckp cm gini sb sangat pelik bin ajab bin musykil..
time kami datang mmg tak ramai org..
tak ramai sesangat la..
boleh d kira meja yg ade customer..
Yang pelik nyer dah la x ramai org..
bile clickbutton CALL tu..
tak de yg datang..
ting tong..nombor naik..
takde org dtg..
lame gak tunggu..
last2 iena bengang iena panggil jerk la..
hurmmm..
dlm ati iena xkan lah tak perasan sebok norr beborak nyer..
padahal kami dok blakang casher jerk..




Masa click button BILLS pon same..
tekan2 tak datang..yg ni banayk kali tekan..
tak dtg juge..
my boss panggil mintak bills..
dia angguk..
pastu borak2..
xdtg pon..
tekan lagi..
pon x dtg..
da lame sgt tunggu my boss panggil lg..
baru lah dia dtg..
haishhh sgt lama..
mcm takde gune pon benda tuh..
praktikkan ler bende tuh wahai pekerja pizzahutz..
kalau berbunyuk ..no naik..berkedip2 tuh..dtg laaa kt customer..
takkan nk tgu customer panggil bru dtg kot

APE GUNA NYER BENDA NI KT PIZZA TU EYhh





Takkan nak wat perhiasan jerkk.
mungkin ni da jadi tabiat semulajadi org malaysia..
dah sediakan teknologi yg canggih tanak guna..
masih suka cara traditional..
ahaha sb ape ckp cm gini..
iena kn programmer..
ade ler agensi yg dah buat sistem canggih2..
tapi tanak praktikkan..
guna sistem traditional lagi..
so membazir je kuar duit nk buat sistem yg canggih manggih..
lalalla..
opsss...
My friend naza pun ckp cm gituw taw..
aha2 stop story now..
nti i kene saman..
ini saje2 mau story eyy..
kite kene bergerak seiring dgn teknologi yg d sediakan okeh
;)

A Nuffnang Community Announcement





Dear Nuffnangers,



We take a break from our regular programming to bring you a community service message about something that is rather worrying to us lately.



As you might already know, there are 2 types of Nuffnang campaigns that bloggers may earn from: Metered Cost per Impression (mCPM) Campaigns, which pay according to the number of blog visitors who view the ads running on blogs; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.



We've noticed that certain groups have been engaging click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. We understand that some of you may just be anxious about earning some side income from displaying the banner ads, but do note that this is in fact a violation of our Terms & Conditions under Section 6.



Among some of the actions which constitute click fraud are;

- clicking on other bloggers' ads and leaving a comment behind asking/hinting to the owner to click on their ads back

- asking for blog visitors' help to click on the ads

- registering a large number of blogs and clicking on ads on each of them

- repeatedly switching to a different IP to click on own ads



Banner ads spaces are bought by advertisers to promote their advertising campaign. Ads are are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, not for the intention of earning extra money. Merely clicking on banner ads for the intention of earning extra money would jeopardize the effectiveness of a campaign. It may seem harmless, but click fraud benefits no one in the long run because should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as advertisers will be selective to only advertise on blogs with no records of click fraud, reducing the number of ad space available to advertisers.



Our system is capable of tracking these actions mentioned above, which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for involved with this offence. However, as the number of bloggers who engage in click fraud has been growing in an alarming rate within our community, we are forced to be more vigilant to bring this to an end. We would take the necessary action to preserve the quality of blogs and ad space available to advertisers so other members of the community are not affected by those who engage in click fraud.   



We realize that many Nuffnangers may not be aware that they might unintentionally be involved with click fraud, therefore we ask that you please help us spread the word. If you are aware of any of your friends or other Nuffnangers who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly educate them on the harms of engaging in click fraud activities. 

Thank you for your attention. 



Say NO to click Fraud.



Cheers

Robb Chew

Blogger Relations Department

Nuffanng Sdn Bhd



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Salam sejahtera Nuffnanger,



Seperti yang anda mungkin sedia maklum, terdapat 2 jenis kempen iklan yang diberikan oleh Nuffnang iaitu Metered (mCPM) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah pengunjung yang melihat iklan dan Cost-Per-Click (CPC) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah klik terkumpul dari iklan yang disiarkan.



Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut. 

Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6.



Suatu unit iklan itu sepatutnya diklik oleh pengunjung yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai kempen iklan yang dipapar, dan bukan semata-mata bertujuan untuk menjanakan pendapatan. Sekiranya situasi ini bertambah buruk, kadar penyiaran kempen iklan akan turut berkurangan oleh kerana pihak kami hanya dapat menjual ruangan iklan di dalam blog yang tidak mempunyai rekod aktiviti click fraud.



Sistem kami mampu untuk menjejak serta merekodkan aktiviti click fraud dan sekiranya perlu, rekod-rekod yang terkumpul boleh digunakan sebagai bahan bukti bagi tujuan kehakiman. Sebelum ini, pihak Nuffnang telah pun menggantung dan menyenarai hitam pelbagai individu dan kumpulan yang terlibat dalam aktiviti click fraud. Namun, disebabkan bilangan ahli di dalam komuniti yang melakukan click fraud semakin bertambah ke suatu tahap yang membimbangkan, kami dipaksa untuk lebih berwaspada dan tegas dalam mengambil tindakan. Ini bagi memastikan ahli komuniti yang lain tidak berasa tertindas dalam jangka masa panjang. 



Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:

- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.

- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.

- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .



Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.



Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.



Terima kasih atas perhatian anda.



Sekian,

Robb Chew

Jabatan Perhubungan Blogger

Nuffnang Sdn Bhd



 

p/s : okehh jadi korang2 kalau rase2 kat blog korang nuffnang selalu jer ade tapi korang x dpt ape2 earning..
maknenyer nuffnang ader detect ip yang sama klik iklan nuffnang for many times..ini dah melanggar syarat kami di bawah seksyen 6.
so ape yg perlu korang buat adalah cari jalan supaya traffic kt blog korang naik supaya iklan nuffnang akan selalu keluar..
hanya yg berminat pd iklan boleh klik..
no need to singgah2 blog org bg tau nuffclick yg menyatakan korang dh klik nuff dorang dan mitak dorang klik nuffnang korang..
ouhh sangat bahaya tuh..kiter di pantau oleh org2 nuffnang okeh..
ahahaha...

pesanan tolong jgn anta suh klik nuffnang2 anda tu di tuju khas kpd my friend botak http://zulzol.blogspot.com/
botak tlg paham k..kang kalau aku klik bnyk kali n bnyk dari IP aku pon engkau juga yg x dapat earn ape2 ..
tlg baca betul2 ape yg nuffnang kt anta tu..
walau pun aku dh g tau ko tp ko tetap tak paham n masih suruh klik nuffnang ko..
adehh aku bukan x nk tlg klik tapi kalau aku klik selalu pun ko akan melanggar seksyen 6..
ahahahaaa dan akan d blacklist oleh nuffnang..
adehh plz paham eyy botak

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve